DJI Action 2: supercompacte actioncam

De DJI Action 2 is de kleinste actioncam tot nog toe. Met deze supercompacte opvolger van de DJI Action bewijst drone-bouwer DJI zich als een blijvertje op de markt voor actiecamera’s. De Action is waterdicht en schiet 4K-video met 120 beelden per seconde. Ook is geavanceerde beeldstabilisatie aan boord. De modulaire cam is een grote concurrent voor de Hero Black-serie van marktleider GoPro. “De DJI Action 2 is een fenomenale camera” Alle belangrijke reviews!

Opvolger DJI Osmo Action 3 is verschenen en ik hou alle reviews weer voor je bij. Benieuwd?

Mijn review >>

DJI Action 2Sensor: 1/1.7 inch | Resolutie: 12 megapixel | Kijkhoek objectief: 115 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: vast touchscreen | Gewicht: 59gr | Hxbxd: 3.9x3.9x2.3cm | Release datum: november 2021 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs DJI Action 2: 399 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op CameraNU.nl >>

DJI Action 2 op Bol.com >>

DJI Action 2 op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op Kamera-express.nl >>

Slechts 3.9x3.9x2.3 en 59gram

De DJI Action 2 is de opvolger van de Osmo Action, de eerste actioncam die drone-bouwer DJI begin 2019 op de markt bracht. Gek genoeg lijkt de Action 2 een volledig andere actioncam. En uiterlijk heeft hij ook niets weg van de actioncams van marktleider GoPro. Hij is veel kleiner, veel lichter en veel vierkanter. De cameramodule meet 3.9x3.9x2.3cm en weegt slechts 59g.

Innovatieve magnetische ontwerp

Omdat het kleine formaat uiteraard beperkingen met zich meebrengt, is de camera te combineren met opklikbare accessoires. Die verlengen de accuduur, voegen een extra scherm toe of bieden extra bevestigingsmogelijkheden. Die accessoires kun je ‘on the go’ verwisselen dankzij het innovatieve magnetische ontwerp.

DJI Action 2Propvol intuïtieve functies

DJI heeft de Action 2 propvol intuïtieve functies gestopt. En ook qua prestaties loopt hij voorop. Zo schiet je met deze actioncam 4K-video tot wel 120fps. Je hebt een Super-Wide Field of View van 155 graden. En dankzij de functie HorizonSteady blijven je beelden recht, hoeveel je camera ook schudt en trilt.

Waterdicht, drop-proof, gorilla glass

Daarnaast kan het kleine boxje nogal wat verstouwen. De body is bestand tegen stof en waterdicht tot een diepte van 10 meter. Ook is de Action 2 ‘drop-proof’ dankzij de stevige body. Dat geldt ook voor touchscreen en lens die zijn voorzien van gorilla glass.

Waterproof Case en andere accessoires

De camerabox is dan wel volledig waterproof, dat geldt niet voor de accumodule en het opklikbare touchscreen. Daarom kun je er als extra accessoire een Waterproof Case bij kopen. Andere accessoires zijn onder andere een magnetische hoofdband, een uitschuifbare selfiestick met ingebouwde tripod, een tripod met draadloze afstandsbediening en een oplikbare macrolens voor de Action 2.

Twee uitvoeringen

Je kunt de Action 2 op dit moment kopen in twee uitvoeringen: de Power Combo en de Dual Screen Combo. De Power Combo komt met de Power Module: een 5Wh-accu en een microSD-kaartlezer. Met de Power Module kun je tot wel 180 minuten achtereenvolgend filmen. Wanneer de Power Module leeg is, kun je deze ‘hot-swappen’: je kunt hem verwisselen zonder te stoppen met filmen.

Power Combo op CameraNU.nl >>

Power Combo op Bol.com >>

Power Combo op Coolblue.nl >>

Power Combo op Kamera-express.nl >>

Dual Screen Combo

Koop je de duurdere Dual Screen Combo, dan krijg je behalve de microSD-kaartlezer en de een 5Wh-accu, er ook nog een Front Touchscreen Module bij. Je beschikt dan over een tweede, naar voren gericht, scherm. Ideaal als je de Action 2 wilt positioneren voor selfies of vlogs. Daarnaast is deze Module voorzien van 3 extra microfoons, waardoor je eenvoudig heldere audio kunt opnemen.

Dual Screen Combo op CameraNU.nl >>

Dual Screen Combo op Bol.com >>

Dual Screen Combo op Coolblue.nl >>

Dual Screen Combo op Kamera-express.nl >>

DJI Action 2Actioncam voor creatievelingen

De DJI Action 2 is zeker een actioncam voor creatievelingen. Zo kun je bijvoorbeeld de beweging in de stad of de overdrijvende wolken over een langere periode eenvoudig vastleggen met Timelapse. Of schiet unieke videobeelden van de in 8x Slow Motion. Verder kun je ook digitaal zoomen met deze actioncam, zelfs tijdens het filmen.

DJI Mimo App

Ideaal is de DJI Mimo App. Die gebruik je bijvoorbeeld als je ‘on the go’ je beelden wilt bewerken en delen. Deze app biedt toegang tot krachtige bewerkingstools, waarmee je je kunt uitleven. Die bewerking kun je ook laten doen: met de AI Editor selecteert de app automatisch beelden uit jouw opnames en voegt zelf fijne overgangen en passende muziek toe. Deze beelden kun je vervolgens eenvoudig delen. Kortom: een superkleine actioncam die van alle markten thuis is.

DJI Action 2 op CameraNU.nl >>

DJI Action 2 op Bol.com >>

DJI Action 2 op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger DJI Osmo Action 3!

De DJI Action 2 heeft een opvolger: de DJI Osmo Action 3. Alles aan deze nieuwe camera is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze schitterende action cam?

Mijn review van de DJI Osmo Action 3 >>

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Action 2Professionele reviewers over de DJI Action 2

De DJI Action 2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Tweakers.net (Eric van Ballegoie, full review): De DJI Action 2 is volgens Eric weliswaar een interessante camera. Maar hij is alleen interessant voor wie een zo klein mogelijke camera zoekt die 4K-video met 120 beelden per seconde schiet. Grote concurrent GoPro Hero 10 kan dat ook, maar is drie keer zo groot en zo zwaar.
  Voor wie gewicht en grootte van de GoPro geen punt is, is er weinig reden om de Action 2 aan te raden, aldus Eric. Beperkende factoren zijn het ingebouwde geheugen en vooral de accuduur. Die factoren zijn weliswaar op te lossen met de Touchscreen- of Power-module, maar dan is de Action 2 niet klein en licht meer en bovendien niet waterdicht. Met de optionele waterdichte behuizing is hij zelfs groter en zwaarder dan de Hero 10. Onder minpunt is volgens Eric de warmteontwikkeling. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan oververhitting al na vijf minuten een probleem zijn.
  De GoPro blijft daarom volgens Eric de beste allround actioncam. Voordelen van de GoPro: je kunt snel de accu verwisselen, hij gebruikt microSD-kaartjes voor opslag, is waterdicht zonder behuizing. Ook is de beeldkwaliteit net iets beter en heeft hij meer instelmogelijkheden.
  Tweakers heeft een mooi vergelijkingsvideootje gemaakt: hoe doet de DJI Action 2 het ten opzichte van grote concurrent GoPro Hero 10 Black? Je vindt deze video onderaan deze pagina.
 • Dpreview.com (Jeanette D Moses, full review): Het ontwerp van de Action 2 is volgens Jeanette echt innovatief. “Deze camera is klein, het gezichtsveld is breder dan de meeste concurrenten, de stabilisatie is uitstekend en je kunt er indrukwekkende beelden mee vastleggen.”
  De functionaliteit van de DJI Mimo app is beperkt, maar die zal in de loop van de tijd nog verbeteren. Minder positief is Jeanette over de oververhitting bij het filmen. Die kan een probleem zijn, afhankelijk van hoe je de camera gebruikt. “Logisch dat luchtkoeling een integraal onderdeel is van het ontwerp gezien de minuscule omvang. Maar dat beperkt het gebruik ervan in bepaalde situaties.”
  Hierdoor is de Action 2 volgens Jeanette waarschijnlijk niet de beste keuze als je ‘statische’ 4K-video's wilt schieten of de camera binnenshuis wilt gebruiken. Maar voor buitenactiviteiten of actiesporten kan hij zeker wel geschikt zijn.
  Het prijskaartje is aan de hoge kant, zeker als je hem koopt in de Dual Screen Combo. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Basil Kronfli, full review): De DJI Action 2 is volgens Basil “een gewaagde poging tot een alternatieve actiecamera”. Techradar is weliswaar fan van het modulaire ontwerp, toch heeft dit praktische beperkingen. De belangrijkste beperking: vanwege oververhitting is de Action 2 beperkt tot het maken van korte clips van ongeveer vijf minuten.
  Andere beperking: de hoofdeenheid is weliswaar waterdicht tot 10 meter, maar de modules zijn dat niet zonder extra behuizing.
  Maar positief nieuws is er zeker ook over deze kleine actioncam. Zo gaat de magnetische montage van accessoires volgens Basil minder onhandig dan bij een GoPro. Verder schiet je met de Action 2 goede, natuurlijk ogende beelden.
  En wat moet je nu kiezen? Volgens Basil moeten vloggers vasthouden aan de Hero 10 Black. Voor alle anderen is de Action 2 “een kleine, veelzijdige kleine videocamera die een leuke reisgenoot is”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Cined.com (Jakub Han, full review): De DJI Action 2 is volgens Jakub “echt een goede actiecamera. Als DJI alle kleine bugs en ontbrekende functies kan gladstrijken met de firmware van de definitieve release, zal het een fantastisch product zijn”.
  Vooral goed aan de Action 2 zijn volgens Jakub de kleine vormfactor, de bouwkwaliteit, het ultrabrede gezichtsveld en de mogelijkheid om de modules toe te voegen indien nodig. Hij heeft een verrassend grote beeldsensor voor zo'n klein apparaat.
  Kijk je naar de meegeleverde en optionele accessoires, dan bieden die zeker voldoende mogelijkheden om de camera uit te breiden door extra’s te monteren. Maar zoek je de ultieme videoresolutie, dan is de GoPro Hero 10 je beter van dienst. Toch heeft de DJI Action 2 Jakub “echt positief verrast met beeldkwaliteit in alle 4K-modi en vooral in de 4K 120fps-modus”. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review)): Het duurde even voor DJI met de opvolger van de Osmo Action kwam. Maar die tijd gebruikte DJI ook voor een grondig herontwerp. Mooi aan deze kleine camera is volgens Jim dat je hem op interessante plaatsen kunt proppen voor creatieve opnamen. De magnetische houder is volgens hem handig, hoewel hij niet echt baanbrekend is. Het kost immers niet veel moeite om een montagevoet aan een GoPro te bevestigen.
  Jim is dol op de bredere beeldhoek die de Action 2 biedt: de lens bestrijkt meer van de wereld dan de Hero 10 Black. Ook de kwaliteit van de 4K-video is prachtig. En de stabilisatie is ook al uitstekend. Die is net zo goed als die van de concurrentie en elimineert de noodzaak van een gimbal voor vloggen.
  Maar zelfs met de upgrades van de Osmo Action slaagt de Action 2 er volgens Jim niet helemaal in om de GoPro Hero10 Black te verdringen. Die blijft bij Pcmag de Editor’s Choice-winnaar in het segmet actiecamera’s. Kijk je naar de prijs, dan biedt de GoPro ook meer waar voor z’n geld, met 5.3K / 60fps, een geïntegreerd LCD-scherm aan de voorkant en een jaar aan cloud-video-opslag. Eindoordeel voor de DJI Action 2: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): Je moet de DJI Action 2 volgens Ali niet alleen zien als een actiecamera. Zijn kleine formaat en zijn vorm maken hem ideaal voor al je videobehoeften. “Hij is robuust genoeg om overal te worden gemonteerd, in GoPro-stijl, maar heeft het voordeel dat hij bijna de helft kleiner is. Dat betekent dat hij echt draagbaar en monteerbaar is en aan bijna alles kan worden bevestigd, inclusief drones.”
  De beeldkwaliteit is volgens Ali geweldig. En de resoluties en framerates komen misschien niet helemaal overeenkomen met die van de GoPro Hero 10, toch lopen ze daar niet ver op achter. Kortom: “de DJI Action 2 is een fenomenale camera”. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De DJI Action 2 is volgens Andy “een echt innovatieve actiecamera”. En door zijn nieuwe aanpak onderscheidt hij zich echt van de concurrentie. De Action 2 doet vrijwel alles wat je zou willen dat een actiecamera doet en doet dat vervolgens ook heel goed.
  De Action 2 is een actiecamera die zo klein en licht is dat je volgens Andy “echt geen excuus hebt om hem niet mee te nemen”. DJI heeft echt alles in het werk gesteld om deze actioncam van de grond af opnieuw te ontwerpen. Het resultaat is fantastisch. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Ryan heeft grote waardering voor het concept van deze modulaire actiecamera. En ook voor het gemak waarmee je met de magnetische uitbreidingspoort kunt werken. De mogelijkheid om verschillende modules samen te voegen, afhankelijk van je behoefte, “is slim en effectief vooruitstrevend”.
  En kijk je naar de beeldkwaliteit, dan zou je niet verwachten dat deze beelden afkomstig zijn van een kleine camera die slechts een paar gram weegt. Het beeldmateriaal is erg goed, “zelfs bij weinig licht tot ISO 3.200, wat op zichzelf al indrukwekkend is”.
  Aan de softwarekant zou de Action 2 volgens Ryan verfijning in zijn aanraakgevoeligheid kunnen gebruiken. Ook zou het mooi zijn als DJI de mogelijkheid uitbouwt om een reeks instellingen op te slaan om later weer terug te roepen.
 • Digitalcameraworls.com (Adam Juniper, full review): De DJI Action 2 is volgens Adam een actiecamera die qua uiterlijk en werking met geen andere camera te vergelijken is. Er zijn geen compromissen gesloten, of opofferingen gedaan op het gebied van bruikbaarheid, bijvoorbeeld het ontbreken van een display. “Hier hebben we een gepolijste en krachtige camera met een vloeiend OLED-aanraakscherm dat het centrum vormt van een veelzijdig systeem.:
  Ook uitstekende beeldstabilisatie en horizonnivellering zijn aan boord van het kleine boxje. En de gratis app heeft volgens Adam “alle elegantie die je van DJI mag verwachten, de firma die jarenlange ervaring heeft met drones met livebeeld”.
  Hoewel de maximale resolutie een kleine teleurstelling is, voelt dit als een beter ecosysteem voor de gemiddelde GoPro-klant en het gebrek aan abonnementskortingen is ook geruststellend. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Bgr.com (Christian de Looper, full review): De DJI Action 2 is volgens Christian een innovatieve actiecamera die draagbaarder en veelzijdiger is dan de meeste concurrenten. De prijs die je betaalt voor die innovatie is letterlijk: het is geen goedkope actioncam. Daarnaast worstelt hij met oververhitting.
  De GoPro Hero10 Black is een betere keuze als je een solide actioncam zoekt. “Maar als je van de modulaire aanpak houdt en bereid bent ervoor te betalen, zul je dol zijn op de DJI Action 2.” Eindoordeel: Gold Award.
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De videoprestaties van de DJI Action 2 zijn volgens Sam respectabel maar niet baanbrekend. Wél baanbrekend is het magnetische montage- en mod-systeem. “Dat werkt niet alleen briljant, maar het onderscheidt de DJI Action 2 ook van al zijn rivalen op de action cam-markt.”
  Deze DJI presteert goed, vooral op het gebied van beeldstabilisatie. “Maar zijn echte waarde ligt in zijn kleine, lichtgewicht body en het gemak waarmee je hem op verschillende objecten kunt monteren, zelfs op de voorkant van je shirt.” Je kunt hem ook heel makkelijk aanpassen aan verschillende taken. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Expertreviews.co.uk (Christian Hopewell, full review): De DJI Action 2 is volgens Christian een innovatieve, veelzijdige en leuke kleine actiecamera. Hij is eenvoudig in het gebruik, de stabilisatie is fantastisch en de beelden die eruit rollen zijn uitstekend.
  Stel hij was uitsluitend gericht op beginners met een prijs die daarbij past, zou Christian hem aanprijzen als een van de beste actioncams op de markt. Maar het hoge prijskaartje als je de Dual-Screen Combo koopt is geen beginnersprijs maar een serieuze prijs. En dan gaan de minpunten zwaarder wegen: de gemiddelde levensduur van de accu, de niet-weerbestendige modules en de ernstige oververhittingsproblemen. De prijs/kwaliteit-verhouding is dan niet heel gunstig.
  Waarschijnlijk lossen firmware-updates problemen op als de matige levensduur van de batterij en de problemen met oververhitting. Ook daalt de prijs in de loop van de tijd. Maar zoals hij nu is, scoort de DJI Action 2 wat onder de maat. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Michael Jessurun op CameraNU.nl: De jonge film- en documentairemaker Michael Jessurun nam de DJI Action 2 mee op reis naar Sri Lanka om hem daar uitgebreid te testen. Zijn conclusie:
  “Als reizende cameraman werk ik regelmatig met GoPro action cam’s. Hierdoor was ik sceptisch naar een action cam van een ander merk. Omdat ik wel een DJI-gebruiker ben, wilde ik de Action 2 graag uitproberen. Ik ben fan van het design, van de intuïtieve bediening en de kwalitatieve en stabiele beelden die eruit komen. Het formaat is ideaal voor op reis!”
  “Wat voor mij helaas wel een groot nadeel is, is het feit dat de action cam zo snel zo heet wordt. Hierdoor wordt het gebruik een stuk minder betrouwbaar. Daarnaast denk ik toch dat ik liever werk met wisselbare accu’s, in plaats van een aparte batterij module. Al met al heb ik respect voor DJI dat ze met een action cam met een volledig nieuw ontwerp zijn gekomen. De volgende keer dat ik op reis ga, stop ik de Action 2 zeker weer in mijn broekzak!” Bekijk het volledige review >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Mooi nieuw product van DJI, bijzonder compact en met de maximale instelling van 4K bij 120fps is dit een kleine krachtpatser.” Bekijk alle reviews van kopers >>

DJI Action 2 op CameraNU.nl >>

DJI Action 2 op Bol.com >>

DJI Action 2 op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Action 2Belangrijkste kenmerken van de DJI Action 2

 • Klein maar fijn: krachtige, veelzijdige actioncam
 • Videokwaliteit: 4K in 120fps, 2.7K in 120fps, 1080p in 240fps
 • Mooie foto’s: 12 megapixel en 1/1.7 inch CMOS-sensor
 • Breedbeeld: superwijde beeldhoek van 155 graden
 • Lichtgevoelig: ISO 100-6400
 • Handig: 1.75 inch touchscreen
 • Tegen trillingen: HorizonSteady (alleen in 2.7K en 1080p)
 • Supergeheugen: tot 256GB uitbreidbaar geheugen met MicroSD
 • DJI Mimo App: on the go bewerken en delen van beelden

DJI Action 2 op CameraNU.nl >>

DJI Action 2 op Bol.com >>

DJI Action 2 op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Action 2 versus GoPro Hero 10 Black op YouTube

Tweakers heeft een leuke test op YouTube gezet waarin ze de DJI Action 2 vergelijken met de GoPro Hero 10 Black (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je één van beide hebben...

DJI Action 2 op CameraNU.nl >>

DJI Action 2 op Bol.com >>

DJI Action 2 op Coolblue.nl >>

DJI Action 2 op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy