GoPro Hero 12 Black: vlaggenschip actioncam

De GoPro Hero 12 Black is op veel fronten verbeterd. GoPro’s vlaggenschip combineert een hoge beeldkwaliteit met nog soepelere HyperSmooth-videostabilisatie en een opgepepte accuduur. Je schiet geweldige 5.3K-video's en krijgt ultieme details in je beelden met High Dynamic Range (HDR). Mooi is ook dat je twee keer zo lang kunt opnemen. “Hij zit permanent in onze cameratassen en we zullen hem meenemen naar Japan, Antarctica en de Malediven.” Alle belangrijke reviews!

GoPro Hero 12 BlackVideo: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Objectief: 24.4mm | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: nee | Gewicht: 154gr | Release datum: 13 september 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 12 BlackHighlights van de GoPro Hero 12 Black

 • Schiet langer: 2x langere gebruikstijd
 • Hoge videokwaliteit: filmen in 5.3K met 60fps
 • Professioneel: LOG en HDR video mogelijk
 • Schitterende slomo’s: filmen in Full HD met 240 fps
 • Fotokwaliteit: 27 megapixel foto's
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 6.0 met ingebouwde 360° horizontaalstelling
 • Robuust: waterdicht tot 10 meter

Upgrades aan de binnenkant

En weer verbetert GoPro z’n vlaggenschip action cam. Al is er aan de buitenkant weinig van te bespeuren, want de upgrades zitten aan de binnenkant. En het mooie is: de prijs is ongeveer hetzelfde gebleven.

Veel langere opnametijd

Grootste nieuws is de veel langere opnametijd. Het verbeterde energiebeheer zorgt voor liefst twee keer langere opnametijd bij 5.3K/60: tot 70 minuten. Bij 5.3K/30 schiet je 1,5 uur en bij 1080p/30 maar liefst 2,5 uur achter elkaar. De geavanceerde technologie van de Enduro accu zorgt voor betere prestaties bij lage temperaturen ten opzichte van vorige GoPro camera's en accu's.

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 12 BlackTe land, ter zee en in de lucht

De Hero 12 behoudt alle sterke punten van de voorganger: hij is robuust, lichtgewicht en ideaal voor opnames op het land of in het water. De GoPro Hero 12 is een zeer stevige action cam, die je met gemak tientallen keren kunt laten vallen zonder schade. En je duikt er mee tot een diepte van 10 meter voor geweldige onderwaterbeelden. Zo is hij klaar voor elk avontuur, te land, ter zee en in de lucht.

Supervloeiende beelden

De geavanceerde videostabilisatie is ook verder verbeterd. En dat betekent supervloeiende beelden als je over ruig terrein crosst. Mooi is ook dat je beelden automatisch worden geüpload naar de cloud. En jij krijgt automatisch een video met hoogtepunten toegestuurd.

GoPro Hero 12 BlackHDR met cinemakwaliteit

Van hoge kwaliteit zijn ook de HDR-video’s en -foto’s die je met de Hero 12 schiet. Veel camera’s worstelen met beelden met diepe schaduwen én felle hooglichten. De Hero 12 niet: deze GoPro alle details van de scène voor je vast. Het resultaat: dynamische beelden met levensechte kleuren, hoge scherpte en de fijnste schakeringen. De HDR-beelden hebben cinemakwaliteit.

Indrukwekkende slomo’s

Met deze GoPro schiet je daarnaast indrukwekkende slow motion-beelden. Je legt elke actie vast in 8 keer slow motion bij een resolutie tot 2.7K voor afspelen op normale snelheid. Ook kun je ze afspelen in zeer vloeiende slowmo's om de allerkleinste details vast te leggen die het blote oog niet kan waarnemen.

GoPro Hero 12 BlackHyperSmooth AutoBoost

Met de Hero 12 schiet je ook nóg vloeiendere beelden door de HyperSmooth AutoBoost-prestaties te optimaliseren met meer stabilisatie en minimale beelduitsnijding. Je kunt nog zo wild tekeer gaan of POV-opnames van je huisdieren schieten: zelfs de meest schokkerige acties veranderen in vloeiende opnames.

Professionele uitstraling

Belangrijk voor indrukwekkende beelden is een rechte, stabiele horizon. Daarmee onderscheiden jouw beelden zich met een professionele uitstraling. De Hero 12 heeft lineaire vergrendeling en horizonvergrendeling in huis. Daardoor zijn je beelden altijd stabiel, zelfs als je de camera 360° draait tijdens het opnemen. Combineer dat met HyperSmooth en je beelden zijn ongekend stabiel en vloeiend.

‘s Nachts op pad

Ga je ook ‘s nachts op pad? De Hero 12 heeft extra functies voor fantastische opnamen in het donker. Gebruik de Star Trail modus voor prachtige ronddraaiende sterren of leef je uit met de Lightpainting optie. Of benut het nachtelijke verkeer voor prachtige lichtstrepen van de passerende auto's.

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 12 BlackProfessionele reviewers over de GoPro Hero 12 Black

De GoPro Hero 12 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): Niet alles hoeft nieuw te zijn om in de smaak te vallen. Zo keren functies terug naar de Hero 12 die eerder verdwenen waren. Chris is daar blij mee. “Ten eerste keert Horizon Lock terug naar waar de camera video opneemt, zij het met een zware uitsnede. Hij zorgt ervoor dat de camera en het onderwerp vrij kunnen bewegen terwijl de horizon waterpas blijft.” Volgens Chris een zeer nuttig hulpmiddel dat hij in elk actiescenario intensief zou gebruiken.
  Ook Auto-Boost-stabilisatie keert terug. Die gaat verder dan de standaard digitale stabilisatie, schrijft Chris. “Digitale stabilisatie zorgt altijd voor wat gezichtsveldverlies. Daardoor offer je groothoekdekking op voor vloeiendere bewegingsregistratie. Auto-Boost gaat zelfs nog verder door vrijwel naadloos verder in te zoomen om de stabilisatie te verbeteren wanneer bewegingen en actie grillig worden.” Al met al maakt de Hero 12 zulke vloeiende beelden “dat de resultaten er ronduit filmisch uitzien”.
  De Hero 12 is daarmee in wezen “een kleine evolutie van de Hero 11. In de kern levert de Hero 12 vergelijkbare videomogelijkheden en resultaten als zijn voorganger. De meeste verbeteringen aan functies zoals Auto-Boost zijn welkom, maar op zijn best klein.”
  Wat je echt over de streep kan trekken voor de Hero 12 zijn de Bluetooth-ondersteuning en het GP-Log-profiel. “Beide bieden interessante mogelijkheden voor vloggen, documentair werk en actiesituaties. Geweldig om motorsport – en de kakofonie van geluiden – op te kunnen nemen terwijl je schone, draadloze audio hebt vanuit de auto of helm. De veel langere opnametijden voordat oververhitting optreedt en de mogelijkheid om je beeldmateriaal nog verder te beoordelen, zullen ook de meer filmliefhebbers tevreden stellen.”
  Is de GoPro nog steeds de beste action cam op de markt? “De DJI Osmo Action 4 bootst in veel opzichten de GoPro Hero-camera's na en heeft vergelijkbare videospecificaties en slow motion-mogelijkheden. Ze zijn zeker het bekijken waard, maar het valt niet te ontkennen dat GoPro nog steeds de markt domineert.”
 • GoPro Hero 12 BlackDpreview.com (William Brawley, full review): De GoPro Hero 12 Black is volgens William “de krachtigste en meest geavanceerde Hero-camera van het bedrijf tot nu toe, en zo voelt het ook zeker”. De 5.3K-video met volledig gebruik van de sensor biedt uitstekende kwaliteit en veelzijdigheid om bij te snijden. “De nieuwe verticale video-ondersteuning is handig voor eenvoudig posten op sociale media, en de beeldstabilisatie is een van de beste die ik ooit heb gezien.”
  Ook heeft hij veel geavanceerde opties zoals draadloze audio-ondersteuning, GP-Log en een veelzijdige mobiele app-ervaring. Dat geeft enthousiaste en professionele videomakers veel flexibiliteit om deze actiecamera in veel toepassingen te gebruiken.
  Minpunten zijn er ook. Zo mist de Hero 12 de GPS-module van zijn voorganger. Ook kan de camera oververhit raken als je een lange clip schiet in 5.3K. “Dat is enigszins zorgwekkend voor een camera die bedoeld is om buitenshuis te worden gebruikt in allerlei barre omstandigheden.”
  Waarom zou je een GoPro Hero 12 Black verkiezen boven een smartphone? William: “Voor mij biedt de GoPro veel meer veelzijdigheid en opnamemogelijkheden, en hij is veel gemakkelijker vast te houden dan mijn dunne en vaak gladde smartphone.” De GoPro voelt ook veel duurzamer aan.
  Al met al is de GoPro Hero 12 Black volgens William een indrukwekkende kleine actiecamera. “Ondanks zijn kleine formaat biedt het een duizelingwekkende reeks functies en video- en foto-opties met hoge resolutie.”
 • Slashgear.com (Andy Zahn, full review): De GoPro Hero 12 Black is volgens Andy een fantastische camera. Hij blijft in veel opzichten de koning onder de actiecamera's. “Tegelijkertijd is het echter niet echt een enorme sprong ten opzichte van Hero 11 Black van vorig jaar, waarbij de meeste grote verbeteringen aan de softwarekant liggen.”
  Er waren vooraf geruchten over een 1-inch sensor, maar die blijken dus vals. “Jammer, want zo’n enorme sensor zou een monumentale stap voorwaarts zijn geweest voor GoPro.” Toch valt volgens Andy niet te ontkennen dat de Hero 12 Black een geweldige camera is, en in de meeste opzichten blijft GoPro de ‘topdog’ in de zeer competitieve actiecamera-niche.
  Andy heeft verschillende generaties GoPro-camera's getest en beoordeeld. Hij was verrast door het gebruik van deze camera is verbeterd ten opzichte van eerdere generaties. “De GoPro Hero 12 voelt aan als een zeer verfijnd apparaat en het is een moeiteloos genot om te gebruiken. Alle kleine upgrades kloppen echt, en hoewel Hero 11 Black-bezitters misschien een generatie willen overslaan, is het gemakkelijk aan iedereen aan te bevelen.” Eindoordeel: 90/100.
 • GoPro Hero 12 BlackTechradar.com (Basil Konfri, full review): De GoPro Hero 12 Black is volgens Basil een robuuste, handige, ultrabrede actiecamera met ongelooflijke stabilisatie en een overvloed aan functies. “De nieuwe externe en tweekanaals audiotools zijn handig, en filmmakers zullen de toevoeging van 10-bit logregistratie en tijdgecodeerde beelden waarderen.”
  Perfect is hij niet. Zo is video bij weinig licht nog steeds de achilleshiel vergeleken met zijn belangrijkste concurrentie, de DJI Action 4. “Hij lijkt ook erg op de Hero 11 Black, dus dat rechtvaardigt waarschijnlijk geen upgrade ten opzichte van zijn voorganger.”
  Maar toch: de Hero 12 legt volgens Basil fantastisch uitziende beelden vast in goed verlichte scènes. “En dankzij de gestroomlijnde interface en verbeterde functies is het nog steeds de beste GoPro die er is.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): De Hero 12 Black is volgens Basil een geweldige kleine actiecamera met fantastisch stabiel 5.3K-video met een beeldverhouding tot 8:7. Ook heb je de vrijheid om in log te filmen, HDR-video vast te leggen en externe audio op te nemen met een Bluetooth-microfoon. Ook de toegevoegde tweekanaals audio-opname is welkom.
  De beperking van GoPro is volgens Basil altijd opnemen bij weinig licht geweest. Dat verandert niet met de Hero 12. “Maar als je hoge resolutie en framesnelheden wilt, en de voorkeur geeft aan GoPro's geluidsafstemming en kleurwetenschap boven DJI's op de Osmo Action 4, dan is de 12 Black een uitstekende keuze.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Cbsnews.com (Jason R. Rich, full review): Volgens Jason is het enige wat de GoPro Hero 12 uitzonderlijk goed doet: je krijgt een ongelooflijke selectie aan creatieve opties krijgt die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je opnamestijl en doelstellingen. “Of je nu alledaagse foto's maakt, video's maakt van de voetbalwedstrijd van je kind of gewoon een first-person video wilt maken van een activiteit met veel actie, de GoPro Hero 12 is er voor geschikt.”
  Voor de bediening heb je een waaier aan opties. Zo kun je het intuïtieve menusysteem gebruiken, de Hero 12 met spraakopdrachten bedienen, of hem op afstand bedienen met de Quik-app via je smartphone. “Bovendien geven het GoPro-ecosysteem van cameramods, houders, accessoires en de GoPro Subscription-service je ongelooflijke creatieve controle. Daarmee kun je beelden vastleggen, bewerken en delen op manieren die GoPro eenvoudiger dan ooit heeft gemaakt voor de gemiddelde gebruiker.”
  Mooi is ook dat de GoPro heel weinig ruimte in beslag neemt. “Op vakantie kan ik vakantieherinneringen vastleggen vanuit perspectieven en in klimaten die de camera van een smartphone of traditionele digitale camera niet aankan.”
 • GoPro Hero 12 BlackT3.com (Matt Kolat, full review): De GoPro Hero 12 Black is volgens Matt “de beste actiecamera die je vandaag kunt kopen”. De nieuwe HRD-video, de mogelijkheid om verticale video's te maken en de aanzienlijk verbeterde levensduur van de batterij maken de Hero 12 “tot een must-have voor mensen die van extreme sporten houden en verbluffende beelden willen maken van zichzelf terwijl ze gekke streken uithalen”. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Nomadasaurus.com (Alesha en Jarryd, full review): Deze GoPro is verfijnder dan ooit, schrijven Alesha en Jarryd. “Hij is eenvoudiger te gebruiken met merkbare upgrades, mooiere beelden en natuurlijk die onwerkelijke verbetering van de batterijduur. Hij zit nu permanent in onze cameratassen en we zullen hem de komende reizen meenemen naar Japan, Antarctica en de Malediven.” Eindoordeel: 90/100.
 • Cnet.com (Joshua Goldman, full review): Met de Hero 11 Black had GoPro al 10-bit kleur toegevoegd. Die hebben de beelden gladder en kleurechter gemaakt. Voor de Hero 12 Black heeft GoPro GP-Log-codering toegevoegd met beschikbare LUT's (opzoektabellen). Joshua: “De 10-bits kleur in combinatie met deze functies geeft gebruikers meer controle over kleur en dynamisch bereik dan welke GoPro dan ook.”
  GoPro blijft de functies voor professionals en enthousiastelingen verbeteren, schrijft Joshua. De Hero 12 Black voegt daarbij nieuwe opties toe die elke gebruiker zullen aanspreken. “Functies zoals HDR-video, betere stabilisatie, verticale video en een statiefbevestiging zijn goed, ongeacht of de camera voor werk of plezier is. Er is zelfs een bijgewerkte Easy-modus die de bediening vereenvoudigt voor die momenten waarop je niet aan alle laatste beschikbare opties in de Pro-modus wilt denken.”
 • GoPro Hero 12 BlackCnn.com (Jason Cipriani, full review): De GoPro Hero 12 Black heeft volgens Jason veel te bieden, met mooie extra’s als speciale modi voor verticaal filmen en de nieuwe Max Lens Mod voor een breder gezichtsveld. “Het is veruit mijn favoriete GoPro. Een fantastische camera voor beginnende GoPro-gebruikers en oude GoPro-fans. De toevoeging van een statiefbevestiging en Bluetooth-audio is een enorme opsteker voor iedereen, maar vooral voor content makers.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Zeer tevreden. Dit is mijn 2e voor gebruik in mijn camper en onderweg 1 vaste plek en 1 voor live beelden en dat met deze handgreep nog makkelijker.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): De Hero 12 Black biedt een reeks nieuwe functies. Compatibiliteit met Bluetooth-headsets, een logprofiel en minder oververhitting zijn de belangrijkste kenmerken, maar zijn deze voldoende om te upgraden? Chris Niccolls biedt inzicht in een fraaie video-review op YouTube. Benieuwd?
  Bekijk deze video-review onderaan deze pagina.
 • DC Rainmaker (video-review): De bekende reviewer DC Rainmaker (442K abonnees op YouTube) heeft een mooie video-review voor je klaarstaan. Volgens hem zijn er 15 nieuwe dingen die je moet weten over deze vlaggenschip actioncam van GoPro. Van de langere opnametijd tot de verbeterde stabilisatie. Benieuwd?
  Bekijk deze video-review onderaan deze pagina.

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 12 BlackBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 12 Black

 • Schiet langer: 2x langere gebruikstijd
 • Hoge videokwaliteit: filmen in 5.3K met 60fps
 • Professioneel: LOG en HDR video mogelijk
 • Schitterende slomo’s: filmen in Full HD met 240 fps
 • Fotokwaliteit: 27 megapixel foto's
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 6.0 met ingebouwde 360° horizontaalstelling
 • Robuust: waterdicht tot 10 meter
 • Voor je volgers: livestreamen in 1080p
 • Goed uitgerust: LCD-schermen aan voor- en achterzijde
 • Extra grote kijkhoek: leg meer vast
 • Compatibel met de Max Lens Module 2.0
 • Werken in het donker: drie timelapse- en fotomodi en diverse nachteffecten
 • Flexibele montage: met diverse mounts mogelijk
 • Bewerk je opnames: GoPro Quick app

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de GoPro Hero 12 Black

Bekijk een mooi filmpje over de GoPro Hero 12 Black (9:50 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de GoPro Hero 12 Black

Bekijk een mooie YouTube-review van de GoPro Hero 12 Black door Chris Niccolls van PetaPixel (11:45 minuten). Deze actioncam biedt een reeks nieuwe functies, zoals compatibiliteit met Bluetooth-headsets, een logprofiel en minder oververhitting. Zijn ze voldoende om te upgraden als je al een Hero 11 hebt? Chris Niccolls biedt inzicht in onderstaande fraaie video-review.

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

DC Rainmaker: YouTube-review van de GoPro Hero 12 Black

Bekijk een mooie YouTube-review van de GoPro Hero 12 Black door de bekende reviewer DC Rainmaker (11:59 minuten). Volgens hem zijn er 15 nieuwe dingen die je moet weten over deze vlaggenschip actioncam van GoPro. Van de langere opnametijd tot de verbeterde stabilisatie. Benieuwd?

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy