Canon PowerShot G7 X Mark II: premium compactcamera

De Canon G7 X Mark II is een geavanceerde compactcamera met een grote 1 inch sensor. Hij heeft 5-assige beeldstabilisatie waardoor je ook uitstekend uit de voeten kunt in de schemer. De lichtsterke lens helpt daar ook enorm bij. Goud Award bij fototijdschrift Zoom.nl. “De update maakt deze erg goede camera gewoon nog iets beter.” Alle belangrijke reviews!

Canon PowerShot G7 X Mark IISensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-100mm f/1.8-2.8 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 8 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 319gr | Release datum: februari 2016 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: 477 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon PowerShot G7 X Mark II

 • Veelzijdig zoombereik: lichtsterke 24-100mm lens én 4x digitale zoom
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor met 20.1 megapixel
 • Razendsnel: krachtige DIGIC 7 beeldprocessor
 • Tegen trillende handen: slimme 5-assige beeldstabilisatie
 • Mooie video’s: film in Full HD met 60fps

Een DSLR in je broekzak

De Canon PowerShot G7X Mark II is een schitterende compactcamera met een grote sensor van 1 inch. Dat geeft je de creatieve mogelijkheden en de beeldkwaliteit van een DSLR, maar dan in een formaat dat in je broekzak past.

Canon PowerShot G7 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Bol.com >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark IIKwaliteitsfoto’s en -video’s

Met z’n 1 inch sensor, z’n lichtsterke Canon-lens (f/1.8-2.8) en z’n krachtige DIGIC 7 beeldprocessor is de G7 X II ideaal voor het schieten van kwaliteitsfoto’s en Full HD video’s. Foto’s die je groot kunt afdrukken voor aan de muur.

Prachtig zoombereik: 24-100mm

De G7X Mark II heeft een optische zoombereik van 24-100mm. En dan kun je ook nog eens 4.2x digitale zoomen. Kortom: geen onderwerp is te ver weg. Je mooie, creatieve beelden deel je eenvoudig op je socials via wifi.

Snelle en precieze autofocus

Deze Canon heeft een zeer snelle en precieze autofocus, mede dankzij onderwerpdetectie. Ook op andere manieren is het een snelle camera. Zo heeft hij een burstsnelheid van 8 beelden per seconde. Daarmee leg je ook snelle acties uitstekend vast.

Canon PowerShot G7 X Mark IITrillingvrije beelden

Stel je liever handmatig scherp? Dat kan ook uitstekend met de G7X Mark II. Dankzij MF peaking zie je op je scherm direct of je onderwerp scherp is. Handig is ook Touch AF. Daarmee kun je scherpstellen door te tikken op het grote, heldere touchscherm. De 5-assige beeldstabilisatie zorgt voor trillingsvrije video’s en foto’s.

Mooie Full HD-video’s

Omdat de Canon G7X Mark II al wat ouder is (uit 2016) heeft hij geen 4K-video. Maar hij kan wel prachtig filmen. Je schiet Full HD-video’s van topkwaliteit met 60fps.

Neem de controle over

Met de Canon PowerShot G7X Mark II maak je prachtige platen op de automatische piloot. Als je liever zelf de controle hebt, dan kan dit ook uitstekend. Deze compact heeft uitgebreide handmatige instelmogelijkheden. Je kunt creatief aan de slag dankzij handmatige controle over diafragma, sluitertijd en ISO-waarde.

Canon PowerShot G7 X Mark IIGebruiksvriendelijke camera

Canon staat bekend om z’n gebruiksvriendelijke camera’s. Dat geldt zeker ook voor de G7X Mark II. Hij heeft een handzame ontwerp dat heerlijk vasthoudt. En de bediening is zeer intuïtief. Zo heb je directe toegang tot de meest gebruikte functies en het kantelbare touchscreen maakt het eenvoudig om vanuit bijzondere hoeken je compositie te bepalen.

Je beelden op social media

De Canon PowerShot G7X Mark II is uitgerust met wifi. De wifi-functies zijn snel toegankelijk via de speciale wifi-knop. Zo zet je je opnames snel op je pc. Of je deelt ze in een handomdraai met familie, vrienden en kennissen of op je social media. Bovendien bedien je hem via smartphone of tablet op afstand.

Canon PowerShot G7 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Bol.com >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon PowerShot G7 X Mark IIProfessionele reviewers over de Canon PowerShot G7 X Mark II

De Canon PowerShot G7 X Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Jeff Keller, Carey Rose, full review): Volgens Jeff en Carey heeft Canon goed geluisterd naar z’n klanten en de reviewers. Canon lost met deze Mark II veel problemen op die fotografen hadden met zijn voorganger. En dat gaat op voor een heel breed scala aan onderwerpen. Zo is de grip veel beter, evenals de bursts die je ermee kunt schieten.
  Belangrijkste concurrent is volgens Jeff en Carey de Sony RX100 III. De sterke punten van die camera zijn de slimme pop-up elektronische zoeker, het reactievermogen, de videofuncties, de scherpte van de lens en de accuduur. De fijne details in de jpegs’s van de RX100 III zijn volgens hen iets beter, maar de kleuren van de G7 X II zijn levendiger. De G7 X II biedt verder een betere gebruikerservaring, een veelzijdiger lens en een lagere prijs. Wel is de accuduur teleurstellend.
  Dat maakt de G7 X Mark II een van de beste camera’s in deze klasse. Maar door de jpeg-beeldkwaliteit en de beperkte batterijduur krijgt hij niet de hoogste onderscheiding van DPReview.
  Kortom: de G7 X Mark II is een goed ontworpen compactcamera die plezierig in het gebruik is. Het brandpuntbereik is veelzijdig, de beeldkwaliteit zeer goed. Hij heeft een grote buffer voor bursts. Verscherping en ruisonderdrukking in jpegs zijn wat te hard. Toch heeft Canon een indrukwekkende compactcamera afgeleverd. Eindoordeel: Silver Award met een score van 81%.
 • Canon PowerShot G7 X Mark IIFototijdschrift Zoom.nl (Cees de Jonge, full review): Bij Zoom.nl waren ze al erg tevreden over de Canon G7X, Canons antwoord op de succesvolle Sony RX100-serie. Deze Mark II is sneller en overall wat beter, aldus Cees. Hij houdt een stuk prettiger vast. En je kunt er nu geruisloos mee werken, wat voor straatfotografen fijn is.
  Het touchscreen is nu nog wat veelzijdiger te kantelen, waardoor hij geschikt is om te vloggen en om uit creatieve hoeken te schieten. De burst van de nieuwe processor is wat sneller, en de raw-bestanden hebben een grotere kleurdiepte.
  Spectaculair zijn de verbeteringen niet volgens Cees, “maar de update maakt deze erg goede camera gewoon nog iets beter. Met de nieuwe grip, het bestaande lichtsterke zoomobjectief met ruim zoombereik en de makkelijk te bedienen belichting- en belichtingscompensatie-draaiwielen voelt de camera als een fijne reiscamera.” In vergelijking met concurrent Sony RX 100 III biedt de Canon een betere gebruikersinterface maar mist hij een elektronische zoeker. Eindoordeel: Goud Award met het cijfer 7.7.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De PowerShot G7X Mark II is ten opzichte van zijn voorganger geen grote sprong voorwaarts, aldus Pieter. Maar op subtiele punten is hij toch net iets beter. Het is de enige juiste keuze voor EOS-fotografen die een RAW-camera zoeken in jaszakformaat.
  Er zijn twee concurrenten uit eigen huis. De G5X, maar die is een slagje groter. En de kleinere G9X, die minder functies heeft en een minder lichtsterke lens. “De PowerShot G7X mark II is eigenlijk de perfecte combinatie van deze twee broertjes.”
  Wie de vorige versie heeft, hoeft niet te upgraden volgens Pieter. Maar heb je een oudere camera en wil je meer mogelijkheden en hogere beeldkwaliteit? “Dan kun je eigenlijk niet om de PowerShot G7X mark II heen en is het een prima investering voor je vakantiegeld ;-)”
 • Canon PowerShot G7 X Mark IITechradar.com (Amy Davies, full review): Canon hoefde volgens Amy zijn uitstekende G7 X niet grondig te herzien. De upgrades in de G7 X II bouwen volgens haar voort op de reputatie van de originele camera. Vooral de DIGIC 7-processor verhoogt de prestaties aanzienlijk. De enige teleurstelling is de aanhoudende afwezigheid van een zoeker. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Canon PowerShot G7 X Mark II lijkt aan de buitenkant veel op zijn voorganger, aldus Jim. Maar hij levert wel echt voelbare updates in de prestaties.
  Zo is er een grotere burst-snelheid bij het fotograferen in Raw. Het autofocussysteem is ook beter, hoewel de update hier bescheiden is. Ook de videomogelijkheden zijn verbeterd, evenals de body. Elke verbetering op zich is klein, maar alles bij elkaar is de som groter dan de delen.
  De G7 X II heeft een fors zoombereik voor deze klasse. De lens is mooi lichtsterk en de grote beeldsensor levert solide foto's bij moeilijke belichting. Toch blijft de Sony RX100 III de Editors Choice bij Pcmag. De zoomlens van die camera is beperkter, maar de camera levert een meer consistente scherpte en de camera zelf bevat een innovatieve uitklapbare zoeker. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Canon PowerShot G7 X Mark IIPhotoreview.com.au (full review): De afwezigheid van een ingebouwde zoeker is altijd een deal-breaker voor de reviewers. Daarom bevelen ze eerder de PowerShot G5X aan, die een ingebouwde EVF met hoge resolutie heeft.
  Afgezien daarvan biedt de G7X Mark II waardevolle verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger en presteert hij beter. Daarom is hij toch Editor’s Choice, zeker voor fotografen die niet hechten aan een elektronische zoeker. Eindoordeel: het cijfer 8.7.
 • Wired.com (Brendan Nystedt, full review): De afgelopen jaren zijn er veel vergelijkbare camera's op de markt verschenen. Toch is de PowerShot G7X Mark II volgens Brendan een ‘no-brainer’. “Vanuit mijn perspectief is deze Canon een aantrekkelijkere camera om te fotograferen dan de RX100-lijn van Sony, met gemakkelijk te navigeren bedieningselementen en menu's.”
  Daarom is dit de favoriete point-and-shoot camera van Wired.com. De camera is misschien niet cool of sexy, maar hij is wel goed afgerond en heeft voldoende kracht voor de gemiddelde fotograaf. Ook voor professionals die zoeken naar een flexibele en draagbare camera voor erbij, is de G7 X Mark II een goede camera. Hij werkt als een grotere camera, en hij heeft geavanceerde bedieningselementen en functies aan boord, waardoor je geen spijt krijgt als je je DSLR thuislaat. Eindoordeel: 8/10.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Canon G7X voldoet volledig aan de verwachtingen!! Makkelijk te gebruiken: je loopt als het ware fluitend door het menu om de camera naar jouw wensen in te stellen. Goede beeldweergave door grote sensor (1 inch) waardoor je niet vaak hoeft te flitsen. Trouwens de flitser is door z'n buigzaamheid naar boven en beneden erg handig. Filmen gaat ook simpel en kent goede weergave. Beeldscherm is kantelbaar waardoor je zonder rare fratsen hoog (boven de menigte uit) of laag (vanaf de grond) kunt schieten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ongelofelijk krachtig en compact. Was al langer op zoek naar een echte camera ipv. mijn foon, voornamelijk vanwege optische zoom en de veel uitgebreidere instellingen. Bij uitpakken bleek hij nog veel compacter dan gedacht. Dit is niet alleen een simpele point and shoot maar ook de meer veeleisender gebruiker heeft hier een perfecte camera aan die makkelijk mee te nemen is en zowel binnen als buiten uitstekende opnames maakt die de foto's en video's van een foon zeker overtreffen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Geweldig alternatief voor naast een spiegelreflex. Camera nu enkele dagen in bezit. Aangeschaft om naast Canon spiegelreflex een handzame camera te hebben voor wandel- en fietstochten. Camera voldoet prima, Alle mogelijkheden qua instellingen zijn gelijk aan spiegelreflex. Handig bij Canon is dat gebruiksinstellingen identiek zijn, zodat je niet uitgebreid de handleiding hoeft te raadplegen. Camera makkelijk te bedienen. Klein formaat, juist in deze dagen met behoorlijk vorst overdag, lekker onder je jas. Foto's zijn schitterend. Uitstekende belichting in de sneeuw. Geen afzonderlijke zoeker, maar is geen probleem (ook niet bij zon).” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Bol.com >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon PowerShot G7 X Mark IIBelangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot G7 X Mark II

 • Veelzijdig zoombereik: lichtsterke 24-100mm lens én 4x digitale zoom
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor met 20.1 megapixel
 • Razendsnel: krachtige DIGIC 7 beeldprocessor
 • Tegen trillende handen: slimme 5-assige beeldstabilisatie
 • Mooie video’s: film in Full HD met 60fps
 • Handig: groot kantelbaar touchscreen voor selfies
 • Bij schemering: ingebouwde flitser en ISO 125-12.800
 • Snel schieten: continu-opname met 8fps
 • Creatief: Picture Styles en in-camera RAW-bewerkingen
 • Leuke feature: Timelapse video-modus voor intervalopnames
 • Uitstekend verbonden: wifi en NFC voor delen en op afstand bedienen

Canon PowerShot G7 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Bol.com >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon PowerShot G7 X Mark II

Bekijk een mooie productreview van de Canon PowerShot G7 X Mark II door Kamera-express.nl (5:55 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

 

Canon PowerShot G7 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Bol.com >>

Canon PowerShot G7 X Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Beste compactcamera's tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de beste compactcamera's tot 500 euro.

Beste compactcamera's tot €500 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy