Fujifilm Instax Square SQ10: instant fotoplezier

Vele uren instant fotoplezier krijg je met de Fujifilm Instax Square SQ10. Dit instantcameraatje met z’n prachtige design daagt je creativiteit uit. Winnaar van de EISA-Award 2017-2018. Alle belangrijke reviews & tests!

Fujifilm Instax Square SQ10 Sensor: 1/4 inch | Resolutie: 3.7 megapixels (1920x1920 pixels) | Objectief: 28.5mm f/2.4 | Video: nee | Scherm: vast, 3 inch | Gewicht: 450gr | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 275 euro op Bol.com

Klantreviews op Bol.com >>

Fujifilm Instax Square SQ10 op Bol.com >>

Fujifilm Instax SQ10: EISA-Award 2017-2018

Prachtig klein instantcameraatje van Fujifilm dat een grote prijs in de wacht heeft gesleept: een EISA-Award 2017-2018. Een felbegeerde bekroning door de internationale community van fototijdschriften. Moet wel goed zijn dus met deze instantcamera.

Foto’s van hoge kwaliteit

De Fujifilm Instax SQ10 Square combineert het plezier van een instantcamera met de gemakken van een digitaal toestel. Hij is uitgerust met een digitale sensor van een kwart inch waarmee je foto's van hogere kwaliteit schiet dan analoge camera's.

Fujifilm Instax Square SQ10 op Bol.com >>

Goede beelden bij weinig licht

De SQ10 draait z’n hand niet om voor situaties met weinig licht. En dankzij een minimale scherpstelafstand van 10cm zijn geslaagde macrofoto's geen probleem. Zo’n 50 foto’s kun je opslaan in het interne geheugen. Koop je er een micro SDHC-kaart bij, dan kun je 1000 foto's per gigabyte bewaren.

Fujifilm Instax Square SQ10 Mooi, bijzonder ontwerp

Mooi en bijzonder design heeft ie ook al. De SQ10 heeft een rond symmetrisch ontwerp met een lens in het midden. De twee ontspanknoppen zijn niet alleen handig voor linkshandigen. Je gebruikt ze ook om van opnamemodus te veranderen. Aan boord van de SQ10 zijn (onder veel meer): automatische belichtingsregeling, mensherkenning en autofocus.

Creatief met filters

Voordat je je foto print op het vierkante fotopapier kun je er een van de vele filters op loslaten. Op het TFT kleuren LCD-scherm van 3 inch kun je elk resultaat van een nabewerking bekijken. Tevreden? Print de foto uit en al na 12 seconden rolt jouw creatie in je handen. Handig: deze instaxcamera kan ook externe foto's printen, eventueel bewerkt met de opties van de SQ10, dankzij de ingang voor een micro SD-kaart.

Fujifilm Instax Square SQ10 Belichting en vignettering aanpassen

Voor of na het maken van een foto kun je effecten of filters instellen. Je kunt kiezen uit liefst 10 filters die elk hun eigen karakter aan je foto geven. Verder kun je de belichting aanpassen en ook de vignettering (=randen van de foto wat donkerder maken). Het spelen met het vignettering-effect is ideaal bij portretten en stillevens, omdat de onderwerpen zich hierbij in het midden van de foto bevinden, waardoor ze er meer uitspringen.

Special effects

Daarnaast heeft de SQ10 speciale opname-effecten. Zoals dubbele belichting: twee afbeeldingen combineer je tot één foto. Of de bulb-functie, waarbij je de sluiter secondenlang open laat staan: handig voor nachtbeelden en lichteffecten. Kortom: een heerlijk instantcameraatje waarmee je vele uren fotografieplezier zult beleven!

Fujifilm Instax Square SQ10 op Bol.com >>

Fujifilm Instax Square SQ10 Wat vinden professionele reviewers?

De Fujifilm Instax Square SQ10: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Klantreview op Bol.com: “De camera bevalt me heel goed! Hele leuke manier om direct je foto te ontvangen, nadat je zelf aanpassingen zoals filters hebt toegevoegd aan de foto. De films zijn nooit zonde van je geld, want je kiest zelf uit welke foto je wilt printen. Met een SD kaart in de camera kun je de foto's ook op de computer zetten. Een echte aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Techradar.com: Je kunt niet ontkennen dat de Fujifilm Instax Square SQ10 ontzettend veel plezier biedt. Hij garandeert dat je de show steelt op feestjes, met mensen om je heen die een van de heerlijke snapshots mee naar huis willen nemen. Ook het vierkante filmformaat is leuk, esthetisch zal het direct herkend worden door de Instagram-generatie en door ouderen die nog de Polaroid directklaarcamera kennen. Helaas biedt de digitale camera minder goede beeldkwaliteit dan andere compactcamera’s, of zelfs de smartphone-camera’s.
 • Pcmag.com: Als je van sociale interactie houdt die je van een instantcamera krijgt en fan bent van de analoge instant afdrukken, dan loont het zeker de moeite de SQ10 te overwegen. Het vierkante formaat is zeker opwindend voor de generatie die opgroeide met Polaroid. Geen Editors’ Choice winnaar, maar je kunt er een hele hoop lol aan beleven.
 • Cameralabs.com: Zoals alle instax camera’s gaat het bij de SQ10 om het maken van afdrukken. En het nieuwe vierkante formaat daarvan ziet er geweldig uit. Ik houd er ook van dat ik kan kiezen welke foto’s ik zal printen, en ook wanneer en in welke hoeveelheden. De SQ10 is erg verleidelijk: de meest flexibele instax camera ooit die je heel veel plezier biedt om mee te fotograferen.
 • Fujifilm Instax Square SQ10 Thephoblographer.com: Ik weet zeker dat de doelgroep van de SQ10 van deze camera zal houden tot ze erbij neervallen. Wie het heerlijk vindt om gewoon foto’s te schieten en verder niet veel van fotografie af weet, zal er veel plezier aan beleven. Toch zijn er wel wat issues met de lichtmeting en met de trage interface. Fujifilm moet er maar eens een firmware update tegenaan gooien om ze op te lossen.
 • DPreview.com: De Instax Square SQ10 is een overtuigende imitatie van instant fotografie, plus nog een aantal moderne verworvenheden van digitale fotografie. En er zijn veel voordelen van de combinatie van digitale en instant technologie. Dat je de mogelijkheid hebt om het printen tot een later moment uit te stellen is erg prettig. Bijvoorbeeld als je tijdens een wandeling fotografeert en niet met ontwikkelde foto’s wilt rondlopen. Ook het kunnen maken van meerdere prints is een echte bonus. En is je film op? Goed nieuws: je kunt gewoon door blijven fotograferen. Maar toch: de camera in de SQ10 is niet zo goed als de moderne smartphonecamera.

Fujifilm Instax Square SQ10 op Bol.com >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm Instax Square SQ10

 • Instant camera met 1/4 inch digitale sensor
 • Scherp 3 inch TFT LC-scherm
 • Print vierkante instant foto's van 62x62mm
 • Intern geheugen voor 50 foto's
 • Ingang voor micro SDHC-kaart
 • Minimale scherpstelafstand van 10 centimeter
 • Meerdere effecten en filters mogelijkheden
 • Digitale zoom van 2.4x voor de prints
 • Met statiefaansluiting

Fujifilm Instax Square SQ10 op Bol.com >>

 

Beste compactcamera's tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de beste compactcamera's tot 500 euro.

Beste compactcamera's tot €500 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy