Fujifilm X100V: dé compactcamera voor straatfotografen

De Fujifilm X100V is dé compactcamera voor straatfotografen. De vaste, lichtsterke primelens met een fullframe-equivalent van 35mm is ideaal om straattaferelen vast te leggen en candid portretten te schieten. De X100-serie van Fuji is ook populair bij reportage- en productfotografen. Gold Award bij DPReview, 'Super' bij Focus Magazine. EISA-award: Compactcamera 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Breaking: opvolger Fujifilm X100VI

Op 20 februari 2024 is de Fujifilm X100VI aangekondigd. Een fraaie upgrade van het origineel voor straatfotografen. Komt eind februari 2024 op de markt. Benieuwd?

Mijn review van de Fujifilm X100VI >>

Fujifilm X100VSensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K/30fps | Vaste primelens: 23mm f/2 Mark II / kleinbeeld-equivalent: 35mm | Gewicht body: 469gr | Release datum: eind maart 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief vaste lens: 1.449 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Fujifilm X100V

 • Superieure beeldkwaliteit: back-illuminated X-Trans CMOS 4 met 26.1 megapixel
 • Superkracht: beeldprocessor X-Processor 4
 • Sterk verbeterde autofocus met oog- en gezichtsdetectie
 • Nieuwe lens: Fujinon 23mm f/2 Mark II
 • Nieuw kantelbaar touchscreen
 • Verbeterde hybride zoeker met meer resolutie (EVF) en hogere dekking (OVF)
 • Snellere burst: 11 fps en 20fps met elektronische sluiter

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100VZeer geliefd bij straatfotografen

De Fujifilm X100-serie is zeer geliefd bij straat- en documentaire fotografen vanwege een combinatie van factoren: eersteklas beeldkwaliteit dankzij de grote aps-c sensor en een premium lichtsterke prime-lens, een hybride zoeker en niet onbelangrijk: een prachtig stijlvol ontwerp. Echt een sieraad om bij je te hebben op straat. Tech-website Techradar heeft deze serie niet voor niets op z’n lijst met ‘meest opwindende camera’s van het decennium’ geplaatst.

Tijd voor een nieuwe versie

Drie jaar na de zeer populaire Fujifilm X100F vond Fuji het tijd voor een nieuwe versie. En de X100V is een GROTE upgrade, zo blijkt uit de specificaties. Er zijn over de hele linie grote verbeteringen en nieuwe features. Plus ontelbare kleine tweaks. Een hele kleine tweak is in ieder geval de naamgeving. Die V is geen V uit het alfabet, maar staat voor de Romeinse V: de 5 dus. Want het gaat hier om de 5de versie uit de reeks. Dus Fuji is overgestapt van letters (de S, T en F) naar cijfers. Lekker belangrijk...

Prijskaartje X100V: 1.499 euro

Belangrijker is een minder gewenste tweak: de prijs bij lancering ligt een flinke slag hoger dan bij de lancering van voorganger X100F. Kostte die destijds 1.299 euro, de X100V gaat volgens de Fuji-rumors 1.499 euro kosten. Een slok op een al forse borrel voor een compactcamera.

X-Trans 4-sensor & 26.1 megapixel

Natuurlijk ook zeer belangrijk: welke sensor krijgt de X100V. Uiteraard krijgt hij de nieuwe sensor die ook de grote broers Fujifilm X-Pro3 en Fujifilm X-T3 in huis hebben: de X-Trans 4-sensor met aps-c formaat en 26.1 megapixel op de teller. Een zeer goed aangeschreven sensor dus die volgens toonaangevende reviewers de allerbeste beeldkwaliteit heeft die aps-c camera’s te bieden hebben.

Autofocus van de X-Pro3

De X100V heeft ook het autofocussysteem van de X-Pro3 in z’n stijlvolle body. Die beeldsensor heeft dan ook ‘focuspixels’: on-sensor fasedetectie autofocus. En hij heeft 425 focuspunten, net zoals de X-Pro3 en X-T3. Die focuspunten dekken 99% van de sensor. Ook de verbeterde gezichts- en oogdetectie zijn ‘in the pocket’.

Fujifilm X100VGroter ISO-bereik met minder ruis

Ook het ISO-bereik van de X100V is hetzelfde als dat van de X-Pro3: 160 tot 12800 ISO, dat je kunt uitbreiden naar 80-51.200. Dat garandeert verbeterde ruisprestaties bij hogere ISO’s. Dat heeft zich al bewezen in de Fujifilm X-Pro3.

Betere lens: Fujinon 23mm f/2 Mark II

Veel was op de rumorsites te doen over de nieuwe vaste prime-lens van de Fujifilm X100V. Die op de X100F is uitstekend maar gaat al een tijdje mee. De nieuwe X100-camera heeft een verbeterde versie van de 23mm-lens: de Fujinon 23mm f/2 Mark II. Met een tweede asferisch lenselement, die onderdeel is van de 8 lenselementen in 6 groepen. En dat betekent: nóg minder lensfouten en nóg scherpere beelden, vooral bij open diafragma. De lens behoudt het maximale diafragma van f/2. Verhoging naar f/1.4 was natuurlijk schitterend geweest, maar dan zou de lens veel te groot (en te duur) worden voor deze compacte camera.

Klassiek retro-design

Het ontwerp van de nieuwe X100V is niet drastisch omgegooid. Dat is heel consistent sinds de serie in 2011 het licht zag. Dus hij behoudt zijn prachtige, strakke retro-look met een kleine prime-lens. Veel groter of zwaarder moet hij ook niet worden om deze compactcamera nog goed in je jaszak te kunnen steken. Wel is het design flink getweakt. Hij is nu bijvoorbeeld bijna helemaal van aluminium, waardoor nóg elegantere vormen en afrondingen mogelijk zijn.

Fujifilm X100V: kantelbaar display

Ook de zoeker en het display achterop zijn fors op de schop gegaan. Het scherm achterop is volledig nieuw, en naar twee zijden kantelbaar. Dat is een revolutie te noemen in deze serie die tot nog toe altijd een vast scherm had. Voor straatfotografie is een kantelbaar scherm natuurlijk wel heel handig, al halen de echte puristen hier misschien hun neus voor op. Maar daar ben je purist voor...

Betere hybride zoeker

De X100-camera’s gebruiken allemaal een hybride zoeker. Dit is een combinatie van een elektronische zoeker (EVF) en een optische zoeker (OVF), waarbij je heel eenvoudig wisselt van zoeker. De al prima zoeker van de X100F heeft ook een update gekregen: een hogere resolutie voor een helderder zoekerbeeld. De EVF heeft nu een resolutie van 3.69 miljoen pixels, zoals ook de X-Pro3. In de OVF-modus heb je nu ook iets meer dekking dan bij de X100F: 95%.

Geen IBIS, wél weerbestendigheid

In-body beeldstabilisatie (IBIS) gaat helaas aan de X100F voorbij, want dat zou de camera te groot en te duur maken. Maar wel, en dat is onverwachts: hij heeft afdichtingen tegen weer en stof. Wel moet je om de lens ook echt waterbestendig te maken een filteradapter plus een UV-filter op de lens plaatsen. Maar dat is een kleine moeite, en ook die zien er weer stijlvol uit. Wat geweldig voor al die straatfotografen die graag in de regen schieten!

Fujifilm X100V: 4K-video

Videomonsters zijn de camera’s uit de X100-serie niet. Ze zijn bepaald niet bedoeld voor videografen. Toch krijgt de X100V eindelijk 4K-video. Met de overige video-specs komt hij niet in de buurt komt van die van de Fujifilm X-T3 (met 4K/60fps en 10-bit opname). De X100V blijft steken op de prestaties van de X-Pro3: 4K met 30fps en Full HD met 120fps. Wat natuurlijk prima is voor een camera die vooral bedoeld is voor pure fotografie. Ik ben razend benieuwd naar de reviews!

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

EISA-award: Compactcamera 2020-2021

De Fujifilm X100V heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De X100V is volgens de jury ‘Compactcamera 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij.

Sterke punten van de Fujifilm X100V

 • Uitmuntende beeldkwaliteit in raw én jpg
 • Zeer goede scherpte van rand tot hoek
 • Sterk verbeterde autofocus, ook voor tracking en gezichten/ogen
 • Nieuwe, sterk verbeterde lichtsterke lens
 • Weinig ruis in de beelden: pas vanaf ISO 12.800 zichtbaar
 • Uitgebreide instelmogelijkheden
 • Zeer goede hybride zoeker
 • Indrukwekkende burst: 20fps elektronisch en 11fps mechanisch
 • Voor velen: kantelbaar scherm
 • Indrukwekkende videospecs
 • Prachtige retro-uiterlijk: wint de schoonheidsprijs

Zwakke punten van de Fujifilm X100V

 • Vaste lens: zeker geen camera voor iedereen
 • Geen beeldstabilisatie
 • Zoeker: iets moeilijk om mee te werken in optische modus
 • Voor sommigen: kantelbaar scherm

Awards voor de Fujifilm X100V

 • DPReview: Gold Award
 • EISA-award: Compactcamera 2020-2021
 • Focus Magazine: Super
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Digifoto Pro: Goud Award
 • Fototijdschrift Amateur Photographer: Gold Award

 

Fujifilm X100VDPReview over de Fujifilm X100V

De vijfde versie van Fujifilms populaire compactcamera voor straatfotograaf heeft alle kernfuncties van de high end systeemcamera X-Pro3, alleen dan in een veel kleinere en lichtere body. De allernieuwste aps-c sensor, de sterk verbeterde autofocus en de allerbeste videofeatures. Plus nog tal van andere verbeteringen. Valt de X100V in de smaak bij reviewer Carey Rose van DPReview?

Iconische meetzoekercamera

Ook deze X100V heeft weer dat specifieke X100-DNA, dat zo populair en inmiddels iconisch is geworden. Technisch is hij echt indrukwekkend. Deze camera met de retro-looks van een meetzoekercamera is volgestouwd met de nieuwste en beste fotografische technologie van dit moment. Hij levert prachtige beelden. En de autofocusmogelijkheden en videospecs zijn ronduit indrukwekkend, aldus Carey.

Nieuwe hybride zoeker, kantelbaar display

De hybride zoeker is opnieuw ontworpen. Hij is groter en helderder dankzij een OLED-paneel. Toch is hij iets moeilijker om mee te werken in optische modus. De X100V heeft voor het eerst een kantelbaar scherm. Veel gebruikers vroegen daarom, andere waren ertegen omdat het de camera groter zou maken. Gelukkig is Fujifilm erin geslaagd hem te stroomlijnen met de achterkant. Als je hem niet nodig hebt, kun je hem heel eenvoudig negeren.

X100V roept verlangen op

Ook de X100V heeft zeker weer een emotionele kant: het is een object dat ‘verlangen’ oproept. Hij is prachtig ontworpen en ligt geweldig in de hand. En hij betrekt je als het ware bij het maken van foto’s op een manier die je niet meer vindt bij moderne camera’s. En nu smartphones soms de beeldkwaliteit van microfourthirds-camera’s of zelfs aps-c-camera’s naderen, is dit een kwaliteit die je niet moet onderschatten.

Gold Award met 85% score

Bij DPReview kregen eerdere X100-versies om verschillende redenen een Silver Award of een Gold Award. Maar de X100V krijgt de Goud Award voluit, voor alle aspecten. Uiteraard zijn er concurrenten die kleiner zijn of een hogere resolutie hebben. Maar als totaalpakket voert de X100V de lijst met compactcamera’s met vaste lens zonder meer aan. Dus: Gold Award met een score van 85%.

Fujifilm X100V versus Leica Q2

Interessant is nog om de X100V op DPReview te vergelijken met de Leica Q2. Deze top compactcamera scoort 84%. De beeldkwaliteit van de raw-bestanden is bij de Leica ietsje beter dan bij de X100V. Maar met de jpegs wint de Fuji glansrijk. Bedenk dat de Leica Q2 een fullframe sensor met 47 megapixel heeft en rond 5.000 euro kost.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100VFocus Magazine over de Fujifilm X100V

‘Moderne technologie in een retro jasje’ kopt reviewer Erik Derycke in het meinummer 2020 van Focus Magazine. Hoe goed gaat dat samen?

Eerste Fuji X100: sensatie op Photokina 2010

Erik memoreert de roemruchte intrede van de eerste Fuji X100 op de Photokina 2010. Een verrassende aankondiging was het: een compactcamera met een sensor die even groot was als die in de meeste DSLR’s. En met een design dat geïnspireerd was op de klassieke meetzoekercamera, met klassieke bedieningselementen. Hij kon destijds menig straat- en reisfotograaf bekoren. De vijfde versie, de X100V brengt weer belangrijke verbeteringen.

Binnenkant volledig op de schop

De binnenkant van deze camera is volledig op de schop gegaan. Met de modernste sensor én processor die Fuji in huis heeft en die ook in de professionele X-T4 en X-Pro3 zitten. Nieuwe lens, weerbestendigheid, zoeker en uitklap-touchscreen zijn ook zeer belangrijke verbeteringen.

Zeer goede scherpte van rand tot hoek

De beeldkwaliteit bleek in de tests van Erik even uitstekend als bijvoorbeeld die van de X-Pro3. “De scherpte is zeer goed van rand tot beeldhoek, ook op f/2. De lichtmeting en witbalansregeling zijn betrouwbaar, en met de standaard filmsimulatie (Astia) zijn de kleuren realistisch.” Tot ISO 3200 schiet je ruisvrij, vanaf ISO 12.800 wordt de ruis pas zichtbaar.

Snelle en accurate autofocus

Het autofocussysteem is een ander sterk punt van de X100V. Het werkt snel en accuraat en volgt ook bewegende onderwerpen goed. Ook de videospecs zijn uitstekend.

Hoge beeldkwaliteit in je jaszak

Kortom: je krijgt “de beeldkwaliteit van een systeemcamera, maar dan in een compacter en lichter toestel dat in je jaszak past; het blijft de grootste troef van de X100V.” Ook de hybride zoeker en de uitgebreide instelmogelijkheden zijn sterke punten.

Predicaat: Super

De 35mm-lens (fullframe-equivalent) is volgens Erik favoriet van heel wat iconische fotografen. De vaste brandpunt kan je inspireren tot meer creativiteit. Sommigen zullen het juist als beperking zien. Dan is een X-T-camera met verwisselbare lens een betere optie. In ieder geval krijgt de X100V het hoogste predicaat: Super met het hoge cijfer 9 op alle punten.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100VChip Fotomagazine over de Fujifilm X100V

‘Een frisse wind in het stoffige segment van geavanceerde compactcamera’s’, kwalificeert Chip Fotomagazine (meinummer 2020) de Fujifilm X100V.

Winnaar van de miss-verkiezingen

Chip roemt de knappe verschijning van de straatfotografen-lieveling: “Wanneer het een schoonheidswedstrijd was geweest, had de X100V meteen gewonnen.” Met z’n prachtige retrobehuizing met verzonken aluminium plaatjes aan boven- en onderzijde geven de camera een mooie afwerking die ook nog robuust is.

Subtiele veranderingen

Een total make-over ten opzichte van de voorganger is het niet. De X100V onderging veel kleine, subtiele veranderingen. Knoppen zijn getweaked, het bedieningskruis is ingewisseld voor een handige joystick. Minder kleine wijziging is het uitklapbaar touchscreen is toegevoegd.

Hoogtepunt: hybride zoeker

Hoogtepunt van wijzigingen aan de behuizing: de uitstekende hybride zoeker. Optisch geeft hij een 95% dekking, de elektronische pendant heeft liefst 3.7 miljoen pixels. De hybride-autofocus zorgt voor de scherpte. Hij stelt scherp tot -5 EV, waardoor hij zeer betrouwbaar is bij weinig licht. En hij heeft gezichts- en oogdetectie.

Beeldkwaliteit: fantastisch

Grote upgrade onderging de lens. Dankzij een nieuwe optische formule in het glaswerk zijn ook de randen al bij open diafragma f/2 beduidend scherper dan bij de voorganger. De beproefde X-Trans-sensor met 26 megapixels is aan boord. “Over het geheel genomen levert de X100V een fantastische beeldkwaliteit, die nauwelijks onderdoet voor de prestaties van een Leica Q2 met kleinbeeldsensor. Een geweldige prestatie!”

Uitstekend uitgerust

Ook de burst-modus is indrukwekkend en biedt 20fps elektronisch en 11fps mechanisch. En de accuduur is verlengd naar 450 foto’s. Over de uitrusting van de X100V is Chip ook al te spreken. “Sluitertijden van 1/32.000 met de elektronische en 1/4.000 met de mechanische sluiter zijn top.” Verder is er nog een ND-filter dat 4 diafragmastops verduistering biedt (een stop meer dan de X100F).

Kwaliteitsvideo’s

Met de X100V schiet je ook kwaliteitsvideo met DCI-4K / 30fps. Je kunt ook in UHD opnemen met 60fps, en in Full HD met 120fps. Dat laatste is genoeg voor slow motion op een kwart snelheid. Wil je extreme kleurechtheid dan neem je via de HDMI-poort op in 10-bits 4:2:2 kleuren. Ook zit er een poort voor een externe microfoon op. Eindoordeel is zeer hoog: 96/100.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100VStraatfotograaf Jonas Rask over de Fujifilm X100V

Uiteraard is de Deense straatfotograaf Jonas Rask (en Fujifilm-ambassadeur) weer de eerste met een uitgebreide review, gelardeerd met vele schitterende foto’s die hij met de Fujifilm X100V heeft geschoten. Zeer de moeite waard om dit review te lezen en te watertanden bij de foto’s... Bekijk dit review met foto’s >>

De beste camera ter wereld

Zijn korte en bondige conclusie (mijn vertaling): “Als ik maar één camera en één lens zou mogen hebben, dan zou het er eentje zijn uit de Fujifilm X100-serie. Dat heb ik al gezegd sinds de allereerste versie van de X100-serie in 2011. Ik heb niet geaarzeld om de X100F de beste camera ter wereld te noemen, en opvolger X100V overtreft de X100F nog.”

Een beest van een camera

Het is echt het volledige pakket dat zoveel indruk maakt. Het nieuwe aluminium materiaal, het nieuwe moderne, maar toch klassieke ontwerp, de nieuwe 23mm f/2 Mark II-lens, het kantelbare scherm, de weerbestendigheid en de kwaliteiten van de X-Pro3. “De nieuwe X100V is echt een beest van een camera. Je schiet er de allermooiste foto’s mee terwijl de ‘verpakking’ het prachtigste is dat ik lange tijd heb gezien.”

Onbewoond eiland

Als Jonas naar een onbewoond eiland zou gaan en maar één camera zou mogen meenemen, dan zou dat zeker de X100V zijn.
Dé camera om mee te nemen naar een onbewoond eiland in de Stille Oceaan dus. Hoewel daar natuurlijk weinig van straatfotografie terecht zal komen...

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100VFranks overpeinzingen over de Fujfilm X100V

Plezier en creativiteit. Daar staat voor mij de Fujifilm X100V voor. Vaker dan welke camera dan ook neem ik hem mee op pad. De X100V laat me met andere ogen kijken naar wat ik onderweg tegenkom. En verder is het gewoon een dijk van een camera.

Betere beelden dan met zoomlens

Om met dat laatste te beginnen: ik kan hem één-op-één vergelijken met zowel de X-T3, waar ik jaren mee schoot, als de X-T4, mijn nieuwe allround camera. En de kwaliteit van de foto’s is zeer vergelijkbaar. Waarbij de X100V het voordeel heeft dat er een uitstekende vaste primelens op zit. Die betere beelden schiet dan mijn zoomlenzen.

Wát een plezier

Maar wat de X100V me vooral brengt: nóg meer plezier in het fotograferen. Alle Fuji X-camera’s wakkeren je fotoplezier aan, maar de X100V heeft een paar unieke voordelen. Ten eerste: hij is zo klein dat je hem makkelijk met je meepakt. Ten tweede: hij is zo wonderschoon dat je dat elke keer met een vonk van verliefdheid doet.

Prachtige close-ups

Op mijn lange wandelingen gaat de X100V vaak mee als tweede camera. Ik heb absoluut ook een camera met een zoomlens nodig. Maar als het even kan schiet ik met de X100V, die een stuk veelzijdiger is dan je zou verwachten. De 35mm-lens is echt van alle markten thuis. En het mooie is: je schiet er ook prachtige close-ups en bijna-macro’s mee (vergrotingsfactor: 1:2).

Ik laat m’n X100V uit

Tijdens de vele ommetjes door mijn buurt gaat mijn X100V altijd mee. De één gaat op pad met z’n hond, ik met mijn X100V. En onderweg wakkert hij mijn creativiteit en lust tot fotografisch ontdekken enorm aan. Opeens zie ik allerlei ‘photo opportunities’ die ik nog nooit eerder gezien heb in de buurt waar ik al ruim 20 jaar woon.

Fabelachtige bokeh

De tulpen langs de waterkant blijken waanzinnige foto-onderwerpen. Tenminste: als je ze zo dichtbij in beeld kan brengen als met de X100V kan. Waarbij je de achtergrond op een fabelachtige manier onscherp krijgt dankzij het maximale diafragma van f/2.0.

Onscherpe lichtbollen

Datzelfde geldt ‘s avonds als de lichtjes aangaan. De onscherpe lichtbollen die de X100V tevoorschijn tovert, zijn om van te watertanden zo mooi. Elke keer ontdek ik weer nieuwe patronen, nieuwe vormen, nieuwe mogelijkheden.

Verrijking van m’n leven

Ik durf te stellen: de X100V is een verrijking van m’n leven. Daarbij vergeleken is de prijs heel schappelijk. Hoewel deze Fuji een flinke hap uit m’n budget heeft genomen. Au, het doet nog steeds pijn...

Foto’s met de X100V

Hieronder zie je voorbeelden van foto’s die ik schoot (klik erop om te vergroten). Bedenk: ik heb ze helemaal uitgeperst, om deze pagina niet te zwaar te maken. De werkelijke beelden zijn veel mooier. Wát een camera!

X100V-10
X100V-11
X100V-12
X100V-13
X100V-14
X100V-15
X100V-16
X100V-17
X100V-18
X100V-19
X100V-20
X100V-21
X100V-22
X100V-23
X100V-24
X100V-25
X100V-26
X100V-27
X100V-28
X100V-29
X100V-30
X100V-31
X100V-32
X100V-33

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100VAndere (professionele) reviewers over de Fujifilm X100V

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, juli/augustusnummer 2020, full review): De Fuji X100V is volgens Jasper “een prachtig staaltje ontwerp en techniek voor de stijlvolle (straat)fotograaf”. De camera is prachtig afgewerkt. “Materiaalkeuze, verwerking en ontwerp stralen klasse uit.”
  Maar ook qua prestaties liegt deze X100V er niet om. Deze camera is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van voorganger X100F. Met de meest moderne sensor en processor van Fuji aan boord is de X100V volgens Jasper een echte premium camera, die optimale prestaties levert. Ook dankzij de lens ligt de beeldkwaliteit op een zeer hoog niveau.
  Op dat punt scoorde de X100F al zeer goed, maar dat is dus nog beter bij de X100V. “De camera heeft een prachtige beeldverwerking en het objectief tekent heerlijk scherp en contrastrijk. De jpeg-bestanden zijn al top, mede door de van Fujifilm bekende filmsimulaties.”
  Kortom: een erg compacte camera die grootse prestaties levert. Het prijskaartje is pittig. Maar de X100V is voor een specifiek koperspubliek zijn geld dubbel en dwars waard, aldus Jasper. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.4
 • Digifoto Magazine (Christel de Wolff, full review, nummer 3 2020): De grote kracht van de Fujifilm X100V zit hem volgens Christel in de snelheid waarmee je beslissingen kunt nemen. “Je stelt je diafragma, sluitertijd en ISO van te voren in of laat de camera het voor je uitzoeken (met overigens prima resultaten als gevolg!) en daarna hoef je nergens meer aan te denken. Het fotograferen is super simpel en de camera stelt niet teleur.”
  Straatfotografen zullen volgens Christel in de rij staan voor deze discrete compactcamera met een hoogwaardig prime-objectief. Maar daarnaast is het volgens haar ook dé camera voor starters die het nog wat te overweldigend vinden om te moeten kiezen tussen brandpuntsafstanden.
  “Mijn advies: ga eerst experimenteren met kijken en met composities maken en ga dan pas op zoek naar geavanceerde hulpmiddelen om je foto’s naar een hoger plan te tillen.” De Fujifilm X100V is in ieder geval de ideale metgezel voor je fotografie-avonturen. Eindoordeel: Digifoto Goud Award 2020.
 • Fototijdschrift Amateurphotographer (Michael Topham, full review): De Fujifilm X100-serie is in tien jaar tijd flink geëvolueerd. Gelukkig blijft de X100V het iconische ontwerp en de klassieke vormgeving behouden waar camera's uit de X100-serie bekend om zijn geworden. Deze X100V is niet een eenvoudige update, maar een volledige herziening geworden.
  Het is daardoor een veel betere tool voor fotografen die houden van de eenvoud die hoort bij het werken met een compactcamera met vaste lens. Ook zal hij in de smaak vallen bij wie graag een prachtig ontworpen camera wil die gemakkelijk in een jaszak past, die je tevoorschijn kunt toveren om werkelijk verbluffende beelden mee vast te leggen.
  Grote verbetering is de lens die veel scherpere beelden biedt, zeker bij onderwerpen in close up met een groot diafragma. Ook de autofocus is veel sneller en beslaat een groter deel van het frame. Toegevoegd is ook 4K-video, wat fijn is. En het nieuwe kantelbare scherm is zo dun dat het geschikt is voor fotografen die onopvallend ‘vanuit de heup’ willen fotograferen, terwijl de camera bijna niet dikker is geworden.
  De X100V is ideaal voor dagtochten, korte pauzes of momenten waarop je gewoon op pad wilt met iets kleins en lichters dan je DSLR of spiegelloze systeem.
  Voor de weerbestendigheid moet je weliswaar een extra filter/adapter aanschaffen, maar dat is slechts een klein minpuntje op een verder zeer robuuste en extreem goed afgewerkte camera. Het verwijderen van de vierwegknoppen aan de achterkant is de enige echte kritiek van de reviewer. Hij had liever deze fysieke knoppen behouden in plaats van de touchfunctie van het scherm.
  Kortom: de X100V is een prachtige kleine camera waar je zowel met plezier naar kijkt als ermee fotografeert. Het is een camera die bijzonder is en je inspireert om eropuit te trekken en foto's te schieten. Wie de de X100V koopt, wordt er makkelijk smoorverliefd op. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Wired.com (full review): De Fujifilm X100-serie is al van meet af aan een van de mooiste camera’s die je in je zak kunt steken. De X100V maakt dat helemaal waar, met een nieuwe lens, een kantelbaar scherm en weerbestendigheid.
  Het design is weer zo verfijnd als vanouds. De knoppen zijn groter, de hoeken scherper maar het is op en top een X100-camera. Wat ook niet veranderd is, zijn goede features als de bijna stille sluiter, de geweldige invulflits, de excellente Fuji-jpg-kwaliteit, en de comfortabele, natuurlijke ligging in de hand.
  De verhouding tussen formaat van de camera en de kwaliteit van de beelden is extreem goed. Uiteraard zijn er camera’s met een grotere sensor en meer pixels, maar die zijn ook (heel veel) groter en (heel veel) zwaarder. De Fuji X100V neem je makkelijk mee en je fotografeert er de hele dag mee zonder brakke schouders aan het eind van die dag.
  Voor straatfotografie is hij ideaal, omdat het ook een discrete camera is. “Shoving a huge DSLR in someone's face is very different than unobtrusively firing off a quick shot with the X100V.” Loop je rond met deze camera, dan voelt hij als een kleine extensie van je lichaam, hij valt totaal niet op. Dankzij het kantelbare scherm kun je nóg onopvallender schieten vanuit de heup.
  De nieuwe lens is een andere grote update én grote verbetering. Datzelfde geldt voor de autofocussnelheid die een sprong voorwaarts heeft gemaakt. Het mooiste van die lens is dat je met het grootste diafragma van heel dichtbij kan fotograferen. Voorganger X100F schiet in zo’n geval onbruikbaar zachte beelden. “This new lens solves that issue and, to my eye, that's the biggest selling point after the improved autofocus.”
  Enige echte minpunt is het touchscreen, dat op zichzelf prima werkt. Maar op zo’n kleine camera zit het vaker in de weg dan dat het helpt. Bijvoorbeeld bij het bepalen van het focuspunt, waar je al snel per ongeluk een onbedoeld punt aanraakt. Gelukkig kun je het touchscreen ook uitzetten. En de X100V is zo rijk bedeeld met aanpasbare knoppen, dat je het touchscreen niet nodig hebt.
  Kortom: een geweldige camera. Hoe vaker de reviewer de camera gebruikt, hoe minder hij iets mist wat er wel zou moeten zijn. “This is a camera that Fujifilm has been honing for years and, with the X100V, the company has nailed it.” Eindoordeel: het hoge cijfer 9/10.
 • Fototijdschrift Shoot.be (René Delbar, full review): “Compact, discreet, veelzijdig en pittig: de Fujifilm X100V blijkt een ideaal toestel om altijd en overal bij de hand te hebben,” aldus de reviewer van Shoot. De X100V nodigt je volgens hem uit om bewuster en creatiever te fotograferen. Ook doordat je minder keuzes hebt vanwege de vaste brandpunt. “De camera toont zich op zijn best voor straat-, documentaire en reisfotografie, en voor gewoon alledaags fotoplezier.”
  Veel X100-fotografen vinden de vaste primelens een uitdaging, wat hun creativiteit ten goede komt. Maar vind je dat te beperkend, dan raadt Shoot aan om te kijken naar de eerder uitgebrachte 0,8x groothoekconverter en de 1,4x teleconverter. Daarmee kun je vrijwel zonder kwaliteitsverlies schieten op 28mm en 50mm (kleinbeeldequivalent).
  De verbeteringen ten opzichte van de X100F zijn volgens Shoot significant. Met een hogere AF-snelheid, het kantelscherm, de verbeteringen aan zowel objectief als elektronische zoeker en de weerbestendigheid.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Fujifilm heeft voor de X100V alles uit de kast gehaald. Het is uiteraard de beste in de X100-serie. Met een uitstekend lensontwerp die past bij de resolutie van de 26.1 megapixel sensor. Ook de autofocus is sneller en capabeler en ondersteunt nu gezichts- en oogdetectie voor foto's en video.
  Mooi dat hij weerbestendig is, waardoor dit de perfecte camera is om mee te nemen op reis. Ook het kantelbare scherm is een belangrijke upgrade: het maakt de X100V nog aantrekkelijker voor fotografie uit de hand en opent nieuwe perspectieven en hoeken. En belangrijk: de X100V is even goed te bedienen als eerdere modellen.
  Kortom: de Fujifilm X100V is dé camera als je een Leica meetzoekercamera je aanspreekt, maar je ook moderne voorzieningen wilt als autofocus en video. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (full review): Alle minpunten van de vorige X100-camera’s zijn met de komst van de X100V volledig opgelost. Zo heeft hij een kantelbaar scherm, heeft hij uitstekende macro-prestaties en is hij weerbestendig.
  De Fujifilm X100V biedt alles wat je maar wenst van een eersteklas camera in klassieke stijl. De hoge resolutie sensor met 26 megapixel, met uitstekende ruisprestaties. De kleurweergave en opties zijn uitstekend. En de camera heeft een unieke hybride optische/elektronische zoeker die je het beste van twee werelden biedt.
  Ook video-fanaten vinden in de X100V veel van hun gading, al zal het ontbreken van beeldstabilisatie voor sommigen een probleem zijn.
  Dit is bij uitstek een camera voor straatfotografie, maar eigenlijk is hij geschikt voor allerlei soorten fotografie. Hij is duurzaam gebouwd en zal jarenlang meegaan. De X100V straalt kwaliteit uit. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Kenrockwell.com (full review): Volgens Ken is de X100V is een schitterende camera met echte knoppen en draaiwieltjes die het heel eenvoudig maken om hem shot na shot te bedienen.
  Net als alle vorige modellen in de X100-serie is de X100V 's werelds beste digitale camera om foto’s te schieten van mensen, groepen en gezinnen. Dit omdat Fuji’s afbeeldingen op een unieke wijze zijn geoptimaliseerd voor het nemen van foto’s van mensen.
  Wat helpt is het kleine formaat van deze camera, de voortreffelijke bouwkwaliteit, de geoptimaliseerde autofocusprestaties, de mogelijkheid om van super dichtbij te fotograferfen en de superieure invulflitsprestaties van de ingebouwde flitser.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Vanaf het begin oefende de X100-serie van Fuji een enorme aantrekkingskracht uit op vooral straatfotografen. Reden is de uitstekende sensoren die Fuji in z’n X-camera’s stopt in combinatie met een aantrekkelijke compacte en retro-stijl body met een vaste lens, een hybride zoeker en een vrijwel stille bladsluiter.
  Eerdere modellen in deze serie waren in sommige opzichten teleurstellend, vooral vanwege de zachte lens op korte focusafstand en een gebrek aan weerbestendigheid.
  De X100V lost bijna alle minpunten op, en voegt er nog extra features aan toe. De opnieuw ontworpen lens levert nu bevredigend scherpe beelden, zowel dichtbij als ver weg. Het scherm kan kantelen. De body is weerbestendig. En de X100V biedt zelfs ook de ook de meeste videomogelijkheden van de X-T30, inclusief 4K.
  Kanttekeningen zijn er ook. Zo is de lens niet optisch gestabiliseerd, en er is ook geen sensorgebaseerde of elektronische stabilisatie. Voor foto’s is dat geen dealbreaker, maar wie video schiet zal een manier moeten vinden om de camera stabiel te houden. Verder vereist de uitschuifbare lens de optionele filteradapter om de camera weerbestendig te maken.
  Al met al is de X100V een zeer flexibele camera. “Persoonlijk voelde ik voor het eerst ook een emotionele band met de camera en ik vond het absoluut geweldig om ermee te fotograferen.” De X100V is nu de favoriete compactcamera met vaste lens van de reviewer. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Hoewel hij niet radicaal anders is dan vorige X100-modellen is de Fujifilm X100V absoluut de beste X100-camera ooit. Ben je fan van de serie, dan is het zeker de moeite waard om te upgraden. Met de nieuwste sensor en processor aan boord is de X100V net zo capabel als de andere X-camera’s die gebruikmaken van deze krachtige combinatie.
  In alle opzichten is de X100V is sneller, scherper en capabeler dan zijn voorgangers. Van de nieuwe lens tot de nieuwe sensor, van de verbeterde zoeker tot het veelzijdige LCD-scherm, en van foto's tot videoprestaties. Hij lijkt misschien erg op de X100F, maar bijna alles is op de schop gegaan voor deze nieuwste generatie.
  Het enige echte minpunt gaat over een nieuwe functie die de X100V nog veelzijdiger maakt dan zijn voorgangers: de weerbestendigheid. De reviewer vindt de wijze waarop dit geïmplementeerd is jammer. Je moet namelijk een kostbare adapter en filter aanschaffen die tegelijk de camera groter en zwaarder maken. Jammer dat de camera niet zonder die accessoires weerbestendig is.
  Maar al met al is dit peanuts bij alle goeds dat de X100V te bieden heeft. Een ongelofelijk pakket aan features, al met al. Ben je het soort fotograaf dat graag schiet met een 35 mm-lens, dan zul je zeker dol zijn op de nieuwe Fujifilm X100V. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton en Alistair Campbell, full review): Rod had verwacht dat Fujifilm zijn nieuwste 26,1-megapixelsensor in de nieuwe X100V zou stoppen, maar de firma heeft nog veel meer gedaan. De X100V heeft een nieuwe, scherpere lens die recht doet aan de nieuwste sensor. Het kantelbare touchscreen aan de achterkant maakt deze camera veel gemakkelijker te gebruiken onder lastige hoeken, zonder af te doen aan het slanke ontwerp. De verbeterde autofocus en 4K-videomogelijkheden maken dit klassieke camera-ontwerp helemaal van deze tijd. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Mark Wilson, full review): De Fujifilm X100V is volgens Mark de beste compactcamera in zijn soort en het is een een briljante compagnon voor straatfotografie. Bedenk wel of het de camera voor jou is. Want een echte alleskunner voor reizen is het niet. Het is ook geen koning van de ‘point-and-shoot’. Dit heeft ermee te maken dat het een camera met een vaste brandpuntsafstand is, en ook de nadruk die licht op het maken van handmatige opnamen. Daardoor is het meer een niche-camera dan een allrounder.
  Een allemansvriend is het dus niet. In plaats daarvan is het de ideale walkaround-camera voor enthousiaste fotografen die de vaste 23 mm f/2-lens eerder als een bevrijding dan als een frustrerende beperking zien.
  Voor die fotografen is er heel veel om van te houden. Het kantelbare scherm maakt hem veelzijdiger dan al zijn voorgangers. De combinatie van nieuwe lens en nieuwe sensor produceert uitstekende beelden. En hij is weerbestendig als je voorzichtig bent of de camera uitbreidt met een filter.
  En belangrijk: de X100V is gewoon ontzettend leuk om mee te fotograferen. Veel X100-bezitters merken dat ze deze camera meer gebruiken dan hun hoofdcamera, simpelweg omdat het zakformaatje opweegt tegen de beperkingen van een grote camera. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Chip Fotomagazine (praktijktest, aprilnummer 2020): Deze kleine en weinig opvallende systeemcamera is volgens Chip uitstekend geschikt voor straatfotografie. Nee, sterker nog, het is ‘dé compactcamera voor straatfotografie’, aldus de kop. Om dat uit te testen in de praktijk nam de reviewer de X100V een paar dagen mee op stap naar Disneyland Parijs, waar je niet met statief of selfiestick mag werken. Perfecte plek om de X100V te testen.
  De camera ziet er erg tof uit, hij houdt prima vast, en je stopt hem zo in je zak, wat handig is met al die attracties waar je instapt in Disneyland. En het belangrijkste: hij schiet schitterende en scherpe foto’s. Met weinig last van flare als de zon in beeld is. En hij schiet mooie close-ups, ook bij weinig licht. “Zelfs op de hoogste standaardstand (12.800) is het resultaat redelijk netjes.”
  Verder kun je een volle dag, 12 uur, voort op een acculading. Wil je langer doorschieten dan is een extra accu handig, of een powerbank. Kortom: de X100V is een waardige opvolger van de X100F. “Vooral voor straatfotografie is dit compacte toestel een echte aanrader.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige camera - het wachten waard geweest. Deze camera laat mij teruggaan in de tijd...naar toen ik fotografeerde met de Leica M6. Alles komt weer boven borrelen. Het Fuji-systeem bevalt mij zo goed dat ik er over aan het piekeren ben om m'n Leica Q in te ruilen voor de Fuji X - PRO 3 in de zilver uitvoering.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Perfecte opvolger van de X100F. Van het scherm dat je kunt kantelen tot filmen in 4K, alles wat ontbrak bij de X100F hebben ze nu dubbel en dwars goedgemaakt.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Fujilove.com (fotograaf Oto Sladek, full review): De Fujifilm X100V is volgens Oto “geen viool voor elke violist”. Het is een ultramoderne compacte camera met uitstekende optica aan boord en een al even uitstekende output, zelfs op videogebied.
  De bouwkwaliteit ligt op een hoog niveau en is echt solide. Sensor en processor voor beeldverwerking zijn nieuw. Ook het tilt-shift touch-LCD is nieuw. Persoonlijk ziet Oto de X100V als een geweldige camera voor hoogwaardige reis- en familiefoto’s en straatfoto’s.
  De X100V is ook geschikt voor professioneel werk. Maar je moet niet beperkt worden door een lens met vaste focus, je moet dat juist kunnen verwelkomen en de positieve punten waarderen die dat met zich meebrengt. Kun je dat niet, dan is dit geen camera voor jou.
  Oto heeft de X100V twee dagen intensief getest. Gedurende die twee intensieve dagen kon hij geen enkel groot minpunt over deze camera vinden. “Het is gewoon een geweldige evolutie van de toch al grote voorganger.”
  Vanuit ergonomisch oogpunt is er niet veel veranderd ten opzicht van de voorganger X100F. En de zaken die wel zijn veranderd, zijn een logische stap waar je snel aan went. De beeldprestaties zijn wel sterk veranderd, die heeft een aanzienlijke sprong voorwaarts gemaakt. “Hoe dan ook, ik heb geen andere keuze dan mijn X100F te vervangen door de X100V...”
 • Petapixel.com (fotograaf Adrian Murray, full review): Adrian heeft 3 weken intensief gefotografeerd en gefilmd met de X100V en heeft een heel stel prachtige foto’s gepubliceerd op Petapixel.com. Over het algemeen vond Adrian de X100V een uitstekende point-and-shoot met veel mogelijkheden om handmatig in te stellen. De beeldkwaliteit is uitstekend en het is een aangename camera om mee te fotograferen. Het is echt een camera om mee op reis of vakantie te nemen.
  Hij is lekker klein en licht, terwijl de prestaties groots zijn. Adrian is echt onder de indruk van de lijn die Fujifilm heeft ingezet met de X100-serie. Het zijn ongelooflijk goed doordachte compactcamera’s.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X100V

 • Perfecte sensor: back-illuminated X-Trans CMOS 4 met 26.1 megapixel
 • Superkracht: beeldprocessor X-Processor 4
 • Sterk verbeterde autofocus met oog- en gezichtsdetectie
 • Nieuwe lens: Fujinon 23mm f/2 Mark II met 8 lenselementen in 6 groepen, waarvan 2 sferische lenselementen
 • Adembenemende close-ups: scherpstellen vanaf 10cm
 • Digitale teleconverter: 35mm (normaal), 50mm, 70mm (fullframe-equivalent
 • Prachtige kleuren: beroemde filmsimulaties van Fuji
 • Analoge ‘look’: 17 beroemde Fujifilm filmsimulaties
 • Nieuw kantelbaar touchscreen
 • Verbeterde hybride zoeker met meer resolutie (EVF) en hogere dekking (OVF)
 • Verbeterde video specs: 4K met 30fps, Full HD met 120fps
 • Snellere burst: 11 fps en 20fps met elektronische sluiter
 • Handig: ingebouwd 4-stops ND-filter

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm X100V

Bekijk een mooie ‘first look’ review van de Fujifilm X100V door fotograaf Hugh Brownstone. Echt even kijken, je ziet heel veel schitterende 'straatfoto's' van Hugh langskomen. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben 😁

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (23 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy