GoPro Hero 11 Black: betere video, grotere sensor

De nieuwe generatie GoPro’s maakt weer een flinke sprong voorwaarts. De GoPro Hero 11 Black heeft een nieuw ontworpen sensor die groter is en een hogere resolutie heeft dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en videostabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld van de Hero 11 Black is breder dan ooit. “Deze action cam is een triomf op alle fronten.” Alle belangrijke reviews!

GoPro Hero 11 BlackVideo: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 127gr | Release datum: 14 september 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 449 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 11 BlackHighlights van de GoPro Hero 11 Black

 • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
 • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
 • High res foto’s: 27 megapixel op de grote sensor
 • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits

Krachtigste GoPro

Met de GoPro Hero 11 Black schiet je verbluffende video’s en zend je alle hoogtepunten daaruit automatisch naar je smartphone. Met deze krachtigste GoPro ooit leg je al je avonturen vast in hoge, vloeiende videokwaliteit. Mooi is het display aan zowel de voorkant als de achterkant. Dat maakt het een fluitje van een cent om je opnames tot in de finesses te componeren.

GoPro Hero 11 BlackBreedste gezichtsveld ooit

De GoPro Hero 11 Black bied je het grootste en breedste gezichtsveld ooit op een Hero-camera. Dankzij de vernieuwde en grotere sensor hebben je video’s een hogere beeldkwaliteit dan ooit. Ook is de videostabilisatie verder verbeterd. Deze Hero biedt je ook de flexibiliteit om je opnames snel en eenvoudig om te zetten in brede filmische shots. Ook maak je er in een handomdraai extra hoge verticale shots van om te posten op je sociale media.

Supervloeiende beelden

De Hero 11 schiet 5.3K-video en 27 megapixel foto's boordevol details en met sprankelende kleuren. De Emmy Award-winnende Hyper Smooth 5.0 zorgt voor super stabiele beelden. En de Horizon Lock zorgt ervoor dat de horizon kaarsrecht is, zelfs wanneer je de GoPro 360 graden draait. Zelfs de meest schokkerige beelden worden super vloeiend weergegeven.

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 11 BlackVeel meer details

Vergelijk je de videokwaliteit van 5.3K met die van 4K dan krijg je liefst 91% meer resolutie. Niet verwonderlijk dus dat de Hero 11 alle actie vastlegt met veel scherpte en boordevol details. Ook schiet je video in 2.7K met 240fps voor ongelofelijk mooie slow motion-beelden.

Robuust en waterdicht

De Hero 11 is volledig waterdicht tot 10 meter en is gebouwd als een tank. Hij kan tegen een stootje, of liever: een hele serie beuken. Of je nu door modder, sneeuw of water scheurt, je Hero 11 loopt geen krasje op. Mooi is de krasbestendige lenscover die nog meer bescherming biedt (en zo nodig eenvoudig te vervangen is).

GoPro Hero 11 BlackGeweldige conditie

Je houdt vast je acties niet zo lang vol als de GoPro Hero 11 Black. Hij wordt namelijk geleverd met de speciale Enduro-batterij, die het maar liefst 38% langer volhoudt dan voorgaande GoPro’s. En dan laadt die batterij ook nog eens veel sneller op.

Miljard kleuren

Voorganger Hero 10 Black had al uitstekende video aan boord (eveneens 5.3K). Verschil is dat je nu kunt kiezen tussen 8-bits en 10-bits kleuren. Kies je voor het laatste, dan is de GoPro in staat om meer dan een miljard kleuren weer te geven. Dat geeft een betere kleurdiepte, vloeiendere gradaties en meer realisme in zowel je foto's als je video's.

GoPro Hero 11 BlackHorizontale én verticale beelden

Die beelden kunnen worden vastgelegd in de bijna vierkante beeldverhouding van 8:7. De ideale verhouding om de beelden bij te snijden. Zo kun je horizontale uitsnedes gebruiken voor meer traditionele video's. Verticale uitsneden deel je simpel op je Instagram Reels, TikTok of andere platforms. De gloednieuwe HyperView-modus legt een 16:9-beeldveld vast: het breedste beeld ooit in een Hero-camera.

Leg sterrensporen vast

En zo heeft de GoPro Hero 11 Black nog een complete toolkit aan functies. Bijvoorbeeld HyperSmooth 5.0-technologie met 360 graden Horizon Lock voor vloeiende en stabiele beelden, drie nieuwe Night Effect Time Lapse-presets voor het vastleggen van sterrensporen, lichtschilderingen en bewegende voertuigen, TimeWarp 3.0 bij 5,3K voor hyperlapse-video's met een hogere resolutie.

Gemak dient de (actieve) mens

Na je avontuur sluit je de Hero 11 Black aan om op te laden. Je beelden worden geüpload naar de cloud, automatisch omgezet in een fenomenale video met hoogtepunten en naar je telefoon gestuurd. Je hoeft ze alleen nog maar – vanuit je luie stoel – te delen op sociale media.

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 11 Black Creator Edition

Naast de GoPro Hero 11 Black is er ook nog de GoPro Hero 11 Black Creator Edition Creator Edition met accessoires voor vloggers. De Creator Edition gebruikt dezelfde basiscamera, maar voegt extra functies toe voor verbeterde audio- en video-opname. Zo is er een batterijgreep met ingebouwde knoppen voor bediening met één hand. Die verlengt de opnametijd met vier uur. Ook is er een optionele directionele microfoon, externe microfooningangen, een HDMI-poort voor het gebruik van externe beeldschermen, een LED-lampje voor het verlichten van scènes en twee cold shoe-montages voor het toevoegen van extra accessoires.

Creator Edition op CameraNU.nl >>

Creator Edition op Coolblue.nl >>

Creator Edition op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 11 Black Mini: de kleine broer

GoPro heeft ook een kleine broer van de Hero 11 Black in de collectie: de GoPro Hero 11 Black Mini. Hij is kleiner, lichter en simpeler. Makkelijker dan dit gaat een action cam niet worden. Benieuwd? Ik zet alle reviews voor je op een rij.

Mijn review van de GoPro Hero 11 Black Mini >>

 

GoPro Hero 11 BlackProfessionele reviewers over de GoPro Hero 11 Black

De GoPro Hero 11 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): Volgens Andy zijn er maar weinig bedrijven die zo lang één product hebben ontwikkeld als GoPro. En dat toont zich in de enorm gepolijste Hero 11 Black. Andy: “Net als de Hero 10 ervoor, is dit een camera die ik overal in mijn tas kan stoppen en vertrouwen kan hebben in zijn prestaties.”
  Met zijn grotere sensor, verbeterde stabilisatie en andere verbeteringen over de hele linie, is de Hero 11 volgens Andy een waardige nieuwkomer in een eerbiedwaardige lijn van actiecamera's. Andy: “De GoPro Hero 11 Black heeft nu een grotere sensor en opwindende nieuwe functies onder een vertrouwd uiterlijk.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • T3.com (Mark Mayne, full review): De GoPro Hero 11 Black toont volgens Mark in veel opzichten een ultieme evolutie. “Het is op verschillende gebieden een betere camera dan de GoPro Hero 10 Black, vooral met zijn briljant versterkte kleurenpalet en verbeterde gebruikersopties. Maar op de meeste andere meetbare gebieden is het bijna identiek aan z’n voorganger.” Gelukkig was die al ontzettend goed. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • GoPro Hero 11 BlackDigitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): Ondanks dat de Hero 11 Black er uitziet als elke andere GoPro, met verbeterde hardware en software, is deze action cam volgens Basil “een triomf op alle fronten”.
  De nieuwe, bijna vierkante sensor is volgens hem uiterst veelzijdig, de software van de camera is met succes vereenvoudigd en zelfs de bijbehorende app van GoPro is verbeterd. “Met best-in-class stabilisatie en fantastisch uitziende video in alle, behalve slecht verlichte en donkere scènes, evenals enkele leuke nieuwe modi zoals licht schilderen, is de Hero 11 Black een uitstekende aanvulling op de lijn.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Basil Kronfli, full review): De GoPro Hero 11 Black combineert volgens Basil indrukwekkende videokwaliteit met uitstekende functies, de beste stabilisatie in zijn klasse en een nieuwe 8:7-sensor. Daarmee is het volgens hem een uitstekende tool voor het maken van video's.
  Basil: “Ondanks het bekende ontwerp en het montagesysteem dat lastiger is dan concurrenten als de DJI Osmo Action 3, is de Hero 11 Black nog steeds onze favoriete actiecamera en een waardige opvolger van de uitstekende 10 Black.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De GoPro Hero 11 Black heeft een grotere sensor en opwindende nieuwe functies onder een vertrouwd uiterlijk, schrijft Andy. Pluspunten van de Hero 11 Black zijn volgens hem: de grotere sensor, hij is compatibel met bestaande accessoires, de nieuwe hyperview-groothoekmodusm de verbeterde stabilisatie en het feit dat hij komt met een Enduro-accu als standaard. Minpunten heeft hij ook: de indicatorgeluiden kunnen verwarrend zijn en niet onbelangrijk: hij is prijzig. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): Volgens Ali is de Hero 11 Black de meest langverwachte actiecamera van het jaar. En GoPro heeft een camera gelanceerd die niet nalaat indruk te maken. “Met de GoPro Hero 11 Black is het ontwerp niet veranderd, maar binnenin maakt een grotere sensor het verschil wat betreft videokwaliteit, prestaties bij weinig licht en een reeks handige nieuwe functies.”
  Van alle verbeteringen steelt de nieuwe horizonvergrendeling volgens Ali de show met een surrealistisch effect dat veel verder gaat dan de uitmuntende stabilisatie die je kunt bereiken met mechanische cardanische stabilisatoren.
  Al met al een fantastische, soepele camera die de teleurstelling goed maakt dat GoPro de specificaties niet verder heeft opgekrikt als het gaat om resolutie en framerates. “Met de Hero 11 Black blijft GoPro de concurrentie nog steeds ver voor, zowel wat betreft videokwaliteit als functies.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (J. Trew, full review): De reviewer heeft de Hero 11 uitvoerig getest en hem daarbij vergeleken met de belangrijkste concurrenten: de Osmo Action 3 en de Insta360 RS. Het goede nieuws is dat de Hero 11 Black hetzelfde kost als het vlaggenschip van vorig jaar. Het minder goede nieuws: beide concurrenten zijn een stuk voordeliger. Dat maakt de keuze een stuk lastiger. Is de Hero 11 de fikse meerprijs waard?
  De GoPro heeft volgens de reviewer het rijkste ecosysteem van de drie genoemde camera's. Maar de rivalen omzeilen dit grotendeels met compatibele houders. Als het op functies aankomt, is er veel overlap. “Maar ik heb gemerkt dat GoPro een betere balans biedt tussen praktisch en toch creatief.”
  En stel dat je overweegt op te upgraden omdat je een voorgaand model van GoPro hebt? “Als je van de Hero 10 komt, is er de stap voorwaarts misschien te klein om dit de moeite waard te maken. Als je van een ouder model komt, zoals de Hero 8 en eerder, is de beslissing veel gemakkelijker.”
  De update is niet revolutionair. En tegelijk is de concurrentie van DJI en Insta360 volgens de reviewer serieuze druk gaan uitoefenen op GoPro. “Het resultaat is dat het misschien wel de beste tijd in de geschiedenis is om een actiecamera te kopen.”
 • Nomadasaurus.com (Alesha and Jarryd, full review): Leuke review van Alesha and Jarryd, twee wereldreizigers die alles wat ze ondernemen fotograferen en filmen. Onder andere met GoPro’s. De GoPro-ervaring wordt volgens hen steeds beter, en de Hero 11 is ook een van de mooiste camera's om te gebruiken. Hun oordeel: “Na intensief gebruik en een serieuze diepe duik in alle nieuwe functies, bouwkwaliteit en gebruiksgemak, geven we deze GoPro Hero 11 Black een solide 9/10.”
 • Pocket-lint.com (Luke Baker, full review): Op het eerste gezicht lijkt het misschien een kleine update, schrijft Luke. “Maar de Hero 11 Black brengt een heleboel nieuwe functies op tafel. Het merk is er misschien niet in geslaagd om de framerates te blijven verdubbelen, maar er is hier meer dan genoeg om het een aantrekkelijke upgrade te maken voor bestaande gebruikers. Ondertussen zorgen functies op pro-niveau, zoals 10-bits kleuren, ervoor dat de doelgroep van de camera nog groter wordt.” Eindoordeel: Recommended.
 • Tweakers.net (Eric van Ballegoie, vergelijkingsreview): Eric vergelijkt in een mooie review de GoPro Hero 11 Black met de tegelijk uitgekomen DJI Osmo Action 3 op basis van korte tijd met beide camera’s.
  De GoPro Hero 11 is op basis van vergelijkingen met zijn voorganger weer een stapje beter geworden. Maar opnieuw gaat het volgens Eric om kleine stapjes. Dus wie een voorganger heeft, hoeft geen spectaculaire verbeteringen te verwachten. “Ondersteuning voor 10bit-kleur, iets hogere maximale bitrates, de mogelijkheid om bijna vierkant beeld te schieten dat je achteraf kunt omzetten naar zowel horizontale als verticale video's en de toevoeging van de betere Enduro-batterij zijn de belangrijkste wapenfeiten. Die functies zijn fijn om te hebben als je een nieuwe actioncam zoekt, maar geen gamechangers.” Kijken we naar de vergelijking met de DJI Osmo Action 3, dan is de voorlopige indruk van Eric dat de Hero 11 niet alleen meer instelmogelijkheden, hogere bitrates en een hogere maximale resolutie biedt, maar gemiddeld ook iets beter presteert en vooral meer mogelijkheden biedt om het beeld te finetunen. Osmo Action 3 kan daar alleen een aanzienlijk lagere prijs tegenover zetten.
 • Klantreview op Coolblue.nl: “De GoPro 11 bevalt mij heel goed, voornamelijk omwille van de mogelijkheid van de 10-bit kleuren bij 4K en 5K, hetzelfde formaat als de 9 en de 10 zorgt ervoor dat je alle accessoires die voor deze camera's zijn aangekocht, kunt blijven gebruiken en de mogelijkheid om in een vierkant formaat te filmen of te fotograferen om het dan nadien om te zetten in verschillende formaten voor uw sociale media en... terug iets betere stabilisatie.
  Toch zal de nieuwe GoPro 11 niet voor iedereen 'geweldig' zijn: wie niet zoveel geeft om de 10-bit kleuren, verschillende formaten voor sociale media, een beetje betere stabilisatie en nog een paar kleine nieuwigheden, is een upgrade dan ook niet echt aan te raden. Kijk dan liever uit naar een toekomstig model dat wél nieuwigheden kan bevatten die jou méér interesseren.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Een must see video voor alle fans van GoPro en alle wannabe kopers is de video-review van Chris en Jordan van de beste reviewsite voor camera’s: DPReview TV. De reviewers nemen in deze video de Hero 11 Black mee te land en ter zee. En ze onderwerpen hem aan de idiootste / ziekste tests om te kijken of dit echt wel de game changer is die GoPro beweert dat hij is.
  Benieuwd naar dit review? Je kunt hem bekijken onderaan deze pagina.

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 11 BlackBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 11 Black

 • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
 • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
 • Snelle burst: 30fps foto’s
 • High res foto’s: 27 megapixel op de grote sensor
 • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits
 • Top audio: stereo, RAW audio en 3 microfoons met ruisonderdrukking
 • Displays: groot touchscreen achter (2,27 inch), scherm voorkant (1,4 inch)
 • Professioneel: 3,5 mic poort voor externe microfoon
 • Nachteffecten: star trails, light painting en light trails
 • Werkt samen met GoPro Quick app
 • Compatibel: accessoires voor GoPro 9 en 10 passen
 • Spraakbesturing: met 13 commando's in 11 talen
 • Veelzijdig: ook te gebruiken als webcam of voor livestreaming
 • Robuust: waterbestendig tot 10 meter diep

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de GoPro Hero 11 Black

Bekijk een mooie en uitvoerige YouTube-review van de GoPro Hero 11 Black door Chris en Jordan van DPReview TV (13:57 minuten). De reviewers nemen deze actioncam op avontuur op land en op zee om erachter te komen of deze GoPro echt een game changer is. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy