Canon SX70 HS: compacte & lichte superzoom

Met de SX70 HS geeft Canon een geweldige upgrade van de populaire Canon SX60 HS. Met een ideaal bereik van 21-1365mm schiet je weidse panorama’s én dat verre vogeltje. Helemaal nieuw: 4K-video en raw-fotografie. “Is dit dan dé perfecte (reis)camera?” Alle belangrijke reviews!

Canon SX70 HS Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 21-1365mm | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Elektronische zoeker: ja | Scherm: kantelbaar, geen touchscreen | Gewicht body: 608gr | Release datum: november 2018 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 599 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

65x optische zoom

Deze lichte en mooi geprijsde Canon PowerShot SX70 HS is de opvolger van de populaire Canon SX60 HS. Net als die superzoomcamera heeft hij 65x optische zoom aan boord. Helemaal nieuw is de 4K-video en de mogelijkheid om foto's in raw-formaat te schieten. Verder is hij stukken sneller geworden.

Canon G3 X op CameraNU.nl >>

Canon G3 X op Bol.com >>

Canon G3 X op Kamera-express.nl >>

Scherpe en heldere zoeker

Mooi is dat hij een heldere elektronische zoeker aan boord heeft. Die maakt gebruik van een oled-scherm met 2.36 miljoen beeldpunten. Heel veel scherper en helderder dan z’n voorganger dus, die het met 922.000 beeldpunten moest stellen.

Levensechte kleuren

Ook het aantal megapixels op de sensor is flink opgeschroefd: van 16 naar 20.3 megapixel. De SX70 combineert die zeer gevoelige sensor met de supersnelle DIGIC 8 beeldprocessor. Daardoor krijgen je foto’s levensechte kleuren en fijne details, zelfs bij weinig licht.

Highlights van de Canon SX70 HS

 • Liefst 65x optische zoom: 21-1365mm
 • Geen last van trillingen: 5-stops beeldstabilisatie
 • Razendsnelle DIGIC 8 processor
 • 3 inch kantelbaar display
 • Heldere elektronische zoeker
 • Levensechte video’s in 4K/UHD
 • Heldere opnames zowel overdag als bij schemer

Canon SX70 HSKrachtige zoomlens

De superzoomlens biedt je een breed scala aan foto- en video-mogelijkheden. Hij heeft een prachtig bereik, waarbij vooral de weidse groothoek opvalt: met 21mm kun je echt waanzinnig mooie landschapsfoto’s maken. En dat kleine vogeltje? Die schiet je levensgroot met 1365mm.

Perfecte beeldstabilisatie

Vooral aan de supertele-kant is het mooi dat hij perfecte 5-stops beeldstabilisatie aan boord heeft. Dit zorgt voor scherpe foto's en video's, zelfs bij de grootste brandpuntsafstand. De ultrasone motor zorgt voor snelle en stille scherpstelling en in- en uitzoomen tijdens het fotograferen of filmen.

Kantelbaar scherm én elektronische zoeker

Bij het uitdelen van de specs stond de SX70 HS vooraan. Je maakt je mooie composities via het kraakheldere kantelbare LCD-display. Of via de al even heldere elektronische zoeker. Met het kantelbare display maak je opnames uit bijna alle hoeken.

Canon G3 X op CameraNU.nl >>

Canon G3 X op Bol.com >>

Canon G3 X op Kamera-express.nl >>

Canon SX70 HSZoom Framing Assist

Nadeel van veel superzooms is: als je helemaal ingezoomd bent, verlies je je onderwerp gauw uit beeld. Niet met de SX70 HS, want die heeft Zoom Framing Assist in huis. Daarmee volg je je onderwerp beter, zelfs bij grote brandpuntsafstanden.

Film in 4K en fotografeer in RAW

Lekker snel is de SX70 HS ook al. Hij stelt razendsnel scherp dankzij het 9-punts autofocussysteem. En hij heeft een rappe burstmode: 10 beelden per seconde. Filmen doet hij in 4K/UHD en je foto’s kun je ook in RAW opslaan, zodat je er bij de bewerking nog meer details uit kunt persen.

Wifi, NFC en Bluetooth

Uiteraard is de SX70 HS bijzonder ‘connected’. Dankzij Wifi, NFC en Bluetooth maak je razendsnel verbinding met je smartphone of tablet. Via de gratis Canon app zet je opnames snel over en kun je ze rechtstreeks delen op je socials. Je kunt je smartphone ook als afstandsbediening gebruiken.

Canon G3 X op CameraNU.nl >>

Canon G3 X op Bol.com >>

Canon G3 X op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon SX70 HS (Professionele) reviewers over de Canon SX70 HS

De Canon SX70 HS: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige zoom en gemakkelijke bediening. De camera is gemakkelijk in gebruik, als je inzoomt hoef je niet het onderwerp te zoeken de focus blijft het onderwerp volgen. Gebruiksaanwijzing zit er niet bij, deze kun je bij Canon EU downloaden. Je kunt er wel een filter opzetten met een adapter maar dan kun je de zonnekap niet gebruiken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Fantastische, compact camera met veel mogelijkheden! Nu een week onze Canon Powershot SX70 camera in huis. Ervaar het als een supercamera met veel mogelijkheden. Grote optische zoom, waarmee je fantastische foto's kan maken. Camera ligt makkelijk in de hand en heeft zowel fantastische kwaliteit en je kan er ook full-HD filmpjes mee maken. Echt een aanrader wat mij betreft.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Veel mogelijk met prachtig resultaat. Door de mogelijkheid met deze zoomlens alles dichterbij te halen en te fotograferen, is deze camera een belofte voor prachtige foto’s op mijn reis in Zuid-Afrika! Vandaag al uitgeprobeerd in het bos met o.a macrostand (paddenstoelen, rupsen) ver verwijderde objecten dichterbij halen en de sportstand voor springende paarden. Helemaal top! Mooie scherpe foto’s!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze): Reviewer Pieter Dhaeze vraagt zich in het begin van z’n review af: “Is dit dan dé perfecte (reis)camera van 600 gram voor iets meer dan 500 euro?” Om aan het eind te antwoorden: “Omdat de perfecte camera niet bestaat, is er ook geen perfecte reiscamera. De PowerShot SX70 is echter wel een heel góede vakantiecamera van iets meer dan 600 gram, die bijna elk onderwerp onderscheidend in beeld (foto én video) kan brengen en zo zijn publiek onverwacht kan verrassen.”
  Samen met zakformaat Canon PowerShot G7X Mark II (voor reportagewerk bij ‘low light’-situaties en voor vlogging) vormt deze SX70 HS volgens Pieter “hét perfecte reisgezelschap”. Wat je echter niet moet doen bij dergelijke compactcamera’s: ‘pixelpeepen’. Bekijk de foto’s gewoon beeldvullend, zoals je dat altijd met je telefoon doet. Dan ziet het er volgens Pieter allemaal prima uit. Hij bewijst dat met hele mooie foto’s. Echt even bekijken >>
 • Techradar.com (Matt Golowczynski): Met een 1/2.3-inch sensor in het hart van de camera, kun je niet zeer hoge verwachtingen hebben van de beeldkwaliteit. Dat gezegd hebbend, biedt de SX70 HS prettige beelden bij het middengedeelte van z’n zoombereik. De elektronische zoeker is uitstekend, evenals de beeldstabilisatie. Ook de autofocusprestaties zijn goed en de bediening gaat lekker vlotjes. Hij is ook nog lichtgewicht. Kortom: een plezier om mee te fotograferen en filmen. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein): De Canon PowerShot SX70 HS heeft plussen en minnen. Hij zet stappen vooruit doordat hij meer features biedt dan z’n voorganger. Maar een grote stap achteruit al je naar de beeldkwaliteit kijkt. De SX60 HS had een excellente beeldkwaliteit, maar dit geldt helaas niet voor de SX70 HS. De nieuwe 20 megapixel sensor geeft daardoor te veel ruis, zelfs op ISO 100. Boven de ISO 400 gaan fijne details verloren.
  En dat is extra jammer, want zeker op de uiterste telestand heb je óf goed licht nodig, of een hogere ISO om de sluitertijd snel genoeg te houden voor scherpe beelden. Kun je die hoge ISO niet gebruiken, dan ben je dus erg afhankelijk van goed weer.
  Plussen heeft de camera ook. Er zijn tal van verbeteringen sinds de release van z’n voorganger, 4 jaar geleden. Zo is er nu 4K video aan boord, 10fps burst, een veel betere elektronische zoeker, Bluetooth, oogsensor en een bruikbare tweede zoom-bediening op de lens zelf. En hij heeft dezelfde superzoomlens die z’n voorganger ook had, en die is van hoge kwaliteit. Maar al deze verbeteringen wegen niet op tegen de achteruitgang in beeldkwaliteit.
  Bevallen de beelden van de SX70 je, dan is het een goede koop. Maar de reviewer meent dat er superzooms op de markt zijn die betere foto’s maken. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com: Terwijl Canon al z’n kruit gebruikt om z’n gloednieuwe EOS R te promoten, is de PowerShot SX70 HS moeilijk om over het hoofd te zien. Hij heeft een DSLR-design, maar ook onder die body zit de nodige kracht: een 20.3 megapixel CMOS sensor, de DIGIC 8 processor en 4K-video. Een camera met stootkracht dus, en met z’n 65x zoom is het een camera die opgewassen is tegen iedere situatie.
 • Trustedreviews.com: Een competente reis- en vakantiecamera, met veel features die hem aanbevelingswaard maken. De PowerShot SX70 HS is een prima optie om mee te nemen op vakantie naar zonnige oorden. Maar heb je een camera nodig die ook goed presteert bij minder licht, of bijvoorbeeld binnenshuis, dan kun je beter op zoek naar een camera met een bescheidener zoombereik en een grotere sensor (1 inch).
 • Digitalcameraworld.com: De 65x zoom is de belangrijkste trekker van deze camera. Maar de 4K-video, de elektronische zoeker van hoge kwaliteit en het display achterop zijn zeker ook zeer aantrekkelijk voor een bridge-camera van deze prijsklasse.
  De prestaties zijn zeker redelijk goed voor een camera met dit sensor-formaat. Maar blijf wel op of liever nog onder ISO 800 als je fotografeert. Deze camera is dus het meest geschikt voor fotograferen en filmen bij goed licht.
  De bediening en features zijn prima. Maar de kwaliteit van de beelden bij weinig licht maken de SX70 HS minder veelzijdig dan we zouden willen. Toch is het een goede keuze voor dagjes uit met het gezin.
 • Cameralabs.com: Opvolger van de 4 jaar oude SX60 HS. De SX70 HS houdt dezelfde body, zoom en volledig kantel/draaibaar schermmechanisme. Maar de 1/2.3 inch sensor heeft een upgrade gekregen van 16 naar 20 megapixels. En de nieuwe superzoom heeft de snelle DIGIC 8 processor aan boord, waardoor hij een burstsnelheid heeft van 16fps en ook 4K-video schiet. Ook de zoeker en de resolutie hebben een upgrade gekregen. “The SX70 HS lens may now be out-gunned by the 125x zoom on the Nikon P1000, but Canon’s pitching it at almost half the price which, with the updates, makes it a tempting option.”

Canon G3 X op CameraNU.nl >>

Canon G3 X op Bol.com >>

Canon G3 X op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon SX70 HS

 • 20.3 megapixel BSI-CMOS sensor
 • 65x optische zoom: 21-1365mm objectief
 • 5-stops beeldstabilisatie
 • Razendsnelle DIGIC 8 processor
 • 3 inch kantelbaar display
 • Heldere elektronische zoeker: resolutie 2.360.000 pixels
 • 4K/UHD filmen
 • Snel en precies scherpstellen: 9-punts autofocus
 • Heldere opnames zowel overdag als bij schemer
 • Zoom Framing Assist: supersimpel kaderen bij grote brandpuntsafstanden
 • Ondersteunt RAW
 • Ingebouwde Wi-Fi, NFC en Bluetooth
 • Stereo microfoonuitgang

Canon G3 X op CameraNU.nl >>

Canon G3 X op Bol.com >>

Canon G3 X op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (27 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy