Insta360 ONE R: modulaire actioncam met 1 inch sensor

De Insta360 ONE R is een modulaire actioncam die nu beschikbaar is in een bundel met een grote 1 inch sensor met 19 megapixel. En dat betekent: uitmuntende beeldkwaliteit in een actioncam die je naar je hand kunt zetten. Je filmt in 5.3K met 30fps of 4K met 60fps. Alle belangrijke reviews!

Insta360 ONE RSensor: 1 inch | Resolutie: 19 megapixel | Objectief: 35mm f/3.2 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 5.3K op 30fps / 4K op 30, 60fps / 2.7K op 30, 60fps / 1920p op 30, 60, 120fps | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 539 euro op en op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Highlights van de Insta360 ONE R

 • Topkwaliteit video: 5.3K met een framerate van 30fps
 • Nog vloeiender video: 4K met een framerate van 60fps
 • Beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
 • Hoge resolutie: 19 megapixel foto's
 • FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

Spectaculaire beelden, hoge kwaliteit

Met de Insta360 ONE R ‘1 inch-editie’ schiet je spectaculaire beelden van hoge kwaliteit, dankzij z’n grote 1 inch sensor. Dat is echt een groot verschil met veel andere actioncams, die een veel kleinere sensor hebben. De hoge resolutie van 19 megapixel gaat mooi samen met de grote sensor, en zorgt voor gedetailleerde, ragscherpe beelden.

Insta360 ONE RModulaire actioncam

De Insta360 ONE R heeft een ‘modulair’ ontwerp. Dit houdt in dat je verschillende modules kunt wisselen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Deze ‘1 inch-editie’ heeft een module met een grote 1 inch sensor en lijkt het meest op de Sony RX0 II die ook een 1 inch sensor heeft. Daarnaast is er een Insta360 ONE R ‘4K-editie’, die een groothoeklens heeft en vergelijkbaar is met de GoPro Hero 8 Black. En er is een 360-graden editie, met 2 fishey-lenzen waardoor het een 360-graden-camera wordt die lijkt op de GoPro Max.

Zelf je camera samenstellen

Met de Insta360 ONE R kun je dus zelf je camera samenstellen, met verschillende modules voor sensor, lens en accu. Je koopt een bepaalde editie, bijvoorbeeld die met de 1 inch sensor, en kunt er dan een andere lensmodule opzetten, waardoor je opeens een 360-graden camera hebt. Ook kun je er een grotere accu op klikken, voor meer power onderweg. Het is een beetje alsof je met legoblokken zelf een camera in elkaar klikt.

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE RVloeiende video’s: 4K 60fps

Met de Insta360 ONE R schiet je UHD 5.3K video met 30 beelden per seconde. Nog vloeiender schiet je in 4K: 60 beelden per seconde. Via wifi en bluetooth synchroniseer je al die schitterende beelden direct met je smartphone en deel je ze op social media.

Samenwerking met Leica

Voor het optische design van de Insta360 ONE R is samengewerkt met het gerenommeerde Leica. Dat staat nog extra garant voor fraaie beelden met levendige details.

Perfect voor actiesporten

Deze camera is perfect geschikt voor snelle actiesporten als snowboarden, paragliden, skateboarden of bergbeklimmen. De ONE R neem je makkelijk mee en hij schiet jouw avontuurlijke momenten tot in de kleinste details. Om later van na te genieten. Of om direct te delen op je socials.

Insta360 ONE R6-assige beeldstabilisatie

Je video's zijn altijd scherp door de ingenieuze FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie. Met de oplaadbare batterij neem je tot maar liefst 65 minuten lange video’s op.

Creatieve timelapses en slow-motion

Met de Insta360 ONE R creëer je ook creatieve timelapses en slow-motion beelden. Met High Dynamic Range (HDR) zijn je beelden kleurrijk en natuurgetrouw. Handig: met de 1/4 inch schroefdraadaansluiting bevestig je je Insta360 makkelijk aan een statief of gimbal.

Insta360 ONE RWaterdicht tot 5 meter

De ONE R is bestand tegen barre omstandigheden. Zo is hij waterdicht tot 5 meter diep, waardoor je ook tijdens surfen of duiken spetterende beelden schiet. Daarnaast heeft de ONE R een sterk, robuust design en is hij uitgerust met een Lens Guard. Een veilig gevoel.

Creatieve modi

De Insta360 ONE R kent ook verschillende creatieve modi. Zo kun je de Starlapse modus kiezen als je indrukwekkende timelapses van de sterrennacht wilt vastleggen. De camera past dan automatisch de belichting aan. Color Plus zorgt voor levendige, heldere beelden met één klik op de knop. En met Night Shot film je zelfs in het donker.

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE R(Professionele) reviewers over de Insta360 ONE R

De Insta360 ONE R: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): Het modulaire ontwerp van de Insta360 ONE R brengt verwisselbare lenzen naar de action cam. De 1 inch sensor met de door Leica ontworpen lens biedt verbluffende beeldkwaliteit, aldus Scott. De bewerking is door artificiële intelligentie gestuurd en dat maakt het produceren van 360-gradenbeelden eenvoudig.
  Ook is er intelligente objecttracering. Het heldere preview-screen is gemakkelijk af te lezen in de volle zon (en biedt ook een 360-graden preview). De vervangbare lenskap beschermt de 360-graden-lens.
  Wel is het verwisselen van lenzen een dingetje als je met drukke actiesporten bezig bent. En de parallax stitching werkt minder goed dan bij de Insta360 One X. Eindoordeel: 8/10.
 • Techradar.com (Andrew Williams, full review): De Insta360 One R is volgens de reviewer een unieke actiecamera met een relatief aantrekkelijk prijskaartje vergeleken met niet-modulaire rivalen zoals de GoPro Hero 8 Black en GoPro Max.
  Maar noch de standaard 4K-beelden, noch de 360-graden-videobeelden zijn concurrerend ten opzichte van de GoPro’s. Ook maken het kleine scherm en een aantal softwareproblemen hem wat minder gebruiksvriendelijk.
  Toch is het modulaire ontwerp een succes. Het biedt je de flexibiliteit om meer modules toe te voegen, zoals de 1 inch-edition. Als je bereid bent om de zwakke punten en compromissen te accepteren, is het een goede optie voor wie zowel in 4K als 360-graden video wil schieten.
 • Digitalcameraworld.com (Jamnie Carter, full review): De Insta360 One R is ene indrukwekkend kleine en compacte actioncam. Je kunt heel makkelijk wisselen tussen 4K en 360º op deze unieke modulaire actiecamera. Hij is volgestouwd met soepele FlowState-stabilisatie en tal van geavanceerde functies die door AI worden aangedreven. Bijvoorbeeld automatisch volgen en automatisch bewerken.
  Voor videografen die op zoek zijn naar een alles-in-één-camera waarmee je beelden kunt schieten zoals met een gewone actiecamera's, maar ook 360-graden-beelden, en klaar is voor virtual reality, is de Insta 360 ONE R Twin Edition uniek in zijn soort. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Hillary K. Grigonis, full review): De meeste 360-camera's bieden maar kortstondig een euforie bij de gebruiker. Maar de Insta360 One R kan die periode verlengen naar de levensduur van de camera. Dat heeft alles te maken met de combinatie van een action cam met een 360-graden camera, en het feit dat je daartussen makkelijk kunt schakelen.
  En dat biedt je veel meer mogelijkheden voor het schieten van interessante beelden. Is dat niet nieuw meer voor je, dan kun je de camera modulair uitbreiden. En als dat ook niet meer nieuw aanvoelt, dan bieden camera en de app veel opname- en bewerkingsmodi. Genoeg om je creativiteit maandenlang van brandstof te voorzien.
  De Insta360 One R doet het volgens Hillary goed in alles waar een actiecamera of 360-camera goed in moet zijn. Zo is de video solide én gecombineerd met uitstekende stabilisatie. Perfect is hij niet: er zijn wat kleine bugs en hij heeft natuurlijk een relatief kleine sensor, zoals andere action cams. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (Jeanette D Moses, full review): De gebruikersinterface en het menusysteem van de Insta360 ONE R blinken niet uit in handigheid, aldus Jeanette. Maar toch vindt ze het een veelzijdige tool voor ‘contentmakers’ zoals YouTubers of vloggers. De bouwkwaliteit is over het algemeen solide, al zou de microSD-kaartsleuf steviger moeten zijn. Het verwisselen van cameramodules vond Jeanette eenvoudig.
  Met toekomstige firmware-upgrades zouden het menu en het touchscreen op de camera gebruiksvriendelijker kunnen worden, dus hopelijk komt de firma hier binnenkort mee.
  Jeanette heeft redelijk goede videobeelden en foto’s kunnen schieten met de Insta360 One R. De 360-module heeft ook interessante creatieve mogelijkheden. De groothoeklens op de 1-inch module is leuk om te gebruiken. En hoe zit het met het geluid? De microfoonkwaliteit was volgens Jeanette goed genoeg om ook tijdens een live optreden duidelijk audio vast te leggen.
  Het prijskaartje ligt vrij hoog: het is zeker niet de goedkoopste actiecamera op de markt. Maar hij heeft wel een van de mooiere lenzen. En als je in de andere mods investeert, is het een zeer veelzijdige tool.
 • Cinema5d.com (Gunther Machu, full review): De Insta360 One R Twin Edition is een bijzonder leuke camera met maar weinig minpunten, aldus Gunther, die zeer gefascineerd raakte door alle nieuwe mogelijkheden die moderne 360-graden camera’s te bieden hebben. Hij denkt dat traditionele action cam snel tot het verleden zullen behoren.
  Er zijn nog wat punten te overwinnen voor het zover is. Die liggen op het vlak van het stitchen en de framerates die nog niet hoog genoeg zijn. “Maar zodra die items worden aangepakt, worden die camera's mijn belangrijkste action cam-apparaten.”
  De Insta360 One R Twin Edition biedt het beste van twee werelden voor een zeer redelijke prijs.
 • Trustedreviews.com (Andrew Williams, full review): De Insta360 One R is volgens Andrew geen perfecte aankoop voor gevestigde YouTubers, of filmmakers die de beelden willen afwisselen met die van een meer traditionele camera of bewerken op standaardsoftware.
  Toch is het creatieve potentieel van deze camera enorm. Dat heeft te maken met de modulariteit met meerdere lenzen. Maar ook met de software die uiterst toegankelijke dynamische bewerking mogelijk maakt.
  Deze cam blinkt niet per se uit in beeldkwaliteit, maar de modulaire flexibiliteit van de Insta360 One R is moeilijk te verslaan. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • 360rumors.com (full review): De Insta360 One R is een opmerkelijke camera met een gedurfd en revolutionair concept. Net als de eerste iPhone anticipeert deze Insta360 op behoeften van gebruikers voordat ze zelf beseffen dat ze zo'n behoefte hadden.<br) De One R combineert alle voordelen van 360-graden camera's met de detail- en slow motion-mogelijkheden van actiecamera's. En dat gaat heel simpel: je schakelt naar behoefte tussen beide soorten camera's. Het is ook de eerste 'onzichtbare' drone-camera met stabilisatie. Belangrijk is ook dat je hem kunt upgraden, waardoor hij ook in de toekomst relevant blijft.
  Verder zijn er ook mooie andere features: touchscreen, waterdichtheid en nieuwe tracking- en bewerkingsfuncties, inclusief de mogelijkheid om te bewerken zonder te downloaden.
  De 360-module van de One R biedt geen betere videokwaliteit dan bijvoorbeeld de One X of de GoPro MAX. Maar de vele unieke voordelen wegen ruimschoots op tegen het kleine verschil in beeldkwaliteit in andere camera's. Voor de meeste gebruikers is deze One R dan ook zeer aanbevelenswaardig.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een perfecte 360 en action cam in één. Insta 360 One R werkt goed en heeft een perfecte beeldkwaliteit. De app werkt ook erg goed. Verder ideaal dat de camera waterdicht is.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 ONE RBelangrijkste kenmerken van de Insta360 ONE R

 • Topkwaliteit video: 5.3K met een framerate van 30fps
 • Nog vloeiender video: 4K met een framerate van 60fps
 • Beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
 • Hoge resolutie: 19 megapixel foto's
 • FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie
 • Professioneel: wifi 5G ondersteuning tot 20 meter
 • Groot dynamische bereik: HDR-modus
 • Lange adem: tot 65 minuten video's opnemen
 • Handig: 1/4 inch schroefdraadaansluiting voor gimbal of statief
 • Compatibel met MicroSD-kaarten tot 256GB
 • Gratis app met automatisch stitchen

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Insta360 ONE R

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Insta360 ONE R. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy