GoPro Hero 8 Black: vlaggenschip actioncam

De GoPro Hero 8 Black is dé robuuste actioncam voor extreme sporters en anderen die hun razendsnelle avonturen willen vastleggen in vloeiende videobeelden. Dit vlaggenschip van GoPro is de top actioncam van dit moment. De video-beelden zijn indrukwekkend. “Een waanzinnig goede action cam.” Alle belangrijke reviews & tests!

GoPro Hero 8 BlackVideo: 4k @ 60fps / Full HD @ 240fps / 8x slow-mo | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: begin november 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 329 euro op Bol.com en op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Coolblue.nl

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 8 Black Hero 8 Black en Hero 7 Black: veel verschil?

GoPro komt elk jaar met een nieuwe versie van z’n vlaggenschip action camera: de Hero Black. Het nieuwe nummertje 8 laat zo op het oog niet al te veel nieuws zien. Hij lijkt uiterlijk en ook intern flink op z’n voorganger, de Hero 7 Black.

Beste actioncam op de markt

De upgrade is dus niet wereldschokkend. Maar moet dat ook? Never change a winning team. En dat de Hero Black al jaren een winner is, is duidelijk. De Black is de beste actioncam op de markt, daarover zijn de reviewers het al jaren eens. Dat geldt zeer waarschijnlijk ook voor nummertje 8.

GoPro Hero 8 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 8 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 8 BlackGrootste verschillen met Hero 7 Black

Grootste verschillen met de voorganger is dat de GoPro Hero 8 Black een uitklapbare montagebevestiging heeft, betere beeldstabilisatie en een optionele Media Mod. Die laatste is een behuizing met microfoon waarop je accessoires kunt bevestigen.

Veelzijdige actioncam

De GoPro Hero 8 Black action cam is en blijft een veelzijdige en schokvrije actioncam met een superslank ontwerp. Hij past makkelijk in je zak, en dankzij de ingebouwde inklapbare plaatjes wissel je binnen luttele seconden van bevestiging.

Handige Media Mod

Die optioneel verkrijgbare Media Mod is wel superhandig. Je beschikt over de ultieme uitbreidingsmogelijkheden voor meer verlichting, professionele audio en zelfs een ander scherm.

GoPro Hero 8 BlackHyperSmooth 2.0 stabilisatie

Verder verbeterd is de baanbrekende HyperSmooth 2.0 stabilisatie. Daardoor vloeien je beelden meer dan ooit. Vooral de slow-mo opnames zijn indrukwekkend. Met 3 stabilisatieniveau’s kies je altijd de beste optie voor elke situatie. HyperSmooth beschikt over ingebouwde horizontaalstelling.

Stabiele timelapse-video’s

Terwijl jij je in het zweet werkt, maakt de Hero 8 Black heel relaxed gestabiliseerde timelapse-video’s met TimeWarp. Deze functie past de snelheid automatisch aan op basis van beweging, omgevingsdetectie en belichting. Je vertraagt het effect zelfs tot realtime en geniet van interessante momenten. Vervolgens tik je om weer te versnellen.

LiveBurst: de beste foto/video

Handige functie is verder LiveBurst. Daarmee leg je ook de momenten 1.5 seconde vóór en ná je opname vast. Daarna kun je supersimpel het beste frame kiezen voor de ideale foto of een schitterende video.

GoPro Hero 8 BlackRagscherpe foto’s

Fotograferen kan de Hero 8 ook als de beste. Je schiet ragscherpe 12MP foto’s met een verbeterde HDR, terwijl je beweegt of stilstaat. Die feature geeft een stuk minder ruis en veel scherpere details, zelfs als het licht het laat afweten.

Beste actioncam van 2019/2020?

Kortom: dit wordt vast weer de top action cam van het komend jaar. Welke andere fabrikant gaat daar nog aan tippen?

GoPro Hero 8 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 8 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Coolblue.nl >>

Update: opvolger GoPro Hero 9 Black!

De GoPro Hero 8 Black heeft een opvolger. Die heet niet heel verrassend: GoPro Hero 9 Black. Met een veel hogere resolutie én 5K-video aan boord. Benieuwd naar deze schitterende action cam?

Mijn review van de GoPro Hero 9 Black >>

GoPro Hero 9 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 Black op Kamera-express.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de GoPro Hero 8 Black

De GoPro Hero 8 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (decembernummer 2019): De GoPro Hero 8 Black streeft direct alle concurrenten voorbij, aldus de reviewer. Hij heeft “uitstekende videokwaliteit, fantastische beeldstabilisatie en een robuuste behuizing die tot 10 meter waterdicht is. Daar gaat het hart van elke sportfilmer sneller van slaan.”
  Voordeel is dat de GoPro uitbreidbaar is met optionele modules. Er zijn er inmiddels 3, zoals een richtmicrofoon en een uitklapbare display. “Maar de misschien wel onwaarschijnlijkste vernieuwing is ook de belangrijkste: de fabrikant heeft de bevestiging voor accessoires uitklapbaar in de behuizing zelf geïntegreerd – de actioncam op je fietsstuur of surfboard bevestigen kan daardoor zonder extra frame.”
  De beeldstabilisatie is nieuw en beter dan in de Hero 7. Indrukwekkend is ook de ingebouwde ‘horizontaalstelling’, waarmee de GoPro het beeld recht houdt, zelfs als je over de kop gaat. Prachtige opnames zijn dan ook gegarandeerd, aldus de reviewer.
  Minpunten zijn er ook. Zo is de accuduur wel erg kort, met 40 minuten bij UHD en 104 minuten bij FHD. Maar afgezien van deze beperking is de Hero 8 Black “een fantastische en veelzijdige actioncam!”. Eindoordeel: Zeer goed met het cijfer 1,2 (een 1 is het hoogst haalbare bij Chip).
 • Klantreview op Bol.com: “Afgelopen vrijdag mijn Go Pro Hero8 Black mogen ontvangen. Het is een mooi apparaat, compact en met een stick handig in gebruik. Schiet mooie beelden en haarscherpe kwaliteit. Uit de filmpjes kun je ook nog eens beelden halen. Vele opties maakt dat je de action cam voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.
  Het is wel aan te raden om er extra batterijen bij te bestellen, zeker bij veelvuldig gebruik raakt de batterij snel op!
  Met de Go Pro app en Quik heb je de mogelijkheid om je beelden te bewerken! Al met al een top aankoop!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Topcamera, geweldig stabiel! Ik heb ermee gedoken in de Rode Zee. Normaal gesproken kun je zonder behuizing via het touchscreen meer bedieningsfuncties benaderen. Met een onderwaterbehuizing ben je daardoor wel iets meer beperkt. Het beeld onderwater is geweldig helder en stabiel.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Dpreview.com (Chris Foreman, full review): We willen natuurlijk allemaal graag revoluties in de technologie zien. Toch is dat niet de norm, stelt Chris in zijn review. Vaak gaan verbeteringen niet met een donderslag, maar meer stapsgewijs. Dat zorgt ervoor dat je als bezitter van een camera niet elke keer hoeft te upgraden. Ook deze GoPro Hero 8 Black is geen revolutie maar een evolutie.
  De volgende grote ontwikkelingen in dit soort actioncams zullen volgens Chris waarschijnlijk in het teken staan van een nieuwe batterijtechnologie en een krachtiger verwerking van de beelden.
  Een actiecamera vult de tookit van een filmmaker op een geweldige manier aan. En heb je een nieuwe actioncam nodig, dan is de Hero 8 Black een solide keuze. Maar hoewel je misschien altijd het nieuwste van het nieuwste en het beste van het beste in huis wilt hebben, is het waarschijnlijk financieel niet zo zinvol om elk jaar te upgraden. De verbeteringen ten opzichte van de voorganger zijn slechts klein. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Joel Burgess, full review): De updates aan de stabilisatie, de plek van de microfoon, de ingebouwde mount en de smartphone-app zijn allemaal uitstekende verbeteringen die de bruikbaarheid van de Hero 8 Black flink opkrikken. Wie actie/sport-beelden wil schieten krijgt een robuuste en veelzijdige action cam die uitsteekt boven de concurrenten.
  De profs onder de gebruikers zullen zeker de verbeteringen in de bitrate, de RAW-beelden en de Full HD live streaming kunnen waarderen. Slagroom op de taart is de onbeperkte GoPro Plus-opslag in de cloud.
  GoPro heeft ook geprobeerd de kwaliteit van de beelden voor het schieten van niet-actie-beelden te verbeteren en meer op het niveau van de vlaggenschip-smartphones te krijgen. Dat is niet helemaal gelukt, die liggen op een nog wat hoger niveau. De nog te verschijnen mods lijken verstandige add-ons om de veelzijdigheid van de Hero 8 Black verder op te krikken. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Mark Wilson, full review): Dit is zeker de beste GoPro van dit moment, maar zonder de Mod-accessoires is het slechts een milde update ten opzichte van de Hero 7 Black. De reviewer vraagt zich af of de hogere prijs gerechtvaardigd is, gelet op die voorganger en ook de DJI Osmo Action.
  De kwaliteit van de video is enigszins beter, evenals de audiokwaliteit en de HyperSmooth stabilisatie. De ingebouwde mount is zeker bruikbaar. Verder zijn er tweaks aan de user interface die zeker handig zijn, en van de Hero 8 Black de meest verfijnde, aanpasbare GoPro van dit moment maken.
  Maar GoPro zou er goed aan doen bij de prijsstelling te letten op bijvoorbeeld de DJI Osmo Action en de eigen Hero 7 Black. Voor de meeste mensen zal die laatste de betere prijs/kwaliteit-verhouding bieden. Eindoordeel: 80/100.
 • Engadget.com (James Trew, full review): De Hero 8 biedt maar een lichte update van z’n voorganger, maar de tweaks zijn wel belangrijk. Oudere resoluties zoals 720p en 960p zijn verdwenen, tegelijk met details die sommige actie-videografen zullen missen, zoals de HDMI-poort en de verwijderbare lens. Die zijn opgeofferd voor een meer gestroomlijnd design.
  Daar krijgen we wel veel voor terug. Dit is de meest uitgebreide GoPro van dit moment. Alle updates voegen waarde toe aan de camera en werken op een logische manier samen. De gebruikservaring is zowel voor nieuwkomers als voor ervaren action cam-gebruikers uitstekend. Die eersten kunnen hem direct gebruiken, terwijl de laatsten de meer geavanceerde settings makkelijk kunnen vinden.
  Resultaat: een camera die creativiteit op de eerste plaats zet. En uiteindelijk is dat waar je je dure geld voor wilt betalen. De komst van de Mods om de hardware uit te breiden betekent dat je in de loop van de tijd veel meer uit je Hero 8 kunt halen. Eindoordeel: 90/100.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Hero 8 Black pakt alles waar de reviewer van houdt in de Hero 7 Black, en behoudt dat of verbetert dat. De videokwaliteit blijft excellent, met gestabiliseerde 4K-beelden op 60fps. Hij is robuust gebouwd, met waterdicht ontwerp. Echt zo’n action cam die je overal mee naartoe neemt, ongeacht de omstandigheden.
  De ergonomie is verbeterd. De ingebouwde mount-clips zorgen ervoor dat je een externe cage kunt toevoegen, waaraan je weer allerlei accessoires kunt bevestigen. De toevoeging van Capture Presets maken het veel makkelijker om tussen verschillende opname-opties te wisselen.
  Ook het Mods-systeem is intrigerend. De reviewer is erg benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden. Eindoordeel: Excellent met de Editor’s Choice Award.
 • T3.com (full review): Het design van de GoPro Hero 8 Black maakt het erg simpel om hem te gebruiken, en hij ziet er ook nog eens ultra-mooi uit. GoPro’s nieuwe vlaggenschip is de meest krachtige action cam ter wereld, met een enorme weelde aan features. De interface is simpel en zeer intuïtief te bedienen. Daardoor is het een fluitje van een cent om premium beelden te schieten, ook voor beginners.
  Sommige fans zullen teleurgesteld zijn dat er standaard geen display aan de voorkant zit (je kunt een add-on kantelbaar scherm erbij kopen). Maar dat wordt meer dan goed gemaakt door wat de Hero 8 Black allemaal wél in huis heeft. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dcrainmaker.com (full review): Overall is de GoPro Hero 8 Black zeker een betere koop dan z’n voorganger, zeker gezien het kleine prijsverschil. Maar om nou te upgraden als je al een Hero 7 Black in huis hebt, het is de vraag of dat nodig is. Voor de meeste mensen zal de reden daarvoor niet groot zijn.
  De stabilisatie is zeker beter, en er zijn ook genoeg nieuwe tweaks, maar tenzij je een video-geek bent, heb je aan de Hero 7 al echt een solide camera. Kies je toch voor de Hero 8, dan heb je het voordeel van 4K-video in lineaire mode met stabilisatie, waardoor het beter voegt bij je andere beelden. Ook de Live Burst Photo-optie is een hele fijne toevoeging, omdat het daarmee beter lukt om de perfecte foto te krijgen als je hard rent of fietst/skiet.
  De nieuwe accessoire-mods zijn weliswaar super cool, maar de realiteit is dat je nu extra betaalt voor iets dat er altijd al was voor de Hero 8. En de mods zullen de komende maanden nog niet beschikbaar zijn.
  Maar al met al is het zeker een waanzinnig goede action cam, die de reviewer als belangrijkste camera gaat gebruiken.
 • Theverge.com (Brent Rose, full review): Deze mooie action cam heeft een nieuw design waardoor je geen speciale behuizing nodig hebt voor accessoires, en dat is positief. De beeldstabilisatie van de Hero 8 is een sterk punt, het is nóg beter dan het al was in de Hero 7. Dankzij de nieuwe Mods is het een veelzijdiger camera geworden.
  Minpuntjes zijn er ook. Zo wordt de camera heel heet als je aan het opnemen bent. Verder is de lens niet zo makkelijk te repareren als bij voorgaande modellen. En de vraag is of hij even robuust is als de voorgangers. Toch, al met al, een mooi cijfer: 8.
 • Wired.com (Scot Gilbertson, full review): De nieuwe vormfactor van de GoPro is wel mooi nieuws. Je kunt hem nu vastklikken op bijvoorbeeld je helm zonder een extra mount te kopen. De nieuwe add-ons zorgen ook voor meer gemak met vloggen. En de aanpasbare menu’s vergemakkelijken het gebruik van de camera onder extreme omstandigheden. GoPro heeft verder tientallen software tweaks toegepast, zodat jij betere foto’s en video’s krijgt. Jammer is dat de nieuwe geïntegreerde lenskap niet te vervangen is, wees er dus zuinig op.
 • Mashable.com (Karissa Bell, full review): Om met de deur in huis te vallen: de GoPro Hero 8 is zonder twijfel de beste GoPro die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Dat is volgens Karissa geen sinecure: precies datzelfde heeft ze destijds beweerd over de uitstekende Hero 7 van vorig jaar.
  Wat bij de Hero 7 al een topfunctie was – de videostabilisatie – is nog drastisch verbeterd. Daarnaast zijn allerlei kleine en grotere verbeteringen aanbracht die de actiecamera gemakkelijker en leuker maken om te gebruiken.
  Actiecamera’s zijn echter niet voor iedereen geschikt. De nieuwste GoPro is uitstekend, maar aan de andere kant: smartphonecamera’s zijn ook beter dan ooit. Als je niet van avontuurlijke sporten of YouTube-producties houdt, kan je smartphone waarschijnlijk aan je meeste behoeften voldoen. Maar wil je meer flexibiliteit dan wat je iPhone kan bieden. Of zijn stabiele, trillingsvrije video’s jouw topprioriteit zijn, dan zul je heel veel plezier beleven aan de Hero 8.
 • Expertreviews.co.uk (Jonathan Bray, full review): De GoPro Hero 8 Black is niet een grote sprong vooruit in beeldkwaliteit ten opzichte van z’n voorganger. Toch heeft GoPro wel flink uitgepakt met deze nieuwe Hero 8 Black. De nieuwe ingebouwde mount is heel veel beter dan het onhandige clipframe van de vorige generaties.
  Ook heeft GoPro z’n Hero 8 een boost gegeven wat betreft beeldstabilisatie. En de nieuwe automatische TimeWarp-modus is briljant. Ook de microfoons zijn zeer indrukwekkend: ze verminderen het lawaai van windturbulentie als je flinke vaart maakt.
  Geen van de verbeteringen is baanbrekend. Maar alles bij elkaar betekenen ze toch een belangrijke upgrade van de Hero 8 ten opzichte van de Hero 7. Hij is wel duurder dan zijn concurrenten, maar de Hero 8 Black is wel de nieuwe koning van de actiecamera’s.

GoPro Hero 8 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 8 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Coolblue.nl >>

 

GoPro Hero 8 BlackBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 8 Black

 • Top action cam met 4K-video en 12 megapixel foto’s
 • Timelapse video en foto
 • HyperSmooth 2.0 voor vloeiende beelden
 • liveBurst
 • Superfoto en HDR
 • Livestreamen in 1080p
 • Stembediening in 11 talen en 6 accenten
 • 3 Microfoons met windruisvermindering
 • Stereo- en RAW-audio
 • RAW in alle fotomodi
 • Robuust en waterdicht tot 10m
 • Automatische beeldrotatie
 • 8x Slow-motion
 • Wifi- en bluetooth-technologie
 • Intuïtief touchscreen

GoPro Hero 8 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 8 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Coolblue.nl >>

 

Mooi filmpje over de GoPro Hero 8 Black

Bekijk een mooi en kort filmpje over de GoPro Hero 8 Black. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 8 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 8 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 8 Black op Coolblue.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy