DJI Osmo Action 3: twee touchscreens, meer duurvermogen

De opvolger van de DJI Action 2 is op vele fronten verbeterd. Opvallend van de DJI Osmo Action 3 zijn de touchscreens aan de voor- én de achterkant. Je schiet verbluffende video vol details in super vloeiende 4K 120fps. Je duikt ermee tot 16 meter diep en de accu heeft een fors langer duurvermogen. “De Osmo Action 3 biedt de perfecte balans tussen kwaliteit en prijs.” Alle belangrijke reviews!

Opvolger: Osmo Action 4

De opvolger ligt in de winkels: de Osmo Action 4. Benieuwd naar deze top action cam?

Bekijk mijn review >>

DJI Osmo Action 3Sensor: 1/1.7 inch | Resolutie: 12 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 16 meter Release-datum: 14 september 2022 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 359 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 3Highlights van de DJI Osmo Action 3

 • Verbluffende video’s: 4K/120fps en Super-Wide FOV
 • Hoogwaardige beelden: 1/1.7 inch sensor voor optimale beeldkwaliteit
 • Superbreed gezichtsveld: wijd beeld van 155 graden
 • Professioneel: full colour touchscreens voor én achter
 • Super stabiel: RockSteady 3.0, HorizonSteady en HorizonBalancing

Ideale partner voor jouw avonturen

Met de DJI Osmo Action 3 wordt het vastleggen van al je avonturen wel heel makkelijk. Twee touchscreens bieden je volledige controle over je instellingen, je kunt hem zowel horizontaal als verticaal bevestigen en DJI zet de benchmark op het gebied van bestendigheid tegen kou, waterdichtheid en accuduur. De Action 3 is de ideale partner wanneer je op avontuur gaat.

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 3Verbluffende video’s

Met de DJI Osmo Action 3 leg je al je momenten op een memorabele manier vast. De beeldkwaliteit is fantastisch dankzij de grote 1/1.7 inch sensor. Je schiet super vloeiende video’s in 4K met maar liefst 120 beelden per seconde. Dat zorgt niet alleen voor dynamische beelden, maar ook voor veel details. Diepe schaduwen en felle lichten zijn geen probleem meer dankzij HDR-video.

Sprankelende kleuren

Je video’s sprankelen ook dankzij sprankelende kleuren. Aan boord is een intelligente kleurtemperatuursensor die witbalans en AE automatisch aan voor een nauwkeurige kleurweergave, zelfs als het licht lastig is.

DJI Osmo Action 3Bijzonder stabiele beelden

Hoe snel of schokkerig jouw acties ook zijn, de Osmo Action 3 kan het hebben. De beelden blijven super stabiel en vloeiend dankzij de intelligente algoritme-stabilisatie met RockSteady EIS. Nieuwe technologie die het schudden van de camera in elke richting elimineren, zelfs als je filmt in de hoogste resolutie, 4K/120fps.

Rechte horizon

De Action 3 voegt daar nog iets moois aan toe: HorizonSteady. Al maak je nog zulke gekke draaien, de horizon blijft altijd recht. Nooit meer beelden die alle kanten op schieten. Ook HorizonSteady gebruik je gewoon in de allerhoogste resolutie.

DJI Osmo Action 3Quick-release en verticaal filmen

De Osmo Action 3 heeft een ingebouwd systeem waarmee je hem direct bevestigt aan bijvoorbeeld stangen of helmen. Ook is er een verbeterd quick-release system. Met de meegeleverde Horizontal-Vertical Protective Frame-behuizing kun je dit bevestigingssysteem ook verticaal plaatsen. Perfect voor allerlei socials waar je verticale beelden plaatst, zoals Insta.

Gebouwd als een tank

De Osmo Action 3 is gebouwd als een tank die bestand is tegen extreme omstandigheden. Hij kan tegen een stootje, of zeg maar: een hele serie beuken. En je neemt tot 150 minuten continu op bij vrieskou tot -20° C. En in normale temperaturen blijft de Action 3 zelfs ‘on the go’ tot ruim 2.5 uur. Zo leg je complete avonturen in één opname vast. Batterij leeg? Geen probleem: binnen 18 minuten opladen zit je alweer op 80%, voldoende voor 2 uur opnemen.

DJI Osmo Action 3Duik tot 16 of 60 meter

Ook voor onderwateravonturen is de Osmo Action 3 de ideale partner. De Action 3 is waterdicht tot 16 meter diepte zonder accessoires. Je kunt trouwens een optionele waterdichte case kopen waarmee je tot 60 meter diep duikt.

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action 3Professionele reviewers over de DJI Osmo Action 3

De DJI Osmo Action 3: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Chip Fotomagazine (praktijktest, februarinummer 2023): De DJI Osmo Action 3 is volgens de reviewer een actioncam met een klassieke vorm die relatief goedkoop is, maar wel robuust en slim is ontworpen.
  “In onze praktijktest is de kwaliteit van de 4K-video heel aangenaam en kunnen we snelle bewegingen vastleggen met maximaal 120 fps.” De bediening van deze actioncam is slim ontworpen en toegespitst op de speciale behoeften van content creators, schrijft de reviewer. De conclusie: De DJI Osmo Action 3 is “een aanrader die aanzienlijk goedkoper is dan het concurrerende model van GoPro”.
 • Techradar.com (Basil Kronfli, full review): De DJI Osmo Action 3 ondermijnt volgens Basil een groot deel van de concurrentie. Het is misschien niet de beste actiecamera op de markt, toch kan het voor jou de beste optie zijn. Basil: “Hij duikt dieper dan de concurrentie met een waterdichtheid tot 16 meter, heeft een breder gezichtsveld en levert een uitstekende batterijduur.”
  De hardware is in de kern hetzelfde als van voorganger Action 2. Toch maken de praktischere behuizing en het uitstekende montagesysteem indruk op Basil. “Als je geen eersteklas beeldkwaliteit nodig hebt, maar een robuust, krachtig, duurzaam GoPro-alternatief, dan zou DJI's nieuwste Action zomaar jou action cam kunnen zijn.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Voor de meeste avonturiers is de Osmo Action 3 volgens Adam “de perfecte balans tussen kwaliteit en prijs”. De gestabiliseerde 4K-video ziet er volgens hem geweldig uit. Ook kan de Action 3 veel aan: ruw en tuimelend gebruik, maar ook extreme temperaturen. “Goedkoop is hij niet, maar de adviesprijs is comfortabel minder dan een vergelijkbare GoPro en zal je na 12 maanden niet naar een abonnement duwen.”
 • DJI Osmo Action 3Stuff.tv (Basil Kronfli, full review): Volgens Basil (die ook voor Techradar reviewt, zie hierboven) is de DJI Osmo Action 3 misschien niet zo opwindend als de fraai ogende voorganger, de Action 2. Toch is de nieuwling een veel betrouwbaardere actiecamera. “Met een beter warmtebeheer en een superieure levensduur van de batterij, om nog maar te zwijgen van een verwijderbare batterij en opslagkaart (zonder waterdichtheid op te offeren), controleert het de kern van actiecamera's beter dan zijn voorganger.”
  Groot voordeel van de Action 3 ten opzichte van de eveneens nieuwe GoPro Hero 11 Black is zijn veel lagere prijs. Basil: “Het is geen wonder dat de Action 3 de nieuwkomer van GoPro niet omver kan werpen als het gaat om videokwaliteit en functies. Het is ook niet zo afgestemd op fans van sociale media. De horizontaal-verticale beschermende frame is weliswaar een slimme zet, maar is minder krachtig dan de nieuwe 8:7-sensor van GoPro.”
  Kijk je naar de prijs/kwaliteit-verhouding dan is de Action 3 een waardige concurrent. “De Action 3 is een zeer goede camera, die het beste van zijn voorgangers in één praktische behuizing brengt, terwijl hij de breedste hoek biedt die beschikbaar is op een traditionele actiecamera en de diepste waterdichtheid.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De DJI Osmo Action 3 heeft volgens Jim een aantal features die concurrerende GoPro Hero-camera's niet evenaren. Zoals het LCD-aanraakscherm aan de voorzijde, een waterdichtheid van 16 meter en een gemakkelijk aan-en-aan-uit-montagesysteem. “De levensduur van de batterij is een ander sterk punt, met goede looptijden, weerstand tegen oververhitting en een verstandig oplaadetui als pluspunten.”
  De Action 3 presteert uitstekend. “De 4K-beelden zijn helder en kleurrijk, en de RockSteady-stabilisatie werkt net zo goed als GoPro's Hypersmooth in de praktijk.” Toch blijft de GoPro Hero 11 Black de eerste keuze van de redactie: Editor’s Choice.
  De DJI Osmo Action 3 overtreft kortom de budgetopties van GoPro als het gaat om framesnelheden, schrijft Jim. Ook de stereomicrofoon en het aanraakscherm aan de voorzijde zijn goed nieuws voor vloggers. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • DJI Osmo Action 3Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): DJI heeft volgens Ali een risico genomen door de DJI Osmo Action 3 op precies dezelfde dag te lanceren als de geheel nieuwe GoPro Hero 11 Black. “Vanaf het begin voelt het alsof het bedrijf zich heeft klaargestoomd voor de strijd. Met de nieuwe OSMO Action 3 die een batterij ter grootte van een krachtstation heeft, verticale montage voor mensen met kennis van sociale media en ongelooflijke stabilisatie-opties.”
  Over de kwaliteit van de camera en de voortreffelijke video- en beeldkwaliteit bestaat geen enkele twijfel. Toch voelt een van de belangrijkste functies een beetje last-minute aan, schrijft Ali. “Er is een kooi nodig om de camera verticaal te monteren, waardoor het aanvoelt als een last-minute toevoeging zonder andere functie.”
  Afgezien daarvan is de camera uitstekend. Dat geldt ook voor de langere levensduur van de batterij en de verbeteringen aan Rocksteady en zijn twee alternatieve stabilisatiemodi. Je hebt een camera die niet alleen de actie versnelt, maar de strijd naar de poorten van GoPro brengt.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): Andy mist weliswaar het innovatieve ontwerp van de Action 2, maar toch is de DJI Osmo Action 3 “een geweldige actiecamera die het goed doet tegen de felle concurrentie van GoPro en Insta360”. Ten opzichte van die camera’s is de Action 3 niet zozeer beter, maar hij biedt je wel een aantal belangrijke voordelen, schrijft Andy.
  Wil je bijvoorbeeld een extra stevige camera, dan is de Action 3 jouw camera, vooral met het optionele beschermende frame geïnstalleerd. “En als je van plan bent te gaan duiken, kan de Action 3 helemaal tot 52 voet onder water gaan zonder een extra frame.” Ander groot voordeel volgens Andy: het magnetische snelspansysteem. “Dat is zeker een voordeel is als je snel houders moet verwisselen. Hoewel, zoals ik ontdekte, zandstranden de achilleshiel van dit mechanisme zijn.”
  Ook zal de Action 3 volgens Andy DJI-dronepiloten aanspreken die op zoek zijn naar een robuuste camera die gemakkelijk past bij de esthetiek van beeldmateriaal dat is vastgelegd met populaire drones zoals de DJI Mini 3 Pro, Mavic 3 of Avata.
  Kortom: “De DJI Osmo Action 3 is een geweldige actiecamera die zich onderscheidt door een uniek magnetisch clipsysteem en een uitzonderlijk robuust ontwerp.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): DJI keerde volgens Steve wijselijk terug naar een action cam-vorm. Ook zijn de oververhitting en andere klachten van gebruikers die de Action 2 kochten, helemaal opgelost. Ook zijn nu functies aan boord die de Hero 10 overtreffen, zoals de magnetische clipbevestiging en de duurzame, snel opladende batterij.
  Toch verslaat de Action 3 GoPro nog steeds niet waar het echt telt: de beelden. “Stabilisatie is bijna vergelijkbaar, maar de Hero 10 heeft superieure prestaties bij weinig licht, vloeiendere scène-overgangen en een hogere resolutie.”
  Toch is de Osmo Action 3 voor veel mensen een goede optie, vooral voor het lagere prijskaartje dan de GoPro.
 • DJI Osmo Action 3Expertreviews.co.uk (Jonathan Bray, full review): De DJI Osmo Action 3 heeft volgens Jonathan genoeg te bieden. Hij is een stuk goedkoper dan de GoPro Hero 11 Black, meer waterbestendig en ook het montagesysteem is een grote zegen. De beeldkwaliteit is fatsoenlijk, de stabilisatie is effectief en de camera heeft horizon-nivellering. Ook de batterijduur is prima, evenals de snelle oplaadtijden. Het kleurentouchscreen aan de voorkant draagt bij aan een solide totaalpakket.
  Toch kan de beeldkwaliteit of resolutie volgens Jonathan niet tippen aan het beste dat GoPro te bieden heeft, vooral met de Hero 11 Black. Maar zoek je iets voor een lagere prijs, “dan is de DJI Osmo Action 3 een solide, goed geprijsd alternatief”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Tweakers.net (Eric van Ballegoie, vergelijkingsreview): Eric vergelijkt in een mooie review de DJI Osmo Action 3 met de tegelijk uitgekomen GoPro Hero 11 Black op basis van korte tijd met beide camera’s.
  Voorlopige indruk van Eric is dat de Hero 11 niet alleen meer instelmogelijkheden, hogere bitrates en een hogere maximale resolutie biedt, maar gemiddeld ook iets beter presteert en vooral meer mogelijkheden biedt om het beeld te finetunen. Osmo Action 3 kan daar alleen een aanzienlijk lagere prijs tegenover zetten.
 • Pocket-lint.com (Luke Baker, full review): “Met een terugkeer naar de oorspronkelijke vormfactor en een aantrekkelijke prijs is de Osmo Action 3 een serieuze uitdager voor de marktdominantie van GoPro”, schrijft Luke. De Action 3 is gebruiksvriendelijk, produceert uitstekende beelden en heeft een geweldige batterij die je snel kunt opladen. “GoPro heeft nog steeds een lichte voorsprong op het gebied van beeldgetrouwheid, maar voor veel mensen is de Action 3 een betere deal.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een goed doordacht product werkt lekker vlot. Het heeft een supersnel menu en aan beide zijden een touchscreen. Het heeft zeer veel verschillende beeldsnelheden en je kan elke USB-C microfoon aansluiten of via een verloop kabeltje.
  Maar helaas ook een minpunt; ik vind het iets te snel op de markt gezet en geen juiste tussentijdse controle. Ik heb het over de beeldfocus en dat moet u zelf maar onderzoeken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Werkt zoals verwacht. Prima actiecamera.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Engadget (Steve Dent, video-review): Geweldige review op YouTube van Steve. Volgens hem is DJI teruggegaan naar een meer traditioneel ontwerp met de Osmo Action 3. “De nieuwe camera lost problemen op zoals oververhitting met het laatste model, terwijl hij enkele belangrijke nieuwe functies introduceert die zijn belangrijkste rivaal overtreffen, GoPro's Hero 10.”
  De nieuwe accu gaat tot 160 minuten mee en is de eerste snelladende actiecamerabatterij, waarmee je in slechts 18 minuten tot 80 procent kunt opladen. De Action 3 heeft ook een handig nieuw magnetisch bevestigingssysteem dat werkt met of zonder de behuizing. “Deze action cam biedt echter dezelfde videospecificaties en loopt nog steeds achter op de GoPro Hero 10 op het gebied van stabilisatie en videokwaliteit.”
  Benieuwd naar dit review? Bekijk hem onderaan deze pagina. In 6 minuten weet je alles...

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Action 3Belangrijkste kenmerken van de DJI Osmo Action 3

 • Verbluffende video’s: 4K/120fps en Super-Wide FOV
 • Hoogwaardige beelden: 1/1.7 inch sensor voor optimale beeldkwaliteit
 • Superbreed gezichtsveld: wijd beeld van 155 graden
 • Professioneel: full colour touchscreens voor én achter
 • Super stabiel: RockSteady 3.0, HorizonSteady en HorizonBalancing
 • Voor je socials: verticaal en horizontaal opnemen
 • Waterbestendig: duik tot 16 meter diep / met optionele Waterproof Case 60 meter
 • Duurzaam: bestand tegen stoten, vallen en vrieskou
 • Spraakbediening: hoge herkenningsgraad
 • Super geluid: externe microfoon aansluiten is mogelijk
 • Handig: Quick-release verticale mount
 • Compatibel: met DJI Mimo en LightCut Video Editor apps
 • Duurvermogen: koudebestendige batterij met lange levensduur
 • Veelzijdig: te gebruiken als webcam of voor livestreaming

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Osmo Action 3

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Osmo Action 3 door Steve Dent van Engadget (6:33 minuten). DJI heeft volgens Steve belangrijke nieuwe functies toegevoegd die de GoPro Hero 10 overtreffen. Ook de accu is beter. Maar in stabilisatie en videokwaliteit verliest hij van GoPro. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy