Black Friday bij CameraNU.nl
Black Friday bij Kamera-express.nl

De 11 beste action camera's van 2020

Zoek je de beste action camera van dit moment? De ideale kleine en super robuuste videocamera voor biken, surfen, skydiven, skaten of andere stoere actiesporten? Bekijk de allerbeste action cams van 2020. Alleen voor echte durfals!

Laatste update: 15 november 2020

De 11 beste action camera’s van 2020

De beste action camera van 2020 is de GoPro Hero 8 Black. Met dit vlaggenschip van GoPro maak je vloeiende 4K-video en kun je livestreamen op social media. Ben je benieuwd naar de 11 allerbeste action camera’s van 2020? Ze staan hieronder voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die camera op deze pagina).

ActioncameraPrijsRating
Nieuwe action camera'sBekijk >>
01. GoPro Hero 8 Black€ 37996/100Bekijk >>
02. GoPro Hero 7 Black€ 31995/100Bekijk >>
03. GoPro Hero 7 Silver€ 21992/100Bekijk >>
04. DJI Osmo Action€ 34792/100Bekijk >>
05. GoPro Max€ 45990/100Bekijk >>
06. Insta360 ONE R€ 53990/100Bekijk >>
07. Sony RX0 Mark II€ 63590/100Bekijk >>
08. Garmin Virb Ultra 30€ 34989/100Bekijk >>
09. Sony FDR-X3000R 4K€ 41988/100Bekijk >>
10. GoPro Hero 7 White€ 18986/100Bekijk >>
11. DJI Osmo Pocket€ 30985/100Bekijk >>

 

Ideale camera voor actiesporten

Action camera's (afgekort: action cams) zijn kleine, simpele, oerdegelijke videocameraatjes die je meeneemt op je snelle sport. Om je actieve leven vast te leggen. Op je bike door de bossen. Surfend over metershoge golven. Terwijl je een gewaagde skydive maakt van een hoge Alp. Of razendsnel abseilt in duizelingwekkende kloven.

Action cam: voor stoere actie

Action cams zijn anders dan welke andere camera dan ook. Als je een gewone camera in je hand hebt, ben je toch altijd bang dat je hem op de grond laat stuiteren. Een action camera doet daar niet moeilijk over. De action cam is ontworpen voor stoere, snoeiharde actie. Hij kan tegen een stootje. Tegen een hele serie knalharde beuken zal ik maar zeggen. Lacht-ie om.

Klein, robuust & simpel te bedienen

Action cams zijn gemaakt om aan je helm, surfboard, auto of ander voortrazend object te klikken. Ze zijn klein, robuust en simpel. Geen batterij toeters en bellen, geen ingewikkelde menu’s. Een kind kan de was doen. Met een lens die jouw voortrazende wereld vastlegt in Full HD- of 4K-video. Met een supergroothoek fish-eye perspectief. Wauw, wat ziet die wereld er opeens spannend uit!

Razend populair bij extreme sporters...

Doordat ze zo lekker klein zijn, en zulke dramatische beelden opleveren, zijn ze razend populair bij extreme sporters. Ze leggen hun avonturen vast met hun action cam die aan ze vastzit. En waar ze geen omkijken naar hebben, terwijl de kluiten modder ze om de oren vliegen. Ook professionele filmers en tv-producenten gebruiken action camera's: ze kunnen ermee filmen op plekken of in situaties waarin ze een gewone videocamera niet kunnen gebruiken. En de kwaliteit van de beelden is gewoon uitstekend.

... en bij professionele filmers

Ook professionele filmers en tv-producenten gebruiken action camera's. Ze kunnen ermee filmen op plekken of in situaties waarin ze een gewone videocamera niet kunnen gebruiken. En de kwaliteit van de beelden is gewoon uitstekend.

Beste action camera's

Marktleider is zonder meer GoPro. De Hero action cams van GoPro herken je uit duizenden: ze hebben de iconische vorm van een doosje. Maar je hebt ze ook in andere vormen en van andere merken. De keuze is enorm. Daarom hieronder de allerbeste action cams op een rij. Zodat jij door de bomen het bos weer ziet en lekker in actie kunt komen. Al dan niet in het bos ;)

Gebaseerd op de beste reviewsites

Mijn Toplijst is gebaseerd op de tests en beoordelingen van de beste reviewsites voor camera's. Welke dat zijn en hoe deze Toplijst precies tot stand is gekomen, lees je onderaan dit artikel.

Drie nieuwe action camera’s

Liefst drie nieuwe actioncams staan te trappelen om onderstaande toplijst te betreden. Natuurlijk de GoPro Hero 9 Black, die hoge ogen gooit. Maar ook nieuw en bijzonder zijn de DJI Osmo Pocket 2 en de 360 graden action camera Insta360 ONE X2. Mis ze niet!

 

GoPro Hero 8 Black1. GoPro Hero 8 Black: numero uno!

Dit vlaggenschip van GoPro is de krachtigste Hero ooit! Met nog vloeiendere 4K-video, super slow motion-video’s en live streaming. Nieuw zijn de uitklapbare montagebevestiging, betere beeldstabilisatie en een optionele Media Mod.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Op het oog biedt het nieuwe vlaggenschip van GoPro niet veel nieuws. En de upgrade ten opzichte van z’n voorganger is ook niet wereldschokkend. Grootste verschillen: de Hero 8 heeft een uitklapbare montagebevestiging, betere beeldstabilisatie en een optionele Media Mod. Die laatste is een behuizing met microfoon waarop je allerlei accessoires kunt bevestigen.

Veelzijdige, schokvrije actioncam

Alles wat al goed was aan de Hero 7, tref je uiteraard ook in de Hero 8. Zo is ook deze Hero een veelzijdige en schokvrije actioncam met een superslank ontwerp. Hij past makkelijk in je zak, en dankzij de ingebouwde inklapbare plaatjes wissel je binnen luttele seconden van bevestiging.

Waarom is de GoPro Hero 8 Black een goede action cam?

  • Verbeterde beeldstabilisatie
  • Uitklapbare montagebevestiging
  • 4K-video en SuperPhoto
  • Streamen via Facebook Live
  • Timewarp en Timelapse video's én 8x slowmotion
  • Optionele Media Mod

Beeldhoek lens: 170° | Video: 4K (60fps), 2.7k (120fps), 1080p (240fps) | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: september 2018 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 375 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

GoPro Hero 8 op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 op Bol.com >>

GoPro Hero 8 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 8 Black

De GoPro Hero 8 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 7 Black op CameraNU.nl2. GoPro Hero 7 Black: óók fantastisch

Van de troon gestoten door z’n opvolger, de Hero 8 Black. Maar hij is bijna net zo goed, en heeft alles aan boord om je acties op superieure wijze vast te leggen. Extra mooi: hij is een stuk goedkoper dan z’n voorganger.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De specs van de Hero 7 Black liegen er niet om. Zo kan hij filmen in 4K met 60fps, in 2.7k met 120fps en in 1080p met 240fps. Met de GoPro Hero 7 Black leg je verbluffend vloeiende beelden vast. En je kunt al je avonturen in fantastische slo-mo’s herbeleven dankzij de ultrahoge framesnelheid en de mogelijkheid om je beelden tot 8x langzamer af te spelen.

Beelden vergelijkbaar met gimbal

Deze Hero is robuust en waterdicht zonder behuizing. De gloednieuwe HyperSmooth-stabilisatie van de Hero 7 Black zorgt voor stabilisatie vergelijkbaar met een gimbal. Dit topmodel voorspelt je beweging en corrigeert deze.

Waarom is de GoPro Hero 7 Black een goede action cam?

  • HyperSmooth beeldstabilisatie
  • Bedienen met voice commands
  • 4K-video en SuperPhoto
  • Streamen via Facebook Live
  • Timewarp en Timelapse video's én 8x slowmotion
  • Makkelijk te bediening touchscreen

Beeldhoek lens: 170° | Video: 4K (60fps), 2.7k (120fps), 1080p (240fps) | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: september 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 319 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

GoPro Hero 7 op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 7 op Bol.com >>

GoPro Hero 7 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 7 Black

De GoPro Hero 7 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 7 Silver op CameraNU.nl3. GoPro Hero 7 Silver: de beste allrounder!

De GoPro Hero 7 Silver is een geweldige allround action camera. Met het intuïtieve touchscreen maak je supersimpel vloeiende 4K-video en levendige foto’s. Perfecte action cam voor elk avontuur, diep onder de zeespiegel of hoog op de skipiste.

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Wil je niet de topprijs betalen maar wel een top action camera? Dan is de GoPro Hero 7 Silver voor jou. De perfecte camera voor al je avonturen. Robuust en volledig waterdicht is hij. En hij biedt fantastische beeldkwaliteit. Vloeiende 4K-video en levendige foto's spatten van je scherm.

Even simpel als je smartphone

Uiteraard is GPS aan boord. Daarmee meet je hoe snel, hoog en ver je gaat. Het intuïtieve touchscreen werkt net als je smartphone. Zo maak je moeiteloos de beste opnames. En het mooie is: je foto’s en video’s zet je direct op je GoPro-app zodat je ze eenvoudig kunt delen.

Waarom is de GoPro Hero 7 Silver een goede action cam?

  • 4K-video met 30fps én videostabilisatie
  • 10 megapixel foto’s met WDR
  • Makkelijk te bediening touchscreen
  • Bedienen met voice commands
  • Verticale beelden opnemen
  • Direct delen via Instagram Stories

Video: 4k (30fps) / 2x slow-mo | Fotofunctie: ja > 10 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 94gr | Release datum: september 2018 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 219 euro op Coolblue.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

GoPro Hero 7 Silver op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 7 Silver op Bol.com >>

GoPro Hero 7 Silver op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 7 Silver

De GoPro Hero 7 Silver heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Action op CameraNU.nl4. DJI Osmo Action: uitdager van GoPro Hero

Bekende drone-bouwer DJI zet een reuzestap op de markt van actiecamera’s met de Osmo Action Camera. Deze actioncam is waterdicht en schiet 4K-video met 60 beelden per seconde en 100Mbit/s inclusief stabilisatie. Grote concurrent voor de GoPro Hero 7.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Marktleider GoPro kan z’n borst natmaken: een nieuwe, geweldige actioncamera ligt in de schappen. Van fabrikant DJI, die heel groot geworden is als drone-bouwer. Zeg je drone, dan zeg je DJI. Zeg je actioncam, dan zeg je GoPro... en DJI.

Professionele 4K-video

Met de Osmo Action schiet je net zo makkelijk actie-video’s als prachtige selfies voor Facebook, Instagram en YouTube. Of je nu skiet, surft, fietst, hardloopt of motorcrosst: de Osmo houdt jouw tempo met gemak bij. De 4K-video’s zijn van professioneel niveau. Spatscherp, vloeiend en met een hoge resolutie.

Waarom is de DJI Osmo Action een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: razendscherpe video’s en foto’s
  • Superlens: heldere f/2.8 lens met beeldhoek van 145 graden
  • Waterdicht tot 11 meter diep
  • Stabiele beelden: RockSteady beeldstabilisatie
  • Bediening met stemcommando’s
  • Twee LCD-schermen

Video: 4k @ 60fps / Full HD @ 240fps / 8x slow-mo | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: nee | Gewicht: 124gr | Release datum: 22 mei 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 347 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl en op Coolblue.nl

DJI Osmo Action op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action op Bol.com >>

DJI Osmo Action op Kamera-express.nl >>

DJI Osmo Action op Coolblue.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Osmo Action

De DJI Osmo Action heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Max op CameraNU.nl5. GoPro Max: actioncam én 360-gradencamera

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Deze actioncam is tegelijk ook een flitsende 360-gradencamera. Aan boord zijn 2 camerasensoren en 2 lenzen, waarmee je je wereld in schitterende video’s van 360 graden rondom vastlegt.

Klantreviews op Bol.com >>

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Hij combineert de vertrouwde prestaties van een Hero actioncam met de mogelijkheid 360-graden opnames te schieten, waarbij je alles om je heen filmt.

Creatiefste GoPro ooit

Dit is de creatiefste GoPro ooit. Je mist nooit meer een moment, terwijl je in duizelingwekkende vaart van een steile helling afsuist, of onderwater de woeste baracuda’s van je af probeert te houden. Ik noem maar wat mogelijkheden.

Waarom is de GoPro Max een goede action cam?

  • Sferische 360-graden-video’s
  • 360-gradenfoto’s en Hypersmooth 2.0
  • Surround-sound dankzij 6 microfoons
  • Waterdicht tot 10 meter
  • Max Superview breedbeeld
  • Touchscreen en montagebevestiging

Video: Hero-video in 1440p60/1080p60 / 360-graden video in 5.6K30 | Fotofunctie: ja > 16.6 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 24 oktober 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 469 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Max

De GoPro Max heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 ONE R op CameraNU.nl6. Insta360 ONE R: modulaire actioncam met 1 inch sensor

De Insta360 ONE R is een modulaire actioncam die nu beschikbaar is in een bundel met een grote 1 inch sensor met 19 megapixel. En dat betekent: uitmuntende beeldkwaliteit in een actioncam die je naar je hand kunt zetten. Je filmt in 5.3K met 30fps of 4K met 60fps.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de Insta360 ONE R ‘1 inch-editie’ schiet je spectaculaire beelden van hoge kwaliteit, dankzij z’n grote 1 inch sensor. Dat is echt een groot verschil met veel andere actioncams, die een veel kleinere sensor hebben. De hoge resolutie van 19 megapixel gaat mooi samen met de grote sensor, en zorgt voor gedetailleerde, ragscherpe beelden.

Modulair ontwerp

De Insta360 ONE R heeft een ‘modulair’ ontwerp. Dit houdt in dat je verschillende modules kunt wisselen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Deze ‘1 inch-editie’ heeft een module met een grote 1 inch sensor en lijkt het meest op de Sony RX0 II die ook een 1 inch sensor heeft.

Waarom is de Insta360 ONE R een goede action cam?

  • Topkwaliteit video: 5.3K met een framerate van 30fps
  • Nog vloeiender video: 4K met een framerate van 60fps
  • Beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
  • Hoge resolutie: 19 megapixel foto's
  • FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie

Sensor: 1 inch | Resolutie: 19 megapixel | Objectief: 35mm f/3.2 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 5.3K op 30fps / 4K op 30, 60fps / 2.7K op 30, 60fps / 1920p op 30, 60, 120fps | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 599 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Bol.com >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 ONE R

De Insta360 ONE R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl7. Sony RX0 Mark II: high end action cam

De Sony RX0 Mark II is meer dan een action camera. Het is de kleinste & lichtste compactcamera ter wereld. Hij is zeer robuust, water- en stofdicht en schokbestendig. Aan boord is een grote 1 inch sensor, 4K-video en een kantelbaar display.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de Sony RX0 II heb je de kleinste en lichtste compactcamera ter wereld in handen. En wát voor eentje. Water- en stofdicht, schok- en drukbestendig. Anders dan voorganger Mark I heeft hij nu ook 4K-video en een kantelbaar display in huis. Gebleven is de grote 1 inch sensor. De ideale camera voor vloggers en avontuurlijke fotografen.

Is het een action cam of niet?

De RX0 II is voorzien van een vaste groothoeklens. En hij is ontworpen om meerdere camera’s met elkaar te verbinden. Volgens Sony is het geen action cam in de eigenlijke zin van het woord. Het is volgens het bedrijf een geheel nieuw type camera. Ontworpen voor een nieuwe generatie van creatieve filmmakers. Een beetje een marketingpraatje is dit natuurlijk wel, maar het zij Sony vergeven...

Waarom is de Sony RX0 Mark II een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch beeldsensor
  • Superlens: Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoek
  • Vloeiend filmen: 4K-video met beeldstabilisatie
  • Robuust: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
  • Klaar om te vloggen: 180 graden kantelbaar scherm
  • Razendsnel: continu-opnames tot 16fps

Sensor: 1 inch | Resolutie: 15.3 megapixel | Objectief (fullframe-equivalent): 24mm f/4.0 | Video: 4K | Gewicht: 117gr | Release datum: mei 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 699 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX0 Mark II

De Sony RX0 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Garmin Virb Ultra 30 action camera8. Garmin Virb Ultra 30: spraakherkenning & beeldstabilisatie

Briljante action cam die volgens sommigen nog beter is dan de GoPro's. Heeft spraakherkenning aan boord: “Start recording!” Hoge scores op Wired.com en Bikeradar.com.

Klantreviews op Bol.com >>

Fonkelende ster aan het action-firmament van de bekende GPS-Koning Garmin. Je kunt hem besturen met eenvoudige stemcommando's, superhandig als je even zonder handen zit. De uitstekende beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je video opneemt zonder schokken of trillen, zodat je de beelden prettig terugkijkt. Met de Virb app gebruik je je smartphone als afstandsbediening om de opname van je avonturen draadloos te starten. Je legt opnames vast met een resolutie tot maximaal 4K met 30 beelden per seconde.

Hoogtemeter, hartslagmeter, powermeter

Uniek aan de Garmin: de sensoren in de camera voorzien je video's van meetwaarden zoals hoogte, locatie en omgevingstemperatuur. Dit is handig wanneer je al je acties precies wilt vastleggen. Je kunt nog meer sensoren koppelen, bijvoorbeeld hartslagband, cadanssensor, powermeter. In een auto kun je zelfs gebruikmaken van een OBD2-dongle om ook alle informatie die je auto verzamelt toe te voegen. Kicken voor cijfer-freaks.

Waarom is de Garmin Virb Ultra 30 een goede action cam?

  • Werkt met stembesturing
  • Vloeiende filmbeelden dankzij beeldstabilisatie
  • Video's vol detail dankzij hoogwaardig 4K
  • Hoog aantal fps in Full HD: vertraag je beelden tot schitterende slomo video's
  • Ingebouwde sensoren die je prestaties meten

Gewicht: 88gr | Wifi: ja | GPS: ja | Waterdicht: ja (40 meter) | Video: 4K | Fotofunctie: ja > 16 megapixel | Timelapsefunctie: ja | Burstfunctie: ja | Touchscreen: ja | Release datum: 2016 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 399 euro op Bol.com

Garmin Virb Ultra 30 op Bol.com >>

 

Sony FDR-X3000R 4K action cam op CameraNU.nl9. Sony FDR-X3000R: veelzijdig en krachtig

Geweldig mooie action cam. Krijgt een 'Gold Award' in het decembernummer 2016 van fototijdschrift Digifoto Pro.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Veelzijdige action cam met 4K aan boord. De B.O.S.S. beeldstabilisatie is liefst 13 keer beter dan de vorige generatie. Haarscherpe en vloeiende beelden gegarandeerd. Deze action cam kan in 4K filmen met behoud van beeldstabilisatie of in Full HD met 100 beelden per seconde voor mooie slomo-video’s. Hierbij zie je details die je met je blote oog ontgaan. De FDR-X3000R is spatwaterdicht. Met de meegeleverde onderwaterbehuizing is het een soort tank: stof en schokken deren hem niet, en je kunt 30 minuten tot 60 meter onder water filmen.

Prachtige opnames bij weinig licht

De Sony FDR-X3000R heeft een 12 megapixel sensor plus een lichtsterke Zeiss Tessar lens met een maximaal diafragma van f/2.8. Dat betekent: zelfs bij weinig licht maak je prachtige opnames. Je bepaalt zelf de beeldhoek van je film: wide, medium of small. En er is 3 keer optische zoom aan boord, om je video's een nog dynamischer gevoel te geven.

Waarom is de Sony FDR-X3000R 4K een goede action cam?

  • 3x optische zoom aan boord
  • Ultragroothoek 170 graden FOV-lens
  • Wifi Remote met monitoring en bediening
  • Ondersteunt 4K, 1080p, 720p en 480p video
  • 13 keer krachtigere optische beeldstabilisatie
  • 3 beeldhoekinstellingen: wide, medium of small
  • 12 megapixel foto's met burst-/interval-modus

Gewicht: 89gr | Wifi: ja | GPS: nee | Waterdicht: Spatwaterdicht | Video: 4K > 30fps | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Timelapsefunctie: ja | Burstfunctie: ja | Touchscreen: nee | Release datum: zomer 2017 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 419 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Sony FDR-X3000R 4K op CameraNU.nl >>

Sony FDR-X3000R 4K op Bol.com >>

Sony FDR-X3000R 4K op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 7 White10. GoPro Hero 7 White: instapmodel met allure!

Wil je een fantastische action cam maar is je budget beperkt? De gloednieuwe GoPro Hero 7 White is er voor jou. Voor een instapper is hij rijkelijk voorzien van mooie features. Vloeiende video’s, spetterende foto’s, intuïtief touchscreen, stembediening en ga zo maar door.

Klantreviews op Bol.com >>

Hij is robuust, klein en helemaal waterdicht, zodat je 'm overal mee naartoe neemt. Dat mini-boxje verrijkt al je avonturen. Het mooie is dat de bediening even simpel is als die van je smartphone. Gewoon vegen en tikken zoals je gewend bent. Een coole selfie maken is ook zo gedaan.

Stabiele beelden

Schokken en trillingen in je video’s zijn verleden tijd. Al je video’s zijn voortaan lekker vloeiend en ‘smooth’. Of je nu op ski’s de piste af stormt, in de woelige zee aan het snorkelen bent of met je crossmotor door de modder scheurt.

Waarom is de GoPro Hero 7 White een goede action cam?

  • Robuuste en waterdichte action cam
  • Makkelijk te bediening touchscreen
  • Videostabilisatie en 10 megapixel foto’s
  • Bedienen met voice commands
  • Verticale beelden opnemen
  • Direct delen via Instagram Stories

Video: Full HD @ 30fps / 2x slow-mo | Fotofunctie: ja > 10 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: nee | Gewicht: 92gr | Release datum: september 2018 | Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs: 239 euro op Bol.com

GoPro Hero 7 White op Bol.com >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 7 White

De GoPro Hero 7 White heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Pocket11. DJI Osmo Pocket: ideale actioncam voor vloggers

De DJI Osmo Pocket is een compacte actioncamera die je overal mee naartoe neemt. Je stopt hem zo in je jaszak of tas. Maar laat je niet in de luren leggen door het mini-formaat: de Osmo schiet fantastische 4K-video’s met 60 frames per seconde.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De DJI Osmo Pocket maakt van elk moment een filmische herinnering. De Osmo is ‘s werelds kleinste 3-assige gimbal. Dankzij het compacte formaat neem je hem makkelijk overal mee naartoe. En schiet je altijd en overal de mooiste beelden.

Lichtgewicht en compact

De Osmo is een lichtgewicht gimbal en 4K-cameracombinatie die slechts 116 gram weegt. Compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Dankzij de 3-assige stabilisatie maak je prachtige, vloeiende opnames.

Waarom is de DJI Osmo Pocket een goede action cam?

  • Gimbal camera met 1/2.3 inch CMOS sensor
  • Extreem compact en lichtgewicht ontwerp
  • Kleinste 3-assige gimbal ooit ontworpen
  • Intelligente geavanceerde opties
  • Filmen in 4K met 60fps

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Gimbal: 3-assig / Pan-Yaw: 280 graden / Tilt: 145 graden / Roll: 45 graden | Video: 4K | Connectiviteit: Bluetooth / Wifi | Gewicht body: 116gr | Release datum: 15 december 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 299 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

DJI Osmo Pocket op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Pocket op Bol.com >>

DJI Osmo Pocket op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Osmo Pocket

De DJI Osmo Pocket heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Zo is deze Toplijst tot stand gekomen

Het complete internet heb ik afgestruind voor deze Toplijst. Koortsachtig op zoek naar reviews en tests op de beste reviewsites voor camera’s. En ik heb alle tests en beoordelingen van A tot Z gelezen en geanalyseerd. Doe ik altijd als ik op zoek ben naar een camera of lens. Alleen het beste is goed genoeg, toch?

De reviewsites

De reviews en tests op onder meer de volgende sites heb ik voor deze Toplijst met elkaar vergeleken:

  • Dpreview.com
  • Tweakers.net
  • Pcmag.com
  • Digitaltrends.com
  • Digitalcameraworld.com
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)
  • Amazon.com (gebruikersreviews)
  • Action-cam-test.org
  • Techradar.com
  • Snowplaza.nl
  • Tomsguide.com
  • Ephotozine.com
  • Dcrainmaker.com

 

Beste onderwater & outdoor camera's van dit momentBeste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De mooiste Black Friday Deals bij CameraNU.nl

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (27 beoordelingen)