GoPro Hero 9 Black: vlaggenschip met 5K-video

De Hero 9 Black is het nieuwe vlaggenschip onder de action camera’s van het gerenommeerde GoPro. Hij heeft liefst 5K-video aan boord en de resolutie van de beelden is met 23.6 megapixel verdubbeld ten opzichte van de Hero 8 Black. Je video’s zijn superstabiel dankzij HyperSmooth 3.0. Dit is de top actioncam van dit moment. Alle belangrijke reviews!

GoPro Hero 9 Black Video: 5k @ 30fps / 4K @ 60fps en Full HD @ 240fps | Fotofunctie: ja > 20 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: 16 september 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief vaste lens: 359 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 9 Black Gloednieuw vlaggenschip van GoPro

De Hero 9 Black is het gloednieuwe vlaggenschip van het gerenommeerde GoPro. Meer nog dan z’n uitstekend besproken voorganger biedt hij kracht, helderheid en stabiliteit onder z’n iconische uiterlijk. Hij heeft een 23.6 megapixel sensor waarmee je adembenemende 5K-video schiet. En natuurlijk: fantastische foto’s.

Twee schermen

Nieuw ten opzichte van de Hero 8 Black is ook het scherm op de voorzijde. Daarmee krijg je een live preview waarmee je snel je compositie maakt. Het touchscreen op de achterkant gebruik je om in of uit te zoomen. En met dat touchscreen bedien je de Hero 9 Black heel intuïtief.

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 9 BlackHighlights van de GoPro HERO 9 Black

 • Kwaliteitsvideo’s: 5K met 30fps
 • Scherpe foto’s: 20 megapixel foto's met SuperPhoto en verbeterde HDR
 • Superstabiel: HyperSmooth 3.0 met ingebouwde horizontaalstelling
 • Live in actie: livestreamen in 1080p
 • Niet kapot te krijgen: robuust en waterdicht tot 10m
 • Handige tools: TimeWarp 3.0, Timelapse-video bij nacht & webcammodus

Nieuw aan boord

De GoPro Hero 9 Black heeft veel nieuws in huis. Krachtige functies zoals Hindsight, ondersteuning voor livestreamen plus een superhandige webcam-modus. Tel daar nog de verbeterde HyperSmooth 3.0, de ingebouwde mount plus een 30 procent langere accuduur aan toe en je hebt de krachtigste actiecamera van dit moment.

GoPro Hero 9 BlackVerbluffende beelden met 5K-video

Met de Hero 9 Black schiet je verbluffende video’s met een resolutie tot maar liefst 5K. Daarmee krijg je de superfijnste details perfect in beeld. De resolutie van de sensor is ook flink opgekrikt naar 23.6 megapixel, waardoor je beelden nog scherper zijn.

Superfoto’s met SuperPhoto

Je schiet haarscherpe en heldere 20 megapixel foto's van professionele kwaliteit. De Hero 9 Black neemt je alles uit handen met de SuperPhoto-functie. Zo kun je super eenvoudig prachtige foto’s maken.

GoPro Hero 9 BlackHandig: ingebouwde mount

Handig is dat de Hero 9 Black een ingebouwde mount heeft. Daardoor hoef je geen apart frame meer te gebruiken. Een kind kan de was doen: je klapt de ‘opvouwbare vingers’ uit, bevestigt de camera op elke willekeurige mount en gaat aan de slag.

HyperSmooth 3.0

Je videobeelden zijn vloeiender dan ooit doordat de Hero 9 Black de nieuwste versie van HyperSmooth aan boord heeft: 3.0. Deze zeer geavanceerde videostabilisatie maakt bovendien in-camera horizontale nivellering mogelijk. Daardoor zijn al je beelden stabiel en recht. Nooit meer een irritante scheve horizon!

Livestream en webcam

De GoPro Hero 9 Black heeft nog veel meer fantastische functies. Zo schiet je geweldige time-lapse beelden met TimeWarp 3.0. Ook kun je met deze GoPro livestreamen in 1080p naar je social media. En je kunt hem zelfs als webcam inzetten.

GoPro Hero 9 BlackKrachtige tools

En nog is dit niet alles. De Hero 9 Black biedt een uitgebreide suite krachtige tools die de opnamemogelijkheden flink uitbreiden. Power Tools zijn onder meer HindSight, LiveBurst, Scheduled Capture en Duration Capture.

Robuust en waterdicht

De GoPro is niet kapot te krijgen. Je schiet beelden onder de meest extreme omstandigheden die je je kunt voorstellen. Hij is zeer robuust en waterdicht tot 10 meter diepte, zonder extra behuizing.

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

Op komst: GoPro Hero 10 Black

GoPro zal waarschijnlijk binnenkort de nieuwe GoPro Hero 10 Black aankondigen. Met veel betere video-specs en een hoop nieuwe features. Bekijk alvast mijn preview!

Preview GoPro Hero 10 Black >>

 

GoPro Hero 9 BlackProfessionele reviewers over de GoPro Hero 9 Black

De GoPro Hero 9 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Tweakers.net (reviewcoördinator Eric van Ballegoie, full review): Mooie en uitgebreide review van Tweakers, zeker de moeite waard om te scannen als je van plan bent de GoPro Hero 9 Black aan te schaffen.
  Erik is buitengewoon lovend over de nieuwe Hero 9. Hij biedt volgens hem bijzonder veel (kleine) verbeteringen ten opzichte van z’n voorganger. “De nieuwe 23,6-megapixelsensor biedt vooral betere fotokwaliteit, de 5k-videomodus voegt minder toe. Fijn zijn het grotere touchscreen aan de achterzijde en, in mindere mate, het nieuwe videoscherm aan de voorkant.”
  Kijk je naar de videokwaliteit, dan is deze volgens Erik vergelijkbaar met die van de Hero 8 Black. Maar mooi is dat de nieuwe Hero beeldstabilisatie biedt bij meer resoluties en beeldsnelheden. “Dat maakt de Hero 9 Black de beste allround actioncamera van dit moment, al zien wij voor eigenaren van een Hero 8 Black te weinig redenen om te upgraden.”
  Pluspunten bij Tweakers zijn de nieuwe beeldsensor die vooral betere fotokwaliteit biedt, de beeldstabilisatie die nu in alle beeldmodi beschikbaar is, de in-camera horizoncorrectie en de uitstekende accuduur. Minpunt is dat hij wat groter en zwaarder is dan z’n voorganger. Eindoordeel: Ultimate (de hoogste score).
 • Theverge.com (Becca Farsace, full review): De GoPro Hero 9 Black is wat je noemt een ‘coole camera’. Het is de meest krachtige action cam van GoPro, en daarmee van alle action cams op de markt.
  Hij is in alle opzichten robuust, en ook wat groter dan vorige modellen. Maar de accuduur is langer, de videoprestaties zijn beter, de fotoresolutie is beter. Tel daarbij op dat hij in een body zit waarin geen plastic verwerkt is. Goed voor het milieu!
  De 5K-videobeelden die je met deze GoPro kunt schieten zijn schitterend en knisperen aan alle kanten. Gecombineerd met de verbazingwekkend goede beeldstabilisatie in de GoPro levert prachtige videobeelden direct uit de camera. Ook is het extra scherm op de voorkant erg handig om je composities te maken.
  De Hypersmooth 3.0 levert dus erg stabiele, vloeiende beelden. Mooie extra feature is de mogelijkheid om de horizon recht te houden in je beelden.
  Ook de foto’s zijn van goede kwaliteit. Wel duurt het de Hero 9 Black nogal lang om HDR-foto’s te verwerken, en bovendien is de kwaliteit niet helemaal top. Gebruik je de HDR-optie niet, dan schiet je mooie foto’s: helder, scherp en met een goed contrast.
  Mooi is ook dat er diverse Mods (optionele toevoegingen aan de GoPro) bijkomen. Zo is er de Max Lens Mod, waarmee je groothoekbeelden kunt schieten. Het prijskaartje van deze GoPro ligt hoog, maar hij is die prijs wel waard. Eindoordeel: 85/100.
 • T3.com (Mark Mayne, full review): Nieuwe mooie feature van de GoPro Hero 9 Black is het naar voren gerichte kleurenscherm. Maar er zijn verbeteringen doorgevoerd over de hele linie. Daarbij heeft GoPro de complexiteit tot een minimum beperkt. En dat betekent dat vrijwel iedereen een Hero 9 Black kan oppakken om echt indrukwekkende 5K-video te schieten.
  Indrukwekkend is natuurlijk die hoge videoresolutie. Die is van bijna Hollywood-kwaliteit. Maar even indrukwekkend zijn de verbazingwekkend goede stabilisatie- en opnamemogelijkheden. Dit is de beste actiecamera van dit moment. Hier kunnen andere fabrikanten hun tanden weer inzetten...
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Het grotere scherm in combinatie met een nieuwe grotere batterij zijn volgens Gordon weliswaar leuke upgrades, maar ze betekenen ook dat de 9 de grootste Hero is in de standaardserie. Bovendien is hij daardoor niet compatibel met oudere accu’s en ‘cage mods’.
  Wie nu een GoPro Hero 7 of 8 heeft, zal zeker in de verleiding komen om voor de nieuwe versie te gaan. De Hero 9 is inderdaad een aanzienlijke upgrade ten opzichte van oudere modellen. Maar ook voor wie nu z’n eerste action cam koopt, is dit de ideale keuze.
  Zoals voor alle GoPro’s geldt: de kleine sensor maakt hem het meest geschikt voor heldere omstandigheden. Maar er kan niets tippen aan de in body stabilisatie. Deze camera biedt je kansen op unieke beelden. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Jamie Carter, full review): Actiecamera's worden steeds meer modulair. Dit is GoPro’s nieuwste poging om de DJI Osmo Action en de Akaso Brave 7 LE te verslaan. En dat betekent dat hij een display aan de voorkant heeft voor vloggers en voor het maken van selfies. Dat hij foto's met hoge resolutie en ‘videogrijpers’ heeft. En vooral: dat hij een verwijderbare lensafdekking heeft.
  Dit laatste maakt hem helemaal klaar voor GoPro's nieuwe Max Lens Mod. Deze GoPro heeft uitstekende stabilisatie, slimme time-lapse-modi en hogere resoluties dan z’n voorganger. Dat maakt de Hero 9 Black wel prijzig, maar de moeite waard ondanks zijn wat grotere fysieke omvang. Eindoordeel: de hoogste score met 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Mark Wilson, full review): De GoPro Hero 9 Black is volgens Mark de krachtigste en meest veelzijdige actiecamera die je kunt kopen. Maar voor de meeste mensen heeft zijn voorganger meer waarde.
  De nieuwe sensor en het display aan de voorkant zijn volgens Mark weliswaar nuttige toevoegingen. Maar ze zijn al met al geen grote sprong voorwaarts ten opzichte van de Hero 8 Black.
  Het touchscreen reageert niet altijd, en dat is een beetje frustrerend, zelfs als er een firmware-oplossing onderweg is. Geen enkele andere actie cam kan de Hero 9 Black evenaren. Maar toch bieden andere action cams – zoals de voorganger Hero 8 Black – meer waar voor hun geld. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (James Trew, full review): James memoreert de slogan van GoPro voor de lancering van Hero 9: ‘Meer van alles’. En volgens hem zijn er zeker genoeg nieuwe dingen om dat ook echt waar te maken.
  GoPro-fans zullen de hogere resolutie waarderen. Het nieuwe scherm op de voorkant weert de concurrentie van DJI af. De introductie van lensmods geeft volgens James aan dat de Hero 9 nog lang na de lancering veelzijdig kan blijven. Mooi zijn ook de terugkeer van de verwijderbare lensdop en een langere batterijduur. Daarmee maakt GoPro twee van de belangrijkste minpunten van eerdere camera's helemaal goed. Engadget Score: 92/100.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): Mooi aan de GoPro Hero 9 Black is de gloednieuwe sensor die 5K-video biedt plus 20-megapixel foto’s. Behalve dat dit gedetailleerde video’s oplevert, haal je uit die 5K-video ook nog eens 14.7 megapixel foto’s.
  Geweldig is de nieuwe versie van HyperSmooth: 3.0. Daarmee schiet je volgens Scott echt ongelooflijk vloeiende video’s. Daar komt nog bij dat de levensduur van de accu zo’n 30 procent langer is. Handig is dat je opnamen kunt plannen. Zo schiet je de perfecte zonsopgang zonder dat je vroeg je bed uit hoeft. Voor milieubewuste actievelingen is het fijn om te weten dat de body plasticvrij is
 • Expertreviews.co.uk (Christian Hopewell, full review): Als je op zoek bent naar de beste GoPro Hero-camera, dan hoef je volgens Christian niet verder te zoeken: dat is namelijk de GoPro Hero 9 Black. GoPro heeft verfijningen aangebracht aan het algehele ontwerp, aan de gebruikersinterface en aan de prestaties. Alles bij elkaar maken ze van de Hero 9 een solide, veelzijdige actiecamera. De Hypersmooth 3.0-stabilisatie is ongeëvenaard.
  Hoewel er een paar eigenaardigheden zijn in de weergave van de beelden die zullen worden gladgestreken via firmware-updates, voorkomen ze niet dat de Hero 9 Black met groot gemak de benchmark voor andere actiecamera’s is. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Top actioncam voor outdoor. De beeldstabilisatie en kwaliteit in het algemeen is uitmuntend met deze GoPro. De batterij gaat gauw een dag mee, omdat je met de spraakcommando's gemakkelijk het opnemen kan starten/stoppen.
  Ook foto's nemen gaat 'hands free'. Wel zo handig tijdens het mountainbiken, kanoën, of wanneer je gewoon van de natuur aan het genieten bent.
  Ook het extra schermpje aan de voorkant is top voor selfie-filmen. Deze kan ook uit worden gezet om batterij te besparen. O, en hij komt in een handige case!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Topproduct. Heel klein en handig en zalig in gebruik.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “De Gopro is gewoon een Gopro maar in alles beter, gebruiksvriendelijker, mooier. Echt een superding. De accu gaat ook echt langer mee dan de 7 of de 8.
  Hij is wel een stuk forser en zwaarder dan je gewend bent. Nog steeds prima, maar dat valt meteen op. De frontcamera is echt heel fijn.
  De foto’s zijn prachtig, de video ook. Je hebt wel een snelle geheugenkaart nodig, want die grote foto’s naar het geheugen schrijven kost tijd - zeker bij een burst. Net als alle andere gopro’s heeft deze camera wat licht nodig. De mooiste footage schiet je in zonnig weer. Gewoon weer een hele fijne GoPro” Bekijk alle reviews van kopers >>

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 9 BlackBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 9 Black

 • Kwaliteitsvideo’s: 5K met 30fps, 4K met 60fps, Full HD met 240fps
 • Scherpe foto’s: 20 megapixel foto's met SuperPhoto en verbeterde HDR
 • Superstabiel: HyperSmooth 3.0 met ingebouwde horizontaalstelling
 • Livestreamen in 1080p
 • Robuust en waterdicht tot 10m
 • Handige tools: TimeWarp 3.0, Timelapse-video bij nacht & webcammodus
 • Power Tools: HindSight, LiveBurst, Geplande Capture, Duur-capture
 • Geluidskwaliteit: krachtigere luidspreker dan voorganger
 • Handig onderweg: sneltoetsen op het scherm
 • Helder in beeld: groot 2.27 inch touchscreen
 • Handig: 1.4 inch voorkantscherm biedt voorbeeld of status
 • Uitstekend verbonden: wifi en bluetooth
Highlights van de GoPro HERO 9 Black

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de GoPro Hero 9 Black

Bekijk een mooi en kort filmpje over de GoPro Hero 9 Black. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy