Canon PowerShot G7 X Mark III: premium compactcamera 1 inch sensor

Canon zet de ontwikkeling van z’n premium compactcamera’s door. De Canon G7 X Mark III is een upgrade van de uitstekend besproken voorganger. Die kreeg een Silver Award op DPreview. De Mark III is een compact met een grote 1 inch sensor en een vlogscherm. Goud Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews & tests!

Canon PowerShot G7 X Mark IIISensor: 1 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-120 mm f/1.8-2.8 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K / 25fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 304gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 659 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Premium compacten: ongekend populair

Ondanks de steeds betere beeldkwaliteit van smartphones blijven premium compactcamera’s met een grote 1 inch sensor en een optische zoomlens ongekend populair. Dat weet ook Canon. Daarom brengt de firma upgrades uit van z’n 2 populairste compacten: de G7 X en ook de G5 X.

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

Geen elektronische zoeker

Groot verschil tussen de G5 X Mark II en de G7 X Mark III is dat de eerste wel een elektronische zoeker heeft en de tweede niet. Bovendien heeft de zoomlens iets minder bereik. Dat verklaart ook gelijk het prijsverschil van zo’n 150 euro. Met de G7 X Mark III kun je je video’s dan weer livestreamen naar Youtube! Ideaal voor vloggers!

Superieure foto’s en video’s

Met de Canon PowerShot G7 X Mark III maak je foto’s die een stuk beter zijn dan je gewend bent met je smartphone. Ook de 4K-video's zijn van superieure kwaliteit. En dat allemaal dankzij de grote 1 inch 20.1 megapixel sensor in combinatie met de razendsnelle beeldprocessor DIGIC 8.

Canon PowerShot G7 X Mark IIIGestapelde sensor en razendsnelle burst

Die sensor is beter dan die van z’n voorganger: hij heeft een gestapeld ontwerp (stacked bsi-cmos-sensor). In combinatie met de DIGIC 8 beeldprocessor kan deze Canon bogen op een bijzonder snelle autofocus, een razendsnelle burst tot 20 beelden per seconde en UHD 4K-video met 30 beelden per seconde.

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon G7 X Mark III

 • Grote 1 inch sensor met 20.1 megapixel
 • Snelle DIGIC 8 beeldprocessor
 • Livestreamen van video naar YouTube
 • Hoogwaardig filmen in 4K
 • Lekker verbonden via wifi en bluetooth

Lichtsterke zoom met ideaal bereik

De G7 X Mark III heeft zoomlens aan boord met een prachtig bereik: 24-100mm in fullframe-equivalent. En hij is lekker lichtsterk: met een maximaal diafragma van f/1.8-2.8 kun je prima beelden schieten bij weinig licht. De optische beeldstabilisatie werkt ook goed mee: die compenseert trillende handen perfect.

Canon PowerShot G7 X Mark IIIFlipscreen voor vloggen

De camera heeft een prachtig slank ontwerp. Achterop vind je een 3 inch LCD-touchscreen dat 180 graden kantelbaar is. Dankzij bluetooth en wifi deel je je beelden snel en eenvoudig op social media. Het flipscreen maakt de camera ideaal voor vlogs en selfies.

Snel in alles

De Canon G7 X Mark III is snel in alles. Hij heeft een superhoge burst maar stelt ook heel snel en precies scherp. Continue-opnames schiet je met maximaal 20 beelden per seconde. De UHD 4K-video heeft ook een mooie snelheid: 30 beelden per seconde in het volle sensorformaat. Je videobeelden worden dus niet gecropt.

Verticale video-opnames en livestreaming

Dat dit een ideale camera voor video-fans is, blijkt ook uit unieke features: de camera ondersteunt verticale video-opnames én kan direct livestreamen naar YouTube, via een Canon iMAGE GATEWAY-account. Andere pro-video specs: je kunt een externe microfoon aansluiten en de HDMI-uitgang verbetert de opnamekwaliteit nog verder.

Grote broer: Canon PowerShot G5 X Mark II

Zoals gezegd is er ook een grote broer mét elektronische zoeker: de PowerShot G5 X Mark II. Ook van die camera zet ik de specs op een rij en hou ik de belangrijkste reviews weer voor jullie bij.

Review van de Canon G5 X Mark II >>

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon PowerShot G7 X Mark III(Professionele) reviewers over de Canon PowerShot G7 X Mark III

De Canon PowerShot G7 X Mark III: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, oktobernummer 2019): De Canon PowerShot G7 X Mark III is op vele vlakken verbeterd ten opzichte van de Mark II, aldus de reviewer van Zoom.nl. “De camera reageert razendsnel, heeft een veelzijdig zoomobjectief en levert beelden met een prima kwaliteit af.” De beelden zijn scherp en vol contrast, ze ogen krachtig. Zoom.nl ziet een voor dit soort camera’s bovengemiddelde beeldkwaliteit.
  Verder is de camera duurzaam uitgevoerd, met een mooie kwaliteit kunststof. Alle knoppen en bewegende delen voelen volgens de reviewer stevig en duurzaam aan. Jammer is wel dat er geen elektronische zoeker op zit. De camera is lekker snel, ook het scherpstellen gaat vlot.
  Ook filmers komen bij deze Canon aan hun trekken. Zij krijgen 4K-video zonder crop, een kantelbaar scherm, een microfooningang. Daarnaast kunnen ze hun videobeelden ook ‘livestreamen’. Het zal volgens Zoom.nl “dan ook geen verrassing zijn als deze derde G7 X een groot succes wordt bij die filmende doelgroep”. Eindoordeel: Goud Award met het hoge cijfer 8.
 • Chip Fotomagazine (full review, novembernummer 2019): Chip heeft een interessante vergelijking van de Canon G5 X Mark II en de G7 X Mark III. Uiteraard komt de G5 beter naar voren als camera voor fotografen, en de G7 als camera voor videografen/vloggers.
  De G7 is erg geschikt om mee te filmen. Handig is daarbij dat je tijdens het opnemen de ISO en het diafragma kunt aanpassen. Ook het volgen van onderwerpen via AF-C kan met de G7 wel, met de G5 niet. Vloggers zullen zeker ook een feature waarderen die de G7 heeft, en de G5 niet: live streamen op YouTube.
  Voor fotografie is de G5 de betere: hij heeft een langer brandpuntbereik (20mm meer aan de telekant) en ook een uitklapbare zoeker. Schiet je veel video, dan heeft de G7 dus voorrang. Eindoordeel voor de G5 is 1.4, voor de G7 is dat 1.6. Hoe lager het cijfer, hoe beter bij Chip...
 • Dpreview.com (Jeff Keller, full review): De Canon G7 X Mark III heeft de kenmerken die zijn voorganger tot een prachtige camera maakten. Hij heeft een snelle lens met 24-100mm zoombereik, zeer goede beeldkwaliteit en een kantelbaar scherm. Voor vloggers zijn er nog mooie features bijgekomen zoals 4K-video zonder crop, live streaming via YouTube, een externe microfoonaansluiting en ondersteuning voor verticale video-opname. De videokwaliteit is goed, hoewel niet de beste in zijn klasse.
  De G7 X III voelt als een premium camera. Hij heeft een goede bouwkwaliteit en ziet er stijlvol uit. Hoewel hij geen zoeker heeft, is het kantelbare LCD-scherm selfie-vriendelijk en is de touch-interface van Canon prima in orde. Mooi is ook dat de Mark III een ingebouwd ND-filter biedt. Leuk voor video-opnamen buitenshuis of als je gebruikmaakt van de mogelijkheden van de lens voor een geringe scherptediepte.
  De DIGIC 8-processor geeft de G7 X III een flinke boost in vergelijking met de Mark II. Je schiet 30fps in raw (met vergrendelde AF) en 8.3fps met continue AF. Het autofocussysteem is prima bij het fotograferen, en kan onderwerpen redelijk goed volgen. Helaas kun je de continue tracking AF en burst-modus niet tegelijkertijd gebruiken.
  Al met al is de G7 X Mark III een zeer goede camera. Voor fotografie is het een van de beste compacte compactcamera's op de markt. Ook de prijs is prima gezien alle features die je krijgt. De video-specs zijn indrukwekkend, maar de autofocus en video-opnamelimiet niet. Frustrerend is het ontbreken van 24p-ondersteuning, maar die komt er wel snel bij via een firmware-update. Eindoordeel: Silver Award met een score van 81%.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Inmiddels een paar weken in bezit en vorige week uitvoerig kunnen testen op vakantie met het gezin. Ik heb de camera aangeschaft voor erbij (naast mijn spiegelreflex camera's) en om mee te filmen. Ik schiet alles in RAW, bevalt goed. Natuurlijk wel iets aan verschil met mijn andere camera's qua lichtgevoeligheid, maar ligt lekker in de hand, zitten genoeg opties op en kunt ook makkelijk manual fotograferen. Ruis komt bij 800 ISO al best wel tevoorschijn, maar is nog handelbaar. Al met al een fijne camera met genoeg mogelijkheden en opties als je niet te veel wilt sjouwen met de spiegelreflex camera's.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “Een fijne camera die ik nog niet zo lang heb en daarom ben ik de vele mogelijkheden nog aan het ontdekken. Niet alleen vind ik deze camera zeer veelzijdig, maar door zijn compactheid gemakkelijk mee te nemen en vanwege zijn kantelbare LCD-touchscreen handig te bedienen. De werking van de autofocus had soms wat sneller gemogen.”
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): Voorganger G7 X Mark II was een compacte en populaire camera, de nieuwe Mark III verbetert die camera verder. Highlights zijn de sterkere video-specs, verbeteringen in de snelheid en nog meer nuttige tweaks.
  Met bepaalde features ligt hij achter bij een aantal camera’s uit de Sony RX100-serie, bijvoorbeeld: geen elektronische zoeker en een meer basic autofocussysteem. Maar anderzijds heeft de Canon wel weer een raw burstmode van 30 beelden per seconde plus in-camera raw-verwerking. Mooie features voor een dergelijke camera.
  Ook de microfooningang – onmisbaar voor vloggers – is niet gewoon op de Sony RX100-serie. Hij zit wel op de RX100 Mark VII, maar die is weer een heel stuk duurder. Jammer dat er geen EVF op zit, maar die zit wel weer op het zustermodel: de Canon G5 X Mark III, die ook verder veel op de G7 X Mark III lijkt.
  Kortom: de Canon PowerShot G7 X Mark III maakt prima foto’s en zeer goede video’s en heeft flink wat mooie features aan boord en veel fysieke knoppen en wielen die het bedienen veraangenamen. Hij heeft weliswaar zeer sterke concurrenten die hem op bepaalde terreinen voorbijstreven, maar als je kijkt naar wat je allemaal krijgt voor je geld, dan is deze Canon een zeer capabele allrounder. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Angela Nicholson, full review): Met de G7 X Mark III houdt Canon vast aan een winnende formule. Behouden is het mooie, rechthoekige, broekzakvriendelijke ontwerp van z’n voorganger. Maar er zitten veel krachtiger video-mogelijkheden op, voor een nieuwe generatie enthousiaste bloggers en vloggers. Enige nadelen zijn het ontbreken van een zoeker en de prijs die aan de hoge kant ligt.
  Is deze Canon te duur, kijk dan zeker naar voorganger PowerShot G7 X Mark II. Die blijft voorlopig in de schappen liggen en is een stuk goedkoper. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Amy Davies, full review): Premium compactcamera’s blijven de laatste jaren maar populair, en dat is terecht. Hoewel je smartphone in veel situaties voldoet als camera, wil je soms toch een echte camera hebben, met het bijbehorende bedieningsgemak, de knoppen en wielen en de superieure beeldkwaliteit en lens.
  De Canon PowerShot G7 X Mark III heeft een berg geweldige features aan boord, het is echt een camera om van te houden. De beeldkwaliteit is excellent, en de video-features kom je bij dit soort camera’s bijna niet tegen – alleen eigenlijk in de veel duurdere Sony RX100 VII.
  Als je voorganger Mark II hebt, is het dan de moeite waard om te upgraden naar de Mark III? Dat hangt ervan af. Als je voornamelijk fotograaf bent, dan ga je er niet heel veel op vooruit. Beide camera’s hebben dezelfde sensor en lens.
  Ook als je zoekt naar een nieuwe reiscamera of een camera voor alledag, dan zou je best naar de goedkopere Mark II kunnen uitwijken. Maar ben je een dedicated vlogger, dan is de combinatie van de nieuwe 4K-video-specs én de microfoon-ingang een soort ‘game-changer. In dat geval is de G7X Mark III een geweldige koop. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon PowerShot G7X Mark III ziet er van buiten misschien vertrouwd uit, maar dit is zeker geen kleine upgrade ten opzichte van z’n voorganger. Er is een rijkdom aan interne verbeteringen waardoor dit een van Canons beste compactcamera’s is voor zowel fotografen als vloggers.
  De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe stacked beeldsensor en de nieuwste DIGIC 8 processor. Samen maken ze van de G7X III een van de snelst schietende fotocamera’s die er zijn plus een van de meest capabele videocamera’s van Canon. Voor het eerst heeft een Canon-camera 4K-video zonder crop. Een grote mijlpaal voor Canon als je kijkt naar recente camera’s van Canon die wel een fikse crop hadden.
  Daar komt bij dat er flink wat andere geavanceerde video-features in de camera zitten, zoals een 3.5mm microfooningang, live streaming naar YouTube via WIFI, ondersteuning van verticale video’s voor IG TV en de 120fps slow-motion modus. Het is dus glashelder dat Canon heel succesvol ‘all the way’ gaat met z’n G7X III om de groeiende vlog-generatie binnen te slepen.
  Toch missen een aantal video-features, zoals een 24fps-modus. Ook zit er geen oog-detectie op, en die moet je anno 2019 toch wel aan boord hebben. Ook ondersteunt de sensor geen fasedetectie autofocus. Ook zit er geen zoeker op, en je kunt er ook geen optionele zoeker op zetten.
  Al met al is de Canon G7X Mark II een serieuze concurrent voor de marktleider: de Sony RX100-serie. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De PowerShot G7X Mark III is een update van Canons populairste compact met 1 inch sensor. Hij heeft een aantal onverwachte features aan boord die vooral erg in de smaak zullen vallen bij videografen en vloggers.
  Zoals de 3.5mm microfooningang, de kans om direct naar YouTube te streamen en de verticale video-optie voor Instagram TV en andere smartphone-platforms – allemaal nieuw voor een 1 inch compactcamera. Canon heeft zelfs z’n scherm-mechanisme naar de sportschool gestuurd, om vloggers tegemoet te komen die de camera bij het scherm willen vasthouden. De nieuwe stacked sensor maakt 4K-video zonder crop mogelijk, slo-mo tot 120fps en snelle bursts van 20fps (raw-modus: 30fps).
  Jammer dat hij niet de fasedetectie autofocus van de laatste RX100-modellen heeft. En gek genoeg heeft hij ook geen 24fps video of oogdetectie. Ook zit er geen elektronische zoeker op. Dat betekent dat Sony’s RX100 IV en V aantrekkelijke alternatieven zijn met hun popup zoekers.
  Maar geen van die Sony’s hebben een microfooningang of de mogelijkheid om live te streamen via WIFI. Ook zoomen ze niet zo ver in met hun lens en ze ontberen een touchscreen. Kortom: de G7X III heeft een aantal unieke features aan boord die hem even populair zullen maken als z’n voorgangers.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, hands on): Canon heeft vastgehouden aan z’n winnende formule met de G7 X Mark III. Het design is net als bij de voorganger heel fijn, rechthoekig en vriendelijk voor je broekzak. Maar hij heeft veel krachtiger video-capaciteiten aan boord, bedoeld voor een nieuwe generatie van bloggende/vloggende enthousiastelingen. Nadelen zijn er ook: een elektronische zoeker ontbreekt en de prijs is fors.

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot G7 X Mark III

 • 1 inch sensor met 20.1 megapixel
 • 4.2x optische zoom: 24-100 mm f/1.8-2.8
 • 20 beelden per seconde in RAW bij continue AF
 • 4K-video (30/25fps, 10 minuten)
 • Full HD: 120fps
 • 3 inch kantelbaar touchscreen met 1.04 miljoen punten
 • Livestreamen van video naar YouTube
 • Ondersteuning voor verticale video
 • DIGIC 8-processor
 • 3.5 mm microfooningang
 • Wifi en Bluetooth
 • 5-assige optische beeldstabilisatie

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon PowerShot G7 X Mark III

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon PowerShot G7 X Mark III. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (18 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy