GoPro Hero 11 Black Mini: kleine actioncam, grootse prestaties

De nieuwste generatie GoPro’s maakt een flinke sprong voorwaarts. De GoPro Hero 11 Black Mini is het kleine broertje van de Hero 11 Black. Maar deze kleine action cam presteert niet minder. De nieuwe sensor is groter en heeft hogere resolutie dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en -stabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld is breder dan ooit. “Ondanks zijn kleine afmetingen niet minder krachtig is dan z’n grote broer.” Alle belangrijke reviews!

GoPro Hero 11 Black MiniVideo: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 24.7 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: geen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: onbekend | Release datum: december 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 449 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

Highlights van de GoPro Hero 11 Black Mini

 • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
 • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
 • High res foto’s en grote sensor
 • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits

GoPro Hero 11 Black MiniKleiner, lichter, simpeler

Kleiner, lichter, simpeler: dat is de GoPro Hero 11 Black Mini, de kleine broer van de Hero 11 Black die GoPro tegelijk heeft gepresenteerd op 14 september 2022. Maar dat wil niet zeggen dat de Mini minder presteert. Hij heeft dezelfde hoofd-features aan boord. Zoals de grote sensor met meer megapixels dan de vorige generatie. En met de Mini schiet je precies dezelfde wervelende, vloeiende 5.3K-video met 60fps.

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 11 Black MiniBreedste gezichtsveld ooit

De GoPro Hero 11 Black Mini biedt je het grootste en breedste gezichtsveld ooit op een Hero-camera. Dankzij de vernieuwde en grotere sensor hebben je video’s een hogere beeldkwaliteit dan ooit. Ook is de videostabilisatie verder verbeterd. De Mini biedt je ook de flexibiliteit om je opnames snel en eenvoudig om te zetten in brede filmische shots. Ook maak je er in een handomdraai extra hoge verticale shots van om te posten op je sociale media.

Supervloeiende beelden

De Hero 11 schiet 5.3K-video en 27 megapixel foto's boordevol details en met sprankelende kleuren. De Emmy Award-winnende Hyper Smooth 5.0 zorgt voor super stabiele beelden. En de Horizon Lock zorgt ervoor dat de horizon kaarsrecht is, zelfs wanneer je de GoPro 360 graden draait. Zelfs de meest schokkerige beelden worden super vloeiend weergegeven.

GoPro Hero 11 Black MiniIdeaal voor helm- en bodymounts

Belangrijkste verschil met de grote broer is het kleinere en lichtere ontwerp. Daarmee is de Mini de ideale action cam voor het schieten van video’s vanaf helm- en bodymounts. Onopvallend en onmerkbaar legt de Mini al avonturen vast, of dat nu tijdens mountainbiken, skiën, skaten of wat voor andere actieve sport dan ook is, boven én onder water. Eerlijk is eerlijk, dat kost ook wat: anders dan de grote broer mist de Mini de grote displays voorop en achterop. Overigens heeft hij wél een klein OLED-display bovenop waar je je instellingen kunt aflezen.

Inklapbare bevestingingsvingers

De Hero 11 Black Mini is de eerste GoPro met twee sets inklapbare bevestigingsvingers: aan de onderkant en aan de achterkant. Hierdoor heeft de Mini meer bevestigingsmogelijkheden dan alle andere GoPro’s. De achterste ‘vingers’ bieden je een subtiele low-profile bevestiging, perfect voor een gestroomlijnde helmmontage. De onderste bevestigingsvingers werken uitstekend met grips, statieven en gear mounts.

GoPro Hero 11 Black MiniEenvoudige bediening én Pro Controls

Veel simpeler dan de Hero 11 Mini gaat het niet worden. Met deze action cam leg je je beelden vast op een ongelofelijk eenvoudig manier. Simpel gezegd: gewoon richten en filmen maar. Met de Easy Controls hoef je alleen maar op de ontspanknop te drukken om je camera aan te zetten. En gelijk begint de Mini met het schieten van verbluffende 5.3K-video. Schakel over op Pro Controls als je resoluties, framerates, digitale lenzen en beeldkwaliteitsinstellingen wilt aanpassen om opnames precies zo in te stellen als jij dat wilt.

Robuust en waterdicht

De Hero 11 is volledig waterdicht tot 10 meter en is gebouwd als een tank. Hij kan tegen een stootje, of liever: een hele serie beuken. Of je nu door modder, sneeuw of water scheurt, je Hero 11 loopt geen krasje op. Mooi is de krasbestendige lenscover die nog meer bescherming biedt (en zo nodig eenvoudig te vervangen is).

GoPro Hero 11 Black MiniGeweldige conditie

Je houdt vast je acties niet zo lang vol als de GoPro Hero 11 Black Mini. Hij wordt namelijk geleverd met de speciale Enduro-batterij, die het maar liefst 38% langer volhoudt dan voorgaande GoPro’s. En dan laadt die batterij ook nog eens veel sneller op.

Gemak dient de (actieve) mens

Na je avontuur sluit je de Mini aan om op te laden. Je beelden worden geüpload naar de cloud, automatisch omgezet in een fenomenale video met hoogtepunten en naar je telefoon gestuurd. Je hoeft ze alleen nog maar – vanuit je luie stoel – te delen op sociale media.

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 11 Black: de grote broer

GoPro heeft ook een grote broer van de Mini in de collectie: de GoPro Hero 11 Black. Dit topmodel biedt onder andere twee geweldige displays waarmee je hem beter kunt bedienen en composities kunt maken. Benieuwd? Ik zet alle reviews voor je op een rij.

Mijn review van de GoPro Hero 11 Black >>

 

GoPro Hero 11 Black MiniProfessionele reviewers over de GoPro Hero 11 Black Mini

De GoPro Hero 11 Black Mini: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): Deze kleine camera heeft een groot potentieel, als we de kop mogen geloven boven de mooie review van Andy. “Het is echt indrukwekkend hoe GoPro bijna alles de grote Hero 11 Black in huis heeft, heeft weten in te passen in het kleinere chassis van de Mini.” Mooi dat hierdoor het aanbod aan actiecamera’s van GoPro verbreed is: voor ieder wat wils.
  De Mini is voor iedereen die op zoek is naar een kleinere camera voor drones, RC-voertuigen of een andere toepassing waarbij je een compactere camera wilt. “Het is ook een aantrekkelijke manier om de kracht van de fullsize Black voor een lagere prijs te krijgen.” De Hero 11 Black blijft de beste keuze als je gemakkelijker toegang nodig hebt tot bedieningselementen op de camera, voor- en achterschermen voor compositie en vervangbare batterijen.
  Al met al komt jet erop neer dat de GoPro Hero 11 Mini misschien klein is, maar ondanks zijn kleine afmetingen niet minder krachtig is dan z’n grote broer. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): De Mini werkt geweldig als je een fysiek kleinere actiecamera wilt, schrijft Scott. “Voor mij lijkt het alsof het in de eerste plaats is ontworpen voor scenario's waarin je het opzet, monteert en fotografeert zonder iets te veranderen.” Scott was aanvankelijk enthousiast over de Mini. “Ik maak veel opnamen waarbij ik helemaal geen scherm of monitor nodig heb. Maar ik verander nogal wat opnamemodi, vooral framesnelheden, en dat is gewoon een te lastige taak op de Mini die daardoor niet leuk was om te gebruiken.”
  Ben je ook iemand die regelmatig instellingen wijzigt? Geef dan wat meer geld uit aan de volwassen Hero 11 Black. “Aan de andere kant, als je van plan bent om dit op een helm te monteren en daar te laten zitten, maken het kleinere ontwerp en de goedkopere prijs de Mini gemakkelijk te verkopen. Evenzo, als je al een GoPro op ware grootte hebt, kan de Mini je goed van pas komen als tweede camera.”
  Wat is er goed aan de Mini? Het is kleine en lichte GoPro, hij heeft dubbele montageopties om op krappere plekken te passen, hij heeft dezelfde sensor en processor als zijn grotere broer, en het ontbreken van schermen maakt hem duurzamer.
  En wat is er niet goed aan de Mini? Gebrek aan presets maakt het veranderen van modi moeilijk. Geen enkel scherm hebben is beperkend. Hij heeft geen fotomodus. En ook geen GPS-ondersteuning. Eindoordeel: 70/100.
 • Engadget.com (James Trew, full review): Als je niet alle toeters en bellen wilt van de GoPro Hero 11 Black en gewoon een eerlijke actiecamera wilt met alle Hero 11 Black-video-functionaliteiten, dan is de Mini jouw camera, schrijft James. Het kan volgens hem ook een goede secundaire camera zijn, om vanuit een andere hoek te schieten. “En als je een GoPro van volledige grootte gebruikt voor FPV-beelden van drones (in plaats van de speciale "Bones" -camera), dan is de Mini daar ook een geweldige optie voor. Daarbij krijg je een camera die je ook elders kunt gebruiken (in tegenstelling tot Bones).”
 • Si.com (Jason Cipriani, full review): De Hero 11 Black Mini heeft dezelfde geweldige video-specs als zijn duurdere broer, maar dan in een compactere behuizing. Hij heeft wat beperkingen, zoals het ontbreken van een scherm en het feit dat je er geen foto’s mee kunt schieten. Daardoor is het een GoPro die volgens Jason goed werkt in gespecialiseerde use-cases. Maar hij is minder geschikt om je dagelijkse activiteiten vast te leggen of te vloggen. Daarvoor is de standaard Hero 11 Black de betere keuze.
 • Redsharknews.com (Simon Wyndham, full review): Voor sommigen is de Hero 11 Mini misschien niet een logische keuze. Maar volgens Simon is het als tweede Hero-camera voor omstandigheden waarin je het LCD-scherm niet nodig hebt, is de Mini volkomen logisch. Zo is hij voor sommige gebruikers perfect is voor hun specifieke gebruikssituatie, zoals bijvoorbeeld voor een FPV of voor montage met een hoog risico voor je LCD-scherm.
  Daar komt bij dat de beeldkwaliteit, inclusief 10 -bit-modi, precies hetzelfde is als bij de grote broer, de Hero 11 Black. “De instellingenweergave op de camera zelf is moeilijk te zien. Maar gezien het soort gebruik waarop de camera is gericht, betekent het dat je hem één keer instelt en de instellingen vervolgens vergeet. Als je wel veel instellingen verandert, raad ik je aan om de standaardcamera te kopen.”

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 11 Black MiniBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 11 Black Mini

 • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
 • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
 • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
 • Snelle burst: 30fps foto’s
 • High res foto’s: 27 megapixel op de grote sensor
 • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits
 • Nachteffecten: star trails, light painting en light trails
 • Werkt samen met GoPro Quick app
 • Gebruiksvriendelijk: 1-Button QuickCapture
 • Spraakbesturing: met 13 commando's in 11 talen
 • Robuust: waterbestendig tot 10 meter diep

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de GoPro Hero 11 Black Mini

Bekijk een mooi en kort filmpje over de GoPro Hero 11 Black Mini (1:20 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy