Canon PowerShot Zoom: zoomen tot 800mm

Voor vogelaars en andere dierenspotters is er nu iets moois: de Canon PowerShot Zoom. Een monoculaire camera met elektronische zoeker die optisch tot 400mm kan inzoomen, en digitaal zelfs tot 800mm. Je neemt hem overal mee naartoe, want hij is superklein en superlicht. Ook geweldig voor sportwedstrijden. Alle belangrijke reviews!

Canon PowerShot ZoomSensor: 1/3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Brandpuntsafstand: 100 en 400mm (fullframe-equivalent) / Digitaal: 800mm | Beelden per seconde: 10 | Video: Full HD | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 145gr | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs Powershot Zoom Essential Kit: 328 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon PowerShot Zoom

 • Optische superzoom: 100-400mm (fullframe equivalent)
 • Nog dichterbij: digitale superzoom tot 800mm
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 4 stops winst
 • Zeer licht & compact: weegt maar 145 gram
 • Ideaal voor vogelaars, dierenspotters en sportwedstrijden

Canon PowerShot Zoom Superkleine & superlichte camera

Ja! Dat lijkt me wel wat: de superkleine, superlichte Canon PowerShot Zoom. Om tijdens het wandelen vogels te kunnen spotten en op foto of video te kunnen vastleggen. Daar ben ik al tijden naar op zoek. Met m’n Fujifilm X-T4 kan ik veel, maar net dat niet. Tenzij ik bereid ben een zware tele of superzoomlens mee te zeulen. En dat ben ik niet.

Past in elke broek- en jaszak

Canon omschrijft de PowerShot Zoom zelf als een monoculaire camera met een elektronische zoeker. Snap ik niet helemaal, want elke camera met een elektronische zoeker is monoculair toch? Maar goed. Hij is zeer compact, je steekt hem met gemak in je broek- of jaszak. En hij weegt met 145 gram bijna niets.

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Canon PowerShot ZoomKleine sensor

De PowerShot Zoom bevat een kleine 1/3 inch sensor met een resolutie van 12 megapixel. Dat betekent dat je van de beeldkwaliteit niet superveel moet verwachten. Zeer waarschijnlijk schiet je met je smartphone betere beelden.

Zoomen tot 800mm

Maar nu komt het: dankzij het objectief (f/5.6-6.3) kun je fotograferen of filmen op 100 of 400mm (fullframe-equivalent). En met de digitale zoomfunctie van 2x kun je zelfs 800mm bereiken. Probeer dat maar eens met je telefoon. Onmisbaar als je zwaar inzoomt: de lens heeft beeldstabilisatie die winst tegen trillende handen biedt tot 4 stops.

Krachtige Digic 8 beeldprocessor

De PowerShot Zoom bevat de volwassen Digic 8 beeldprocessor. Die vindt je bijvoorbeeld ook in de nieuwste DSLR’s van Canon, zoals de EOS 850D. Dat is een krachtige processor, waarmee je foto’s schiet met 10 beelden per seconde. Continue autofocus is ook mogelijk, waardoor je makkelijker dat beweeglijke vogeltje kunt vangen. Daarbij wordt ook gezichtsherkenning ondersteund. Video’s schiet je in Full HD (1080p) met 24, 25 of 30fps.

Canon PowerShot ZoomMinimalistisch ontwerp

Deze Canon heeft een minimalistisch, ergonomisch ontwerp. De gebruiksvriendelijke PowerShot Zoom heeft slechts vijf knoppen, die je met één hand kunt bedienen. Door de volledig automatische bediening bij zowel fotografie als video hoef je je niet druk te maken over de instellingen van de camera. Ook het overzichtelijke menu draagt bij aan het gebruiksgemak.

Opladen via USB-C

Je laadt de accu op via een USB-C-aansluiting. Je beelden sla je op op een microSD-kaartje. Je kunt de beelden ook doorsturen naar je smartphone via wifi en bluetooth. Daarmee kun je hem ook op afstand bedienen en van geo-informatie voorzien.

Voor spottende wandelaars

Canon zegt dat de camera vooral is bedoeld voor mensen die buitenactiviteiten ondernemen. Denk aan wandelaars die vogels, wilde zwijnen of herten willen spotten. Daarnaast is het ook een mooie gadget voor toeschouwers van sportwedstrijden. Ongetwijfeld een gewild cadeau voor de goede Sint of voor Kerst...

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 trade-in korting bij Canon!

Ontvang tot €400 trade-in korting op geselecteerde Canon-producten. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera of lens wel heel voordelig. Je profiteert van deze actie tot en met 31 maart 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Canon Powershot Zoom: aanrader voor wandelaars

Vogels spotten én fotograferen tijdens het wandelen: de droom van iedere wandelaar. Die droom komt uit met de Canon Powershot Zoom. Ik testte deze pocket 'camera-kijker' een maand lang. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Canon PowerShot ZoomProfessionele reviewers over de Canon PowerShot Zoom

De Canon PowerShot Zoom: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (februarinummer 2021): Als zelfs het respectabele tijdschrift Focus Magazine de Canon PowerShot Zoom serieus gaat reviewen, dan weet je dat dit zomaar een hebbedingetje is. En hoewel reviewer Ger Meesters de PowerShot Zoom “een leuke gadget voor erbij” noemt, is hij vol lof over wat dit mini zoomcameraatje te bieden heeft.
  Volgens Ger kun je deze Canon het beste omschrijven als een digitale monuculaire verrekijker. Tegelijk is het een digitale camera met een fors zoombereik van 100-400mm. Het mooie is z’n compactheid en z’n geringe gewicht. Waardoor er eigenlijk geen enkele reden is om hem niet altijd op zak te hebben als je eropuit gaat. Vooral natuurliefhebbers hebben altijd voldoende zoom op zak om soorten die ze tegenkomen te bekijken en vast te leggen.
  En is het wat, die foto’s? Best wel, de kwaliteit is volgens Ger te vergelijken met die van eenvoudige compactcamera’s. De kwaliteit is hoog, ook bij 400mm, mede dankzij de optische stabilisatie. Wel heb je voldoende licht nodig. Digitaal zoomen tot 800mm kun je beter alleen gebruiken voor observatie.
  Kortom: iedereen die de natuur intrekt en geen verrekijker wil meenemen zou de PowerShot Zoom op zak moeten hebben. Vooral omdat je er vogels, zoogdieren en natuurverschijnselen mee kunt observeren. En ook nog leuke opnames kunt schieten van behoorlijke kwaliteit. Eindoordeel: het cijfer 8.5.
 • Techradar.com (Tim Coleman, full review): Bij Techradar houden ze echt van het concept van de PowerShot Zoom: een gestabiliseerde camera in monoculaire stijl waarmee je ver in kunt zoomen. Helaas: de beeldkwaliteit en bediening zijn slecht. Als monoculair is hij veel beter bruikbaar dan als camera.
  Als oculair werkt de Canon Powershot Zoom dan ook verrassend goed, met de elektronische zoeker als hoogtepunt. Je kunt met één druk op de knop van 100 naar 400mm zoomen. En dat gestabiliseerde bereik kun je ook nog digitaal uitbreiden tot 800mm. Eindoordeel: 2.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (full review): De eigenzinnige Canon PowerShot Zoom valt door zijn merkwaardige ontwerp en functie op. Canon moet zeker worden geprezen voor zijn ‘out-the-box’ denken. Helaas is er meer mis met deze ‘camera’ dan goed.
  Positief is het ontwerp: hij is klein, lichtgewicht en de knoppenindeling is logisch. Je kunt hem met één hand bedienen met je oog naar de zoeker gericht. De zoeker zorgt voor een heldere en vloeiende kijkervaring, gecombineerd met de degelijke optische stabilisatie. Dit is volgens de reviewer tegelijk de enige en belangrijkste reden om de PowerShot Zoom te overwegen.
  Die soepele en stabiele kijkervaring vanuit de hand is misschien voldoende om de aanzienlijk hogere prijs ten opzichte van een optische monoculair waard te zijn. Maar mooi is op zich dat de PowerShot Zoom ook foto's en video's kan schieten.
  Maar een aanbevelenswaardig fotografisch hulpmiddel is het volgens de reviewer niet. De beeldkwaliteit is slecht, terwijl autofocusprestaties en -beperkingen frustrerend zijn wanneer je dichter bij je onderwerp bent.
  Kijk je er anders naar, met de foto- en videomogelijkheden puur als een bonus bij zijn veelzijdigheid als digitale monoculair, en de waardering ligt al hoger. Maar al met al krijgt de PowerShot Zoom slechts 2.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Canon PowerShot Zoom geeft een nieuwe draai aan het begrip ‘compactcamera’. Maar hoewel het idee van een 'point-and-shoot' in zakformaat leuk is om verafgelegen onderwerpen vast te leggen, ligt de beeldkwaliteit onder wat de ‘normale’ compactcamera’s te bieden hebben. Eindoordeel: Goed met 3 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (hands on): Als je naar het hoge prijskaartje kijkt, valt de PowerShot Zoom zal het voor de meeste mensen geen impulsaankoop zijn. Toch zijn er gevallen waarin deze camera van pas komt. Het is bijvoorbeeld een echte hit onder vogelaars. Ook als je wilde dieren in de tuin wilt documenteren is dit een mooie tool.
  Ook als cruises weer mogelijk worden, kan de 400mm-lens in zakformaat behoorlijk handig zijn als je foto’s wilt schieten van pinguïns op smeltende ijskappen. Om maar wat te noemen.
  Toch is de kwaliteit van de beelden van de PowerShot Zoom geen partij voor die van een echte camera. En zelfs niet voor die van een smartphone. Maar daar gaat het ook niet om. Wat de PowerShot Zoom biedt is een telelens in een kleine, lichtgewicht en handzame body.
  Geen van de huidige smartphones kan echte telefoto bieden zonder digitale zoom. En daardoor is de PowerShot Zoom een krachtige metgezel voor wie regelmatig beelden wil delen van vogels, boten of vliegtuigen zonder op pad te moeten met grote, zware en dure spullen.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De PowerShot Zoom is volgens James “een lief, zij het beperkt apparaat, in termen van beeldkwaliteit”. Met deze Canon stop je letterlijk een 100mm, 400mm en (digitale) 800mm lens in je broekzak. De foto’s en video’s die je ermee kunt vastleggen zijn duidelijk niet van topkwaliteit. Maar aan de andere kant: had je hem niet bij je, dan kun je die foto’s en video’ helemaal niet nemen.
  En dus kan deze Canon toch ideaal zijn voor vogelaars, vliegtuig- en treinspotters, wandelaars die altijd een verlangen hebben om die ene vogel in de verte te fotograferen, maar dat tot nog toe niet konden. Ook is het een fascinerende gadget voor fotografen die af en toe meer bereik willen dan hun camera of telefoon kan bieden. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Forbes.com (Geoffrey Morrison, full review): Deze PowerShot Zoom heeft als doelgroep sportfans en natuurliefhebbers. Geoffrey heeft het gevoel dat een paar kleine veranderingen de Zoom interessant hadden kunnen maken voor een breder publiek.
  Zo is het jammer dat er geen statiefbevestiging op zit. Ook het feit dat je sluitertijd en traditionele beeldinstellingen niet kunt aanpassen een gemiste kans.
  Toch heeft deze monoculaire camera wel wat te bieden. Zo is de beeldkwaliteit prima. Hij is ook super makkelijk en handig in gebruik. Dus een interessante tool voor een beperkte doelgroep.
 • Franks overpeinzingen: De specs van de Canon PowerShot Zoom zien er heel verleidelijk uit. Een cameraatje dat je in je jas- of broekzak steekt en dat je dus altijd bij je kan dragen. En waarmee je op je wandelingen eindelijk dat kleurrijke ijsvogeltje van dichtbij kunt vastleggen. Of dat wilde zwijnen-gezinnetje in de verte. Die schichtige ree met vertederende jongen. Of misschien wel de grote boze wolf in actie...
  En het is ook een heerlijke gadget. Met z’n 145 gram schoon aan de haak zoom je toch optisch tot 400mm in. En digitaal zelfs tot 800mm. Daarmee kom je heel dicht op de lip van jouw favoriete dier.
  Maar een vervanger van je goede camera is deze Canon absoluut niet. Daarvoor schiet de beeldkwaliteit toch echt tekort. Een sensor van maar een derde van een inch, dat is dus nog een stuk kleiner dan de sensor van bijvoorbeeld de prima superzoomcamera Panasonic FZ82. Daarmee zoom je optisch tot 1200mm in. Bovendien kun je er groothoekshots mee maken, en macro’s. Portretten en straatfotografie. Hij heeft een heldere zoeker én een touchscreen. En dat alles voor 50 euro minder dan de Canon PowerShot Zoom.
  Maar de FZ300 is weer 5 keer zo zwaar. En 5 keer zo groot. Het komt erop neer dat je nooit een camera zult vinden die aan al je wensen voldoet. De Canon PowerShot Zoom zal dat zeker niet doen. Zie het als een handige tool waarmee je eindelijk toch dat verre vogeltje of ander dier fotografisch op de staart kunt trappen. Leuk toch?
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Leuke gadget. Ik fotografeer veel, maar wil bijvoorbeeld met hond uit laten niet met mijn hele camera mee slepen. Deze is heel handig, je steekt hem zo in je jaszak en kan zo een foto maken. Mis wel een flitser zoals op een telefoon.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot Zoom

 • Mooie foto’s: 12 megapixel CMOS-sensor
 • Optische superzoom: 100-400mm (fullframe equivalent)
 • Nog dichterbij: digitale superzoom tot 800mm
 • Mooie video’s: Full HD 1080p-video met 30fps
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 4 stops winst
 • Zeer licht & compact: weegt maar 145 gram
 • Ideaal voor vogelaars
 • Krachtig: Digic 8-beeldprocessor
 • Snelle schieter: 10 beelden per seconde
 • Altijd scherp: autofocus met gezichtsherkenning
 • Goed verbonden: zet beelden snel over naar je smartphone

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-review van de Canon PowerShot Zoom

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Canon PowerShot Zoom door DPReview TV (8 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon PowerShot Zoom op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy