GoPro Hero 10 Black: veel sneller en 5.3K met 60fps

De GoPro Hero 10 Black is nóg sneller en nóg gebruiksvriendelijker dan voorganger Hero 9 Black. Hij heeft een gloednieuwe processor en kan video’s opnemen met 5.3K met 60fps. De Hero 10 Black presteert beter bij weinig licht en HyperSmooth 4.0 zorgt voor stabiele en vloeiende video’s. “Al met al is de GoPro Hero 10 Black de beste actiecamera op de markt.” Alle belangrijke reviews!

Breaking News: de GoPro Hero 11 Black is verschenen!

Mijn review van de Hero 11 >>

GoPro Hero 10 BlackVideo: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 23 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: 15 september 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 529 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

Highlights van de GoPro Hero 10 Black

 • GoPro Hero 10 BlackZeer krachtige camera: vernieuwde GP2-processor
 • Zeer krachtige camera: vernieuwde GP2-processor
 • Razendsnelle en soepele video: 5.3K met 60fps
 • Ongekend hoge framerate 4K: tot 120 beelden per seconde
 • Nieuwe camerasensor: 23 megapixel met Liveburst en Superfoto met verbeterde HDR
 • Nóg stabielere beelden: HyperSmooth 4.0 met ingebouwde horizontaalstelling

Nieuwe processor: GP2-soc

Grootste nieuws is dat de GoPro Hero 10 Black een nieuwe processor heeft: de GP2-processor. Die is een stuk krachtiger dan de vorige versie en maakt het mogelijk om video’s te schieten met veel hogere framerates. Dankzij de GP2-processor kan de nieuwe GoPro video’s opnemen op 5.3K met 60 beelden per seconde. Voorganger GoPro Hero 9 Black haalt op 5.3K maar 30fps, een verdubbeling dus.

GoPro Hero 10 BlackVideo: scherper en vloeiender

De GoPro Hero 10 Black haalt met 4K-video maximaal 120 beelden per seconde. Ook een verdubbeling, want de Hero 9 Black haalt slechts 60fps. En 2.7K is zelfs mogelijk met 240fps (voorganger: 120fps). De sterk verbeterde video-features betekenen: videobeelden die veel scherper en veel vloeiender zijn dan die van de GoPro Hero 9 Black.

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

Nieuwe sensor: 23 megapixel

De GoPro Hero 10 Black heeft ook een nieuwe camerasensor met een hogere resolutie: 23 megapixel. De voorganger moet het doen met 20 megapixel. Ook is er de nieuwe HyperSmooth 4.0 die een veel betere beeldstabilisatie biedt dan de HyperSmooth 3.0 van de voorganger.

GoPro Hero 10 BlackUitstekend verbonden

Al je mooie videobeelden en foto’s zet je razendsnel met een cloud-verbinding over naar je smartphone. Upload draadloos via de Quik-app of maak verbinding via een USB-kabel. Ook kun je een GoPro-abonnement nemen om je beelden te uploaden naar de onbeperkte cloudopslag. Heel handig: je sluit de Hero 10 aan wanneer je verbinding met je thuisnetwerk hebt en de camera doet de rest.

GoPro Hero 10 BlackScherp en handig LCD-scherm

Vlogs en selfies schieten gaat nu nog handiger dankzij het hoogwaardige LCD-scherm aan de voorzijde. Het touchscreen werkt snel en lekker soepeltjes. Livestreaming met de Hero 10 Black ziet er beter uit en de webcamfuncties werken probleemloos.

Niet kapot te krijgen

De GoPro Hero 10 Black is ook uitermate robuust. Hij is volledig waterdicht tot 10 meter diepte, en steviger dan ooit. Klaar voor al jouw avonturen dus, of je nou door modder, sneeuw of water raast. Mooi is verder dat hij een nog krachtiger accu heeft met een hoge capaciteit. Kun jij langer doen waar je goed in bent: actief bezig zijn.

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger GoPro Hero 11 Black!

De GoPro Hero 10 Black heeft een opvolger: de GoPro Hero 11 Black. Alles aan deze nieuwe camera is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze schitterende action cam?

Mijn review van de GoPro Hero 11 Black >>

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 10 Black(Professionele) reviewers over de GoPro Hero 10 Black

De GoPro Hero 10 Black: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Techradar.com (Mark Wilson en Sabine Schults, full review): Volgens Mark en Sabine is de actiecamera “niet compleet opnieuw uitgevonden met de komst van de GoPro Hero 10 Black”. Maar toch is hij veel gebruiksvriendelijker en verfijnder dan voorganger Hero 9 Black.
  Volgens hen is het de meest veelzijdige actiecamera van dit moment. “De nieuwe slow-mo-framesnelheden en bekabelde gegevensoverdrachtsmodi zijn erg handig. De interface is vlotter en er zijn kleine verbeteringen in de beeldkwaliteit.” Dat alles maakt de GoPro Hero 10 Black tot “een plezierige waterdichte metgezel voor je avonturen”. Toch moet GoPro op zijn tellen passen: er zijn concurrenten die een grotere sensor hebben en een betere prijs. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): De Hero 10 Black ziet er weliswaar hetzelfde uit als zijn voorganger, toch biedt deze actioncam volgens Basil betere prestaties over de hele linie. “De framesnelheden zijn hoger, de interface is soepeler, de overdrachten zijn sneller en de foto's en video's zien er wat meer gepolijst uit dan die van de Hero 9 Black.” Ook de horizon-nivellering is beter geworden, en de GoPro Quik-app geeft een veel betere ervaring.
  De levensduur van de accu is er wel op achteruitgegaan ten opzichte van de Hero 9 Black; debet hieraan is het maximaliseren van die opnamemodi. Maar al met al is de GoPro beter dan ooit tevoren. Het is de beste actioncam op de markt en moeilijker te verslaan door de concurrentie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • GoPro Hero 10 BlackEngadget.com (J. Trew, full review): De nieuwe GoPro Hero 10 Black behoudt al het goede van de voorganger, en bouwt daarop voort, aldus de reviewer. En dan gaat het vooral om twee gebieden: beeldkwaliteit en opnamestanden. Op die gebieden zijn echt grote stappen gezet. Daarnaast zijn er nog tal van andere aanpassingen die de bruikbaarheid verhogen, maar die vormen slechts een extra bonus.
  De levensduur van de batterij lijkt korter, maar dat zal alleen een probleem zijn als je de nieuwe framesnelheden standaard gebruikt. En dan de prijs: die ligt hoger dan verwacht, maar is tegelijk niet onrealistisch.
  Het wachten is op nieuwe action cams van DJI (Osmo Action) en Sony. Maar die lijken de tijd te nemen met nieuwe modellen. En er is natuurlijk de Insta360, die inmiddels een stevige schare fans heeft. Maar deze GoPro Hero 10 Black scoort in ieder geval goed bij Engadget. Engadget-score: 92/100.
 • GoPro Hero 10 BlackWired.com (Scott Gilbertson, full review): De grootste naam in action cams is terug met een verbeterd model waarmee je al je radicale sprongen en acties kunt vastleggen, aldus Scott. Veel is verbeterd. Zo versnelt de krachtigere processor bijna alles in deze action cam. Hij biedt hogere videoframesnelheden voor betere slo-mo’s. De details in je video’s zijn beter door ‘video tone mapping’.
  Ook de ruisonderdrukking is beter, en de beeldresolutie is verhoogd. Dan zijn er nog kleine verbeteringen, zoals de waterafstotende lensdop en een sterk verbeterde Quik-app voor bewerking.
  Een minpunt is dat het bewerken van 5.3K-video buiten de mogelijkheden blijft, behalve als je een dure smartphone hebt. Maar al met al een uitstekende action cam. Eindscore: 8/10.
 • Dcrainmaker.com (full review): Helder is dat de Hero 10 de beste GoPro is die de firma ooit heeft gemaakt. Zowel fysiek als praktisch schuilen de veranderingen in de GP2-processor vooral onder de motorkap. De nieuwe processor maakt hogere framesnelheden mogelijk bij hogere resoluties en zorgt voor een betere bruikbaarheid van de camera. Heb je al een Hero 9, dan vind je wellicht te weinig reden om te upgraden. Maar wie een oudere GoPro heeft, vindt in de Hero 10 een veel betere, snellere camera.
  De GoPro Hero 10 is toch meer een evolutie dan een revolutie. Maar al met al is de Hero 10 een geweldige action cam. Het is ook de camera die de reviewer van nu af aan in de praktijk gaat gebruiken.
  Wat de beste action cam van dit moment is, daarover is geen twijfel: de Hero 10 gaat met die eer strijken. Dat komt deels ook doordat concurrenten als de DJI Osmo Action en de Insta360 One R1 beide al weer wat ouder zijn. Maar ook tegen de Hero 9 konden deze camera’s het eigenlijk al niet echt opnemen.
  De DJI Osmo Action is echt aan vervanging toe. De Insta360 heeft als een voordeel bij niet-bewegende beelden: die zijn helderder. Maar als action cam legt hij het absoluut af tegen de Hero 10. Alleen al de stabilisatie van de Hero is veel beter.
 • Cined.com (Gunther Machu, full review): De reviewer heeft verschillende upgrades van de GoPro Hero-serie overgeslagen. Maar met de komst van de Hero 10 is het nu echt wel tijd. De HERO 10 is volgens Gunther “een zeer volwassen product”. Hij heeft de modernste beeldkwaliteit, resoluties en framerates. En uitstekende stabilisatie. En als bonus heeft hij nog een prima batterijduur ook.
  Op zijn verlanglijstje voor de toekomst: het toevoegen van verschillende brandpuntsafstanden, zoals recente smartphones hebben? En bijvoorbeeld 10bit videocodecs. Maar al met al is de GoPro Hero 10 Black de beste actiecamera op de markt.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De GoPro Hero 10 Black ziet er volgens Andy op het eerste gezicht uit als een kloon van zijn voorganger. Maar graaf je onder de motorkap, dan zie je dat zo ongeveer alles aan deze camera een drastische upgrade heeft ondergaan.
  In deze tijden heeft iedereen een capabele camera in z’n smartphone. Des te lastiger om echt een overtuigende speciale camera te ontwerpen. “De Hero 10 doet dit door robuust te zijn waar je telefoon kwetsbaar is, en door een verbluffende mate van veelzijdigheid op te nemen, zodat deze zich voor een groot aantal verschillende toepassingen leent.”
  Maak je veel video’s in actie, dan is dit volgens Andy “een tool is die in je kit thuishoort. De GoPro Hero 10 Black krijgt kortom van Digitaltrends de hoogste score: Editors Choice.
 • T3.com (Mark Mayne, full review): De GoPro HERO 10 Black is volgens Mark “een waardig nieuw vlaggenschip”. Hij neemt al het goede van de GoPro HERO 9 Black over, en voegt een hele reeks extra's toe. Sommige zijn ‘nice to have’, maar op andere punten gaat het om fundamentele verbeteringen. “De Hero 10 Black is sneller, krachtiger, lichter en heeft een veel betere hydrofobe lens.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • GoPro Hero 10 BlackTheverge.com (Becca Farsace, full review): De GoPro Hero 10 Black is een grotere upgrade voor GoPro dan in vele jaren, vanwege de veel betere en snellere processor. Daarmee is de Hero 10 de beste actiecamera van dit moment.
  De combinatie van zijn compacte formaat, duurzaamheid en 5.3K / 60fps-mogelijkheden is volgens Becca uniek. “Er is gewoon geen andere camera van dit formaat die zo krachtig is, en als je momenteel een Hero 8 of ouder bezit, zal de Hero 10 aanvoelen als een enorme upgrade.”
  Voor wie een Hero 9 heeft, is de Hero 10 echter niet een grote sprong voorwaarts. Tenzij je echt het nieuwste en beste moet hebben en de ‘boterachtige’ 5.3K / 60fps nodig hebt.
  De GoPro Hero 10 Black is volgens Becca een uitgebalanceerde actioncamera die veel video-resoluties biedt waarmee hij elke taak aankan. De interface is erg gebruiksvriendelijk en neem je een abonnement op GoPro, dan is dat zijn prijs waard.
  Becca: “Als de nieuwe processor GP2 een indicatie is van hoe ver GoPro zijn systemen kan pushen, zien de komende jaren er veelbelovend uit voor de Hero-line-up.”
 • Cnet.com (Joshua Goldman, full review): “De nieuwste topcamera van GoPro heeft een nieuwe processor die de manier waarop je je leven vastlegt misschien wel verandert”, aldus Joshua.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtige action cam. Gekocht en thuisgekomen moet je eerst een update uitvoeren, anders werkt de camera niet. Updaten via de quik app is mij niet gelukt. Veel foutmeldingen (kan camera niet vinden, er is een probleem melding, etc. Updaten via de link dat werkt wel prima zonder fouten. Daarna de Quik app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, nu werkt alles naar behoren.<br< Daarna gemonteerd op de fiets en een en ander uitgeprobeerd. Prachtige camera, mooie beelden. Nu verdiepen in alle mogelijkheden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “De GoPro hero 10 black ontzorgd bij het maken van video’s. Door de snelheid en eenvoudige bediening is een filmpje zo gemaakt en hoeft er weinig aan te edditen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Beste GoPro ever!! Ik heb een hele hoop filmpjes en reviews gelezen over dit product en kort gezegd: dit is gewoon op dit moment de beste actioncam ever.” Bekijk alle reviews van kopers >>

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 10 BlackBelangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 10 Black

 • Zeer krachtige camera: vernieuwde GP2-processor
 • Razendsnelle en soepele video: 5.3K met 60fps
 • Ongekend hoge framerate 4K: tot 120 beelden per seconde
 • Nieuwe camerasensor: 23 megapixel met Liveburst en Superfoto met verbeterde HDR
 • Nóg stabielere beelden: HyperSmooth 4.0 met ingebouwde horizontaalstelling
 • Video’s snel en simpel delen: automatische upload-functie
 • Robuust en waterdicht: tot 10 meter duiken
 • Livestreamen: mooie kwaliteit van 1080p
 • TimeWarp 3.0
 • Timelapse-video bij nacht
 • Liveburst met 1.5 seconde voor en na je opname
 • Webcammodus
 • Stembediening: 14 opdrachten in 11 talen en 6 accenten
 • Handig: gezichts-, glimlach-, knipper- en omgevingsdetectie

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de GoPro Hero 10 Black

Bekijk een mooie YouTube-review van de GoPro Hero 10 Black door Engadget (7:20 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Nog een mooie YouTube-review van de GoPro Hero 10 Black

Ook de YouTube-review van de GoPro Hero 10 Black door DC Rainmaker is zeer de moeite waard (12:50 minuten). Hij gaat meer de diepte in. De reviewer laat je 16 dingen zien die je moet weten over de nieuwe GoPro voor je hem koopt.

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy