Canon PowerShot Zoom: zoomen tot 800mm

Voor vogelaars en andere dierenspotters is er nu iets moois: de Canon PowerShot Zoom. Een monoculaire camera met elektronische zoeker die optisch tot 400mm kan inzoomen, en digitaal zelfs tot 800mm. Je neemt hem overal mee naartoe, want hij is superklein en superlicht. Ook geweldig voor sportwedstrijden. Alle reviews zet ik straks voor je op een rij!

Sensor: 1/3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Brandpuntsafstand: 100 en 400mm (fullframe-equivalent) / Digitaal: 800mm | Beelden per seconde: 10 | Video: Full HD | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 145gr | Release datum: eind november 2020 | Verwachte Frankwandelt-rating 75/100 | Prijs inclusief lens: 339 euro op Kamera-express.nl

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon PowerShot Zoom

 • Optische superzoom: 100-400mm (fullframe equivalent)
 • Nog dichterbij: digitale superzoom tot 800mm
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 4 stops winst
 • Zeer licht & compact: weegt maar 145 gram
 • Ideaal voor vogelaars, dierenspotters en sportwedstrijden

Canon PowerShot Zoom Superkleine & superlichte camera

Ja! Dat lijkt me wel wat: de superkleine, superlichte Canon PowerShot Zoom. Om tijdens het wandelen vogels te kunnen spotten en op foto of video te kunnen vastleggen. Daar ben ik al tijden naar op zoek. Met m’n Fujifilm X-T4 kan ik veel, maar net dat niet. Tenzij ik bereid ben een zware tele of superzoomlens mee te zeulen. En dat ben ik niet.

Past in elke broek- en jaszak

Canon omschrijft de PowerShot Zoom zelf als een monoculaire camera met een elektronische zoeker. Snap ik niet helemaal, want elke camera met een elektronische zoeker is monoculair toch? Maar goed. Hij is zeer compact, je steekt hem met gemak in je broek- of jaszak. En hij weegt met 145 gram bijna niets.

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Canon PowerShot ZoomKleine sensor

De PowerShot Zoom bevat een kleine 1/3 inch sensor met een resolutie van 12 megapixel. Dat betekent dat je van de beeldkwaliteit niet superveel moet verwachten. Zeer waarschijnlijk schiet je met je smartphone betere beelden.

Zoomen tot 800mm

Maar nu komt het: dankzij het objectief (f/5.6-6.3) kun je fotograferen of filmen op 100 of 400mm (fullframe-equivalent). En met de digitale zoomfunctie van 2x kun je zelfs 800mm bereiken. Probeer dat maar eens met je telefoon. Onmisbaar als je zwaar inzoomt: de lens heeft beeldstabilisatie die winst tegen trillende handen biedt tot 4 stops.

Krachtige Digic 8 beeldprocessor

De PowerShot Zoom bevat de volwassen Digic 8 beeldprocessor. Die vindt je bijvoorbeeld ook in de nieuwste DSLR’s van Canon, zoals de EOS 850D. Dat is een krachtige processor, waarmee je foto’s schiet met 10 beelden per seconde. Continue autofocus is ook mogelijk, waardoor je makkelijker dat beweeglijke vogeltje kunt vangen. Daarbij wordt ook gezichtsherkenning ondersteund. Video’s schiet je in Full HD (1080p) met 24, 25 of 30fps.

Canon PowerShot ZoomMinimalistisch ontwerp

Deze Canon heeft een minimalistisch, ergonomisch ontwerp. De gebruiksvriendelijke PowerShot Zoom heeft slechts vijf knoppen, die je met één hand kunt bedienen. Door de volledig automatische bediening bij zowel fotografie als video hoef je je niet druk te maken over de instellingen van de camera. Ook het overzichtelijke menu draagt bij aan het gebruiksgemak.

Opladen via USB-C

Je laadt de accu op via een USB-C-aansluiting. Je beelden sla je op op een microSD-kaartje. Je kunt de beelden ook doorsturen naar je smartphone via wifi en bluetooth. Daarmee kun je hem ook op afstand bedienen en van geo-informatie voorzien.

Voor spottende wandelaars

Canon zegt dat de camera vooral is bedoeld voor mensen die buitenactiviteiten ondernemen. Denk aan wandelaars die vogels, wilde zwijnen of herten willen spotten. Daarnaast is het ook een mooie gadget voor toeschouwers van sportwedstrijden. Ongetwijfeld een gewild cadeau voor de goede Sint of voor Kerst...

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlMooi van Canon: tot €1000 cashback!

Stel je eigen Canon-kit samen en profiteer van cashback-bedragen die kunnen oplopen tot €1000. Combineer een fullframe Canon-camera met een Canon-lens en claim je voordeel!

Profiteer van deze Canon-actie >>

 

Canon PowerShot ZoomProfessionele reviewers over de Canon PowerShot Zoom

De Canon PowerShot Zoom: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas eind november 2020 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Franks overpeinzingen: De specs van de Canon PowerShot Zoom zien er heel verleidelijk uit. Een cameraatje dat je in je jas- of broekzak steekt en dat je dus altijd bij je kan dragen. En waarmee je op je wandelingen eindelijk dat kleurrijke ijsvogeltje van dichtbij kunt vastleggen. Of dat wilde zwijnen-gezinnetje in de verte. Die schichtige ree met vertederende jongen. Of misschien wel de grote boze wolf in actie...
  En het is ook een heerlijke gadget. Met z’n 145 gram schoon aan de haak zoom je toch optisch tot 400mm in. En digitaal zelfs tot 800mm. Daarmee kom je heel dicht op de lip van jouw favoriete dier.
  Maar een vervanger van je goede camera is deze Canon absoluut niet. Daarvoor schiet de beeldkwaliteit toch echt tekort. Een sensor van maar een derde van een inch, dat is dus nog een stuk kleiner dan de sensor van bijvoorbeeld de prima superzoomcamera Panasonic FZ82. Daarmee zoom je optisch tot 1200mm in. Bovendien kun je er groothoekshots mee maken, en macro’s. Portretten en straatfotografie. Hij heeft een heldere zoeker én een touchscreen. En dat alles voor 50 euro minder dan de Canon PowerShot Zoom.
  Maar de FZ300 is weer 5 keer zo zwaar. En 5 keer zo groot. Het komt erop neer dat je nooit een camera zult vinden die aan al je wensen voldoet. De Canon PowerShot Zoom zal dat zeker niet doen. Zie het als een handige tool waarmee je eindelijk toch dat verre vogeltje of ander dier fotografisch op de staart kunt trappen. Leuk toch?

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot Zoom

 • Mooie foto’s: 12 megapixel CMOS-sensor
 • Optische superzoom: 100-400mm (fullframe equivalent)
 • Nog dichterbij: digitale superzoom tot 800mm
 • Mooie video’s: Full HD 1080p-video met 30fps
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 4 stops winst
 • Zeer licht & compact: weegt maar 145 gram
 • Ideaal voor vogelaars
 • Krachtig: Digic 8-beeldprocessor
 • Snelle schieter: 10 beelden per seconde
 • Altijd scherp: autofocus met gezichtsherkenning
 • Goed verbonden: zet beelden snel over naar je smartphone

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon PowerShot Zoom

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon PowerShot Zoom. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon PowerShot Zoom op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera'sTop 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)