GoPro Fusion: spectaculaire 360-graden camera

Met de GoPro Fusion schiet je spectaculaire beelden in 360 graden. En je deelt ze supersimpel met je vrienden. De Fusion is de meest veelzijdige GoPro van dit moment. “De Fusion is een 360-graden camera waarmee je heel simpel je video’s kunt schieten. En die video’s zijn zeer indrukwekkend.” Alle belangrijke reviews & tests!

Beeldhoek: 360 graden | Video: Ultra HD / 4K-video | Framerate: 5.2K 30fps, 3K 30fps | Resolutie: 18 megapixel | Gewicht: niet bekend | Frankwandelt-rating 80/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

GoPro Fusion Nieuwe dimensie aan je video’s

Wauw, wat een geweldig mooi cameraatje is de GoPro Fusion. Een action cam, maar dan eentje die 360 graden kan filmen. Daarmee geef je een compleet nieuwe dimensie aan je video’s. De GoPro Fusion is waterdicht tot 5 meter, beschikt over spraakbesturing en heeft beeldstabilisatie ‘in the pocket’.

Revolutionaire 360-graden actioncamera

De GoPro Fusion is een revolutionaire 360-graden actioncamera. Je schiet er adembenemende virtual reality video's mee. De filmpjes die je op Youtube vindt, liegen er niet om (bekijk eens het vette filmpje verderop op deze pagina). De prachtige 360 graden video’s schiet de Fusion in 5.2K-video op 30fps en 3K-video op 60fps. Ook heel leuk: je maakt er net zo goed 18 megapixel 360 graden-foto's mee.

Opvolger GoPro Max op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Max op Bol.com >>

Opvolger GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro Fusion Met 6 GoPro’s tegelijk

Natuurlijk kun je met deze bijzonder veelzijdige action cam ook ‘normale’ video's en foto's maken. De Fusion legt de omgeving vast alsof je met 6 GoPro camera's filmt. Zo creëer je je eigen levensechte virtual reality. En een ogenblik later schakel je gewoon weer over op video met normaal perspectief.

Ultieme camera voor creatievelingen

Met de Fusion heb je als super creatieveling misschien wel de ultieme camera in handen. De Fusion stelt in ieder geval geen grenzen aan jouw creativiteit. Want behalve de 360 graden opnames van hoge kwaliteit is ook nog eens OverCapture mogelijk.

OverCapture: voor perfecte nabewerking

OverCapture, nooit van gehoord? Het is de mogelijkheid om beelden vanuit alle hoeken vast te leggen. En daarmee biedt het je veel creatieve mogelijkheden in het nabewerken. Je gebruikt dan de totale 360 graden van het beeld om de perfecte shots te kiezen voor je 1080p 2D-film.

GoPro Fusion Je mist nooit meer een shot

Reframing heet dit proces. Het wordt mogelijk gemaakt door de 5.2K resolutie van de Fusion. Met de Fusion ben je niet langer beperkt door een statisch gezichtsveld. De Fusion kijkt én voor je én achter je én naast je. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken dat je een shot mist!

Perfecte compositie: angel view & tiny planet

Met OverCapture is het mogelijk om dat deel van het beeld te kiezen dat jij belangrijk vindt. Jij bent 100% ‘in control’ om de perfecte compositie te bepalen. De OverCapture software maakt diverse hoeken mogelijk zoals angel view, tiny planet en meer. Dit geeft unieke beelden. Bij dit alles zorgt de digitale beeldstabilisatie voor perfect trillingsvrije beelden, zelfs zonder gimbal. Voorproefje zien? Bekijk de video hieronder op deze pagina.

Waterdicht & simpele bediening

De GoPro Fusion krijg je in huis met de Fusion Grip met ingebouwd statief. Zo zet je de Fusion overal neer om je activiteiten te filmen. Gebruik je de Fusion Grip als selfie-stick? Dan kun je spraakbesturing gebruiken om de camera te bedienen. Doordat de GoPro Fusion waterdicht is tot 5 meter diep, leent hij zich ook voor het maken van unieke beelden op en in het water. Echt een camera om al jouw spectaculaire acties te vereeuwigen.

Opvolger GoPro Max op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Max op Bol.com >>

Opvolger GoPro Max op Kamera-express.nl >>

GoPro FusionOpvolger GoPro Max

Helaas, de GoPro Fusion is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is de opvolger GoPro Max nóg beter. Benieuwd naar deze fantastische action cam die tegelijk ook 360 graden-camera is?

Bekijk mijn review >>

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

 

GoPro FusionWat vinden professionele reviewers?

De GoPro Fusion: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Camerajabber.com: De GoPro Fusion is een prachtige, goed gebouwde 360-graden action cam die eenvoudig in het gebruik is. Je schiet er foto’s en video’s mee met aangename kleuren en extreme helderheid en details. En hij biedt je ook nog eens indrukwekkende audio. “But the processing times are immense. The software is still figuring itself out. Some of the Fusion’s key features won’t be added until 2018. It feels a little unfinished. But it also feels very exciting. Is it the game-changer we all thought it could be? Not yet. But it has all the potential to, given its solid foundations and pedigree. So place an asterisk next to this score. It’s not etched in stone, and we will keep updating this review as the camera evolves.” Wordt vervolgd dus.
 • Pcmag.com: Met de GoPro Fusion krijgt video’s schieten in 360 graden opeens wat meer zin. Extreme sporters, van wie velen verliefd zijn op GoPro, willen wat zij doen vastleggen en delen met de wereld. Maar ze hebben niet de mogelijkheid om de camerahoek te veranderen terwijl ze met hun halsbrekende toeren bezig zijn. “With the Fusion you gain the ability to zoom out to an otherworldly view, and move tight to capture a specific bit of action, with smooth, automated transitions.” Maar op dit moment is dat nog niet heel eenvoudig. Je moet een licentie hebben voor Premiere Pro CC, weten hoe je die software moet gebruiken en dan ook nog een computer hebben die krachtig genoeg is om om te gaan met wat deze camera produceert aan beelden. “Those are hurdles that make the Fusion a tough sell for less-than-serious video creators at this time. I'm eager to see what GoPro can deliver for mobile OverCapture—if it's able to create an experience that's easy to use, the advantages of the Fusion will be more universal. We'll circle back and rate the Fusion when the mobile app launches.” Ook: wordt vervolgd.
 • Trustedreviews.com: Dit is GoPro’s eerste 360-graden camera, en er is gelijk heel veel goeds aan deze camera. Gelukkig is OverCapture beschikbaar zowel voor Android als voor iOS GoPro-apps. En daardoor is de Fusion veel beter geschikt om creatief VR-materiaal te schieten.
  De beeldkwaliteit, en ook de stabilisatie, is het beste wat een VR-camera voor consumenten te bieden heeft op dit moment. Maar je betaalt er ook flink voor. Al met al, op een paar kleine minpuntjes na, is het een fantastische VR-camera. Zoek je een camera die makkelijk te gebruiken is, en als je gegrepen wordt door het OverCapture-concept, dan is de GoPro Fusion een geweldige keuze. Zoek je iets robuusters of wil je het meer bij heftige sporten gebruiken, dan zijn er betere keuzes, zoals de Garmin VIRB 360. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pocket-lint.com: De GoPro Fusion is een van die interessante camera’s die voortdurend wordt verbeterd. Nu er een volledige release is van OverCapture voor iPhone, heb je met de Fusion opeens een product dat veel meer voor de consument bedoeld is. De camera en software zijn geweldig. Met een flinke lijst aan features. En ook OverCapture is indrukwekkend. Naar de smaak van de reviewer is hij wat te duur voor wat hij te bieden heeft.
  Al met al is de GoPro Fusion een 360-graden camera waarmee je heel simpel je video’s kunt schieten. En die video’s zijn zeer indrukwekkend. Het grootste pluspunt is OverCapture. Die is op iPhone niet minder dan briljant. Noot: inmiddels is ook de app voor Android er. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techcrunch.com: De GoPro Fusion voelt nog niet helemaal af, maar er is genoeg wel goed om hem aan te raden als een waardige 360-graden camera. Wie al bekend is met GoPro zal hij zeker bevallen, omdat je dan al bekend bent met GoPro apps en de features die hij te bieden heeft. De mogelijkheid die GoPro heeft om OverCapture te perfectioneren zou weleens de game-changer kunnen zijn voor GoPro. We zullen moeten afwachten hoe dit zich ontwikkelt. Noot: dit review is uit 2017, inmiddels zijn de apps er zowel voor iPhone als Android.
 • Stuff.tv: De GoPro Fusion hardware is geweldig. Je kunt een 360-graden video veranderen in een bijzondere special effect-scene. Zowel de beeldkwaliteit als de stabilisatie zijn excellent. Helaas is de software nog wat onder de maat. Noot: inmiddels zijn er goed draaiende apps voor iPhone en Android. Volgens de reviewer heeft de Fusion genoeg potentie om het pad te effenen voor toekomstige generaties action cams.
 • 360rumors.com: De beeldkwaliteit voor foto en video is excellent. Met optische kwaliteiten die bijna perfect zijn, en een consistente scherpte over het hele beeld. De details in de beelden zijn ook zeer goed. “I compared the Fusion to the $3500 Insta360 Pro, and at normal viewing distances, the Fusion looked close to the Insta360 Pro in level of detail.”
  Meest indrukwekkend is het dynamisch bereik, waarin zowel de hoge lichten als de schaduwen mooi weergegeven worden. Ook beeldstabilisatie is sterk verbeterd in de update van januari 2018. Een van de beste stabilisaties in een 360-graden camera.
  Zwakste punt is de ‘workflow’. Dus hoe je met de beelden kunt omgaan: opslaan, previewen, bewerken. Bijvoorbeeld: “You can’t edit half way and close the app to continue another time.” Daar zitten zeker nog losse eindjes, en dus verbeterpunten. En ook de Android-app werkt nog niet perfect, hij crasht nogal eens. Gelukkig is de Fusion ook gewoon goed bruikbaar zonder smartphone-apps.
  Tot slot nog een zwak puntje: hij is niet robuust en je kunt er ook (nog) geen externe behuizing voor kopen. Al met al een veelbelovende 360-graden camera met een aantal verbeterpunten.
 • Threesixtycameras.com: De 360-graden video’s die uit de GoPro Fusion rollen zijn goed. Om niet te zeggen: geweldig, als je ze vergelijkt met de meeste andere 360-graden camera’s. Maar ja, die concurrerende modellen kosten ook geen 700 dollar... “The Fusion has excellently smooth stabilization and seems to work well in low light, two areas where many other cameras fail. In perfect conditions the Fusion is just, good, not amazing, but good. I’ve also noticed that uploading to YouTube only results in 4K video rather than the 5.2K that GoPro indicates. Many people have also experienced issues with the software, which appears to be very buggy. Render times are also very long unless you have a poweful desktop. It may be a while before GoPro release enough updates to fix the software, which appears to be in beta at this point.”

Opvolger GoPro Max op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Max op Bol.com >>

Opvolger GoPro Max op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Fusion Belangrijkste kenmerken van de GoPro Fusion

 • 5.2K 360-graden video-opname met 30fps
 • OverCapture voor het maken van unieke opnames
 • Uitstekende beeldstabilisatie voor vloeiende opnames
 • Handsfree bediening met spraakbesturing
 • Waterdicht tot 5 meter diepte
 • 360-graden geluidsopname
 • Inclusief Fusion Grip
 • Heel vreemd: nergens is het gewicht van de Fusion te vinden...

Opvolger GoPro Max op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Max op Bol.com >>

Opvolger GoPro Max op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk een supergaaf filmpje over de GoPro Fusion

Hieronder een cool filmpje waarin je ziet wat de GoPro Fusion allemaal kan. En dat is véééél! Geweldige beelden, propvol actie. Stoelriemen vast!

Opvolger GoPro Max op CameraNU.nl >>

Opvolger GoPro Max op Bol.com >>

Opvolger GoPro Max op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy