DJI Osmo Action Camera: grote uitdager van GoPro

De bekende drone-bouwer DJI zet een reuzestap op de markt van actiecamera’s met de Osmo Action Camera. Deze actioncam is waterdicht en schiet 4K-video met 60 beelden per seconde en 100Mbit/s inclusief stabilisatie. Grote concurrent voor de Hero 7, het topmodel van GoPro. Hoe goed is hij? “Bij GoPro zullen ze flink zweten...” Alle belangrijke reviews!

Opvolger: Osmo Action 4

De opvolger ligt in de winkels: de Osmo Action 4. Benieuwd naar deze top action cam?

Bekijk mijn review >>

DJI Osmo Action Video: 4k @ 60fps / Full HD @ 240fps / 8x slow-mo | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: nee | Gewicht: 124gr | Release datum: 22 mei 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 229 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action Concurrent van de GoPro Hero 7

Marktleider GoPro kan z’n borst natmaken: een nieuwe, geweldige actioncamera ligt (bijna) in de schappen. Van fabrikant DJI, die heel groot geworden is als drone-bouwer. Zeg je drone, dan zeg je DJI. Zeg je actioncam, dan zeg je GoPro. Maar binnenkort misschien niet meer...

Compact en robuust

De DJI Osmo Action is compact en robuust, en uitgerust met dezelfde 12 megapixel Sony IMX377 sensor als de DJI Osmo Pocket, die uitstekend besproken wordt. Met de Osmo Action film je in 4K met 60fps en in Full HD met 120fps. De lichtsterke f/2.8 groothoeklens heeft een beeldhoek van 145 graden.

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo ActionOsmo Action: gemaakt voor jouw tempo

Met de Osmo Action schiet je net zo makkelijk actie-video’s als prachtige selfies voor Facebook, Instagram en YouTube. Of je nu skiet, surft, fietst, hardloopt of motorcrosst: de Osmo houdt jouw tempo met gemak bij. De 4K-video’s zijn van professioneel niveau. Spatscherp, vloeiend en met een hoge resolutie.

Highlights van de DJI Osmo Action

 • Filmen in 4K met 60fps
 • 8x slow motion
 • Heldere f/2.8 lens met beeldhoek van 145 graden
 • RockSteady beeldstabilisatie
 • Bediening met stemcommando’s
 • Waterdicht tot 11 meter diep
 • Twee LCD-schermen

DJI Osmo ActionVloeiende beelden: RockSteady

De Osmo Action heeft digitale stabilisatie aan boord: RockSteady Electronic Image Stabilisation-technologie (EIS). DJI heeft hiermee veel ervaring opgedaan op basis van de gimbals van drones als de populaire DJI Spark. Resultaat: supervloeiende video-beelden, ook als jij zelf over schokkerige paden raast.

Slomo’s, hyperlapse en time-lapse

Je schiet foto’s in raw of jpeg. Je video’s leg je vast in 4K met 60fps en 1080p met 240fps. Ook kun je met de Osmo Action slow-motion, hyperlapse en time-lapse schieten.

Uniek: 2 heldere displays

DJI Osmo ActionDe Osmo Action heeft wat geen enkele andere actioncam aan boord heeft: een combinatie van 2 heldere displays. Aan de voorkant zit een klein 1.4 inch kleurenscherm. Ideaal voor vloggen, selfies schieten en het bepalen van je compositie. Op de achterkant zit een groter, eveneens helder 2.25 inch touchscreen.

Bedienen met je stem

Heel handig: met 5 stemcommando’s bedien je essentiële functie zoals filmen en foto’s maken. Met je stem schakel je de Osmo Action ook moeiteloos uit. Kortom: jouw stem telt.

Microfoons en luidsprekers

De DJI Osmo Action is uitgerust met twee microfoons met ruisonderdrukkingstechnologie en dubbele luidsprekers. Een externe microfoon is aan te sluiten via de USB Type-C-ingang.

Valbestendig en waterdicht

DJI Osmo ActionDe Osmo Action is valbestendig tot een hoogte van 1.5 meter. Je kunt hem meenemen onderwater tot 11 meter diep. Voor duikers is er een optionele onderwaterbehuizing, waarmee je met de Osmo tot 60 meter de diepte induikt.

Wifi en bluetooth

Uiteraard zijn wifi en bluetooth aan boord. Je maakt verbinding met de Mimo-app op je smartphone en bedient daarmee de Osmo Action of deelt de beelden die je schiet met deze geweldige actioncam.

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

(Professionele) reviewers over de DJI Osmo Action

De DJI Osmo Action: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Theverge.com (Brent Rose, full review): Zo goed als de Hero 7 Black is hij niet, maar hij hijgt flink in GoPro’s nek... De video- en fotokwaliteit zijn goed, de menu’s zijn makkelijk te gebruiken, het scherm aan de voorkant maakt het makkelijk om selfies te schieten, en er zit een dedicated slow-motion mode in de camera. Toch ligt de beeldkwaliteit achter op de GoPro. Maar het feit dat DJI bij z’n eerste stappen op de markt van de actioncam’s zo dichtbij GoPro komt is veelzeggend. Bij GoPro zullen ze flink zweten...
 • Ad.nl (site van het Algemeen Dagblad, full review): De Osmo Action is volgens de reviewer zeker een geslaagde eerste action camera van DJI. Hij biedt vergelijkbare functionaliteit als de Hero 7 Black van concurrent GoPro. De prijs ligt daarbij wat lager, en hij heeft bovendien een extra selfie-schermpje aan de voorkant.
  Maakt DJI met de Osmo Action het GoPro echt lastig? Dat hangt volgens de reviewer vooral af van je persoonlijke voorkeur. “Qua beeldkwaliteit geven wij licht de voorkeur aan de GoPro, terwijl de beeldstabilisatie van DJI nét iets beter is. De verschillen zijn echter klein genoeg om de aanwezigheid van een kleurenscherm bij de Osmo of de h.265 codering van de GoPro zwaar te laten wegen in je uiteindelijke beslissing.”
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): DJI is er volgens Basil in geslaagd om een actioncam te maken die qua beeldkwaliteit en stabilisatie meedoet met de beste op de markt. Daarmee is het een ideaal alternatief voor de GoPro Hero 7 Black voor vloggers en selfie-schieters.
  De videobeelden van de GoPro is wat platter, waardoor ze geschikt zijn om te bewerken. Daarom zullen video-professionals daar een voorkeur voor hebben. De beelden van de Action zijn al wat meer ‘Instagram-ready’.
  De Action is niet perfect, er zijn wat vertragingen bij live view bijvoorbeeld als je in maximale resolutie schiet. Ook de app-ervaring die de reviewer had was “verschrikkelijk”. Maar als je op zoek bent naar een action cam die je het maximale teruggeeft voor je investering, dan ben je bij de Osmo Action aan het goede adres. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Heroshop.nl (full review): “Al met al is onze conclusie overduidelijk. De DJI Osmo Action camera is zeker een hoogwaardig alternatief van de GoPro Hero 7 en Hero 8. Het extra displayscherm aan de voorkant van de camera, de accuduur, de Rocksteady functie en de mate van water-/schock bestendigheid maken van de DJI Osmo Action camera een ware winnaar.”
 • Dcrainmaker.com (full review): Geen twijfel mogelijk: DJI heeft een indrukwekkende camera gebouwd, zeker als je bedenkt dat dit de eerste poging is op de actioncam-markt. Zonder twijfel is het ook een ware concurrent voor GoPro. Maar... een GoPro-killer is het niet. Nog niet. Hoewel ze nu al het overgrote deel van hun hardware op het juiste spoor hebben bij DJI.
  Positieve punten zijn zeker het dual screen, heel handig voor het framen van je beeld. De beeldstabilisatie is zoals de naam doet vermoeden: zo solide als een rots. En de mogelijkheid om een non-fishey-modus aan te zetten is fantastisch. Op een GoPro is dat beperkt tot 2.7K/60fps, op de DJI OSMO Action kun je met non-fishey filmen met 4K/60fps.
  Minpunt: de smartphone app is gewoon niet goed. Dat heeft te maken met het ontbreken van Bluetooth, en je kunt bepaalde video’s niet downloaden van je camera. De option om ultra-groothoek te schieten zal voor sommigen ook een minpunt zijn, zeker bij bepaalde sporten. De burst-foto-modus werkt ook niet zoals je zou willen.
  Maar de meeste minpunten zijn te tackelen met software. En juist daarin is DJI goed. Als eerste zou de reviewer de smartphone-app grondig aanpakken en op hetzelfde niveau brengen als de DJI Go 4 (de drone app).
  Het allerbelangrijkste is echter dat GoPro eindelijk een waardige concurrent heeft. En dat betekent dat GoPro naar de toppen van z’n kunnen moet reiken de komende jaren om ‘in the lead’ te blijven. En daarvan profiteren wij consumenten dan weer.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): Er is veel om van te houden bij de DJI Action Camera. Maar perfect is hij niet. Zo is er geen support voor gps, wat een grote misser is als je bedenkt voor wie deze camera bedoeld is, of zou moeten zijn. Ook is er weinig support om beelden direct te uploaden of live te streamen. Het uploaden gaan relatief simpel met DJI’s mobiele app, maar niet bij benadering zo simpel als bij de GoPro Hero 7.
  De ontbrekende optie voor livestreaming is vreemd, als je bedenkt dat andere DJI-producten, zoals de drones, dat wel kunnen. Ander minpunt is het gebruik van blauwe tekst in de menu’s: dat maakt het zeer moeilijk om te lezen bij fel zonlicht.
  Afgezien van de minpunten is dit een zeer solide actiecamera. DJI is nieuw op de actiecam-markt, maar de fimra maakt al jaren kleine camera’s, en dat merk je bij de OSmo Action Camera. Het ontbreken van gps-ondersteuning is een Achilles-hiel op een verder erg solide camera. Maar voor velen zal de monitor aan de voorkant meer dan compensatie bieden voor dit minpunt. Eindoordeel: 8/10.
 • Engadget.com (James Trew, full review): DJI’s eerste action camera is er eentje met ballen, met een prijs en een feature-set die GoPro’s aandacht zeker zal trekken. Er zitten hele fijne features bij, zoals een klein display aan de voorkant en een HDR-video-modus. Die maken hem zeker uniek. De compatibiliteit met de accessoires van de concurrent maken de overstap naar deze Osmo heel makkelijk.
  Toch zijn er wat opvallende gebreken. Gps ontbreekt bijvoorbeeld, de stemcontrole is beperkt en de social sharing-opties zijn erg basic.
  Zoek je een alternatief voor de GoPro, dan is de Osmo Action een solide keuze. Voor alle andere: de verschillen tussen beide cams zijn klein. Eindoordeel: 84/100.
 • Trustedreviews.com (Mark Wilson, full review): De Osmo Action blaast de GoPro Hero 7 Black niet van z’n sokken. Toch betekenen Osmo Actions allround prestaties en lagere prijs dat het voor Trustedreviews.com de nieuwe nummer 1 actioncam is.
  Het scherm aan de voorkant is natuurlijk geweldig als je wilt vloggen. En in de meeste situaties zijn de videokwaliteit en de beeldstabilisatie concurrerend voor het vlaggenschip van GoPro, al overtreft hij de GoPro niet op deze punten.
  De bediening gaat lekker vlot, en de interface is ook bijzonder gepolijst. Daarmee is het de meest gebruiksvriendelijke camera van dit moment. Op sommige terreinen – livestreaming, hyperlapse kwaliteit en accessoires – ligt GoPro nog steeds wat voor. Maar heb je een waterproof camera nodig voor je vakantie-avonturen, dan is de Osmo Action op dit moment het beste wat je kunt krijgen. Eindoordeel: 90/100.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): Of je er nu van houdt of niet: de selfie-stick verdwijnt niet... Meer en meer camera’s, zoals Sony’s A6400 en RX0 II, hebben schermen die 180 graden kunnen kantelen, zodat je jezelf in beeld kunt krijgen. De oplossing die DJI gebruikt voor z’n Osmo Action is intelligent: voeg gewoon een tweede, klein scherm toe. Slim bezig.
  Overall is de DJI Osmo Action een solide action camera. Je kunt er video mee schieten met rijke kleuren. Ook de beeldstabilisatie is helemaal top.
  Toch is de GoPro Hero 7 de betere cam in meerdere opzichten. Meest opvallende punt waarop de Hero 7 beter is: als je video schiet met high dynamic range terwijl je in beweging bent. Maar wil je absoluut zeker weten dat jij in beeld bent, dan moet je zeker de Osmo Action gaan checken. Eindoordeel: 4/5.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Topcamera! Ik heb deze camera mee naar Israël genomen. Hij is zeer compact en handig mee te nemen. Ik heb mooie opnames kunnen maken. Het heeft een goede beeldkwaliteit. Kortom; een echte aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Kwalitatief veel beter dan elke Gopro en Actioncam op de markt. We hebben het uitgebreid mogen testen, wat op viel minder ruis dan een gopro en betere compressie. Wat wel nodig is om de beste kwaliteit te krijgen zijn ND Filters 4,8,16,32,64 Wij gebruiken Polar pro.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Beste concurrent van GoPro Hero 7/8. Het grootste pluspunt in uiteraard het scherm aan de voorkant. Alleen daardoor vind ik hem een beter product dan Hero 7 of 8, voor een lagere prijs. Met Hero 9 kun je hem eigenlijk niet vergelijken aangezien Hero 9 een sensor met hogere resolutie heeft. Ik zie zelf geen verschil tussen Rocksteady en Hypersmooth qua eindresultaat. De UI vind ik wel minder intuïtief dan GoPro, en de aanraakgevoeligheid mag ook iets beter.” Bekijk alle reviews van kopers >>

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo ActionBelangrijkste kenmerken van de DJI Osmo Action

 • Moderne sensor: 12 megapixel Sony IMX377
 • Supervideo: filmen in 4K met 60fps met 8x slow motion en Full HD met 120fps
 • 2.25 inch touchscreen met 640 x 360 pixels op de achterkant
 • 1.4 inch LCD-scherm met 320 x 320 pixels op de voorkant
 • Bediening met stemcommando’s
 • Waterdicht tot 11 meter diep
 • Vorstbestendig tot -10°C
 • HDR-functies
 • Time-lapse functies

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de DJI Osmo Action

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Osmo Action. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy