Beste compactcamera's 2022 | Top 10

Ben jij ook zo dol op fotograferen? Lekker met je camera de natuur of de stad in en mooie platen schieten? Een compactcamera is daarvoor geknipt. Maar welke moet je kiezen? Frankwandelt schiet te hulp met deze Top 10 compactcamera's. Bekijk de allerbeste kleine camera’s!

Laatste update: 15 januari 2022

Sony RX100 VII Beste compactcamera’s op een rij

Wat zijn de 10 allerbeste compactcamera’s van dit moment? Hieronder staan ze overzichtelijk op een rij. Klik op een camera om er alles over te lezen.

Top 10 compactcamera’s:

  1. Sony RX100 VII | Rating: 97/100 | Bekijk >>
  2. Sony RX10 IV | Rating: 96/100 | Bekijk >>
  3. Sony RX100 VI | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  4. Sony RX100 V(A) | Rating: 92/100 | Bekijk >>
  5. Fujifilm X100V | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  6. Panasonic LX100 Mark II | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  7. Canon G5 X Mark II | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  8. Panasonic TZ200 | Rating: 87/100 | Bekijk >>
  9. Leica D-Lux 7 | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  10. Canon G7 X Mark III | Rating: 85/100 | Bekijk >>

Ook interessant:

  • Nieuwe compact: Ricoh GR IIIx | Bekijk >>
  • Nóg 10 uitstekende compactcamera's | Bekijk >>
  • Compacten voor straatfotografen | Bekijk >>

 

Nieuwe compactcamera: Ricoh GR IIIx

De Ricoh GR IIIx is de ideale compactcamera voor wie van straatfotografie houdt. Hij is zo compact dat hij in je zak past, heeft een grote aps-c sensor, weegt slechts 262 gram en heeft een nieuwe lichtsterke 40mm lens (fullframe-equivalent).

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.24 megapixel | Objectief: 26.1mm / fullframe-equivalent: 40mm f/2.8 | Beelden per seconde: 10 | Minimale scherpstelafstand: 6cm | Video: Full HD | Scherm: vast touchscreen | Gewicht body: 262gr | Release datum: eind september 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Ricoh GR IIIx >>

Ricoh GR IIIx op CameraNU.nl >>

Ricoh GR IIIx op Cameraland.nl >>

Ricoh GR IIIx op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX100 VII 1. Sony RX100 VII: ultieme reis- en vlogcamera

De Sony RX100 VII heeft een bijzonder veelzijdig zoombereik: 24-200mm. Hij is nóg sneller dan z’n voorganger die al een wereldrecord boekte met z’n autofocussysteem. Ideaal voor op reis én om te vloggen.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-200mm f/2.8-4.5 (8x optische zoom) | Beelden per seconde: 90 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 302gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Sony RX100 VII moet kopen

De sensor van nummertje 7 uit de fameuze RX100-serie van Sony is verder verbeterd. Helemaal nieuw zijn de autofocusfuncties die ook zitten in de Sony A9, het vlaggenschip voor professionals. En hij schiet 20 beelden per seconde, waarbij de elektronische zoeker geen black-outs vertoont. Kortom: alles is beter.

Real-time autofocus

Sony is de allerbeste camerafabrikant op het gebied van autofocus. En de RX100 VII heeft alle high tech-snufjes in huis. Zo volgt Real-time tracking je onderwerp als een vasthoudende terriër. En dankzij Real-time Eye AF worden de ogen in je portretten loeischerp. Oók bij dierenportretten.

Ideaal voor vloggen

Het touchscreen van de RX100 VII kun je 180 graden omhoog en 90 graden naar beneden klappen. Dit flipscreen is ideaal voor vlogs en opnames uit hoge of lage hoeken. Door het scherm aan te tikken, stel je razendsnel scherp op je onderwerp.

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX100 VII

De Sony RX100 VII heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX10 IV op CameraNU.nl 2. Sony RX10 IV: ultieme superzoom

De Sony RX10 Mark IV is nog weer een stuk beter dan z'n al geweldige voorganger. En vooral: veel sneller. Zo snel dat de serieuze reviewers zowat van hun test-stoeltjes vielen van verbazing. Winnaar van een prestigieuze TIPA-award!

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Optische zoom (fullframe-equivalent): 24-600mm (25x), f/2.4-4.0 | Elektronische zoeker: ja | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 1.095gr | Release datum: november 2017 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 1.699 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Sony Cybershot RX10 IV moet kopen

Ruim een jaar na introductie van de spectaculair goede superzoomcamera Sony RX10 Mark III kwam Sony al met de opvolger: de Mark IV. Met de Mark III heeft Sony de EISA-Award in de wacht gesleept, en de Mark IV viel in de prijzen met de TIPA-award 2018. Wie stopt Sony? En nu ik toch vragen stel: waar blijft de opvolger?

Razendsnelle superzoom

Razende snelheid is een van de kernkwaliteiten van deze forse superzoom (ruim een kilo schoon aan de haak). Schiet in de burststand liefst 24 beelden per seconde met volledige AF/AE-tracking (de III doet het met 14 bps ook niet slecht). En daarnaast werkt de autofocus als een malle zo goed. Kortom: de Mark IV is een waar snelheidsmonster. En dat is uniek voor superzoomcamera’s.

Uitstekende reviews

De Sony RX10 Mark IV biedt uitstekende prestaties voor zowel hobbyfotografen als professionals die op zoek zijn naar de ultieme alles-in-één camera. Alle belangrijke reviews zijn vol lof over deze superzoom. Zo noemt de belangrijkste reviewsite DPReview hem ‘De Ultieme Bridgecamera’.

Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Sony RX10 IV op Bol.com >>

Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX10 IV

De Sony RX10 IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony RX100 VI 3. Sony RX100 VI: razendsnelle travelzoom

Met de RX100 VI zet Sony een reuzenstap. Deze compacte reisgenoot beschikt over een van de snelste autofocussystemen ter wereld. En let eens op dat schitterende zoombereik: 24-200mm!

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-200mm f/2.8-4.5 (8x optische zoom) | Beelden per seconde: 24 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 301gr | Release datum: juni 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Sony RX100 VI moet kopen

Met deze zesde generatie voegt Sony nog twee zeer begerenswaardige aspecten aan de prijswinnende RX100-serie toe: een razendsnelle autofocus, bijna de snelste ter wereld (de snelste heeft opvolger Sony RX100 VII, hierboven in het lijstje). Plus, misschien nog wel mooier: een veel langer zoombereik. Daarmee breekt hij met de vorige versies in de RX100-serie en is daarmee een compleet nieuwe edelcompact. Hij is ook een stuk voordeliger dan z’n opvolger, de Mark VII.

Concurrent van Panasonic TZ100 en TZ200

Tot nog toe moest de RX100-serie het doen met een bereik van 24-70mm (fullframe-equivalent). Het zesde lid van de familie heeft een zoombereik van maar liefst 24-200mm. Daarmee gaat Sony ook direct de concurrentie aan met de Panasonic travelzoom-serie: de TZ100 en de TZ200.

Meest gebruikte brandpuntbereiken

De RX100 VI combineert de door professionele fotografen meest gebruikte brandpuntbereiken in één lens: 24-70mm en 70-200mm. Dankzij excellent glas krijg je uitstekende scherpte van hoek tot hoek bij alle brandpuntsafstanden.

Ideale alles-in-één-camera

Deze Sony is misschien wel de ideale alles-in-één-pocketcamera voor op reis. Maar hij is ook uitstekend inzetbaar voor stadsgezichten, straatfotografie, portretten, sportmomenten, wildlife, macrofotografie en product/food-fotografie.

Sony RX100 VI op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VI op Bol.com >>

Sony RX100 VI op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX100 VI

De Sony RX100 VI heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX100 V 4. Sony RX100 V(A): edelcompact in het kwadraat

Sony is uitvinder van de 1 inch edelcompact. Met deze vijfde versie van de befaamde RX100-serie heeft Sony een edelcompact in het kwadraat afgeleverd. Prestigieuze TIPA-award 2017. Gewoon een loeigoeie compact dus. En inmiddels flink in prijs gedaald!

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Optische zoom (fullframe-equivalent): 24-70mm, f/1.8-2.8 | Elektronische zoeker: ja | Display: kantelbaar, geen touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 299gr | Release datum: november 2016 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 717 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Sony RX100 V(A) moet kopen

De vijfde versie van de alom geprezen RX100-serie levert nog weer betere beelden dan z’n voorganger. Hij is nog weer sneller, heeft nog meer geavanceerde opties in huis. En dat alles past nog steeds prima in je broekzak! Waar ligt de grens? En kijk even naar het prijskaartje: bij introductie kostte hij 1.200 euro, inmiddels is die prijs honderden euro’s gekelderd.

Perfect voor actie- of sportfotografie

Een van de grensverleggende verbeteringen is het toevoegen van een 'Fast Hybrid AF-systeem' met 315 fase-detectiepunten. Mooie woorden, maar voor jou betekent het dat je in staat bent om binnen 0.05 seconde scherp te stellen. Perfect dus voor actie- of sportfotografie. Of zoals een klant op CameraNU.nl het verwoordt: “Praktisch gesproken kun je je camera op bewegende mensen richten en zo'n 20 RAWs per seconde schieten die eigenlijk allemaal raak en scherp zijn.”

4K van ongekende kwaliteit

Schiet je graag filmpjes? Ook dan is dit jouw compact. De 4K-video's zijn van ongekend hoge kwaliteit. Scherp, gedetailleerd, helder. Ook in slow motion-clips is de Mark V(A) een echte pro. Op YouTube circuleren filmpjes waar je mond van openvalt zo mooi.

Schitterende beelden in de schemer

Nog een ijzersterk punt van deze versie van de Sony RX100: hij schittert bij schemer. Ook als het licht minder wordt, kun jij door blijven schieten zonder flits. Zelfs op de hoogste gevoeligheid van 12.800 ISO levert deze compact nog bruikbare beelden.

Sony RX100 V(A) op CameraNU.nl >>

Sony RX100 V(A) op Bol.com >>

Sony RX100 V(A) op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX100 V(A)

De Sony RX100 V(A) heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X100V 5. Fujifilm X100V: dé compact voor straatfotografie

De Fujifilm X100V is dé premium compactcamera voor straatfotografen. Ook populair bij reportage- en productfotografen. Op alle fronten fors verbeterd. En helemaal de hemel ingeprezen door alle reviewers. En wat is-ie móóóói! Ik heb hem gekocht en ben er bijna dagelijks mee op pad!

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Vast objectief (fullframe-equivalent): 35mm f/2.0 | Elektronische zoeker: ja | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K/30fps | Gewicht: 469gr | Release datum: eind maart 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.449 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Fujifilm X100V moet kopen

Kijk je puur naar de beeldkwaliteit, dan staat deze Fujifilm X100V met stip op nummer 1 van dit lijstje. Die beeldkwaliteit is namelijk exceptioneel goed voor een compact. Hij is zelfs beter dan die van veel spiegelreflexen uit dezelfde prijsklasse. Reden: er zit een professionele aps-c-sensor in, die exact dezelfde is als die van de befaamde, professionele Fujifilm X-T4 en X-Pro3. En die behoren tot de top systeemcamera’s van dit moment (ik heb zelf de X-T4 in huis). Ook de vaste prime-lens is van topkwaliteit, zoals we van Fuji gewend zijn.

Speciaal voor straat- en reportagefotografie

De camera is vooral bedoeld en geschikt voor straat- en reportagefotografen die licht bepakt en onopvallend hun schitterende, eersteklas platen willen schieten. Die beelden zijn razend scherp, zeer gedetailleerd en van uitstekende kleurtoon. Heel mooi zijn ook de jpg’s die rechtstreeks uit de camera rollen. Bewerken is niet meer nodig. Bovendien is het een bijzonder snelle camera: start vlot op en heeft een rappe en accurate autofocus.

Alleen voor rasechte fotografen

Alles heeft z’n prijs, zo ook deze camera. Ten eerste letterlijk: hij is niet goedkoop. Ten tweede figuurlijk: hij heeft een vaste primelens aan boord. Dus je kunt er niet optisch mee zoomen (wel enigszins digitaal). Kiekjesschieters en zoomfanaten: blijf ver weg van deze X100V. Rasechte fotografen: sla je spaarvarken aan diggelen!

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Bol.com >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger: Fujifilm X100F

De voorganger van deze fantastische compact is de Fujifilm X100F. Die is ook ontzettend goed én zo’n 350 euro goedkoper. Hij is alleen tweedehands nog verkrijgbaar, vaak voor een aantrekkelijke prijs. Ook de X100F heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic LX100 Mark II 6. Panasonic LX100 Mark II: compact maestro

Klein meesterwerkje met voor een compactcamera een enorme sensor, 4K-video en 4K-photo, en handige controle-ringen. Plus een uitstekende elektronische zoeker, onmisbaar bij felle zon. Nóg beter dan z’n voorganger!

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 17 megapixel | Optische zoom (fullframe-equivalent): 24-75mm f/1.7-2.8 | Beelden per seconde: 11 | Elektronische zoeker: ja | Display: niet kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 349gr | Release datum: oktober 2018 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Panasonic LX100 Mark II moet kopen

Als je hem ziet, word je direct verliefd! Wat een prachtig vormgegeven camera is dit. Maar de Panasonic LX100 Mark II is niet alleen een lekker ding. Het is ook een zeer geavanceerde camera. Hij heeft een sensor die ook te vinden is in veel systeemcamera’s: de microfourthirds. Een joekel van een sensor dus voor zo'n klein cameraatje. Daarmee maak je haarscherpe foto's en 4K video's.

4K-foto-modus aan boord

Ook heeft de LX100 II een 4K-foto-modus aan boord. Daarmee schiet je onder andere een reeks foto’s in 4K-kwaliteit. Achteraf zoek je het beste beeld uit en dat sla je op in 8 megapixel-kwaliteit. Uitzoeken doe je heel snel in de camera zelf.

Handmatige scherpstelring

De camera heeft nog meer handige functies aan boord. Zo heeft de lens een handmatige scherpstelring. Draaiknoppen op de bovenkant geven snel toegang tot bijvoorbeeld de sluitertijd.

Geweldige opnames bij weinig licht

Met de Leica DC Vario-Summilex lens heeft de LX100 Mark II een ideaal bereik voor het maken van groothoek- en portretfoto’s. Het diafragmabereik van f/1.7-2.8 en het ISO-bereik van 100-25.600 laten je geweldige opnames maken bij weinig licht. De lens heeft een 9-blads diafragma voor het maken van opnames met een fraaie scherptediepte (bokeh).

Panasonic LX100 Mark II op CameraNU.nl >>

Panasonic LX100 Mark II op Camerland.nl >>

Panasonic LX100 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic LX100 Mark II

De Panasonic LX100 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon PowerShot G5 X Mark II 7. Canon G5 X Mark II: klein en flexibel

Fantastische upgrade van de al uitstekende voorganger. Heeft een grote 1 inch sensor en is razendsnel. Aan boord: een popup elektronische zoeker (EVF) en een mooi vlog/selfie-scherm dat je 180 graden kunt kantelen. Silver Award op DPReview.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-120 mm f/1.8-2.8 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K / 25fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: ja (uitklapbaar) | Gewicht body: 340gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Canon G5 X Mark II moet kopen

Ondanks de steeds betere beeldkwaliteit van smartphones blijven premium compactcamera’s met een grote 1 inch sensor en een optische zoomlens ongekend populair. Dat weet ook Canon. Daarom brengt de firma een zeer fikse upgrade uit van z’n populairste compactcamera: de G5 X.

Uitmuntende beeldkwaliteit

Deze hoogwaardige compactcamera is lekker compact en toch robuust. De snelle DIGIC 8 processor in combinatie met de 1 inch sensor zorgt voor foto’s en 4K-video’s met een uitmuntende beeldkwaliteit. Lekker snel is hij ook: je schiet bursts tot 30 beelden per seconde.

Ideaal zoombereik: 24-120mm

Met 5x optische zoom heeft de lens 24-120mm tot z’n beschikking. Dat zoombereik is ideaal voor heel veel fotogenres: van landschapsfotografie tot portretfotografie en alles was daar tussenin zit. De lens is bovendien lekker lichtsterk: het diafragma is f/1.8 in de groothoekstand en f/2.8 ingezoomd. Daarmee creëer je een prachtig wazige achtergrond.

Canon G5 X Mark II op CameraNU.nl >>

Canon G5 X Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon G5 X Mark II

De Canon G5 X Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic TZ200 8. Panasonic TZ200: eersteklas travelzoom

Opvolger van de TZ100, die nog steeds een van de beste travelzoomcamera’s van dit moment is. Met flink wat verbeteringen. De belangrijkste: hij heeft veel meer telebereik (15x optische zoom).

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-360mm / f/3.3-6.4 | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen | Gewicht: 340gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 619 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Panasonic TZ200 moet kopen

Naar de Panasonic TZ200 hebben vele fotografen reikhalzend uitgekeken. En niet alleen wie op reis of vakantie gaat, want het is een echte allrounder. Nog steeds is voorganger TZ100 razend populair. En nog steeds is het de allerbeste travelzoomcamera. Op de TZ200 na dan.

Enige travelzoom met grote sensor

Net als de TZ100 heeft ook de TZ200 een grote 1 inch sensor aan boord, waarmee de TZ100 zo’n geliefde travelzoom is voor velen. Alle concurrenten hebben namelijk wel een groot zoombereik, maar een veel kleinere sensor aan boord. De Sony RX100 VI en RX100 VII zijn weliswaar kwalitatief nóg beter dan de TZ200, maar hebben veel minder zoombereik (200mm). Ze staan hierboven in dit lijstje.

Prachtig bereik: 24-360mm

De enige kritiek die je op de TZ100 kon hebben was dat het zoombereik beperkt was (25-250mm). Met de TZ200 heeft Panasonic daar wat aan gedaan: het bereik is opgeschroefd tot 24-360mm. Zodat je ook dat kleine vogeltje beeldvullend in je zoeker kunt krijgen. Top!

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Cameraland.nl >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic TZ200

De Panasonic TZ200 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Leica D-Lux 7 9. Leica D-Lux 7: edelcompact met microfourthirds sensor

Top compactcamera met een joekel van een sensor, een spatheldere elektronische zoeker en een mooi touchscreen. En: heerlijk stijlvol om te zien!

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 17 megapixel | Objectief: 10.9-34mm f/1.7-2.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: eind november 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 1.225 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Leica D-Lux 7 moet kopen

Misschien wordt het wel een nieuwe trend om compactcamera’s uit te rusten met de enorme microfourthirds sensor? Wat zeker is: hiermee gaat Leica scoren.

Leica D-Lux 7 versus Panasonic LX100 Mark II

Deze camera lijkt van binnen sterk op de Panasonic LX100 Mark II, hierboven in het lijstje. Waarom scoort hij dan lager? Vergelijk de prijzen maar eens met elkaar! Ze zijn beide even goed. De Leica ziet er alleen een stuk stijlvoller uit. Voor fotografen die op uiterlijk vallen...

Hoogwaardige camera, uitzonderlijke beeldkwaliteit

De Leica D-Lux 7 heeft een hoogwaardige afwerking, een uitzonderlijke beeldkwaliteit en vele handmatige instelmogelijkheden. Deze Leica beschikt over een grote multi-aspect microfourthirds sensor van 17 megapixel. De foto’s doen niet onder voor die van een spiegelreflex.

Leica D-Lux 7 op CameraNU.nl >>

Leica D-Lux 7 op Coolblue.nl >>

Leica D-Lux 7 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Leica D-Lux 7

De Leica D-Lux 7 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon PowerShot G7 X Mark III 10. Canon PowerShot G7 X Mark III: geweldige foto’s én vlogs

Canon zet de ontwikkeling van z’n premium compactcamera’s door. De Canon G7 X Mark III is een upgrade van de uitstekend besproken voorganger. Hij heeft een grote 1 inch sensor voor schitterende foto’s. Dankzij z’n vlogscherm is hij ook ideaal voor vloggers. Goud Award bij Zoom.nl.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-120 mm f/1.8-2.8 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K / 25fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 304gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 689 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Waarom je de Canon G7 X Mark III moet kopen

Met de Canon PowerShot G7 X Mark III maak je foto’s die een stuk beter zijn dan je gewend bent met je smartphone. Ook de 4K-video's zijn van superieure kwaliteit. En dat allemaal dankzij de grote 1 inch 20.1 megapixel sensor in combinatie met de razendsnelle beeldprocessor DIGIC 8.

Gestapelde sensor en razendsnelle burst

Die sensor is beter dan die van z’n voorganger: hij heeft een gestapeld ontwerp. In combinatie met de DIGIC 8 beeldprocessor kan deze Canon bogen op een bijzonder snelle autofocus, een razendsnelle burst tot 20 beelden per seconde en UHD 4K-video met 30 beelden per seconde.

Lichtsterke zoom met ideaal bereik

De G7 X Mark III heeft een zoomlens met een prachtig bereik van weidse groothoek tot tele. En hij is lekker lichtsterk, waardoor je ook fraaie beelden schiet bij weinig licht. De optische beeldstabilisatie compenseert trillende handen perfect.

Canon G7 X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon G7 X Mark III op Bol.com >>

Canon G7 X Mark III op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon G7 X Mark III

De Canon G7 X Mark III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon PowerShot G1 X Mark III Nóg 10 uitstekende compactcamera’s

Er zijn zoveel uitstekende compactcamera’s op dit moment, dat een top 10 veel te krap is. Hieronder nóg 10 uitstekende camera’s die eigenlijk in deze toplijst thuishoren.

 

Leica Q2 De Leica Q’s: beste compactcamera’s voor straatfotografen

De Leica Q2, Leica Q2 Monochrom en Leica Q-P zijn niet voor iedereen weggelegd. En daarom niet opgenomen in bovenstaand lijstje. Bijzonder goede compactcamera’s zijn het. Maar schreeuwend duur. Echt camera’s voor professionele specialisten. Vooral straatfotografen zijn lyrisch.

Toppers in fotografie

Tegelijk kunnen ze niet ongenoemd blijven. Want het zijn toppers in fotografie. Zo hebben ze een van de beste groothoeklenzen van dit moment aan boord. Deze compactjes bezitten bovendien een sensor die je alleen in de toppers van de systeemcamera’s en spiegelreflexen aantreft: fullframe. Nieuwste telg is de Q2 Monochroom, waarmee je fantastische zwart-witbeelden schiet. Benieuwd naar deze exceptionele camera’s? Bekijk de reviews!

Review van de Leica Q2 >>

Review van de Leica Q-P >>

Review van de Leica Q2 Monochrom >>

 

Beste Koop & Beste uit de Test

Benieuwd naar de compactcamera-tests van de Consumentenbond? Bekijk de vier compacten die Beste Koop zijn en de vier compacten die Beste uit de Test zijn.

Beste Koop >>

Beste uit de Test >>

 

Reviewsites & fotovaktijdschriften

Dit artikel is samengesteld na een analyse van een groot aantal reviews op reviewsites en in fotovakbladen. Alle kennis van die reviews is dus samengebald in mijn artikel. Onder meer de volgende sites/magazines heb ik hiervoor afgestruind:

  • Dpreview.com
  • Techradar.com
  • Expertreviews.co.uk
  • Tweakers.net
  • Kenrockwell.com
  • Photographyblog.com
  • Ephotozine.com
  • Cameralabs.com
  • Consumentenbond.nl
  • Photofacts.nl
  • Fototijdschrift Zoom
  • Fototijdschrift Focus
  • Fototijdschrift Digifoto Pro
  • Fototijdschrift Chip Magazine
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)

 

Beste compactcamera's tot 500 euro Beste compactcamera's tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de beste compactcamera's tot 500 euro.

Beste compactcamera's tot €500 >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit moment Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Mijn review van de iPhone 13 Pro

Onlangs kocht ik de iPhone 13 Pro. En ik ben er nog steeds van aan het bijkomen: wat een geweldige smartphone is dit! De beelden die uit de camera’s rollen zijn verbluffend, het nieuwe scherm werkt soepel en intuïtief, de accuduur is waanzinnig lang. Benieuwd? Bekijk mijn review!

Mijn review van de iPhone 13 Pro >>

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (58 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy