Sony RX10 II | Beste uit de Test Bridgecamera

Wat is de beste bridgecamera van dit moment? Volgens reviewers is de Sony RX10 II de absolute winnaar. Schitterende camera, maar niet goedkoop!

Sensor: 1 inch | 20.2 megapixel | Lens: 24-200mm, f/2.8 | Elektronische zoeker: ja | Touchscreen: nee | Beelden per seconde: 14 | Video: 4K | Gewicht: 813gr | Frankwandelt-rating 88/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Sony RX10 Mark IIFantastische bridgecamera

De Sony RX10 Mark II krijgt hoge waarderingen van de fotovakbladen en reviewers op internet. Een fantastische superzoomcamera, oordelen ze.

Sony RX10 II

De reviewers zijn vol lof over de Sony RX10 Mark II. Het is volgens hen een bijzondere en zeer goede bridgecamera met groot diafragma (2.8) bij elke brandpuntsafstand: een geavanceerde camera. De body is gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en hij voelt solide en zwaar aan. De grip op het leerachtige materiaal is goed en er is voldoende ruimte op de achterkant voor je duim. De knoppen zijn goed geplaatst. Het scherm is draaibaar en het menu is logisch opgebouwd. De zoeker is van goede kwaliteit en het schermpje bovenop laat de instellingen zien.

Opvolger: Sony Cybershot RX10 IV

De Sony RX10 Mark II heeft een opvolger: de Sony RX10 IV. Nou ja opvolger: het is een andere camera, met heel veel meer zoombereik. Je kunt er 25x mee zoomen, van 24mm tot 600mm. Geweldige camera, en de nieuwe nummer 1 in de categorie Superzoomcamera's. Benieuwd?

Bekijk mijn review van de Sony RX10 IV >>

Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Sony RX10 IV op Bol.com >>

Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX10 Mark II Sony RX10 II in het kort

Grote compact

Deze bridgecamera is groot uitgevallen, je stopt hem niet even snel in je kontzak. Toch is dit een compactcamera. Het is in mijn ogen echt een spiegelreflex lookalike. Een robuuste camera met als meest opvallende ijzersterke punt een perfecte, lichtsterke lens.

Briljante fotokwaliteit

De combinatie van een 24-200mm zoomlens met een constant f/2.8 maximaal diafragma zie je niet bij andere compactcamera's. Alleen dure spiegelreflex-objectieven hebben die combi in huis. Bijvoorbeeld de professionele L-serie objectieven van Canon. De kwaliteit van de foto's is ernaar: die is niet minder dan briljant.

Geweldig voor filmers

Ten opzichte van de voorganger, de Sony RX10, zijn een aantal grote verbeteringen doorgevoerd. De Sony RX10 II is uitgerust met 's werelds eerste 'stacked cmos-sensor'. Vooral filmers zullen de nieuwe eigenschappen van deze indrukwekkende sensor waarderen: denk aan 4K en slow motion met 1000fps. Voor pure fotografen is de winst misschien wat minder. Maar foto's maken kon de voorganger toch al als de beste.

Wat is een bridgecamera?

Een bridgecamera is een digitale camera met geavanceerde functies. Denk aan handmatige instelmogelijkheden, een veelzijdige maar niet verwisselbare zoomlens en een elektronische zoeker. De naam komt van het Engelse 'bridge', dat brug betekent. Die naam verwijst naar de plaats die bridgecamera's innemen tussen compactcamera's en spiegelreflexcamera's.

Opvolger Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Andere reviewers over de Sony RX10 II

Sony RX10 Mark II 1. Zoom.nl over de Sony RX10 II

Bridgecamera's waren lange tijd toestellen met vooral een enorme zoomlens. De nadruk lag niet zozeer op kwaliteit. De laatste jaren hebben sommige van deze camera's een enorme sprong vooruit gemaakt. De Sony RX10 II is daar volgens Zoom.nl een uitstekend voorbeeld van. Grote pluspunten volgens Zoom.nl:

 • uitstekende zoomlens, die over het hele bereik erg lichtsterk is
 • lens is bij open diafragma zowel scherp in het centrum als in de hoeken
 • kantelbaar scherm met goede resolutie en kleurweergave
 • elektronische zoeker is een enorme stap voorwaarts vergeleken met z'n voorganger

2. Tweakers over de Sony RX10 II

Tweakers vindt de grootste vernieuwing van de RX10 II: de stacked sensor. Deze gloednieuwe sensor levert vooral voordeel op voor de videomogelijkheden. “In fotokwaliteit zien we geen tot weinig vooruitgang ten opzichte van de voorgangers, maar wie van filmen houdt, zal zeker onder de indruk zijn van de videomogelijkheden. Niet alleen kunnen de camera's in 4k opnemen, ook ondersteunen ze 120 frames per seconde in 1080p.”

Eindoordeel: een 8,5

Opvolger Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Sony RX10 Mark II 3. DPReview over de Sony RX10 II

Deze Sony RX10 II is een van de meest veelzijdige camera's op de markt, zo oordeelt de bekende reviewsite DPReview. Hij staat op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau als de excellente Sony's RX100 IV compactcamera. DPreview roemt vooral de videokwaliteiten: “Its video offerings are some of the best you'll find in any camera, not just in the bridge camera segment of the market, and I see no reason this camera could not be used for professional-quality video capture.”

Ook over de andere kwaliteiten van deze bridgecamera is DPReview bijzonder goed te spreken: “Image quality is also top notch, and the same is true of the camera's ergonomics. The lens offers a terrific focal range and is impressively sharp throughout. The camera is also extremely responsive; there is virtually no delay between half pressing the shutter to acquire focus, and pressing it the rest of the way to fire a frame. The buffer is also immense and autofocus, when using AF-S is snappy and accurate.”

Eindoordeel: DPReview Gold Award

4. Imaging-recource.com over de Sony RX10 II

De reviewsite Imaging-recource.com laat er ook geen twijfel over bestaan: de Sony RX10 II is nóg beter dan z'n voorganger. “The same great body, lens, and resolution are retained, but 2015's model focuses faster, shoots faster for longer, has an even more enjoyable viewfinder and – for those who favor using that finder – even boasts just slightly better battery life.”

Sony RX10 Mark IV op CameraNU.nl >> 

5. Techradar.com over de Sony RX10 II

De grote Amerikaanse reviewsite Techradar.com is ook een en al lof over deze camera: “Like the RX10, the RX10 II is a tempting option for photographers on the move who value image quality above a huge zoom range. It's expensive compared to the competition, but it's a serious alternative to a DSLR and a few lenses.”

Sony RX10 Mark II 6. Ephotozine.com over de Sony RX10 II

Tot slot Ephotozine.com, het grootste Engelse online fotografie-magazine. De reviewer is zeer te spreken over de weerbestendige body van de RX10 Mark II. “It gives you confidence to use the camera in a variety of conditions, even when the weather is less than ideal.”

Ephotozine is ook enthousiast over de combinatie van objectief en sensor in deze camera: “The combination of a bright f/2.8 Carl Zeiss 8.3x optical zoom lens, along with a 20 megapixel 1inch BSI CMOS sensor means that the camera is capable of delivering good images even in low light conditions, thanks also to the built in image stabilisation. A bright f/2.8 constant aperture means you can make the most of the camera's ability to blur the background for both video and stills photography.”

Eindoordeel: Highly Recommended

Opvolger Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX10 Mark II Voordelen van de Sony RX10 II op een rij

Volgens diverse reviewers heeft de Sony RX10 II de volgende pluspunten:

 • Fotokwaliteit is goed
 • Foto's bij normaal licht zijn goed
 • Beeldstabilisatie is zeer goed
 • Dynamisch bereik is zeer goed
 • Geen last van vertekening
 • Zeer weinig last van donkere hoeken
 • Weinig last van lichtreflecties (bij lichtbron buiten beeld)
 • Bediening is goed
 • Scherm is goed
 • Zoeker is zeer goed
 • Videokwaliteit is zeer goed
 • Resolutie en scherpte is goed
 • Snelheid is goed

Opvolger Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Alle Sony compactcamera's op een rij

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik heb alle compactcamera’s van Sony overzichtelijk voor je op een rij gezet. Alle modellen: edelcompacten, travelzooms, superzooms en actioncams. Handig!

Alle Sony compactcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy