DJI Osmo Action 4: grotere sensor, betere beelden

DJI staat bekend om de hoogwaardige drones en gimbals. Maar ze produceren ook fantastische actions cams. De Osmo Action 4 is nóg beter dan z’n voorganger. DJI heeft dit topmodel volgepakt met features. Hij is waterdicht tot 18 meter en kan tot 2,5 uur continu opnemen. En door de grotere sensor presteert hij waanzinnig met minder licht. “Onmiskenbaar een topkandidaat op de markt voor actiecamera's.” Alle belangrijke reviews!

DJI Osmo Action 4Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie: 10 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 18 meter | Release-datum: 10 augustus 2023 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 429 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Osmo Action 4

 • Supervloeiende video: 4K/120fps
 • Hoge beeldkwaliteit: 1/1.3" CMOS-sensor
 • Ultrabreed gezichtsveld: maar liefst 155°
 • Professioneel: voorzien van 2 touchscreens
 • Uithoudingsvermogen: accu gaat tot 2,5 uur mee
 • Lekker voor je socials: horizontaal en verticaal filmen

DJI Osmo Action 4Grote sensor: ultieme beeldkwaliteit

De grotere beeldsensor is het eerste wat opvalt aan de specs van de DJI Osmo Action 4. Belangrijk, want die bepaalt voor een groot deel de beeldkwaliteit. En die is verbluffend. Zelfs bij schemering schiet je kraakheldere beelden. De 1/1.3 inch CMOS-beeldsensor laat elke pixel tellen.

Concurrentie met de GoPro

De Osmo Action 4 kan vol de concurrentie aan met de GoPro’s. Met z’n uitstekende lens en z’n heldere diafragma van f/2.8 levert hij beelden boordevol details. En de 10-bits D-Log M-kleurenmodus geeft je meer dan een miljard kleuren en een breder dynamisch bereik om mee te spelen tijdens de bewerking van je beelden.

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 4Vloeiende slomo’s

Leg verbluffende beelden vast in vloeiende slow motion. De Action 4 filmt in 4K UHD met 120fps, waardoor je eenvoudig de tijd vertraagt en de meest gave video's maakt. En z’n ultrabrede gezichtsveld van 155° biedt een perspectief dat dicht in de buurt komt van wat het menselijk oog ziet.

Stabiele beelden

De beelden die je met de DJI Osmo Action 4 schiet zijn zeer stabiel. Hij is uitgerust met 360° HorizonSteady, een forse stap beter dan standaard stabilisatie van action cams. De Action 4 corrigeert horizontale kantelingen onder elke hoek, ook al maak je er nog zoveel salto's mee. RockSteady zorgt daarbij voor vloeiende stabilisatie in je Point Of View-opnames, zelfs bij 4K/120fps.

DJI Osmo Action 4Levensechte kleuren onder water

De beelden spatten van het scherm af dankzij de kleuren. Deze action cam is namelijk voorzien van een geavanceerde kleurtemperatuursensor die zorgt voor levensechte tinten binnen, buiten en onder water. Met de DJI Mimo, de mobiele app van DJI, synchroniseer je visuele informatie van de kleurtemperatuursensor, voor oogverblindende details onder water.

Native Vertical shooting

De Osmo Action 4 is ook volgestouwd met de meest geavanceerde functies. Zoals het magnetische ontwerp van het quick release-systeem. Met Native Vertical shooting switch je in een handomdraai van horizontale naar verticale beelden. En met de geüpgradede InvisiStick-functie verwijder je de selfiestick uit je beelden.

DJI Osmo Action 4Dubbele touchscreens

Heel handig zijn ook de dubbele, watervlekken-resistente touchscreens. Daardoor hoef je de camera nooit meer om te draaien om de parameters en instellingen te checken of van modi te wisselen.

Mis geen moment

Over handig gesproken: met de functie SnapShot mis je nooit meer een moment. Sla je favoriete instellingen op in de snelkoppelingen en schakel direct tussen modi met de quick-switch-knop en gesproken aanwijzingen.

DJI Osmo Action 4Waterdicht tot 18m

De Action 4 is tot 18m waterdicht, dus hij heeft veel te bieden voor liefhebbers van diepe duiken. De accu gaat ruim 2,5 uur mee en ondersteunt snel opladen. In slechts 18 minuten is de camera tot 80% opgeladen. En omdat de accu vorstbestendig is, gaat deze bij extreme temperaturen tot -20° zeker 150 minuten mee.

Hoogwaardige audio

Omdat het oor ook wat wil, zijn drie heldere microfoons aan boord voor hoogwaardige audio. Geavanceerde software vermindert windruis. De Action 4 ondersteunt ook een externe microfoon zoals DJI Mic voor uitgebreide opnamemogelijkheden.

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 4Professionele reviewers over de DJI Osmo Action 4

De DJI Osmo Action 4: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): DJI is de topnaam als het gaat om drones, vertelt Jim, maar het moet GoPro nog van zijn plek bovenaan de lijst met action cams verdrijven. “De Osmo Action 4 is GoPro’s sterkste concurrent tot nu toe.”
  Sterke punten zijn de superieure batterijduur en opnameprestaties bij weinig licht. Die punten zullen vooral videomakers en vloggers moeten aanspreken. Jim: “Maar de GoPro heeft een veel hogere resolutie, heeft een betere gebruikersinterface en biedt een unieke 8:7-opnamemodus die perfect is voor het uittrekken van verticale kaders voor sociaal.”
  Die voordelen zijn volgens Jim uiteindelijk genoeg voor de GoPro om zijn Editors Choice-prijs op Pcmag.com te behouden, zij het met een kleine marge.
  De DJI Osmo Action 4 is kortom de avontuurlijke camera als je wilt opnemen bij weinig licht, hoewel hij niet zoveel pixels of frames heeft als een GoPro. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • DJI Osmo Action 4Pocket-lint.com (Luke Baker, full review): De DJI Osmo Action 4 is volgens Luke een interessante action camera. Op het eerste gezicht lijkt hij erg op z’n voorganger, waardoor het moeilijk is om er erg enthousiast over te worden. “Zeker als je bedenkt dat hij beduidend duurder is dan zijn voorganger.”
  Maar aan de andere kant: de Osmo Action 3 was al uitstekend. “En de enorm verbeterde mogelijkheden bij weinig licht maken dit model veel aantrekkelijker - vooral als je vaak in het donker filmt.”
  Afgezien van de grotere sensor, biedt de Action 4 andere verbeteringen. Die zijn weliswaar vrij klein, maar volgens Luke wel belangrijk voor bepaalde gebruikers. “FPV-piloten zullen dol zijn op de mogelijkheid om dit model te gebruiken met Gyroflow en liefhebbers van kleurcorrectie zullen blij zijn met de scherpteregeling en de extra flexibiliteit die D-Log M biedt.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Bram Lodewijks, full review): De Osmo Action 4 is volgens Bram een fantastische action camera. Hij is niet alleen klein, robuust en veelzijdig, maar levert ook een betere beeldkwaliteit dan zijn voorganger. “Je ziet meer detail in uitdagende omgevingen en bij weinig licht. De prijsstijging plaatst de Action 4 recht tegenover de GoPro Hero 11 Black, die hij zelfs weet te verslaan door zijn snelle en handige magnetische montagesysteem.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): De Osmo Action 4 is volgens Adam in bijna geen enkel opzicht revolutionair. Op één na en dat is een belangrijke: het formaat van de beeldsensor is een sprong voorwaarts op de marktleider.
  De camera breidt ook de horizonbalancering uit naar bruikbare resoluties en framesnelheden, schrijft Adam. En dankzij de waterdichtheid kun je er dieper mee duiken. “Het komt erop neer dat als je tevreden bent met 4K, dit de beste actiecamera van allemaal is.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • DJI Osmo Action 4Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): De DJI Osmo Action 4 concurreert volgens Ali vooral met de GoPro Hero 11 Black en de Insta360 ONE RS. Zijn uitzonderlijke video- en beeldkwaliteit, verlengde batterijduur en innovatieve RockSteady 3.0-stabilisatie geven hem daarbij een voorsprong op de concurrentie.
  De sensorgrootte is hier het grote nieuws, schrijft Ali. Hij is groter dan de 1/1,9-inch van de GoPro maar iets kleiner dan de 1/2-inch van de ONE RS. “Maar met een meer innovatieve interface en videokwaliteitsfuncties die professionals zullen aanspreken, is het zonder twijfel een indrukwekkende camera.”
  Het ontwerp is volgens Ali stevig en “komt overeen met de bomvrije bouwkwaliteit die ik van DJI verwacht. De touchscreen-interface is, zoals altijd, prachtig intuïtief en overzichtelijk.”
  De montage-opties zijn daarbij veelzijdig met die uitstekende magnetische houder. “Maar net als de OSMO Action 3 is er nog steeds die kooi nodig bij verticaal fotograferen, wat opnieuw een klein nadeel is.”
  Maar al met al levert de Osmo Action 4 ongelooflijke beelden, schrijft Ali, waaronder 4K 120 fps en 10-bits d-log, en verbeterde prestaties bij weinig licht. “Dit betekent dat er veel te bieden is voor alle liefhebbers van actie en iedereen die een fatsoenlijke lichtgewicht videocamera wil of een kleine camera nodig heeft om te integreren met een professionele videoworkflow.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.com (Matty Graham, full review): Het is volgens Matty interessant dat DJI zich echt op de beeldkwaliteit heeft gericht als de belangrijkste upgrade voor de Action 4, in plaats van de vormfactor te tweaken, zoals ze met eerdere modellen deden. Dat maakt het upgraden van Action 3 naar Action 4 veel makkelijker, want je kunt je accessoires blijven gebruiken.
  De kwaliteitsverbetering is volgens Matty welkom voor filmmakers die actiecamerabeelden in hun films opnemen. Toch ontbreekt er wat op de Action 4: Matty had verwacht dat dit nieuwe model de sprong zou maken naar 5.7K, omdat ook de GoPro Hero 12 Black dit biedt.
  Ook loopt de DJI Action 4 achter met fotografie. De Action 4 schiet foto’s met 10MP, de GoPro Hero 12 Black biedt foto’s van 27MP.
  Matty: “Dus als je een supersterke actiecamera wilt, met een behoorlijke batterijduur, een ruime keuze aan resoluties en framerates en met een groot aantal accessoires om aan de camera te koppelen, dan is de DJI Osmo Action 4 een uitstekende keuze. Is DJI er echter klaar voor om de kroon van de actiecamera weg te worstelen van GoPro? Nog niet helemaal!” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De DJI Osmo Action 4 is volgens Sam – zowel letterlijk als figuurlijk – een zeer solide action camera. Formaat, bouwkwaliteit, gebruikersinterface en de levensduur van de batterij zijn prima, en de beeldkwaliteit is over het algemeen consistent behoorlijk, schrijft hij. “Het is ook een betere camera bij slecht licht dan al zijn huidige rivalen.”
  Toch heeft de GoPro Hero 11 Black in ideale lichtomstandigheden nog steeds een voorsprong op het gebied van video, terwijl de GoPro een superieure resolutie van 5,3K en een framesnelheid van 240fps bij 2,7K biedt. “En nu de GoPro Hero 12 voor de deur lijkt te staan, zal de dominantie van de Action 4 bij weinig licht wellicht niet lang duren.”
  Toch is deze Action 4 een capabel alternatief voor de Hero 11 Black. Hij heeft volgens Sam een geweldig 10-bits kleurprofiel voor veeleisende videografen. “En ik denk dat 4K/120fps voldoende is voor 95% van de gebruikers.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De sensorupgrade van de Action 4 levert volgens Ryan echt fantastische video's op. “Het is geweldig om een kleine camera te hebben die je overal mee naartoe kunt nemen, maar die is zinloos tenzij de beeldkwaliteit goed is. De DJI Osmo Action 4 gaat sinds de lancering overal met mij mee, niet alleen omdat hij zo compact is en eenvoudig te monteren, maar ook omdat de resultaten fantastisch zijn.”
 • T3.com (Jamie Carter, full review): De DJI Osmo Action 4 is volgens Jamie een mooie allround action camera met prima accessoires en gebruiksgemak. De grotere CMOS-sensor kan dieper onder water gaan dan ooit en lost een probleem op met de DJI Osmo Action 3.
  Toch biedt hij weinig meer dan zijn voorganger. “Dus tenzij je van plan bent de DJI Osmo Action te gebruiken diep onder water en/of in de schemering is het waarschijnlijk niet de moeite waard om extra voor te betalen.”
  Toch: “Met uitstekende beeldstabilisatie, gebruiksgemak en een briljant magnetisch bevestigingssysteem voor accessoires, is de DJI Osmo Action 4 een uitstekende robuuste actiecamera die het alleen moet afleggen tegen GoPro Hero 11 Black door het ontbreken van 5,7K-video. Als dat niet belangrijk voor je is, dan zul je de DJI Osmo Action 4 geweldig vinden.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • DJI Osmo Action 4Editorskeys.com (Lucian Thomas, full review): Lucian is enorm onder de indruk van de DJI Osmo Action 4. “Het is een fantastische actiecamera die een uitstekende beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies biedt. De ingebouwde microfoons blinken uit in windreductie en leveren geluid van hoge kwaliteit als aanvulling op opnamen van even hoge kwaliteit.”
  Daar komt bij dat de 10-bits D-Log M en de uitzonderlijke prestaties bij weinig licht deze action cam tot een must-have voor nachtelijke opnamen maakt, schrijft Lucian. “Hoewel de verbeteringen in de beeldkwaliteit overdag niet veel zijn, en misschien geen upgrade van de Action 3 rechtvaardigen, is de Osmo Action 4 onmiskenbaar een topkandidaat op de markt voor actiecamera's.”
 • Slashgear.com (Andy Zahn, full review): Op het eerste gezicht lijkt de DJI Osmo Action 4 weinig meer te bieden dan z’n voorganger. Maar na vergelijking met de Action 3 en andere hedendaagse actiecamera's biedt de Action 4 “aanzienlijke en zeer merkbare verbeteringen in de beeldkwaliteit”. Zozeer zelfs dat Andy “geen actiecamera liever zou hebben als ik opnamen maak bij weinig licht dan de Osmo Action 4”.
  De Osmo Action 4 is duidelijk beter dan de concurrentie in termen van scherpte en realistische natuurlijke kleuren. Voor veel mensen zal het daarom een gemakkelijke eerste keuze zijn. Maar toch zitten er ook nadelen aan, waardoor hij niet helemaal de duidelijke leider in zijn genre is. “Welke actiecamera je kiest, hangt af van de functies en mogelijkheden die je het meest waardeert.” Eindoordeel: 80/100.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): De DJI Osmo Action 4 krijgt van Scott een flink positieve waardering. Dat heeft te maken met de grotere sensor met grotere pixels die de prestaties bij weinig licht verbetert, met het eenvoudig te gebruiken magnetische montagesysteem, met de uitstekende batterijduur en met het razendsnelle snelladen. Ook het Q-menu is prettig: je kunt eenvoudig van instelling wisselen. Dan zijn er nog de verbeterde Log-video-ondersteuning en de goede integratie met DJI-drones en microfoons.
  Minder positief: hij is duurder dan het vorige model en de videoresolutie loopt ‘slechts’ tot 4K.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Heb altijd een GoPro 9 gehad nu deze uitkwam gelijk gekocht geen seconde spijt gehad. Vooral batterijduur is veeeel beter dan GoPro. De rest is minimaal zo goed en geen overhittingsproblemen die deGoPro toch regelmatig had.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Toch overgestapt na 12 GoPro. Voor het duiken zocht ik een grotere sensor met als doel minder ruis in het donker. De Osmo Action 4 heeft beduidend minder ruis en laat meer zien in het donker, Super.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Simon Horrocks (video-review): De DJI Osmo Action 4 heeft een grotere sensor met grotere pixels, legt reviewer Simon uit. Hij schoot verbluffende beelden op de vulkanische eilanden van de Azoren in Portugal. De Osmo Action 4 is volgens hem geweldig voor het vastleggen van videobeelden.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Action 4Belangrijkste kenmerken van de DJI Osmo Action 4

 • Supervloeiende video: 4K/120fps
 • Hoge beeldkwaliteit: 1/1.3" CMOS-sensor
 • Ultrabreed gezichtsveld: maar liefst 155°
 • Professioneel: voorzien van 2 touchscreens
 • Uithoudingsvermogen: accu gaat tot 2,5 uur mee
 • Prachtige kleuren: 10-bit en D-Log M kleurprestaties
 • Lekker voor je socials: horizontaal en verticaal filmen
 • Stabiele beelden: effectieve beeldstabilisatie
 • Handig: kleurtemperatuursensor en magnetische quick release
 • Handig: 360 graden HorizonSteady
 • Dive deep: waterdicht tot 18m diep
 • Robuust: vorstbestendig tot -20°C

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de DJI Osmo Action 4

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Osmo Action 4 (3:38 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Osmo Action 4

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Osmo Action 4 door reviewer Simon Horrocks (13:55 minuten). De DJI Osmo Action 4 heeft een grotere sensor met grotere pixels, legt Simon uit. Hij schoot verbluffende beelden op de vulkanische eilanden van de Azoren in Portugal. Ontdek waarom de Osmo Action 4 geweldig is voor het vastleggen van video.

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

No video selected.

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy