De 10 beste action camera's van 2024

Zoek je de beste action camera van dit moment? De ideale kleine en super robuuste foto/videocamera voor biken, surfen, skydiven, skaten of andere stoere actiesporten? Bekijk de allerbeste action cams van dit moment. Alleen voor echte durfals!

Laatste update: 17 april 2024

GoPro Hero 12 BlackDe allerbeste action camera’s

De beste action camera van dit moment is de GoPro Hero 12 Black. Met dit vlaggenschip van GoPro maak je vloeiende 5K-video en kun je livestreamen op social media. Ben je benieuwd naar de allerbeste action camera’s? Ze staan hieronder voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die camera op deze pagina).

De kampioenen 😁

  1. GoPro Hero 12 Black | Rating: 92/100 | Bekijk >>
  2. GoPro Hero 11 Black Mini | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  3. DJI Action 4 | Rating: 89/100 | Bekijk >>
  4. DJI Osmo Pocket 3 | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  5. Insta360 Ace Pro | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  6. Insta360 ONE RS | Rating: 83/100 | Bekijk >>
  7. GoPro Max | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  8. Insta360 ONE R | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  9. Sony RX0 Mark II | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  10. Insta360 ONE X3 | Rating: 80/100 | Bekijk >>

Ook interessant:

 

Ideale camera voor actiesporten

Action camera's (afgekort: action cams) zijn kleine, simpele, oerdegelijke videocameraatjes die je meeneemt op je snelle sport. Om je actieve leven vast te leggen. Op je bike door de bossen. Surfend over metershoge golven. Terwijl je een gewaagde skydive maakt van een hoge Alp. Of razendsnel abseilt in duizelingwekkende kloven.

Action cam: voor stoere actie

Action cams zijn anders dan welke andere camera dan ook. Als je een gewone camera in je hand hebt, ben je toch altijd bang dat je hem op de grond laat stuiteren. Een action camera doet daar niet moeilijk over. De action cam is ontworpen voor stoere, snoeiharde actie. Hij kan tegen een stootje. Tegen een hele serie knalharde beuken zal ik maar zeggen. Lacht-ie om.

Klein, robuust & simpel te bedienen

Action cams zijn gemaakt om aan je fiets- of motorhelm, surfboard, auto of ander voortrazend object te klikken. Ze zijn klein, robuust en simpel. Geen batterij toeters en bellen, geen ingewikkelde menu’s. Een kind kan de was doen. Met een lens die jouw voortrazende wereld vastlegt in 4K-video. Met een supergroothoek fish-eye perspectief. Wauw, wat ziet die wereld er opeens spannend uit!

Razend populair bij extreme sporters...

Doordat ze zo lekker klein zijn, en zulke dramatische beelden opleveren, zijn ze razend populair bij extreme sporters. Ze leggen hun avonturen vast met hun action cam die aan ze vastzit. En waar ze geen omkijken naar hebben, terwijl de kluiten modder ze om de oren vliegen.

... en bij professionele filmers

Ook professionele filmers en tv-producenten gebruiken action camera’s: ze kunnen ermee filmen op plekken of in situaties waarin ze een gewone videocamera niet kunnen gebruiken. En de kwaliteit van de beelden is gewoon uitstekend.

Beste action camera's

Marktleider is zonder meer GoPro. De Hero action cams van GoPro herken je uit duizenden: ze hebben de iconische vorm van een doosje. Maar je hebt ook uitstekende actioncams van andere merken. De keuze is enorm. Daarom hieronder de allerbeste action cams op een rij. Zodat jij door de bomen het bos weer ziet en lekker in actie kunt komen. Al dan niet in het bos 😁

Gebaseerd op de beste reviewsites

Mijn Toplijst is gebaseerd op de tests en beoordelingen van de beste reviewsites voor camera's. Welke dat zijn en hoe deze Toplijst precies tot stand is gekomen, lees je onderaan dit artikel.

 

Insta360 X4Nieuwe action cam: Insta360 X4

De Insta360 X4 is een 360° actioncam waarmee je verbluffende video en gedetailleerde foto’s schiet. De 360° video's neem je op in hoogwaardige 8K-kwaliteit bij 24, 25 of 30fps. Ook de slowmotion shots zijn van perfecte kwaliteit met 5.7K 60fps en 4K 100fps. De 360° foto's hebben met 72MP meer helderheid en details dan ooit.

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 72 megapixel | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 8K/30p / 5.7K/60p | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 203gr | Release datum: 16 april 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 429 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 X4 >>

Insta360 X4 op CameraNU.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 12 Black1. GoPro Hero 12 Black: de nieuwe numero uno

De GoPro Hero 12 Black is op veel fronten verbeterd. GoPro’s vlaggenschip combineert een hoge beeldkwaliteit met nog soepelere HyperSmooth-videostabilisatie en een opgepepte accuduur. Je schiet geweldige 5.3K-video's en krijgt ultieme details in je beelden met High Dynamic Range (HDR). Mooi is ook dat je twee keer zo lang kunt opnemen.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Objectief: 24.4mm | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 13 september 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

En weer verbetert GoPro z’n vlaggenschip action cam. Al is er aan de buitenkant weinig van te bespeuren, want de upgrades zitten aan de binnenkant. En het mooie is: de prijs is ongeveer hetzelfde gebleven.

Veel langere opnametijd

Grootste nieuws is de veel langere opnametijd. Het verbeterde energiebeheer zorgt voor liefst twee keer langere opnametijd bij 5.3K/60: tot 70 minuten. Bij 5.3K/30 schiet je 1,5 uur en bij 1080p/30 maar liefst 2,5 uur achter elkaar. De geavanceerde technologie van de Enduro accu zorgt voor betere prestaties bij lage temperaturen ten opzichte van vorige GoPro camera's en accu's.

Waarom is de GoPro Hero 12 Black een goede action cam?

  • Schiet langer: 2x langere gebruikstijd
  • Hoge videokwaliteit: filmen in 5.3K met 60fps
  • Professioneel: LOG en HDR video mogelijk
  • Schitterende slomo’s: filmen in Full HD met 240 fps
  • Fotokwaliteit: 27 megapixel foto's
  • Stabiele beelden: HyperSmooth 6.0 met ingebouwde 360° horizontaalstelling
  • Robuust: waterdicht tot 10 meter

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 12 Black

De GoPro Hero 12 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

Voorgangers zijn ook fantastisch!

De GoPro Hero 12 Black heeft een hele reeks voorgangers. Die zijn stuk voor stuk ook fantastisch. En het mooie is: een stuk voordeliger. Van de volgende nog verkrijgbare voorgangers heb ik alle belangrijke reviews voor je op een rij gezet.

GoPro Hero 11 Black >>

GoPro Hero 10 Black >>

GoPro Hero 9 Black >>

GoPro Hero 8 Black >>

 

GoPro Hero 11 Black Mini2. GoPro Hero 11 Black Mini: kleine topper

De GoPro Hero 11 Black Mini is het kleine broertje van de Hero 11 Black. Maar deze kleine action cam presteert niet minder. De nieuwe sensor is groter en heeft hogere resolutie dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en -stabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld is breder dan ooit.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 24.7 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: geen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: onbekend | Release datum: december 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 349 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Bol.com >>

Net als z’n grote broer biedt ook de GoPro Hero 11 Black Mini het grootste en breedste gezichtsveld ooit op een Hero-camera. Hij heeft dezelfde grote sensor waarmee je topklasse video’s schiet, die ook nog eens superstabiel zijn. Zet in een handomdraai je beelden om in brede filmische shots, of juist in extra hoge verticale shots voor je sociale media.

Supervloeiende beelden

De Hero 11 schiet 5.3K-video en 27 megapixel foto's boordevol details en met sprankelende kleuren. De Emmy Award-winnende Hyper Smooth 5.0 zorgt voor super stabiele beelden. En de Horizon Lock zorgt ervoor dat de horizon kaarsrecht is, zelfs wanneer je de GoPro 360 graden draait. Zelfs de meest schokkerige beelden worden super vloeiend weergegeven.

Waarom is de GoPro Hero 11 Black Mini een goede action cam?

  • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
  • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
  • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
  • High res foto’s en grote sensor
  • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Bol.com >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 11 Black Mini

De GoPro Hero 11 Black Mini heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Action 43. DJI Action 4: uitdager van GoPro

DJI staat bekend om de hoogwaardige drones en gimbals. Maar ze produceren ook fantastische actions cams. De DJI Action 4 is nóg beter dan z’n voorganger. DJI heeft dit topmodel volgepakt met features. Hij is waterdicht tot 18 meter en kan tot 2,5 uur continu opnemen. En door de grotere sensor presteert hij waanzinnig met minder licht.

Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie: 10 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 18 meter | Release-datum: 10 augustus 2023 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De grotere beeldsensor is het eerste wat opvalt aan de specs van de DJI Action 4. Belangrijk, want die bepaalt voor een groot deel de beeldkwaliteit. En die is verbluffend. Zelfs bij schemering schiet je kraakheldere beelden. De 1/1.3 inch CMOS-beeldsensor laat elke pixel tellen.

Concurrentie met de GoPro

De DJI Action 4 kan vol de concurrentie aan met de GoPro’s. Met z’n uitstekende lens en z’n heldere diafragma van f/2.8 levert hij beelden boordevol details. En de 10-bits D-Log M-kleurenmodus geeft je meer dan een miljard kleuren en een breder dynamisch bereik om mee te spelen tijdens de bewerking van je beelden.

Waarom is de DJI Action 4 een goede action cam?

  • Supervloeiende video: 4K/120fps
  • Hoge beeldkwaliteit: 1/1.3" CMOS-sensor
  • Ultrabreed gezichtsveld: maar liefst 155°
  • Professioneel: voorzien van 2 touchscreens
  • Uithoudingsvermogen: accu gaat tot 2,5 uur mee
  • Lekker voor je socials: horizontaal en verticaal filmen

DJI Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Action 4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Action 4

De DJI Action 4 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

Voorganger Osmo Action 3

Ook de voorganger is nog verkrijgbaar, de Osmo Action 3. En het mooie is: hij is een stuk voordeliger. Ook van deze top actioncam heb ik alle belangrijke reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Pocket 34. DJI Osmo Pocket 3: ideale actioncam voor vloggers

De DJI Osmo Pocket 3 is een actioncam met stabilisatie die in elke broekzak past. Hij heeft een grote 1 inch sensor aan boord. Daarmee schiet je betoverende en vloeiende 4K-video met 120fps én foto’s. Aan boord zijn de allerlaatste techsnufjes als ActiveTrack 6.0.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 9.4 megapixel | Objectief: 20mm f/2.0 (fullframe-equivalent) | Geluid: 3 ingebouwde microfoons | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K tot 120fps | Scherm: 2 inch kantelbaar OLED touchscreen | Gewicht: 179gr | Release datum: 25 oktober 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 539 euro | Prijs DJI Osmo Pocket 3 Combo: 679 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De DJI Osmo Pocket 3 is de waardige opvolger van de populaire DJI Pocket 2. Hij is nóg beter, nóg sneller, nóg scherper. Met deze kleine camera die je zo in je zak stopt, maak je professionele 4K-video's tot wel 120fps. De grote 1 inch sensor geeft je beelden vol kleur en details, ook als het licht minder is. Of je nu kiest voor actievideo's, vlogs, film of slowmotion, de DJI Osmo Pocket 3 kan het aan.

Draaibaar touchscreen en stabilisatie

Met het 2-inch draaibaar touchscreen film je horizontaal of verticaal voor een nauwkeurige controle. De driedimensionale mechanische stabilisatie en vele intelligente functies maken de Pocket 3 klaar voor elke bewegende situatie. Met 4K/120fps kun je elk adembenemend moment in slow motion ervaren. En dan heb je nog 10-bit D-Log M en HLG, voor nauwkeurige kleuren.

Waarom is de DJI Osmo Pocket 3 een goede action cam?

  • Handheld actioncam: schiet professionele 4K-video's tot 120fps
  • Perfecte beeldkwaliteit: grote 1 inch CMOS-sensor
  • Slim scherm: 2 inch draaibaar OLED scherm
  • Perfect geluid: 3 ingebouwde microfoons
  • Stabiele beelden: 3-assige beeldstabilisatie

DJI Pocket 3 op CameraNU.nl >>

DJI Pocket 3 op Coolblue.nl >>

DJI Pocket 3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Osmo Pocket 3

De DJI Osmo Pocket 3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 Ace Pro5. Insta360 Ace Pro: actiecamera voor vloggers

Sensatiezoekers opgelet: de Insta360 Ace Pro is een geweldige actiecamera met een vlogger-vriendelijk uitklapbaar touchscreen. Deze actionpro beschikt ook over een grote beeldsensor voor nóg betere beeldkwaliteit. AI maakt hem tot de slimmerik onder de actioncams.

Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectief: 16mm f/2.6 (fullframe-equivalent) | Zoom: tot 2.0x zoom bij video en 2.5x zoom bij foto | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8K/24p / 4K/120p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 179.8gr | Release datum: november 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 479 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Met de Insta360 Ace Pro til je je vlogs en actievideo's naar een hoger niveau. Je filmt in 8K resolutie met 24 frames per seconde. Resultaat: haarscherpe video's waarmee je niet alleen indruk maakt op je socials, maar die ook uitstekend geschikt zijn voor professioneel gebruik. Daarnaast schiet je vloeiende slow motion clips in 4K met 120fps.

Robuust, simpel en slim

De Insta360 Ace Pro combineert de robuustheid van traditionele actiecamera’s met uitzonderlijk gebruiksgemak en slimme functionaliteit. Je legt moeiteloos actiesporten, reizen en je dagelijkse leven vast in hoogwaardige foto- en videokwaliteit. Met het vlogger-vriendelijke flipscreen schiet je de perfecte opname vanuit iedere hoek. Perfect voor sportfanaten, avonturiers en content creators.

Waarom is de Insta360 Ace Pro een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: grote beeldsensor van 1/1.3 inch
  • Weidse beelden: 16mm Leica groothoeklens met beeldhoek van 151 graden
  • Ultieme videokwaliteit: 8K met 24fps
  • Zoom in op je onderwerp: tot 2.0x bij video en 2.5x bij foto
  • Met losse handen: stembesturing en gebarenbesturing
  • Waterdicht: tot 10 meter (60 meter met Dive Case)

Insta360 Ace Pro op CameraNU.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 Ace Pro

De Insta360 Ace Pro heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition6. Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition: fenomeen in 360 graden

Prachtige 360-graden camera die is ontstaan uit een samenwerking tussen Insta360 en camerabouwer Leica. Deze verleidelijke camera heeft dubbele 1 inch sensoren aan boord en neemt daarmee 6K-video op. De beeldkwaliteit is flink verbeterd. De camera is gebruiksvriendelijk in een lekker compact ontwerp.

Sensor: 1 inch | Resolutie foto: 21 megapixel | Lenzen: 6.52mm f/2.2 | Video: 4K met 50p / 6K met 30p | Scherm: vast | Gewicht body: 239gr | Release datum: juli 2022 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 939 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De Insta360 One RS 1-inch 360-edition is een hele mond vol, maar er zitten dan ook ongeëvenaarde specificaties in deze 360-graden camera. Zo is de lens in samenwerking met het beroemde cameramerk Leica gemaakt, bevat hij een dual 1 inch sensor plus een krachtige nieuwe processor.

FlowState stabilisatie: schiet uit de hand

Mooi is ook dat je stabiel uit de hand kunt filmen dankzij de FlowState stabilisatie die een staat van perfectie heeft bereikt. De camera is ook beter dan z’n voorganger bestand tegen water en de accuduur is verder verbeterd. Schiet met deze fantastische camera 6K-video in 360-graden waar je maar bent en wat je ook doet.

Waarom is de Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition een goede action cam?

  • Perfecte beeldkwaliteit: 1 inch 360 Mod + RS Core
  • Pro camera: ontwikkeld in samenwerking met camerabouwer Leica
  • Ook bij lastig licht: Lens Mod met Low-Light Dual 1 inch sensors
  • Spetterende beelden: 360 graden opnamen tot 6K 30 en 21 MP foto's
  • Stabiele beelden: 6-assige FlowState stabilisatie

ONE RS 1-inch 360 op CameraNU.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Cameraland.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Bol.com >>

ONE RS 1-inch 360 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition

De Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Max op CameraNU.nl7. GoPro Max: actioncam én 360-gradencamera

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Deze actioncam is tegelijk ook een flitsende 360-gradencamera. Aan boord zijn 2 camerasensoren en 2 lenzen, waarmee je je wereld in schitterende video’s van 360 graden rondom vastlegt.

Video: Hero-video in 1440p60/1080p60 / 360-graden video in 5.6K30 | Fotofunctie: ja > 16.6 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 24 oktober 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 499 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Hij combineert de vertrouwde prestaties van een Hero actioncam met de mogelijkheid 360-graden opnames te schieten, waarbij je alles om je heen filmt.

Creatiefste GoPro ooit

Dit is de creatiefste GoPro ooit. Je mist nooit meer een moment, terwijl je in duizelingwekkende vaart van een steile helling afsuist, of onderwater de woeste baracuda’s van je af probeert te houden. Ik noem maar wat mogelijkheden.

Waarom is de GoPro Max een goede action cam?

  • Sferische 360-graden-video’s
  • 360-gradenfoto’s en Hypersmooth 2.0
  • Surround-sound dankzij 6 microfoons
  • Waterdicht tot 10 meter
  • Max Superview breedbeeld
  • Touchscreen en montagebevestiging

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro Max op Coolblue.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Max

De GoPro Max heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 ONE R op CameraNU.nl8. Insta360 ONE R: modulaire actioncam met 1 inch sensor

De Insta360 ONE R is een modulaire actioncam die nu beschikbaar is in een bundel met een grote 1 inch sensor met 19 megapixel. En dat betekent: uitmuntende beeldkwaliteit in een actioncam die je naar je hand kunt zetten. Je filmt in 5.3K met 30fps of 4K met 60fps.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 19 megapixel | Objectief: 35mm f/3.2 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 5.3K op 30fps / 4K op 30, 60fps / 2.7K op 30, 60fps / 1920p op 30, 60, 120fps | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 539 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Amazon.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Amazon.nl >>

Met de Insta360 ONE R ‘1 inch-editie’ schiet je spectaculaire beelden van hoge kwaliteit, dankzij z’n grote 1 inch sensor. Groot verschil met de meeste andere actioncams, die een veel kleinere sensor hebben. De hoge resolutie van 19 megapixel gaat mooi samen met de grote sensor, en zorgt voor gedetailleerde, ragscherpe beelden.

Modulair ontwerp

De Insta360 ONE R heeft een ‘modulair’ ontwerp. Dit houdt in dat je verschillende modules kunt wisselen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Deze ‘1 inch-editie’ heeft een module met een grote 1 inch sensor en lijkt het meest op de Sony RX0 II die ook een 1 inch sensor heeft.

Waarom is de Insta360 ONE R een goede action cam?

  • Topkwaliteit video: 5.3K met een framerate van 30fps
  • Nog vloeiender video: 4K met een framerate van 60fps
  • Beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
  • Hoge resolutie: 19 megapixel foto's
  • FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Bol.com >>

Insta360 ONE R op Amazon.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 ONE R

De Insta360 ONE R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl9. Sony RX0 Mark II: high end action cam

De Sony RX0 Mark II is meer dan een action camera. Het is de kleinste & lichtste compactcamera ter wereld. Hij is zeer robuust, water- en stofdicht en schokbestendig. Aan boord is een grote 1 inch sensor, 4K-video en een kantelbaar display.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 15.3 megapixel | Objectief (fullframe-equivalent): 24mm f/4.0 | Video: 4K | Gewicht: 117gr | Release datum: mei 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 679 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de Sony RX0 II heb je de kleinste en lichtste compactcamera ter wereld in handen. En wát voor eentje. Water- en stofdicht, schok- en drukbestendig. Anders dan voorganger Mark I heeft hij nu ook 4K-video en een kantelbaar display in huis. Gebleven is de grote 1 inch sensor. De ideale camera voor vloggers en avontuurlijke fotografen.

Is het een action cam of niet?

De RX0 II is voorzien van een vaste groothoeklens. En hij is ontworpen om meerdere camera’s met elkaar te verbinden. Volgens Sony is het geen action cam in de eigenlijke zin van het woord. Het is volgens het bedrijf een geheel nieuw type camera. Ontworpen voor een nieuwe generatie van creatieve filmmakers. Een beetje een marketingpraatje is dit natuurlijk wel, maar het zij Sony vergeven...

Waarom is de Sony RX0 Mark II een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch beeldsensor
  • Superlens: Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoek
  • Vloeiend filmen: 4K-video met beeldstabilisatie
  • Robuust: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
  • Klaar om te vloggen: 180 graden kantelbaar scherm
  • Razendsnel: continu-opnames tot 16fps

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX0 Mark II

De Sony RX0 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 X3 360-graden action camera10. Insta360 X3: 360-graden actioncam

De Insta360 X3 is een 360-graden actioncam van het innovatieve bedrijf Insta360. Met twee 48 megapixel-sensoren van elke 0.5 inch leg je al je snelle actie vloeiend en met extreem veel details vast. Het nieuwe grote touchscreen maakt hem veel gebruiksvriendelijker dan z’n voorganger.

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 5760 x 2880 pixels | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 180gr | Release datum: september 2022 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 519 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Het innovatieve bedrijf Insta360 komt met een nieuwe troef: de X3. Deze compacte, lichtgewicht action camera biedt grootse prestaties. Aan boord is een nieuwe grote sensor van 1/2 inch met met 48 megapixel op de teller. Daarmee is het misschien wel de meest krachtige camera die in je broekzak past.

Sprong voorwaarts

De nieuwe 1/2 inch sensor zorgt voor een hoge resolutie van 48 megapixel. Daarmee neemt de beeldkwaliteit een forse sprong voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, de X2. Dankzij de nieuwe sensor geniet je van 5.7K 360-graden-video met Active HDR voor extra helderheid. Ook schiet je zeer gedetailleerde 72 megapixel foto’s met heldere, levendige kleuren.

Waarom is de Insta360 X3 een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: veel details in je beelden dankzij de 1/2 inch 48 megapixel sensor
  • Veelzijdige action cam: leg alles om je heen vast met 360 graden in 5.7K
  • Groot touchscreen: 2.29 inch met gehard glas
  • Heldere beelden: Active HDR voor stabiele en levendige opnames
  • Creatieve beelden: 8K 360 timelapse video's
  • Filmische beelden: 4K/120fps of 3K/180fps slow-mo
  • Robuust en waterdicht

Insta360 X3 op CameraNU.nl >>

Insta360 X3 op Bol.com >>

Insta360 X3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 X3

De Insta360 X3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

Bekijk mijn review van voorganger Insta360 X2

Voorganger Insta360 X2 is ook nog verkrijgbaar en ook deze 360-graden camera heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Zo is deze Toplijst tot stand gekomen

Het complete internet heb ik afgestruind voor deze Toplijst. Koortsachtig op zoek naar reviews en tests op de beste reviewsites voor camera’s. En ik heb alle tests en beoordelingen van A tot Z gelezen en geanalyseerd. Doe ik altijd als ik op zoek ben naar een camera of lens. Alleen het beste is goed genoeg, toch?

De reviewsites

De reviews en tests op onder meer de volgende sites heb ik voor deze Toplijst met elkaar vergeleken:

  • Dpreview.com
  • Tweakers.net
  • Pcmag.com
  • Digitaltrends.com
  • Digitalcameraworld.com
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)
  • Amazon.com (gebruikersreviews)
  • Action-cam-test.org
  • Techradar.com
  • Snowplaza.nl
  • Tomsguide.com
  • Ephotozine.com
  • Dcrainmaker.com

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (55 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy