Insta360 ONE RS: actioncam én 360-gradencamera

De Insta360 ONE RS is een schitterende actiecamera met verwisselbare lens. Net als de Insta360 One R heeft hij een modulair ontwerp. Deze actioncam bestaat uit drie hoofdonderdelen: batterij, processor en drie lenzen die je snel kunt wisselen. Daardoor krijg je met de Insta360 ONE RS twee in één: een traditionele actiecamera én een 360-gradencamera. “Prima alternatief voor de GoPro-concurrentie als je de modulaire flexibiliteit nodig hebt.” Alle belangrijke reviews!

Insta360 ONE RSSensor: 0.5 inch | Resolutie: 48 megapixel | Objectief: 16mm f/2.4 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K op 60fps | Release datum: april 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 569 euro op Cameranu.nl en op Amazon.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Amazon.nl >>

Highlights van de Insta360 ONE RS

 • Zeer krachtige 4K Boost-lens
 • Verbeterde Core: beter gestabiliseerd en spathelder geluid
 • Vloeiende video: 4K op 60p
 • Zeer gedetailleerde foto’s: 48 megapixel
 • Betoverende groothoek: brandpuntsafstand van 16mm

Insta360 ONE RS op Cameranu.nl >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

Insta360 ONE RS op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE RSKrachtige 4K Boost-lens

De Insta360 ONE RS heeft een nieuw ontwikkelde, zeer krachtige 4K Boost-lens met een 0.5 inch sensor die liefst 48 megapixel telt. Daardoor schiet je met deze actioncam zeer gedetailleerde groothoekfoto's en -video's. Dankzij een verbeterde ‘Core’ is hij ook beter gestabiliseerd en heeft hij een spathelder geluid.

Vloeiende video, gedetailleerde foto’s

De 4K Boost-lens is speciaal ontworpen voor atleten, avonturiers en contentmakers. Je schiet er supervloeiende 4K/60p-video mee en zeer gedetailleerde foto’s van 48 megapixel. Deze lens heeft een maximaal diafragma van f/2.4 en een brandpuntsafstand van 16mm (fullframe-equivalent). En dat betekent dat je er ultragroothoekbeelden mee kunt schieten.

Active HDR en 6K Widescreen

De 4K Boost-lens heeft twee modi: Active HDR en 6K Widescreen. Met de Active HDR-modus krijg je een beter dynamisch bereik, waardoor beelden met felle zon en diepe schaduwen veel mooier worden. Ook zorgt Actieve HDR voor stabielere beelden als je in beweging bent. Met de 6K-breedbeeldmodus neem je 6K-beelden op in een verhouding van 2.35:1, waarbij de camera de volledige breedte van de 48MP-sensor gebruikt.

FlowState Stabilization

Aan boord van de ONE RS Core is FlowState Stabilization, die zorgt voor nóg stabielere beelden. Ook zorgt FlowState voor een horizon die perfect waterpas is, ongeacht hoe je de camera draait tijdens het opnemen.

Compatibel met vorige generatie

Fijn voor bestaande Insta360-gebruikers: de nieuwe 4K Boost Lens en de nieuwe Core zijn compatibel met de vorige ONE R-generatie. Daardoor kun je simpel upgraden naar de nieuwste componenten. Anderzijds kun je op de nieuwe Insta360 ONE RS ook de bestaande 5.7K 360-lens en de 5.3K 1-inch groothoeklens gebruiken. Beide lenzen zijn ontwikkeld in samenwerking met Leica.

Robuust en waterdicht tot 5 meter

Met de Insta360 ONE RS kun je onbezorgd aan de slag, want hij is robuust en waterdicht tot 5 meter (IPX8-waterdichtheid). De nieuwe ‘Core’ bevat fikse upgrades, waaronder een extra microfoon, 50 procent snellere wifi, een Instant Zoom-functie om tijdens het opnemen tot 2,7x digitaal in te zoomen en een snelmenu dat gemakkelijke toegang biedt tot vooraf ingestelde opnamemodi.

Insta360 ONE RSHeel veel mogelijkheden

Ook de montagebeugel is ook opnieuw ontworpen, met een snelontgrendelingsmechanisme voor het wisselen van lenzen, een winddichte microfoonkap en een warmteafvoerend paneel om ervoor te zorgen dat de camera koel blijft tijdens langdurige opnames. Kortom: een prachtige actioncam met heel veel mogelijkheden.

Twin Edition

Omdat de Insta360 ONE RS modulair is, zijn er veel combinaties mogelijk. De Twin Edition bevat de ONE RS Core, 4K Boost-lens en 360-lens en kost $ 549. In Nederland gaat Amazon hem verkopen, maar hij is nog niet verkrijgbaar. Hou deze pagina in de gaten!

Insta360 ONE RS op Cameranu.nl >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

Insta360 ONE RS op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE RSProfessionele reviewers over de Insta360 ONE RS

De Insta360 ONE RS: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, Uitgave 71, november 2022): Volgens de reviewer van Chip is de Insta360 ONE RS een overtuigende actioncam. “De Insta360 ONE RS 4K maakt in het lab indruk met zijn superscherpe 6K breedbeeld, ideaal voor uitgestrekte panoramafoto’s.”
  Wel is de framerate bij snelle actiescènes in UHD beperkt. “Concurrent GoPro heeft wat dat betreft meer te bieden.” Ook is het scherm aan de kleine kant en is de accuduur vrij kort.
  Verder is deze actioncam volgens de reviewer trouw gebleven aan zijn originele modulaire concept. “Zo kun je de cameramodule vervangen door een optionele 360-graden camera.” Het prijskaartje is volgens Chip “zeer aantrekkelijk”.
 • Techradar.com (Andrew Williams, full review): Volgens Andrew is de Insta360 ONE RS “een modulair GoPro-alternatief met meer glans dan zijn voorganger”. Met de One RS brengt Insta360 z’n modulaire actiecamera van up-to-date. Deze nieuwe cam heeft verbeterde beeldkwaliteit en een betere workflow dan zijn voorganger.
  Jammer is wel het kleine scherm, vindt Andrew. “Maar verder maakt de prijs van de One RS het een prima alternatief voor de GoPro-concurrentie als je de modulaire flexibiliteit nodig hebt.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Cined.com (Jakub Han, full review): De Insta360 ONE RS is volgens Jakub zeker een interessante modulaire actiecamera, waarbij tekortkomingen van de originele ONE R zijn opgelost. “Ik ben vooral blij met de langere levensduur van de batterij en de nieuwe montagebeugel voor snellere modulewisseling.”
  Vergelijk je hem met de concurrentie van GoPro of DJI, dan haalt deze ONE RS niet hun framerates of resolutie. Maar voor wie op zoek is naar de meest compacte actioncam waarmee je zowel gewone video’s als 360 video's kunt maken, kan de ONE RS een goede keuze zijn.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jim memoreert dat Insta360 een merk is dat veel creatievelingen kennen door de 360-graden camera-rage. Daar liep de firma ver voor op de concurrentie, ze introduceerde tal van standaard 360-functies die nu gemeengoed zijn.
  Maar een 360-graden camera is niet voor iedereen bedoeld, waarschuwt Jim. Hij zelf heeft er nooit een echt goed creatief gebruik voor gevonden “dus ik moet het werk bewonderen van degenen die dat wel hebben gedaan”.
  En over de Insta360 ONE RS is volgens Jim veel goeds te melden. “De 4K Boost-lens legt scherpe, mooie beelden vast met uitstekende stabilisatie. Hij haalt niet de hoge 4K-framesnelheden van de GoPro Hero10 Black, maar is op andere vlakken beter. Zo biedt hij 6K-breedbeeldfilm en Quad Bayer-foto's. Ook het modulaire ontwerp heeft pluspunten, waaronder de mogelijkheid om One R-cameramodules te blijven gebruiken en over te stappen op de 1-inch Leica-camera als je betere video’s wilt met één lens.
  Minpunten zijn er ook. Zo hebben de ingebouwde microfoons het moeilijk buitenshuis, zelfs met weinig wind. Ook is het op het kleine vierkante LCD-scherm lastig beelden te zien, vooral als je breedbeeldfoto's bekijkt.
  Ondanks dat zullen contentmakers die zowel in 360 graden als in 16:9 werken genieten van de veelzijdigheid met dubbele lenzen die de Twin Edition. En hij is een stuk voordeliger dan zowel de GoPro Max als de Hero10 kopen. Eindoordeel: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): De GoPro Hero10 is en blijft volgens Mik de beste actioncam die er is. Hij heeft betere video-opnamemogelijkheden, is iets kleiner en vanwege de grotere knoppen en het grotere scherm is hij wat makkelijker te gebruiken onderweg. “Als je echter op zoek bent naar de meest veelzijdige actiecamera, dan is de Insta360 One RS de juiste keuze. Hoewel je een beetje opoffert aan videokwaliteit, heb je wel twee camera's in één.”
  Insta360 heeft het aangedurfd een ander soort actiecamera te maken: eentje waarvan je de lenzen kunt verwisselen voor een 360-camera - en deze te koppelen aan een robuuste app. Daarmee biedt Insta360 volgens Mike een aantrekkelijk alternatief. Kortom: koop de Insta360 One RS als je een actiecamera en 360-camera in één wilt. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Threesixtycameras.com (full review): Net als zijn voorganger is de Insta360 One RS volgens de reviewer een manusje van alles. Door het modulaire karakter krijg je drie camera's in één apparaat, al ligt het prijskaartje dan aan de hoge kant. “Zelfs als je het standaardpakket met slechts twee mods krijgt, heb je nog steeds een zeer veelzijdige camera.”
  De 4K Boost-lens komt volgens de reviewer vrijwel overeen met de beste actiecamera die momenteel verkrijgbaar is. En de 360-mod is net zo goed als elke stand-alone 360-camera. “Wel moeten wat compromissen gesloten worden. Bijvoorbeeld beperkte framerate-opties, een onhandig klein scherm en de noodzaak van een beugel.”
  Voordelen van deze actioncam zijn verder: een uitstekende stabilisatietechnologie, een geweldige bewerkingsapp en het waterdichte ontwerp. Dat alles maakt hem volgens de reviewer tot “een topapparaat met veel mogelijkheden, een heel uniek stuk kit.” Eindoordeel: 85/100.
 • T3.com (full review): De Insta 360 One RS is volgens de reviewer een eersteklas actiecamera. Hij heeft een indrukwekkende reeks functies. De prijs is daarbij eveneens premium, maar je krijgt veel waar voor je geld. De bouwkwaliteit is uitstekend, evenals de afwerking.
  Toch maakt de modulaire opzet hem soms ook onhandig. “Er is vaak een moment van 'ooh, de andere lens zou nu geweldig zijn geweest', wat aanzetten tot sleutelen en prutsen in plaats van door te gaan met wat je ook aan het doen bent.”
  Toch is het een goede zaak dat je lekker veel keuze hebt. Dat maakt hem flexibel. Is hij beter dan een GoPro Hero 10 Black? Ja en nee. Nee, als je gebruiksgemak zoekt, en ook nee als je op je portemonnee let. Ja, als je de optie wilt hebben om in een opwelling van lens te wisselen, en het niet erg vindt om het scherm van voor naar achter te draaien als dat nodig is. “De beeldkwaliteit van de Insta 360 One RS is precies goed, maar de reeks moeiteloze tools van de GoPro doet de balans enigszins doorslaan naar die actioncam.”
  Toch is de Insta360 One RS over het algemeen een kwaliteitscamera, en ook een heel leuke actioncam. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Cyclingnews.com (Josh Ross, full review): De olifant in de kamer bij de bespreking van de Insta360 ONE RS is natuurlijk de GoPro Hero 10. Hij biedt hogere framesnelheden bij een hogere resolutie. “Wil je een 4k-resolutie bij 120 fps, dan haal je dat niet met de Insta360 4k boost-module. GoPro verslaat ook Insta360 als het gaat om waterdichte mogelijkheden met een maximale diepte van 33 ft versus 16 ft.”
  Dat betekent echter niet dat GoPro de winnaar is: Insta360 heeft een aantal voordelen. “De meest voor de hand liggende is de prijs. Het vergelijken van de Hero 10 met de Insta360 4K-editie is de voor de hand liggende vergelijking en Insta360 kost minder.”
  Kijk je niet naar de prijs dan biedt de Insta360 volgens Josh nog steeds het voordeel dat hij veel flexibiliteit biedt. “Kies voor de twin-editie en voor iets meer geld dan de GoPro zonder abonnement krijg je twee camera's. Met de Insta360 One RS Twin Edition heb je de flexibiliteit om de beste oplossing voor je creatieve visie te gebruiken en zit je niet vast in één richting.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Jamie Carter, full review): De tweede generatie van de enige actiecamera met een extra 360º-lens maakt indruk op Jamie. De accu heeft een langere levensduur, foto's hebben een hogere resolutie en een nieuwe breedbeeld 2.35:1 beeldverhouding.
  Ook is de FlowState-stabilisatie van de Insta360 soepel en hij is veelzijdiger met veel AI-aangedreven automatische bewerkingsfuncties in een uitstekende smartphone-app. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Expertreviews.co.uk (Jonathan Bray, full review): Ondanks wat kleine minpunten is de Insta360 One RS volgens Jonathan een aanzienlijke upgrade van zijn voorganger. “Tal van nieuwe functies en verbeterde beeldkwaliteit combineert hij met een herontwerp dat de bruikbaarheid echt verbetert.”
  Wil je een action cam met de ultieme beeldkwaliteit, dan is de GoPro Hero10 Black nog steeds de beste. “Maar als je zin hebt om 360-opnamen te maken en niet veel geld wilt uitgeven, dan heeft de Insta360 One RS veel waar je van zult houden. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De Insta360 One RS is volgens Andy “het leukste dat ik ooit heb gehad met een actiecamera. In de twee weken dat ik ermee heb gefotografeerd, heb ik het gevoel dat ik slechts de oppervlakte heb bekrast van de creatieve mogelijkheden die het biedt.”
  Met deze actioncam schiet je moeiteloos 360-video's en de integratie van de bijbehorende app is naadloos, intuïtief en rijk aan functies. “Insta360 heeft zijn toewijding bevestigd aan het upgradebare modulaire systeem dat ze hebben geïntroduceerd met de One R. En de One RS is een geweldige opvolger die deze firma tot een concurrent maakt in een opwindend nieuw tijdperk voor actiecamera's. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Kom net terug van Jordanië. Heb hem heel veel gebruikt in combinatie met de app. Zelfs onder water in de Dode Zee en op een FPV drone. Tot nu toe nog niet echt mee geëdit in Adobe & after effects maar dat leek erg goed te werken. De modulaire opbouw maakt het heel flexibel en je bent niet beperkt tot 360. Ben ook van plan de 1 inch module te kopen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Amazon.nl: “Another Great Product From An Innovative Company.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Insta360 ONE RS op Cameranu.nl >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

Insta360 ONE RS op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Insta360 ONE RS

 • Zeer krachtige 4K Boost-lens
 • Verbeterde Core: beter gestabiliseerd en spathelder geluid
 • Vloeiende video: 4K op 60p
 • Zeer gedetailleerde foto’s: 48 megapixel
 • Betoverende groothoek: brandpuntsafstand van 16mm
 • Twee modi: Active HDR en 6K Widescreen
 • FlowState Stabilization aan boord: superstabiele beelden, waterpas horizon
 • Niets houdt je tegen: robuust en waterdicht tot 5 meter (IPX8)

Insta360 ONE RS op Cameranu.nl >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

Insta360 ONE RS op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Insta360 ONE RS

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Insta360 ONE RS (1:52 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Insta360 ONE RS op Cameranu.nl >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

Insta360 ONE RS op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy