GoPro Max: actioncam én 360-gradencamera

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Deze top actioncam is tegelijk ook een flitsende 360-gradencamera. Aan boord zijn 2 camerasensoren en 2 lenzen, waarmee je je wereld in schitterende video’s van 360 graden rondom vastlegt. Mét surround sound, dankzij de 6 ingebouwde microfoons. “De plezierigste en meest gebruiksvriendelijke 360-graden-camera.” Alle belangrijke reviews!

GoPro MaxVideo: Hero-video in 1440p60/1080p60 / 360-graden video in 5.6K30 | Fotofunctie: ja > 16.6 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 24 oktober 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 508 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Bol.com >>

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro Max Spectaculaire camera

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Hij combineert de vertrouwde prestaties van een Hero actioncam met de mogelijkheid 360-graden opnames te schieten, waarbij je alles om je heen filmt.

Mis nooit meer een moment

Dit is de creatiefste GoPro ooit. Je mist nooit meer een moment, terwijl je in duizelingwekkende vaart van een steile helling afsuist, of onderwater de woeste baracuda’s van je af probeert te houden. Ik noem maar wat mogelijkheden.

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro MaxBeperkingen als actioncam

OK, als ‘gewone’ actiecamera moet de Max in de GoPro Hero 8 Black z’n meerdere erkennen. Filmresolutie en -snelheid van de Max zijn beperkt tot 1440 p60 en 1080 p60 bij gebruik van één sensor.

Sferische 360-graden-video’s

Maar daar staat veel tegenover. Zo kun je met de Hero Max sferische 5.6K-video’s schieten met 30fps. Deze 360-gradenbeelden kun je vervolgens in de Go Pro-app bewerken.

360-gradenfoto’s en Hypersmooth 2.0

Ook schiet je met de Max 360-gradenfoto’s met een resolutie van 16.6 megapixel. Panoramafoto’s schiet je met een beeldhoek van 270 graden en met een resolutie van 6.2 megapixel. Net als bij de Hero 8 Black heeft de Max Hypersmooth 2.0 in huis die je 360-gradenvideo’s stabiliseert tot bijzonder vloeiende beelden.

GoPro MaxSurround-sound dankzij 6 mics

De GoPro Max heeft liefst 6 ingebouwde microfoons. Samen zorgen ze voor surround-sound bij 360-gradenvideo’s en uitstekend stereogeluid bij reguliere opnames. De beste geluidskwaliteit die GoPro ooit heeft geleverd, zit in de Max.

Max Superview breedbeeld

In de Hero-modus kies je uit 4 digitale lenzen, waarbij je de keuze hebt uit Smal, Lineair, Breed en Max Superview. Die laatste is GoPro’s breedste beeld tot nu toe.

2 sensoren met 12 megapixel

De 360-gradencamera van GoPro heeft 2 sensoren aan boord, met elk 12 megapixel. Beide leggen beelden in 4K-resolutie vast.

Touchscreen en montagebevestiging

De GoPro Max heeft een touchscreen en dezelfde uitklapbare montagebevestiging als de GoPro Hero 8 Black.

Waterdicht tot 10 meter

De Max is waterdicht tot 10 meter diep en kan op één acculading 1,5 uur filmen.

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro MaxProfessionele reviewers over de GoPro Max

De GoPro Max: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Techradar.com (Joel Burgess, full review): De GoPro Max is er helemaal op gericht om sferische video beschikbaar te maken voor een breed publiek. Een nieuw pakket aan features om beelden op de camera te verwerken lost de belangrijkste pijnpunten op van 360-videoproductie. Tegelijk worden allerlei bewerkingstools in de smartphone-apps van GoPro geïntegreerd.
  GoPro heeft ook de sferische resolutie verhoogd tot 5.6K en biedt digitale lenzen die 16:9-beelden kunnen schieten. En de Max kan live streamen in Full HD.
  Minpunt is dat de beperkte 2D-opnamemodi nog lang niet concurreren met actiecamera's met één lens. Toch maakt de GoPro Max het gemakkelijk om schitterende 360-graden opnamen te schieten die je onmogelijk kunt schieten met traditionele actiecamera's. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): De GoPro Max is niet alleen een 360-camera voor liefhebbers. Het is een camera die geschikt is voor een breed publiek: iedereen kan ermee schieten. Je drukt op de opnameknop, schiet je beelden en kunt daarna direct de opnamen bewerken met de app.
  De GoPro Max bouwt voort op het succes van de Insta 360 One X. De opnames zijn beter en ook zijn er nu goede microfoons aan boord. De Max kan ook goed dienen als vlog-cam en als action-cam.
  Nog beter zou het natuurlijk geweest zijn als je 4K-opnames had kunnen schieten en als de app-ervaring wat beter zou zijn. Maar gezien alles wat de Max goed doet, kun je deze camera een sensationele stap noemen in de richting van wat de toekomst zou kunnen zijn van het schieten van films. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • T3.com (Rich Owen, full review): De Max is misschien niet helemaal perfect, maar GoPro heeft echt z’n stinkende best gedaan om het niveau van robuustheid en intuïtief gebruik van z’n vlaggenschip, de Hero 8 Black, over te brengen naar het 360-graden-formaat.
  De Max gebruikt ook de uitstekende Hypersmooth-beeldstabilisatie en de TimeWarp-functie waar het Hero-assortiment zo geliefd om is. Tel daar bij op de vele interessante en plezierige features om de beelden te bewerken in de GoPro-app, en het resultaat is de GoPro Max: de beste 360-graden actiecamera van dit moment. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Theverge.com (Becca Farsace, full review): De kop van het review luidt: “De meest toegankelijke 360 graden camera”. En de onderkop luidt: “Maar zal iemand hem meer dan één keer gebruiken?” Dat zet wel een beetje de toon...
  GoPro is groot geworden vanwege z’n duurzame, draagbare, kleine actioncams. En de Max is daar geen uitzondering op. De camera heeft heel veel geweldige features, maar wat echt het verschil maakte voor de reviewer was het gemak waarmee je hem kunt gebruiken, en de uitstekende app. Die zorgen ervoor dat je de Max wilt blijven gebruiken.
  In het verleden betekenden 360-graden-beelden dat het achteraf bewerken je hoofdpijn bezorgde. Dat weerhield de reviewer er altijd van om dit soort camera’s ook echt te gebruiken. Maar door de Max dezelfde vormfactor en app te geven als de GoPro Hero, zijn de beelden veel bruikbaarder geworden. Zeker als je al gewend bent aan de GoPro Hero.
  Om terug te keren naar de beginvraag: is dit genoeg om deze bijzondere camera niet op een vergeten plank in je kast te laten belanden? Helemaal zeker is de reviewer niet. Maar zeker is dat het de plezierigste en meest gebruiksvriendelijke 360-graden-camera is die de reviewer ooit heeft getest. Eindoordeel: 85/100.
 • Engadget.com (James Trew, full review): GoPro wilde een 360-graden-camera maken voor een breed publiek, en in dat opzicht is de firma zeker geslaagd. Het lage prijskaartje (vergeleken met vergelijkbare camera’s), de toegevoegde flexibiliteit van de ‘Hero-modus’, en de verbeterde stabilisatie betekenen zeker dat de Max een capabele camera is om welke actie dan ook mee te schieten. Hij kan dingen die je met een reguliere Hero niet kunt.
  Maar er zitten wel wat nadelen in de 360-graden video. De video-opties en -kwaliteit liggen op een lager niveau dan bij de Hero 8. En de hardware is niet zo goed handelbaar als de gewone action cam. De Max is een gespecialiseerde cam, die meer aantrekkingskracht zal uitoefenen op creatievelingen dan op de gemiddelde action cam-gebruiker. Eindoordeel: 84/100.
 • Gizmodo.com (Brent Rose, full review): Een erg leuke camera waar je veel plezier aan kunt beleven. Een opwindende camera. De Max biedt je de mogelijkheid om je onderwerpen vanuit verschillende hoeken te benaderen en op tal van manieren je verhaal te vertellen. Echt een toestel om lekker urenlang mee te spelen.
  Brent heeft ook geschoten met rivalen onder de 360 graden camera’s als de Insta360 One X, de Rylo en de Garmin Virb 360. Volgens hem biedt de GoPro Max de meest levendige beelden van de hoogste kwaliteit. Bovendien is het beeldmateriaal het gemakkelijkst om te bewerken.
  Uiteraard zijn er camera’s die hoogwaardiger beeldkwaliteit neerzetten, maar die zijn veel duurder. Dus wie een 360-graden camera zoekt voor een redelijke prijs komt bij de GoPro Max flink aan z’n trekken.
 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): De GoPro Max is een veel verfijndere camera dan z’n voorganger, de GoPro Fusion. Maar een grote stap vooruit is het nou ook weer niet. Hij is lekker gebruiksvriendelijk en heeft flink wat creatieve modi en functies.
  Maar aan de andere kant heeft hij dezelfde beperkingen als andere 360-graden camera’s. De resolutie is slechts redelijk. De reviewer had hogere verwachtingen. Hij had een hogere resolutie voor de video’s/foto’s verwacht.
  Op dit moment is de 360-graden camera nog een noviteit. Je kunt er weliswaar video’s mee schieten waarmee je opvalt, die er goed uitziet op Instagram. Maar echt revolutionair is het allemaal niet. Nog niet. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Expertreviews.co.uk (Jonathan Bray, full review): De GoPro Max is een van de meest indrukwekkende actiecamera’s die Jonathan in jaren heeft getest. En het is ook de meest toegankelijke, gemakkelijk te gebruiken en praktische 360-gradencamera.
  Je kunt met groot gemak mooie, op socials deelbare video’s schieten, ook de onbewerkte 360-graden videobeelden. Dat is natuurlijk geweldig. Het feit dat je hem ook kunt gebruiken als gewone actiecamera of bij het vloggen is nog een mooie bonus.
  Je kunt er weliswaar geen 4K-video mee schieten en het prijskaartje ligt hoog. Maar bedenk wel dat je feitelijk twee camera’s in één krijgt voor rond de 500 euro.
  Kortom: deze GoPro Max is zonder twijfel de beste 360-graden camera van dit moment. Hij zet de benchmark voor toekomstige camera’s in dit segment. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dcrainmaker.com (full review): De Max is een ongelofelijke camera als je nog nooit een Hero 7 of 8 hebt gebruikt. Hij is ook veel meer gestroomlijnd dan voorganger GoPro Fusion is. Die was niet erg gebruiksvriendelijk, de Max is dat veel meer. Voor dagelijks vloggen was de Fusion niet geschikt, de Max is dat wel. Hij werkt uitstekend samen met GoPro’s smartphone en desktop apps, om maar wat te noemen. Dat maakt dat de workflow veel soepeler verloopt.
  Toch, in vergelijking met de Hero 8 Black mis je wel het een en ander. Live Burst, en de hogere resoluties zoals 2.7K en 4K, om maar wat te noemen. Dat betekent minder details in de foto’s, en ook een minder goed dynamisch bereik. Dat betekent dat de Hero 8 voor de reviewer veel bruikbaarder is dan de Max.
  Dat betekent niet dat de Max niet bruikbaar is. De reviewer zal de Max zeker inzetten voor zaken waar hij in excelleert, zoals 360-graden-beelden. Het voegt extra creatieve mogelijkheden toe die je niet of veel moeilijker kunt bereiken met de Hero 8 Black.

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

 

Belangrijkste kenmerken van de GoPro Max

 • Spectaculaire 360-graden video’s
 • Intuïtief touchscreen
 • HyperSmooth 2.0 voor vloeiende beelden
 • 6 Microfoons voor surround-sound
 • Robuust en waterdicht tot 10m
 • 360-graden video in 5.6K30
 • Hero-video in 1440p60/1080p60
 • Hero-foto in 5.5MP
 • 360-graden foto in 16.6MP

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

 

Mooi filmpje over de GoPro Max

Bekijk een spectaculair kort filmpje over de GoPro Max (en Hero 8 Black). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy