GoPro Hero 7 Black: topmodel met verbluffende 4K-video

Zoek je een action camera met de allerbeste beeldkwaliteit? Wil je nog vloeiendere 4K-video plus super slow motion-video’s? En ook nog topfoto’s en live streaming? Dan is het topmodel van GoPro, de Hero 7 Black, dé action cam die bij jou past. De krachtigste Hero ooit. “Een must-have voor actiefilmers.” Alle belangrijke reviews & tests!

Video: 4k @ 60fps / Full HD @ 240fps / 8x slow-mo | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: eind september 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 7 Black Geld over voor accessoires

OK, een koopje is deze Hero 7 Black nog steeds niet. Maar meestal worden opvolgers juist dúúrder. Dus tel uit je winst. Je haalt niet alleen het topmodel van GoPro in huis met alle state of the art-specificaties. Maar je houdt ook nog geld over voor mooie accessoires!

Highlights van de GoPro Hero 7 Black

HyperSmooth beeldstabilisatie Bedienen met voice commands SuperPhoto: schitterendefoto's Streamen via Facebook Live Timewarp en Timelapse video's 4K-video, 8x slowmotion Makkelijk te bediening touchscreen

GoPro Hero 7 BlackVerbluffend vloeiende video

Die specs van de Hero 7 Black liegen er niet om. Zo kan hij filmen in 4K met 60fps, in 2.7k met 120fps en in 1080p met 240fps. Met de GoPro Hero 7 Black leg je verbluffend vloeiende beelden vast. En je kunt al je avonturen in fantastische slo-mo’s herbeleven dankzij de ultrahoge framesnelheid en de mogelijkheid om je beelden tot 8x langzamer af te spelen.

Beelden vergelijkbaar met gimbal

Deze Hero is robuust en waterdicht zonder behuizing. De gloednieuwe HyperSmooth-stabilisatie van de Hero 7 Black zorgt voor stabilisatie vergelijkbaar met een gimbal. Dit topmodel voorspelt je beweging en corrigeert deze voor geweldige vloeiende beelden.

GoPro Hero 7 BlackSuperPhoto: voor... superfoto’s

Met de nieuwe intelligente fotomodus SuperPhoto krijg je automatisch de mooiste foto's. Daarmee past de Hero 7 Black automatisch HDR, lokale kleurenmapping of ruisvermindering toe voor optimale beelden.

Streamen via Facebook Live

De Hero 7 Black is ook echt een sociale actioncam. Je deelt je verhaal direct met je vrienden en familie door te streamen via Facebook Live. Je gestreamde video's kun je ook meteen in hoge resolutie op je SD-kaart opslaan.

‘GoPro, start recording’

Omdat je opnames kunt starten en stoppen met een stemcommando mis je geen enkel actiemoment. Met het uitspreken van commando's als 'GoPro, take a photo' of 'GoPro, start recording' leg je alles handsfree vast. Mooi, want jij hebt je handen al vol aan je spetterende acties.

Intuïtief touchscreen

De Hero 7 Black voelt heel vertrouwd voor iedereen die gewend is aan een smartphone. Je navigeert bijzonder gemakkelijk door de 3 hoofd-opname-modi met gestroomlijnde instellingen.

GoPro Hero 7 BlackGezichts-, glimlach- en scèneherkenning

Nog zoiets moois: de Hero 7 Black herkent gezichten, een glimlach en nog veel meer. Met de GoPro-app kies je zelf je beste opnamen aan de hand van deze kenmerken en stel je geweldige video's samen.

Verticaal opnemen: Instagram Stories

Het lijkt wel of GoPro overal over heeft nagedacht. De ontwerpers zijn natuurlijk ook zelf gebruikers die heftig gebruikmaken van social media. Zo leg je met de GoPro Hero 7 foto’s en video’s vast in de portretmodus: ideaal voor Snapchat en Instagram Stories.

GPS aan boord

Met dit topmodel meet je je snelheid, afstand en nog veel meer omdat hij GPS aan boord heeft. Voeg in de GoPro-app stickers toe aan je video’s vol actie om te laten zien hoe snel, ver en hoog je wel niet bent gegaan.

GoPro Hero 10 BlackUpdate: opvolger GoPro Hero 10 Black!

De GoPro Hero 10 Black is uit. Alweer veel beter en sneller dan z’n voorganger. Benieuwd naar deze schitterende action cam?

Mijn review van de GoPro Hero 10 Black >>

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 7 Black(Professionele) reviewers over de GoPro Hero 7 Black

De GoPro Hero 7 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Chip Fotomagazine (decembernummer 2018, full review): “Eenvoudige bediening, uitgebreide extra’s, intelligente opnamemodi en een geweldige beeldkwaliteit maken de GoPro Hero 7 Black een must-have voor actiefilmers,” schrijft Chip in z’n mooie review. Dit nieuwe topmodel van GoPro heeft een veel betere beeldverwerking dan z’n voorganger. De foto’s tonen meer details in de zeer lichte en zeer donkere delen. Ook zijn ze gedetailleerder. Datzelfde geldt voor de Ultra HD-opnamen.
  Deze GoPro boekt een nieuw resolutierecord onder actioncams: het aantal lijnen per beeldhoogte (een graadmeter voor de resolutie) ligt liefst een kwart hoger dan bij z’n voorganger. “Dat is terug te zien in de prachtig scherpe videobeelden.” Ook de beeldstabilisatie werkt uitstekend. Opnames zijn verrassend rustig. “Vooral bij Full HD-resolutie lijkt het bijna alsof de video’s met behulp van een gimbal zijn opgenomen.”
  De video’s met het Time Warp-effect zijn indrukwekkend en heel eenvoudig te maken. Het menu is sowieso eenvoudig, en simpel te bedienen met het scherpe touchscreen. Ook de spraakopdrachten werken bijna altijd. Verder is de action cam volgestouwd met allerlei handige features, als gps en automatische portretoriëntatie. En met de gratis app bedien je hem op afstand. Live-streamen op Facebook doet hij ook al. Eindoordeel: Zeer Goed, met een hoge score van 93.9%.
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): De zeer effectieve HyperSmooth-stabilisatie is een grote verbetering, en maakt de GoPro Hero7 Black veel geschikter voor het vastleggen van je ‘schokkerige’ avonturen dan z’n voorgangers. En lof voor GoPro dat de prijs niet is verhoogd. Die prijs ligt wel hoog maar is gerechtvaardigd als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt.
  De nieuwe TimeWarp-feature maakt de cam bijzonder leuk om mee te spelen. De beeldkwaliteit is daarbij erg goed. De user interface is verder verbeterd, waardoor de Hero 7 Black handiger in het gebruik is geworden. Het voordeel van GoPro blijft de enorme weelde aan accessoires waar je de beschikking over hebt.
  Kleinere minpunten heeft de camera natuurlijk ook. Zo zou betere herkenning van stemcommando’s welkom zijn, zou het fijn zijn als de Touch Zoom de foto’s niet zou schalen naar 12 megapixels, en zou een langere accuduur wenselijk zijn. Maar dit zijn echt kleine punten. De GoPro Hero 7 Black is zeker de beste actioncam die je op dit moment kunt kopen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Super action camera. Een compacte camera, gereed voor alle omstandigheden. Makkelijke bediening en super eenvoudig om filmpjes mee te maken met de apps die door GoPro geleverd worden. Het is wel handig om ook een grip erbij te kopen. Ik gebruik hem vooral op mijn reizen, door het compacte formaat en de wide angle lens kun je eenvoudig en snel alles van je trip vastleggen.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Action cam zoals het zou moeten zijn. Ik heb de GoPro Hero 7 black gekocht als upgrade voor de Hero 5 Black. Daarbij was vooral de stabilisatie een belangrijk punt voor mij, omdat bij zowel het MTB-en als de video's van de kinderen ik bijna zeeziek werd van het beeldmateriaal van de Hero 5. Nu is dit met de Hero 7 zoveel beter!”
 • Klantreview op Bol.com: “Zeer leuk speelgoed. Ik gebruik het om mijn mountainbike avonturen mee vast te leggen. Beeldkwaliteit is top. Hoge resolutie en stabiel beeld. De batterij zou wat langer mogen meegaan, maar een extra batterij kost niet zo veel en is makkelijk mee te nemen.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb de GoPro HERO 7 black 3 weken in bezit en intensief gebruikt op vakantie. De bediening is heel eenvoudig en behalve filmen en fotograferen heeft de GoPro nog een aantal leuke opties (time laps, slow motion beelden etc.) de beeldkwaliteit is heel goed en de beeldstabilisatie werkt boven verwachting goed waardoor je superstabiel, rustig beeld krijgt. Onderwater filmen en fotograferen in zwembaden en in zee geeft spectaculaire beelden. Als action cam is ie geweldig. Ook knap, bij filmen / fotograferen met een felle zon in beeld krijg je toch heel mooie heldere beelden.”
 • Engadget.com (full review): Zonder twijfel heeft de Hero 7 veel meer te bieden dan de Hero 6. En terwijl de prijs nu ongeveer gelijk is, vanwege de lage introductieprijs van de 7, is de beslissing snel gemaakt voor welke van de twee je moet kiezen. Degenen die al een Hero 6 hebben, hebben het lastiger. De nieuwe features zijn aantrekkelijk, maar zijn mogelijk niet genoeg om opnieuw je portemonnee te trekken.
  Daar komt bij dat de Hero 6 nog steeds een geweldige camera is, en een flinke upgrade ten opzichte van voorganger Hero 5 wat de beeldkwaliteit betreft. De Hero 7 voegt wat functionele features toe die een al goede action cam verder verbeteren.
  De Hero 7 zal ongetwijfeld een nieuwe schare gebruikers aanboren. Wie leeft op social media en dol is op real time sharen van z’n beelden, zal in de Hero 7 een fantastische camera vinden. De Hero 7’s portret-modus, de ‘snackable’ video’s. TimeWarps, live streaming and verbeterde HDR-foto’s zullen je allemaal als muziek in de oren klinken.
 • Dcrainmaker.com (full review): Geen twijfel over mogelijk: GoPro heeft een flinke verbetering van de Hero 6 lineup voor elkaar gekregen. Als je naar de top-level specs kijkt, lijkt er misschien niet zoveel veranderd. Maar er is veel wat je ogen niet kunnen zien. Zo is de TimeWarp feature echt super cool en maakt hij een groot verschil ten opzichte van conventionele time-lapsen. Ook de verbeterde stabilisatie van HyperSmooth is zeker merkbaar in de kwaliteit van je beelden. Zeker als je gebruikmaakt van frame-rates die voorheen niet ondersteund werden, zoals 4K/60.
  Een grotere vraag is of het het waard is om het nieuwe topmodel aan te schaffen als je al een Hero 5 of Hero 6 Black hebt. Dan wordt het lastiger. De reviewer denkt dat er zeker substantiële voordelen zijn om te upgraden als je een Hero 5 Black hebt. Als je een Hero 6 Black hebt zou alleen een reden om te upgraden zijn als er features in het nieuwe model zitten die je echt nodig hebt. Dat is een persoonlijke keuze.
 • Trustedreviews.com (full review): “It might only be a relatively small step forward from its predecessor, but the Hero 7 Black’s excellent video quality, stabilisation, usability and range of mounts make it the best all-round action cam you can buy.” Eindoordeel: Excellent met 4.5 van de 5 sterren.
 • Techadvisor.co.uk (full review): Als je naar de GoPro Hero 7 Black kijkt, dan is hij niet heel verschillend van z’n voorganger. Het design en de kern-specs zijn zo ongeveer hetzelfde. De nieuwe features zitten aan de binnenkant, en in de nieuwe software. Zo brengt HyperSmooth excellente beeldstabilisatie, fantastisch voor iedereen die de camera gebruikt in situaties waar een gimbal geen optie is. Ook live streaming zal zeer in de smaak vallen bij gebruikers. Dat geldt ook voor de TimeWarp-functie.
  Of je moet upgraden naar dit nieuwe model als je de Hero 6 al hebt, is afhankelijk van wat je er mee wilt. In ieder geval is de Hero 7 black een verbazingwekkende action camera die heel moeilijk te verslaan is. En dan ook nog voor een mooie prijs. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pocket-lint.com (full review): De nieuwste GoPro is zonder twijfel de allerbeste tot nog toe. De geavanceerde stabilisatie werkt goed onder de meeste omstandigheden, en is buitengewoon veel beter dan die van de Hero 6. Ook de foto’s zijn verder verbeterd, en het TimeWarp time-lapse effect is echt onwerkelijk. Wellicht is dit allemaal nog niet genoeg voor bezitters van een Hero 6 om te upgraden, maar iedereen met een eerdere versie zou echt moeten overwegen de Hero 7 aan te schaffen.
 • Expertreviews.co.uk (full review): Hij is wat aan de dure kant, maar wil je de allerbeste kwaliteit op video-gebied dan is de Hero 7 Black de action camera die je moet hebben. De HyperSmooth technologie is zo goed dat je mond ervan openvalt. Hij is uit zichzelf al volledig waterdicht, en ook de kwaliteit van de foto’s is verbazingwekkend goed.
  Als hij eenvoudiger was in het gebruik en een betere accuduur zou hebben dan had hij een 5/5-score gehad van deze reviewer. Maar afgezien daarvan kan hij de Hero 7 Black zeer aanbevelen. De prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend en met alle nieuwe features is het de beste action camera van dit moment.

Opvolger GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 7 Black

 • HyperSmooth beeldstabilisatie
 • Bedienen met voice commands
 • SuperPhoto voor prachtige foto's
 • Streamen via Facebook Live
 • Timewarp en Timelapse video's
 • 4K-video en 12 megapixel foto's
 • 8x slowmotion
 • Makkelijk te bediening touchscreen
 • Gezichts-, glimlach- en scèneherkenning
 • Verticale beelden opnemen
 • GPS aan boord

Opvolger GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de GoPro Hero 7-serie

Bekijk hieronder een mooi filmpje van Tweakers over de hele GoPro Hero 7-serie. Pas op: daarna wil je er eentje hebben...

Opvolger GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

Opvolger GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy