Canon PowerShot V10: alles-in-één vlogcamera

Vloggers en content creators: hou de Canon Powershot V10 in de gaten. Een prachtige alles-in-één vlogcamera die zo licht en compact is dat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. De videokwaliteit ligt op een hoog niveau dankzij de grote 1 inch sensor, en met de 19mm lens heb je een ideale groothoek voor filmen en vloggen. “Wat hem onderscheidt zijn de beeldkwaliteit, de ingebouwde standaard, de hoogwaardige microfoons en de streamingmogelijkheden.” Alle belangrijke reviews!

Canon PowerShot V10Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 19mm f/2.8 (fullframe-equivalent) | Beeldstabilisatie: ja | Video: Ultra HD / 4K | Minimale scherpstelafstand: 5cm | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 211gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs Canon PowerShot V10 Advanced Vlogging Kit: 489 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

Canon PowerShot V10Highlights van de Canon PowerShot V10

 • Alles-in-één vlogcamera
 • Past in je zak: lekker klein en lichtgewicht
 • Hoge beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
 • Ideale beeldhoek voor vloggen: 19mm groothoeklens
 • Makkelijk: livestreamen is een peulenschil
 • Geweldige geluidskwaliteit

Alles-in-één 4K-vlogcamera

De Canon PowerShot V10 is een alles-in-één 4K-vlogcamera. Hij is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze vloggers die altijd een vlogcamera op zak willen hebben. De compacte camera past gemakkelijk in je zak en is perfect voor bijvoorbeeld lifestyle-, reis-, muziek- en kook-vlogs.

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

Canon PowerShot V10Alles in huis voor topvlogs

De V10 heeft ingebouwde stereomicrofoons die zorgen voor perfect geluid. Aan boord zijn een helder kantelbaar touchscreen en zelfs een inklapbare voetsteun. Zo hoef je niets anders mee te nemen om toch vlogs van hoge kwaliteit te schieten. In een handomdraai begin je met filmen en stream je live naar je volgers.

Filmkwaliteit van hoog niveau

Mooie features dragen bij aan een briljante vlogkwaliteit. Zo zorgt een grote 1 inch sensor voor video’s boordevol details. Ook als het licht fel is of juist te wensen overlaat. Je content ziet er altijd gaaf uit dankzij de trillingsvrije 4K UHD-opnames. En met de 19mm groothoeklens met een maximaal diafragma van f/2.8 film je jezelf heel eenvoudig, waarbij ook de achtergrond goed in beeld komt.

Canon PowerShot V10Compact ontwerp, handige features

De Powershot V10 is zeer compact en met slechts 211 gram ook heerlijk licht. Met het bijzondere ontwerp val je op en is tegelijk handig om mee te vloggen. Het 180 graden kantelbaar touchscreen zorgt voor dynamisch filmen. Heel handig bij het filmen is de inklapbare voetsteun.

Ingebouwde stereomicrofoons

Voor vloggen is niet alleen het beeld van cruciaal belang, maar ook het geluid. Dat geluid van de V10 is geweldig dankzij de ingebouwde stereomicrofoons. Zelfs als het weer tegenzit, ben je dankzij het windfilter nog steeds perfect te horen.

Canon PowerShot V10Fraaie filters: unieke look

Met 14 kleurfilters en huidverzachtende effecten zorg je voor jouw unieke vlog-look. Natuurlijk ben je met de V10 goed verbonden met de buitenwereld: de camera beschikt over wifi en bluetooth.

Livestream gemakkelijk

Livestreamen met de V10 is ook heel makkelijk met de Canon Camera Connect-app op je smartphone. Hiermee kom je in realtime heel dicht bij je volgers, zelfs onderweg. Je kan livestreamen op YouTube en Facebook. Je kunt hem ook heel goed gebruiken als webcam.

Canon PowerShot V10Eenvoudige bediening

De V10 is ook een gebruiksvriendelijke vlogcamera. Hij heeft een intuïtief menu en een eenvoudige indeling van de knoppen. Daarmee is het wel heel simpel om altijd het perfecte moment te vangen. Het 2 inch touchscreen is bovendien 180 graden kantelbaar, waardoor je zowel vanaf de voorkant als vanaf de achterkant opneemt.

Advanced Vlogging Kit

De Canon PowerShot V10 is verkrijgbaar in een Advanced Vlogging Kit. Die bevat naast de V10-vlogcamera ook een cage. Die beschermt de camera en biedt extra opties voor montage van accessoires zoals een externe microfoon en verlichting.

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon PowerShot V10Professionele reviewers over de Canon PowerShot V10

De Canon PowerShot V10: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Met de PowerShot V10 lanceert Canon z’n beste vlogcamera tot nu toe, schrijft Gordon. Hij biedt de kwaliteit van de G7X III, maar is ‘herverpakt’ in een body die is gemaakt om in de allereerste plaats mee te filmen. “Ik was blij om de zoomlens in te ruilen voor een bredere vaste lens, met de bredere dekking waardoor het perfect is voor vloggen vanuit de hand.” De digitale stabilisatie doet goed werk, al is dat in ruil voor een bijsnijding van het beeld.
  Handig voor filmen bij fel licht is het ingebouwde ND-filter met automatische instelling, schrijft Gordon. En met de stereomicrofoons neem je audio van hoge kwaliteit op. Het mooie is dat de body perfect in één hand past, waarbij de opnameknop direct onder je duim valt.
  Wat Gordon het beste van alles vindt: de ingebouwde standaard. “Daarmee kantel je de camera eenvoudig omhoog of omlaag, een statief heb je niet meer nodig. Canon heeft echt nagedacht over wat videomakers nodig hebben.”
  Perfect is de V10 niet. Zo is het op contrast gebaseerde autofocussysteem soms wel ‘wiebelig’. Een model met fasedetectie-AF presteert op dat gebied beter. Toch vond Gordon het filmen met de V10 een zeer positieve ervaring. “Dit is een camera die in de eerste plaats is ontworpen voor vloggers en videomakers, in plaats van je te dwingen om de ergonomie van een hybride camera te omzeilen.” Om mee te filmen is hij beter dan de Canon G7X III.
 • Canon PowerShot V10Amateurphotographer.com (Andy Westlake en Joshua Waller, full review): Canon heeft sinds de G5 X Mark II en G7 X Mark III in 2019 geen nieuwe PowerShot-compactcamera’s meer gemaakt. Sindsdien worstelt Canon volgens de reviewers met andere, minder conventionele concepten, in een poging nieuwe markten te vinden. “De V10 volgt op de ietwat excentrieke PowerShot Zoom 'digitale monoculaire' en de PowerShot PX 'automatische camera', die geen van beide de wereld in vuur en vlam lijken te hebben gezet.”
  Toch maakt de V10 volgens de reviewers een betere kans heeft om een publiek te vinden. Er is immers een duidelijk gevestigde markt voor andere vlogcamera's, met name de Sony ZV-1. De V10 onderscheidt zich in gebruiksgemak. “Haal de camera uit je tas, klap het scherm en de standaard uit en je kunt hem op tafel neerleggen en ter plekke beginnen met opnemen.” Ook kun je hem beter met één hand gebruiken dan een conventionele camera. “Er zijn hier dus echte potentiële verkoopargumenten, vooral ook omdat hij goedkoper is dan concurrenten.”
  Nadelen zijn er ook. Zo is het scherm erg klein. De extra microfoonwindschermen zijn een ietwat onhandige oplossing voor een probleem dat Sony veel eleganter aanpakte. “Als gevolg hiervan is de V10 waarschijnlijk beter geschikt voor opnamen binnenshuis, maar dat is wat veel vloggers ook doen.”
  Kortom: als je alleen kortere 4K-video's wilt opnemen of FullHD wilt gebruiken en de V10 meestal op één plek wilt gebruiken, dan kan de V10 een goede optie zijn. En het is een van de goedkoopste speciale vlogcamera's die beschikbaar zijn. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De betaalbare Canon PowerShot V10 is volgens Jim bedoeld om vloggers weg te lokken van hun smartphones. “De heldere microfoon in de camera, de brede prime-lens en de scherpe 4K-video zorgen ervoor dat hij in ieder geval op gelijke voet staat met de concurrerende Sony ZV-1F.”
  Ook houdt Jim van het verticaal georiënteerde ontwerp van de V10 voor opnames uit de hand en van de geïntegreerde standaard voor tafelsessies. Toch zijn er minpunten: “De teleurstellende looptijd van de niet-verwijderbare batterij en het soms inconsistente focussysteem zijn nadelen. En zowel beginnende als gevorderde gebruikers vinden de automatische modus van Canon misschien te star.”
  De echte winnaar in deze categorie (Editor’s Choice-award) is nog niet gevonden, ook niet met deze PowerShot V10. “Maar de bodystijl en prijs geven hem een voorsprong op de instapmarkt ten opzichte van de Sony ZV-1F.” Heb je meer budget, kijk dan naar de GoPro Hero 11 (Creator Edition-bundel), de Nikon Z30 of de Sony ZV-E10.
  Al met al is de PowerShot V10 een camera met een slim ontwerp en aantrekkelijke 4K-video. Maar de batterij gaat niet erg lang mee en de automatische modus is niet zo flexibel. Eindoordeel: Good met 3.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon PowerShot V10 is volgens Mark een innovatieve camera met een haarscherpe, duidelijke focus op de doelmarkt voor vloggen. “Hij biedt bijna alles wat een aspirant-filmmaker met een beperkt budget nodig heeft.”
  Canon heeft niet gekozen voor een hybride camera voor zowel fotografen als filmmakers, maar richt zich met de V10 volledig op “video van hoge kwaliteit met een minimum aan gedoe”. Het verticale ontwerp is ongebruikelijk maar zeer effectief te bedienen met één hand. Daarbij komen de 19mm groothoeklens, de slimme ingebouwde standaard, de stereomicrofoons en de 3-stops ND-filter. Dat alles maakt volgens Mark “heel duidelijk dat Canon de V10 zorgvuldig vanaf de grond heeft gemaakt voor vloggers”.
  Z’n vriendelijke prijskaartje maakt hem daarbij aantrekkelijk en capabel voor veel smartphone-bezitters.
  Minpunten: de niet-verwijderbare batterij met de korte levensduur. “Je zult een powerbank bij je moeten hebben voor langere opnamesessies buitenshuis.” Ook is zijn autofocussysteem “gevoelig voor fladderen”, hoewel hij zeker niet slechter is dan de Sony ZV-1F, de belangrijkste rivaal.
  Kortom: “Als je je smartphone bent ontgroeid en een apparaat wilt dat speciaal is bedoeld voor vloggen, zou de Canon PowerShot V10 zeker op je shortlist moeten staan.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De V10 is volgens John “een klein, licht en intrigerend toestel dat duidelijk gericht is op de beginnende of informele vlogger”. Voor die groep is hij van waarde en klaart hij de klus “op bewonderenswaardige wijze”.
  Het is ook een leuke camera om te gebruiken. “Als streamingapparaat, als webcam, als vlogcamera, het is er allemaal met een druk op de knop te bedienen zonder dat we aanpassingen hoeven te doen, tenzij we dat willen.”
  Minpunten: er zijn beperkte mogelijkheden bij het opnemen van video voor verschillende effecten en vrijwel geen keuzes voor foto's. “Maar de V10 doet wat het moet doen en doet dat erg goed. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Canon PowerShot V10Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De Canon V10 heeft zeker indrukwekkende aspecten, schrijft Sam. Maar Canons eerste vlogcamera voelt toch aan als “een witte olifant”.
  Kwaliteit en functies zijn volgens Sam niet goed genoeg om beginnende contentmakers te overtuigen om hun smartphones te vervangen. En wie professioneel ogende video's wil maken zal het veel beter kunnen doen door wat meer geld opzij te leggen voor een spiegelloze camera. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Pocket-lint.com (Sam Kieldsen, full review): De V10 heeft een klein formaat en een solide fysieke ontwerp. “Maar toch zorgen de gebrekkige prestaties, het kleine scherm en het ontbreken van een 9:16 opnamemodus ervoor dat de V10 een beetje overbodig aanvoelt voor iedereen met een fatsoenlijke smartphone.” Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Specialistenreview op Coolblue.nl: “Ben jij veel op pad en zoek je een compacte vlogcamera die in je broekzak past? Dan is de Canon PowerShot V10 een goede keuze voor jou. In de compacte behuizing zit een krachtige camera die haarscherpe video's oplevert. Je maakt vlogs die geschikt zijn voor social media. Door de handige vlog functies en accessoires is de PowerShot V10 gemakkelijk en veelzijdig in gebruik.” Bekijk het hele specialistenreview >>
 • Techradar.com (Timothy Coleman, full review): Timothy geeft Canon ‘een pluim’: de firma biedt met de PowerShot V10 een alternatieve gebruikerservaring voor de meeste andere vlogcamera's. De V10 is namelijk speciaal gebouwd om het maken van content zo eenvoudig mogelijk te maken. Maar: “Ondanks het verfrissende ontwerp is de technologie binnenin echter zowel gedateerd als beperkt. En er zijn niet al te veel redenen om ervoor te kiezen in plaats van je smartphone.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, hands on): De Canon PowerShot V10 is een vlogcamera die volgens James je telefoon kan vervangen als je favoriete apparaat voor het maken van video's. “De grootte van een pakje sigaretten, het is beslist zakformaat en het gebruiksgemak wedijvert met een smartphone. Maar wat hem onderscheidt zijn de beeldkwaliteit, de ingebouwde standaard, de hoogwaardige microfoons en de streamingmogelijkheden.”
  Wel ondervond James enkele zwakheden met de pre-productiefirmware. James: “Maar als Canon deze in het eindproduct kan verhelpen, zou de V10 permanent in onze cameratassen kunnen worden opgenomen als de ideale vlogcamera.”
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, hands on): De Canon PowerShot V10 biedt de grote 1 inch sensor die je ook in de populaire PowerShot G7X Mark III treft. En combineert dit met een heldere, brede lens en tal van handige functies voor vloggers. De doelgroep is volgens Angela: vloggers die willen overstappen van een smartphone naar een betere beeldkwaliteit en audio zonder de complicaties van sommige andere camera's. “Dankzij het kantelbare scherm, het rechtopstaande ontwerp en de neerklapbare standaard is de V10 zowel buitenshuis als thuis gemakkelijk te gebruiken.”
 • Gordon Laing (video-review): Volgens de bekende reviewer Gordon Laing is de Canon PowerShot V10 veel beter als vlogging camera dan the Canon Powershot G7X III. Hij vertelt in z’n uitgebreide video-review op YouTube waarom.
  Bekijk deze mooie video-review onderaan deze pagina.

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

 

Canon PowerShot V10Belangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot V10

 • Zakformaat: alles-in-één vlogcamera die in je zak past
 • Hoge beeldkwaliteit: grote 1 inch CMOS-sensor
 • Ideale beeldhoek voor vloggen: 19mm groothoeklens
 • Makkelijk: livestreamen is een peulenschil
 • Het oor: geweldige geluidskwaliteit
 • Handig: inclusief camera cage
 • Goed verbonden: wifi- en bluetooth-connectiviteit
 • Power: ingebouwde oplaadbare lithium-ion batterij
 • Lekker licht: weegt slechts 211 gram

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Canon PowerShot V10

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon PowerShot V10 (1:13 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review: Gordon Laing over de Canon PowerShot V10

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon PowerShot V10 door de bekende reviewer Gordon Laing (17:46 minuten). Volgens Gordon is de Canon PowerShot V10 veel beter als vlogging camera dan the Canon Powershot G7X III.

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste compactcamera's tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de beste compactcamera's tot 500 euro.

Beste compactcamera's tot €500 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy