Blackfriday Cameranu

Canon G1 X Mark III: compactcamera met spiegelreflexkwaliteit

Canon G1 X Mark III: compactcamera met spiegelreflexkwaliteit
Canon G1 X Mark III: compactcamera met spiegelreflexkwaliteit

De gloednieuwe Canon PowerShot G1 X Mark III combineert de snelheid, kwaliteit en flexibiliteit van een spiegelreflexcamera met de eenvoudige bediening van een PowerShot compactcamera. Heeft een ongekend grote aps-c sensor aan boord. Kortom: een compact voor semi-professionals. Alle reviews & tests.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief (fullframe-equivalent): 24-72mm f/2.8-5.6 | Beelden per seconde: 7 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 399gr | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.199 euro (Cameranu.nl)

Bekijk de Canon PowerShot G1 X Mark III >>

Canon PowerShot G1 X Mark III Canon G1 X Mark III: enorme sensor

Wauw: Canon pakt met de nieuwe versie van de geliefde G1 X-serie flink uit! De gloednieuwe Canon PowerShot G1 X Mark III compactcamera heeft namelijk een enorme sensor aan boord: een sensor van aps-c formaat. Normaal gesproken tref je die alleen aan in systeemcamera’s en spiegelreflexen.

Compactcamera voor (semi-)professionals

De G1 X Mark III is dan ook een compactcamera voor (semi-)professionals. Z’n voorganger, de G1 X Mark II, was geliefd bij professionele fotografen die hem omarmden als tweede camera naast hun spiegelreflex. De Canon G1 X Mark III past weliswaar niet in je broekzak, maar hij is wel zeer compact waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Bekijk de Canon PowerShot G1 X Mark III >>

Twee keer zo duur, twee keer zo goed?

De Mark III is een heel stuk duurder dan z’n voorganger (ongeveer twee keer zo duur), maar gezien de specs is hij het ook waard. Want de G1 X Mark III heeft beslist vooraan gestaan toen de features werden uitgedeeld... Kijk maar even mee.

Canon PowerShot G1 X Mark III De aps-c sensor van de EOS 80D

De Canon G1 X Mark III is uitgerust met de aps-c sensor die ook in de Canon EOS 80D wordt gebruikt, een spiegelreflexcamera uit het middensegment. Samen met de superieure DIGIC 7 processor en de nauwkeurige optische zoom biedt de G1 X Mark III de flexibiliteit die nodig is voor een breed scala aan onderwerpen, van hoogwaardige straatfotografie tot landschapsfotografie en het schieten van documentaires.

Sensor + processor = uitstekende beeldkwaliteit

Het hart van alle camera’s bestaat uit een sensor en een beeldprocessor. De sensor van de G1 X Mark III is dus ongewoon groot voor een compact. En de DIGIC 7 processor heeft z’n sporen al ruim verdiend in een hele serie uitstekende Canon-camera’s. Samen zorgen ze voor een uitstekende beeldkwaliteit. En dankzij de Auto Lighting Optimiser en Diffraction Correction, die ook in Canons vlaggenschip spiegelreflex EOS-1D X Mark II worden gebruikt, heb je minder tijd nodig voor nabewerking van de opnames.

Goede foto’s bij slecht licht

De G1 X Mark III heeft een hoge gevoeligheid van ISO 100 tot 25.600. Daardoor schiet je ook bij mindere lichtomstandigheden (schemer of binnenshuis) razendscherpe en heldere beelden van schitterende kwaliteit. Of het nu om een scène met veel contrast gaat, zoals binnenshuis, waar een hoge helderheid en weinig ruis belangrijk zijn. Of om onderwerpen met weinig contrast, zoals op een mistige dag: de G1 X Mark III levert altijd uitstekende resultaten.

Canon PowerShot G1 X Mark III Dual Pixel CMOS autofocussysteem

De G1 X Mark III is ook de eerste compactcamera van Canon die is uitgerust met het Dual Pixel CMOS autofocussysteem. Daardoor kun je razendsnel scherpstellen en hoef je geen spontaan moment meer te missen. De beeldstabilisator compenseert daarbij ongewenste bewegingen over 5 assen en levert een winst op van 4 stops. Je kunt dus ook in schemerige omstandigheden lang uit de hand blijven fotograferen zonder te flitsen.

Alle shots zijn raak

En dat de Dual Pixel CMOS autofocus snel is, is een understatement. Hij stelt in slechts 0.09 seconde scherp. Hoe snel knipper jij met je ogen? Die razendsnelle scherpstelling is ook nog eens heel nauwkeurig. Dat geeft je de zekerheid dat al je shots raak zijn.

Zeer fraai bokeh

Het objectief biedt een veelzijdig scherpstelbereik van 24-75mm (fullframe-equivalent) en een minimale scherpstelafstand van maar 10 centimeter. En je kunt werken met een kleine scherptediepte, bijvoorbeeld bij portretten: je onderwerp steekt dan ragscherp af tegen een onscherpe achtergrond. Hiervoor zorgt de combinatie van de grote sensor en het grote f/2.8-5.6 diafragma. Het diafragma is bovendien opgebouwd uit 9 lamellen. Dit biedt je een fraai, cirkelvormig bokeh.

Canon PowerShot G1 X Mark III Prachtige video’s & time-lapses

Met de Canon G1 X Mark III kun je ook schitterende video’s maken. Je kunt in Full HD filmen met 60 beelden per seconde. De vloeiende en trillingsvrije beelden zijn het resultaat van Dual Pixel-autofocus en 5-assige beeldstabilisatie. Daarnaast biedt de camera time-lapse en prachtige panoramamogelijkheden.

Intuïtieve bediening

Ondanks z’n professionele features is de Canon G1 X Mark III zeer eenvoudig, intuïtief te bedienen. En je kunt de camera simpel aanpassen aan je eigen wensen. De centraal geplaatste elektronische zoeker biedt een hoge resolutie. En je kunt eenvoudig scherpstellen via het touchscreen.

Weerbestendige body: fotograferen in de regen

Nog een feature die de professionele kwaliteit van de G1 X Mark III onderstreept: de body is weerbestendig. Daarmee kun je de camera gerust bij slecht weer gebruiken (mist of een regenbui). Wil je nog dieper het water in: je kunt hem gebruiken met een optioneel verkrijgbare onderwaterbehuizing.

Canon PowerShot G1 X Mark III Canon G1 X Mark III: uitstekend verbonden

Ook met de connectiviteit zit het wel goed. De Canon G1 X Mark III is uitgerust met onder meer wifi en Dynamic nfc. Zodat je met een simpele tik verbinding maakt met bijvoorbeeld je smartphone. Via je smartphone met Bluetooth schakel je je camera op afstand in en je kunt hem op afstand bedienen.

Stiekem edelherten fotograferen

De volledig handmatige bediening via wifi maakt het mogelijk om een live beeld weer te geven op je smartphone of tablet. Stel je de mogelijkheden eens voor: je kunt bijvoorbeeld edelherten of wilde zwijnen observeren en fotograferen, zonder ze bij hun bezigheden te storen!

Canon PowerShot G1 X Mark III Ideaal alternatief voor de DSLR

Kortom: de G1 X Mark III combineert de snelheid, kwaliteit en flexibiliteit van een spiegelreflexcamera met de super eenvoudige bediening van een PowerShot compactcamera. Deze camera is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een compact alternatief voor een DSLR, maar wel spiegelreflexkwaliteit verlangt.

Absolute topper (verwacht ik)

Mark my words: de G1 X Mark III wordt een absolute topper onder de compactcamera’s. Ik ben razend benieuwd naar de reviews! En ik zet hem vast op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas/Kerst...

Bekijk de Canon PowerShot G1 X Mark III >>

Canon PowerShot G1 X Mark III Wat vinden professionele reviewers?

De Canon PowerShot G1 X Mark III: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen echte reviews, de camera is nog niet op de markt (verwacht: november 2017). Wel een paar ‘first impressions’, ze staan hieronder. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Techradar over de Canon PowerShot G1 X Mark III

Reviewsite Techradar heeft de hand weten te leggen op een pre productiemodel van de G1 X Mark III. En de reviewers zijn onder de indruk: “Certainly a big improvement over the undercooked G1 X Mark II. The fact that Canon has managed to engineer a camera this size with a large APS-C sensor is very impressive.” En nog indrukwekkender is het dat dit de eerste aps-c compactcamera is met een zoomlens aan boord. Daarmee is de G1 X III een unieke camera. “Canon may have hit the sweet spot for enthusiast photographers with the PowerShot G1 X Mark III.”

Camaralabs over de Canon PowerShot G1 X Mark III

De Canon PowerShot G1X Mark III heeft niet minder dan een heuse aps-c sensor aan boord, aldus reviewer Gordon Laing van Cameralabs. Een van de grootste sensoren die je op dit moment kunt vinden in compactcamera’s. En deze Canon is de enige compact die deze enorme sensor koppelt aan een zoomlens, een elektronische zoeker, een zeer goed touchscreen plus een fasedetectie autofocussysteem “that provides confident focus-pulling in movies and tracking on stills at 7fps.”

Een van Canons meest aantrekkelijke camera’s

Hij heeft geen 4k video aan boord, maar dat viel volgens de reviewer te verwachten. En ook niet onverwachts: het is een van de duurste compacten van dit moment. “But there's no denying the appeal of the overall feature-set and squeezing the photo and movie quality of models like the EOS 80D into a compact weatherproof body weighing less than 400g. It's one of Canon's most compelling cameras for a while and looks set to be as popular as a standalone camera as it will a companion to larger DSLRs.”

Pocket-lint over de Canon PowerShot G1 X Mark III

Ook reviewsite Pocket-lint is enthousiast. In de wereld van de compactcamera’s is het heel zeldzaam dat je er eentje vindt met een aps-c sensor aan boord. Dat alleen al maakt van deze G1 X III een mijlpaal. “And a hugely capable one. Sure, the aperture limitations from that 24-72mm f/2.8-5.6 equivalent lens are a little bit of an issue, but the large-scale sensor makes such light work of image quality that Canon has a surefire success on its hands here.” Wel eentje die nogal prijzig is helaas. “But given that it's out there entirely on its own with no competition gnawing at its heels, we think those who have been seeking such a camera for some time will be thoroughly impressed.”

Trustedreviews over de Canon PowerShot G1 X Mark III

Reviewsite Trustedreviews kan bijna niet geloven dat zo’n kleine camera zo’n grote sensor én ook nog een zoomlens kan bevatten. “What’s more, from my short time with it so far it appears to be a very usable camera indeed, with excellent handling and rapid autofocus. It’s fair to say there’s nothing else quite like it on the market.” Dus zoek je een pocketcamera met een kort zoombereik en de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, zet dan de G1 X III zeker bovenaan je lijstje.

Bekijk de Canon PowerShot G1 X Mark III >>

 

Canon PowerShot G1 X Mark III Belangrijkste kenmerken van de Canon PowerShot G1 X Mark III

 • Zeer bijzonder voor compactcamera’s: 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Dual Pixel CMOS autofocus: zeer snel en nauwkeurig scherpstellen
 • Gemakkelijke en snelle bediening via het 3 inch kantelbaar touchscreen
 • 5-assige beeldstabilisatie en een hoge ISO-gevoeligheid
 • Filmen in Full HD-kwaliteit met 60 frames per seconde
 • Creatieve opties en geavanceerde connectiviteit
 • DIGIC 7 beeldprocessor
 • Uitstekende beeldstabilisatie
 • Kortste focusafstand: 10cm
 • Water- en stofbestendig

Bekijk de Canon PowerShot G1 X Mark III >>

 

Beste compactcamera’s van dit moment Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Canon PowerShot G1 X Mark III

Zo’n mooie camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Canon PowerShot G1 X Mark III beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Bekijk de Canon G1 X Mark III op Cameranu >>

Een andere uitstekende webshop is natuurlijk Kamera-express.nl!

Bekijk de Canon G1 X Mark III op Kamera-express >>

 

Beste objectieven voor je spiegelreflex- of systeemcamera

Op zoek naar een geweldige lens voor je spiegelreflex- of systeemcamera? Neem dan een kijkje in mijn toplijsten hieronder.

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende camera, kijker of objectief? Denk aan occasions!

Zoek je een geweldige camera, objectief of verrekijker, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Hulp bij het kiezen: de Tassenvinder Zoek je de beste cameratas? Gebruik de Tassenvinder!

Cameranu.nl heeft een superhandige keuzehulp ontwikkeld: de Tassenvinder. Daarmee snor je binnen no time jouw ideale cameratas op. Zo wordt kiezen wel heel makkelijk. Keuze uit ruim 2400 tassen!

Open de Tassenvinder >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

De mooiste fotoreizen

Bekijk de mooiste fotoreizen van SNPLeer foto's maken op de mooiste bestemmingen met SNP Natuurreizen. Tijdens een prachtige fotoreis leer je van een echte natuurfotograaf de fijne kneepjes van het vak.

 • Vakanties op de meest fotogenieke plekken ter wereld
 • Reizen naar landen als Schotland, Finland, IJsland, Alaska
 • Maar ook dichtbij huis op Schiermonnikoog