Insta360 Ace Pro: actiecamera voor vloggers

Insta360 Ace Pro: actiecamera voor vloggers

Sensatiezoekers opgelet: de Insta360 Ace Pro is een geweldige actiecamera met een vlogger-vriendelijk uitklapbaar touchscreen. Deze actionpro beschikt ook over een grote beeldsensor voor nóg betere beeldkwaliteit. AI maakt hem tot de slimmerik onder de actioncams. “Absoluut perfect voor contentmakers die vloggen en beeldkwaliteit als een prioriteit beschouwen.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectief: 16mm f/2.6 (fullframe-equivalent) | Zoom: tot 2.0x zoom bij video en 2.5x zoom bij foto | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8K/24p / 4K/120p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 179.8gr | Release datum: november 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 479 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Insta360 Ace Pro

 • Hoge beeldkwaliteit: grote beeldsensor van 1/1.3 inch
 • Weidse beelden: 16mm Leica groothoeklens met beeldhoek van 151 graden
 • Ultieme videokwaliteit: 8K met 24fps
 • Zoom in op je onderwerp: tot 2.0x bij video en 2.5x bij foto
 • Met losse handen: stembesturing en gebarenbesturing
 • Waterdicht: tot 10 meter (60 meter met Dive Case)

Insta360 Ace ProNaar een hoger niveau

Met de Insta360 Ace Pro til je je vlogs en actievideo's naar een hoger niveau. Je filmt in 8K resolutie met 24 frames per seconde. Resultaat: haarscherpe video's waarmee je niet alleen indruk maakt op je socials, maar die ook uitstekend geschikt zijn voor professioneel gebruik. Daarnaast schiet je vloeiende slow motion clips in 4K met 120fps.

Robuust, simpel en slim

De Insta360 Ace Pro combineert de robuustheid van traditionele actiecamera’s met uitzonderlijk gebruiksgemak en slimme functionaliteit. Je legt moeiteloos actiesporten, reizen en je dagelijkse leven vast in hoogwaardige foto- en videokwaliteit. Met het vlogger-vriendelijke flipscreen schiet je de perfecte opname vanuit iedere hoek. Perfect voor sportfanaten, avonturiers en content creators.

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

Insta360 Ace ProGrote sensor, Leica lens

Zelfs bij de snelste actiesporten of bij weinig licht leg je de belangrijke momenten vast in scherpe, heldere beelden. Aan boord is een grote sensor die de kwaliteit van je beelden flink opkrikt en de ruis minimaliseert. De lens is van de hand van het legendarische Leica, dat z’n optisch ontwerp en state-of-the-art beeldvorming naar deze actiecamera brengt.

8K-video & Flowstate Stabilization

Dankzij PureVideo is ruis tot een minimum beperkt terwijl de kleuren levendiger zijn dan ooit. Zelfs bij nachtelijke actiescènes geniet je van hoge beeldkwaliteit vol details. De Insta360 Ace Pro is ook de eerste actiecamera die 8K-video ondersteunt. Deze action camera heeft bovendien 6-assige Flowstate Stabilization aan boord. Daardoor zien je video's er vloeiend uit, zelfs als je over een mega-hobbelig pad crosst.

Insta360 Ace ProBestuur met stem of gebaren

Laat je creativiteit de vrije loop met het veelzijdige 2.4 inch flipscreen. Tijdens het filmen bestuur je de camera gemakkelijk met handgebaren of je stem. Je pauzeert hiermee bijvoorbeeld een opname. Met een snel handgebaar start je de opname later weer. Perfect voor groepsfoto's of in situaties met veel achtergrondgeluid.

Dashcam

Een andere unieke functie is wanneer je de ontspanknop ingedrukt houdt de huidige opname direct gewist wordt. Ook is het mogelijk om de Insta360 Ace Pro als dashcam te gebruiken. Zo kan de camera automatisch beginnen met opnemen zodra een externe bron wordt gedetecteerd.

Insta360 Ace ProDe kracht van AI

De Insta360 Ace Pro maakt ook gebruik van de kracht van AI om een dynamische draai aan je video's te geven. Transformeer je opnamen met aanpasbare AI-effecten die je kunt toepassen op de hele clip of specifieke delen.

AI Highlights Assistant

Aan boord is ook de gloednieuwe AI Highlights Assistant. Als deze is ingeschakeld, kan de Ace Pro automatisch de beste momenten in een video detecteren en 'clip-highlights' leveren. Voeg elk spannend moment samen in één epische opname, of kies de momenten die je leuk vindt.

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

Insta360 Ace ProProfessionele reviewers over de Insta360 Ace Pro

De Insta360 Ace Pro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Pocket-lint.com (Luke Baker, full review): De Insta360 Ace Pro is volgens Luke “een indrukwekkend debuut als de eerste traditionele actiecamera van het merk”. Het is ook de eerste in zijn soort met een flipscreen. Vooral als je filmt is dat erg handig. Ook biedt deze actioncam beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de beste in de branche. “De prestaties bij weinig licht zijn ongelooflijk, en de kans is groot dat deze de mogelijkheden van de DJI Osmo Action 4 overtreft.”
  Minder fijn is het hoge prijskaartje: hij kost flink meer dan zijn naaste concurrenten, wat hem moeilijk te verkopen maakt. De software is de beste in zijn klasse en geen enkele andere actiecamera biedt een flipscreen, “maar of dat de prijs waard is, is aan jou.”
  Maar Luke is verheugd dat er weer een grote speler in actiecamera’s bij is gekomen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Insta360 Ace ProDigitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Een briljante actiecamera boordevol functies die de Leica-branding verdient als het gaat om beeldkwaliteit, schrijft Adam. “De Insta360 Ace Pro is absoluut perfect voor contentmakers die vloggen en beeldkwaliteit als een prioriteit beschouwen, hoewel er misschien enkele compromissen zijn die gewelddadige sportfans zouden irriteren en een onvolmaakte afdichting op ons testapparaat.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Howtogeek.com (Joe Fedewa, full review): Er is veel aan de Insta360 Ace Pro dat standaard is voor actiecamera’s, schrijft Joe, maar hij biedt ook een aantal echt geweldige, unieke functies. “Het omklapbare scherm valt op als een van de beste redenen om voor de Ace Pro te kiezen boven een GoPro.” De prijs ligt wel hoog.
  Als je op zoek bent naar een actiecamera, kun je volgens Joe niet fout gaan met de Insta360 Ace Pro. “Je krijgt een hoogwaardige, goed gemaakte camera met een zeer goede videokwaliteit, een toonaangevend sensorformaat, talloze opnamemodi, een solide camera voor foto's, een aantal echt nuttige bewerkingstools en een overvloedig accessoiresysteem.” Hij is wel duurder dan andere opties. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Insta360 Ace ProT3.com (Matt Kollat, full review): Het is bijna onmogelijk om de Insta360 Ace Pro niet leuk te vinden, schrijft Matt. “Deze actioncam heeft alle ingrediënten van de beste actiecamera's: eersteklas optica, een grote sensor, een verscheidenheid aan opnamemodi, eenvoudige bediening en een baanbrekend display. Sterker nog, het biedt tal van unieke bewerkingsopties via de Insta360 smartphone-app en de Insta360 Studio desktop-app.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Slashgear.com (full review, Andy Zahn): De Insta360 Ace Pro lijkt misschien gewoon een actiecamera, maar het zou wel eens de beste actiecamera van 2023 kunnen zijn, aldus Andy. “Dit is voor een groot deel te danken aan de hoge beeldkwaliteit die wordt geleverd door de 1/1.3-inch sensor in combinatie met met een Leica-lens.” Daarnaast heeft hij een mooi opklapbare display en een verrassend goede zoomfunctie. Met al die kwaliteiten onderscheidt de Ace Pro zich echt van de concurrentie, ondanks zijn wat saaie standaarduiterlijk. “Deze camera is het bewijs dat je een boek nooit op de kaft moet beoordelen.”
  Voor vloggers die op zoek zijn naar een robuuste en waterdichte camera is dit absoluut de beste keuze, schrijft Andy. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 9/10.
 • Provideocoalition.com (Iain Anderson, full review): Als je tevreden bent met je huidige actiecamera en deze nog geen paar jaar oud is, moet je er waarschijnlijk bij blijven, schrijft Iain. Kijk je naar de markt voor actiecams, dan blijft de kleinere vormfactor van de GO 3 een pluspunt, schrijft Iain, “maar de Ace Pro verslaat hem qua beeldkwaliteit, resolutie-opties en de vrijheid om je eigen microSD-kaart te laden”.
  Ben je op zoek naar een nieuwe actiecamera, is de Ace Pro zeker een goede keuze. Vooral als je betere prestaties bij weinig licht wilt, of als je soms wat meer details nodig hebt, of als je op meerdere aspecten wilt inspelen en je huidige camera dit niet kan, of als de hyperlapses niet goed genoeg zijn.
 • Insta360 Ace ProStuff.tv (Sam Kieldsen, full review): “Geweldige prestaties bij weinig licht en een flexibel opklapbaar scherm zorgen ervoor dat de Insta360 Ace Pro action cam zich onderscheidt van zijn soortgenoten.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Cyclingnews.com (Josh Ross, full review): Maakt 8K dit een GoPro-killer? Een suggestieve kop boven z’n review doet wel verder lezen.
  De Insta360 Ace Pro is duidelijk gemaakt voor contentmakers, schrijft Josh. Dankzij het opklapbare scherm kun je jezelf in beeld brengen. En de geluidskwaliteit kun je opkrikken met een externe microfoon. Josh: “Dat kan ook met een GoPro Hero 12, maar er zitten voordelen aan de Insta360-aanpak en als je 8K wilt, heeft alleen Insta360 die.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Insta360 Ace ProTrustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): Ondanks dat de Ace Pro Insta360’s eerste ‘standaard’ action cam is, is het volgens Sam een zelfverzekerd en gedurfd product dat op alle fronten presteert. “Hij is stevig, gemakkelijk te gebruiken, de batterijduur is indrukwekkend en de videokwaliteit is zeer goed, vooral in moeilijke lichtomstandigheden. Al met al is het een optie die vloggers en sporters die op zoek zijn naar een kleine camera zeker moeten overwegen.”
 • Techradar.com (Paul Hatton, full review): De Insta360 Ace Pro is volgens Paul “een absoluut monster”. Het is ook de eerste actiecamera met de magische 8K-video aan boord. “Het biedt dit alleen met 24 beelden per seconde, maar toch is dit een echt mijlpaal voor GoPro en DJI om kennis van te nemen.”
  De videokwaliteit over alle resoluties is indrukwekkend, schrijft Paul, met goede resultaten in een reeks verschillende lichtomstandigheden. “De prestaties bij weinig licht zijn over het algemeen goed, hoewel er nog steeds ruimte voor verbetering is.”
  Paul is ook gecharmeerd van het prachtige 2.4-inch flip-scherm. “Een lekker groot formaat voor het live bekijken van beelden.”
  Het assortiment bevestigingspunten maakt hem bij uitstek geschikt voor alle actiesporten. En hij is ook robuust genoeg om hem in een breed scala aan omgevingen te gebruiken. “Het lijkt erop dat deze camera de markt zal opschudden, en het zal interessant zijn om te zien hoe zijn concurrenten reageren.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Peter Wolinsky, full review): Hoewel de Insta360 Ace Pro op zichzelf een behoorlijke actiecamera is, is het moeilijk om hem aan te bevelen tegenover concurrenten als de GoPro Hero 12 Black en DJI Osmo Action 4, schrijft Peter. “Bij 4K is de videokwaliteit van de Ace Pro zeer vergelijkbaar met die van zijn rivalen. Maar de prestaties van de Leica-lens zijn teleurstellend.” Volgens Paul is 8K/24p-video in theorie leuk om te hebben, maar in werkelijkheid behoorlijk zinloos, aangezien 8K-weergave nog steeds niet echt bestaat en 24p te langzaam is voor actiebeelden.
  De interne microfoons zijn niet slecht, schrijft Peter, maar ze doen niets af aan de DJI, dus je hebt een externe microfoon nodig voor snelle opnames buitenshuis. Een extra uitgave waarmee je rekening moet houden.
  Wel zijn er serieuze plussen. Zo is de app van Insta360 briljant en biedt hij meer dan de concurrentie. Ook de stabilisatie is goed genoeg om te wedijveren met GoPro en de beste DJI. Voor vloggers is de Ace Pro een betere keuze voor vloggers vanwege het betere scherm.
  De Insta360 Ace Pro is kortom een fatsoenlijke actiecamera voor vloggen en actie. Maar de Leica-optiek, interne audio en batterijduur stellen teleur. Gezien de prijs ben je volgens hem beter af met een goedkoper alternatief, aldus Peter. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Xda-developers.com (Ben Sin, full review): De Insta360 Ace Pro behoort volgens Ben tot de beste in z’n klasse. Eindoordeel: 85/100.
 • The Loam Ranger (video-review): Volgens The Loam Ranger (400K volgers) is de Insta360 Ace Pro geen kleine update. Deze actioncam is echt ‘a whole different thing’. In een prachtige video-review legt hij uit waarom en ook waarom de Ace Pro zo’n goede actioncam is, en nog veel meer dan dat.
  Benieuwd? Bekijk deze video-review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Ik heb alle GoPro's gehad, maar deze Insta360 Ace Pro heeft alles: ga zo door. Misschien komt GoPro met een verbeterd product.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Insta360 Ace Pro

 • Hoge beeldkwaliteit: grote beeldsensor van 1/1.3 inch
 • Weidse beelden: 16mm groothoeklens met beeldhoek van 151 graden
 • Ultieme videokwaliteit: 8K met 24fps
 • Hoge fotoresolutie: 48 megapixels
 • Creatieve video’s: FreeFrame, Active HDR, SloMo, Starlapse, Timelapse, Timeshift, Pre-Recording en Loop Recording
 • Zoom in op je onderwerp: tot 2.0x bij video en 2.5x bij foto
 • Close-ups: minimale scherpstelafstand van 35cm
 • Met losse handen: stembesturing en gebarenbesturing
 • Snel opgeladen: oplaadtijd van 46 minuten
 • Lang filmen: opnameduur tot 123 minuten
 • Scherp in beeld: helder en groot kantelbaar touchscreen
 • Waterdicht: tot 10 meter (60 meter met Dive Case)

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

 

The Loam Ranger: YouTube-review van de Insta360 Ace Pro

Bekijk een mooie YouTube-review van de Insta360 Ace Pro door The Loam Ranger (12:02 minuten). De Insta360 Ace Pro is volgens hem geen kleine update, deze actioncam is echt ‘a whole different thing’. In deze prachtige videoreview legt hij uit waarom. Hoe goed is deze actioncam?

Insta360 Ace Pro op Cameranu.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy