Insta360 GO 3: lichtste actioncam en vlogcam ter wereld

Insta360 GO 3: lichtste actioncam en vlogcam ter wereld

Met de GO 3 gaat Insta360 hard de concurrentie aan met GoPro. De GO 3 is de derde versie van deze allerkleinste en allerlichtste actioncam op de markt. De magnetische camera is zo groot als je duim en kun je aan alles bevestigen voor fenomenale 2.7K actievideo’s. Klik hem in de bijgeleverde Action Pod voor meer power en mogelijkheden. “Het is zonder twijfel de beste mini-actiecamera die er is.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 6.6 megapixel | Maximale beeldhoek 360 graden | Video: 2.7K/30p / Full HD (1080p) / QHD (1440p) | Wifi: ja | Bluetooth: ja | Waterdicht: tot 5 meter | Gewicht: 35.5gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: vanaf 409 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl

Breaking: opvolger Insta360 GO 3S

Opvolger Insta360 GO 3S is verkrijgbaar. Een hele mooie upgrade van de voorganger, met vloeiende 4K-video en veel andere verbeteringen. Benieuwd?

Mijn review van de Insta360 GO 3S >>

Insta360 GO 3Highlights van de Insta360 GO 3

 • Fenomenale beelden: ultra-wide shots in 2.7K
 • Slechts 35 gram: lichtste actioncam ter wereld
 • Héél easy: easy to shoot, easy to edit
 • Vast aan alles: bevestig de GO 3 letterlijk overal waar je wilt
 • Flowstate Stabilization: schokken en stoten zijn niet zichtbaar in je video
 • Handig: volledig hands-free bruikbaar

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Bevestig ‘m aan alles

De superlichte Insta360 GO 3 (35.5 gram) kun je echt aan alles vastmaken, van fietshelmen en surfplanken tot kleding en zelfs je hond. Dankzij een nieuw ontwerp past hij ook in de meegeleverde Action Pod. Die fungeert niet alleen als batterijhouder, maar voegt ook een batterijduur toe en maakt de GO 3 fysiek vergelijkbaar met de beste actiecamera's van bijvoorbeeld de /reviews/compactcamera-s/gopro-hero-11-black-reviews.

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

Insta360 GO 3Zo groot als een duim, altijd op zak

De GO 3 is een veelzijdige en geavanceerde camera. Met zijn compacte ontwerp, uitstekende beeldkwaliteit en slimme functies stelt deze camera je in staat om adembenemende opnames te maken en je creatieve potentieel te ontdekken. Meest opvallend is z’n superkleine formaat, zo klein als je duim. Zo past hij altijd in je zak: de perfecte metgezel voor avonturen, reizen en dagelijkse momenten die je wilt vastleggen.

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

Insta360 GO 3Grootse prestaties

Hoe klein hij ook is, z’n prestaties zijn groots. De beelden die je schiet met de Insta360 GO 3 zijn van hoge kwaliteit. De GO 3 bouwt voort op het succes van GO 2. Grootste verbeteringen: een langere batterijduur en een nieuwe Action Pod met een flip-touchscreen.

Superscherpe foto’s

De camera is uitgerust met een ½.3-inch sensor en een 16-megapixel resolutie. Daardoor schiet je ragscherpe foto's met veel details en levendige kleuren. Of je nu landschappen, portretten of actiemomenten wilt vastleggen, deze camera staat garant voor verbluffende resultaten.

Insta360 GO 3FlowState: stabiele beelden

Voor video biedt de Insta360 GO 3 ultra-wide shots in 2.7K-kwaliteit, waardoor je vloeiende en gedetailleerde beelden kunt vastleggen. En die beelden zijn stabiel, want aan boord is geavanceerde technologie voor beeldstabilisatie: FlowState. Zelfs tijdens snelle bewegingen of actieve opnames zijn je beelden trillingvrij.

AI voor boeiende video’s

Met de Insta360 GO 3 ga je ook op ontdekkingsreis naar je creativiteit. Met functies als timelapse, hyperlapse en slow motion schiet je unieke video's die je verhalen tot leven brengen. Aan boord zijn ook handige AI-functies. Zoals Auto Frame: de camera selecteert automatisch de beste momenten in je opnames en voegt ze samen tot een korte, boeiende clip.

Insta360 GO 3Handige opbergcase

De Insta360 GO 3 krijg je in huis met een oplaadcase. Daarmee berg je je camera veilig op, en laad je hem tegelijk op zónder stopcontact. Zo neem je hem mee zonder zorgen over beschadiging.

Handige app: bedienen en bewerken

Bedienen en beheren van je opnames is ook al heel eenvoudig. Daarvoor gebruik je de bijbehorende mobiele app, waarin je de instellingen aanpast, opnames bekijkt in volledige resolutie en je beste clips direct deelt op je socials. De app heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee je snel en gemakkelijk je creaties kunt delen met de wereld.

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

Insta360 GO 3Professionele reviewers over de Insta360 GO 3

De Insta360 GO 3: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Techradar.com (Basil Konfli, full review): Als je een geweldige, compacte, leuke kleine actiecamera zoekt voor momenten waarop je telefoon te omvangrijk of opvallend is, dan kan de GO 3 perfect zijn, schrijft Basil. “Zijn slimme ActionPod voegt een touchscreen en draadloze bediening toe aan de mix.”
  De video- en stabilisatiekwaliteit van de GO 3 zijn niet de beste in hun klasse. Maar de veelzijdigheid is groot, geholpen door superhandige magnetische montage. “Voeg een sterke app-ervaring toe aan de mix en een handige FreeFrame-modus om nu te schieten, later vast te leggen, en de GO 3 is ook een perfecte combinatie voor TikTok- en Instagram-fans.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Peter Wollinski, full review): Veel zin om een actiecamera te maken die een kloon is van een GoPro heeft geen zin, want die concurrentiestrijd win je niet, schrijft Peter. “Wat Insta360 redelijk succesvol heeft gedaan: een reeks camera's maken die iets bieden dat GoPro niet biedt. Dit omvatte 360°-camera's en kleine camera's zoals de Go 3, waarvan je met het lilliputterformaat leuke dingen kunt doen, zoals hem op je kat zetten.”
  De GO 3 schiet geen professionele video, laat dat duidelijk zijn. Daarvoor is hij ook niet ontworpen. Wil je 5,3K-video opnemen met 60p in 10-bits kleur, een microfoon aansluiten voor externe audio en dan in een meer springen, kies dan bijvoorbeeld voor de GoPro Hero 11. “Maar wil je een lichtgewicht, draagbare videocamera om mee te nemen op avontuur, sport en vloggen, met voldoende referenties om met minimale inspanning mooie video's te maken, dan is de Go 3 een aantrekkelijk klein pakket.”
  De Insta360 Go 3 bouwt volgens Peter voort op zijn voorganger met video van hogere kwaliteit en enkele extra opnamemodi. Dit keer kun je ook vloggen dankzij een opklapbaar scherm. “Met degelijke videoreferenties is het een geweldige camera voor een breed scala aan taken. De beperkingen zijn een gebrek aan uitbreidbare opslag en ondersteuning voor externe microfoons.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Insta360 GO 3Digitalcameraworld.com (Jamie Carter, full review): De Insta360 GO 3 is volgens Jamie een veelzijdige draagbare camera met unieke perspectieven. Hij wordt geleverd met een batterijhouder die ook dienst doet als behuizing. Daardoor wordt het ook een gewone actiecamera.
  De GO 3 maakt volgens Jamie indrukwekkende video's en wordt geleverd met veel toptechnologie en een uitstekende app. “Maar aangezien de videokwaliteit beperkt is tot 2.7K, zijn we er niet van overtuigd dat het een uitdaging zal zijn voor GoPro.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • T3.com (Matt Kollat, full review): De Insta360 GO 3 is een niche-actiecamera gericht op contentmakers die POV-video's willen maken. Maar het is volgens Matt óók “een van de meest veelzijdige actiecamera's waarmee je je creatieve vleugels kunt uitslaan en video's en afbeeldingen kunt vastleggen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.”
  De GO 3 is over het algemeen niet de beste actiecamera, “maar zeker een van de meest opwindende van de afgelopen jaren.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • 360rumors.com (Mic Ty, full review): De Insta360 Go 3 is de kleinste gestabiliseerde HD-camera ter wereld en brengt veel verbeteringen aan ten opzichte van zijn voorganger. Maar zijn die verbeteringen de extra kosten waard? vraagt Mic zich af.
  Ben je een fan van de Insta360 Go, dan is de Go 3 volgens Mic verreweg de beste. “Ook al is de beeldkwaliteit ongeveer hetzelfde als die van de Go 2, het LCD-scherm maakt hem erg handig in gebruik, en de mogelijkheid om te filmen zonder oververhitting (tot 3 uur!) is een grote verbetering.”
  Heb je nog geen actioncam, welke moet je dan kopen? Volgens Mic heeft een traditionele actiecamera zoals de GoPro Hero 11 een betere beeldkwaliteit, maar niet zoveel als je zou denken. “In ruil voor dat kleine verschil in beeldkwaliteit krijg je een camera die je veel handiger overal mee naartoe kunt nemen. Hij is onopvallend en vrijwel onzichtbaar. Insta360 Go 3 is ook een uitstekende keuze als je een camera nodig hebt die zo licht of zo klein mogelijk is, zoals voor FPV-drones.”
 • Insta360 GO 39to5toys.com (Jordan Druber, full review): De Insta360 GO 3 lost volgens Jordan enkele van de tekortkomingen van de oudere generaties op en voegt geweldige nieuwe functies toe. Daar betaal je wel voor met een hoger prijskaartje.
  Zo capabel als een GoPro is de GO 3 niet, aldus Jordan. “Maar voor een snelle run-and-gun-camera die leuk en gebruiksvriendelijk is, is het een absolute knaller. Voor mij is het degene die ik later deze zomer zal meenemen op onze roadtrip met het gezin.”
 • Fstoppers.com (Stephen Kampff, full review): Volgens Stephen hebben de meeste mensen geen actiecamera nodig, en de meeste actioncams bieden overdreven specs. De GO 3 springt daarop in en biedt meer een leuke camera dan een actiecamera. “Je kunt een iPhone niet echt in krappe ruimtes klemmen, laat staan aan de rand van je pet. De GO 3 kun je vrijwel overal monteren.”
  Helaas komt dit leuke hebbedingetje wel met een fors prijskaartje, zeker als je hem vergelijkt met de voorgangers. “Insta360 heeft duidelijk besloten dat de uitgeklede iPod-shuffle-achtige stijl het niet meer waard was. In plaats daarvan hebben ze iets veel substantiëler en duurder gemaakt.”
  De GO 3 is volgens Stephen de meest serieuze versie van een ‘leuke camera’ die Insta360 tot nog toe heeft gemaakt. “Er is heel weinig van de gebruiker nodig om er het maximale uit te halen. Deze nieuwe ervaring voelt naadloos en verfijnd aan.”
 • Insta360 GO 3Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Hoewel de Insta360 Go 3 lang niet zoveel beelden per seconde of resolutie biedt als high-end actioncams, maken het kleine draagbare ontwerp en de Action Pod-behuizing hem volgens Jim aantrekkelijk voor zowel lifeloggers als vloggers.
  De 2.7K-video ziet er volgens Jim redelijk goed uit, er zijn tal van creatieve functies en de batterijduur is indrukwekkend, vooral met de Action Pod.
  Toch zijn er wat nadelen. Zo vereisen de meest geavanceerde videomodi app-verwerking. Ook ondersteunt de camera geen uitbreidbare opslag. “Je zou misschien voorbij die tekortkomingen kunnen kijken als je draagbaarheid belangrijker vindt dan al het andere, maar de meeste mensen zouden in plaats daarvan de GoPro Hero11 Black moeten kopen. Die haalt hogere framesnelheden met betere kleursampling, creëert time-lapses in de camera en levert superlatieve videokwaliteit.”
  De Insta360 Go 3 pakt kortom video van hoge kwaliteit en transformeert slim tussen een draagbare en traditionele actiecamera. Maar sommige van zijn geavanceerde videomodi vereisen handmatige verwerking. Eindoordeel: Good met 3.5 van de 5 sterren.
 • Pocket-lint.com (Luke Baker, full review): De Go 3 is een geweldige actioncam, net zoals z’n voorganger GO 2, schrijft Luke. “Dezelfde formule, maar veel gemakkelijker in gebruik dankzij de nieuwe Action Pod en het touchscreen display. Het nieuwe magnetische bevestigingssysteem is geweldig, de batterijduur is beter, de resolutie is hoger en het beeld is beter configureerbaar en schoner dan bij zijn voorganger – er is veel om van te houden.”
  Perfect is hij niet. Grootste nadeel is het stevige prijskaartje dat ook nu weer hoger is dan bij de voorganger. Dat verlaagt de aantrekkelijkheid van deze nichecamera. Toch snapt Luke de prijsverhoging door tal van nieuwe functies, zoals een touchscreen display.
  Ander nadeel ten opzichte van de voorganger: hij is een tikkeltje minder draagbaar. “Het oude AirPod-oplaaddoosje had een vorm die je heel gemakkelijk in je zak kon steken en dat betekende dat je de Go 2 heel gemakkelijk mee kon nemen. De Go 3, in zijn Action Pod, past nog steeds in de meeste zakken, maar het is nu een lomp blok en de lens ligt bloot, wat betekent dat ik erg terughoudend zou zijn om hem op deze manier te dragen.”
  Toch wegen voor heel veel mensen de positieve punten veel zwaarder dan de negatieve, schrijft Luke. “Het is zonder twijfel de beste mini-actiecamera die er is.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Als je op zoek bent naar de beste specificaties en de hoogste video-resolutie, voldoet de GO 3 waarschijnlijk niet aan je hunkering, schrijft Ryan. “Maar als je een camera wilt die creativiteit bevordert door je te laten denken aan een aantal rare plekjes om de module te plaatsen terwijl je de compositie op de Action Pod in de gaten houdt, dan is er niets vergelijkbaars.” Een echte concurrent heeft hij niet, alleen misschien de eigen voorganger, de GO 2. Een volstrekt unieke actioncamera dus.
 • Klantreview op Bol.com: “Goed product, doet wat hij moet doen. En heel functioneel. Kan heel veel leuk mee gefilmd worden. Jammer genoeg wel een beetje prijzig.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “De magnetische pod is echt werelds je “plakt” hem zo overal op om beelden te maken. Geen gedoe met tripods e.d. Het enorm compacte formaat zorgt dat je hem makkelijk op plekken bevestigd waar een GoPro niet past. Ik gebruik de camera voor het motorrijden en heb er nu al meer plezier en vooral gemak van dan al mijn andere camera’s!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Peter McKinnon (video-review): De zeer populaire YouTuber Peter McKinnon (6 miljoen abonnees) heeft een geweldige review van de Insta 360 GO3 op zijn kanaal gezet. Dat de camera populair is, blijkt wel uit het aantal views: in drie dagen ruim 200.000. Mooie clip op te bekijken als deze actioncam op je verlanglijstje staat.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem (reclamevrij) onderaan deze pagina.

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

 

Insta360 GO 3Belangrijkste kenmerken van de Insta360 GO 3

 • Fenomenale beelden: ultra-wide shots in 2.7K
 • Slechts 35 gram: lichtste actioncam ter wereld
 • Héél easy: easy to shoot, easy to edit
 • Vast aan alles: bevestig de GO 3 letterlijk overal waar je wilt
 • Flowstate Stabilization: schokken en stoten zijn niet zichtbaar in je video
 • Handig: volledig hands-free bruikbaar
 • Altijd rechte horizon: 360-graden Horizon Lock
 • Quick Capture: zet ‘m aan met één vingerbeweging
 • Met je stem: bedien ‘m met voice control
 • Kraakhelder geluid: twee ingebouwde microfoons
 • Inclusief Action Pod: verviervoudig de batterijduur
 • Drie belangrijke accessoires: Magnet Pendant, Easy Clip en Pivot Stand
 • Op komst: veel andere accessoires komen beschikbaar, zoals een suctioncup, helmet-mount, pet-mount
 • Waterdicht: duik tot 5 meter

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Insta360 GO 3

Bekijk een mooie YouTube-review van de Insta360 GO 3 door de zeer populaire YouTuber Peter McKinnon (10:59 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Insta360 GO 3 op Cameranu.nl >>

Insta360 GO 3 op Cameraland.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy