De 13 beste action camera's van 2023

Zoek je de beste action camera van dit moment? De ideale kleine en super robuuste foto/videocamera voor biken, surfen, skydiven, skaten of andere stoere actiesporten? Bekijk de allerbeste action cams van dit moment. Alleen voor echte durfals!

Laatste update: 11 december 2022

GoPro Hero 11 BlackDe allerbeste action camera’s

De beste action camera van dit moment is de GoPro Hero 11 Black. Met dit vlaggenschip van GoPro maak je vloeiende 5K-video en kun je livestreamen op social media. Ben je benieuwd naar de allerbeste action camera’s? Ze staan hieronder voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die camera op deze pagina).

De kampioenen 😁

  1. GoPro Hero 11 Black | Rating: 92/100 | Bekijk >>
  2. GoPro Hero 11 Black Mini | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  3. GoPro Hero 10 Black | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  4. GoPro Hero 9 Black | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  5. GoPro Hero 8 Black | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  6. DJI Action 3 | Rating: 84/100 | Bekijk >>
  7. Insta360 ONE RS | Rating: 83/100 | Bekijk >>
  8. GoPro Max | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  9. Insta360 ONE R | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  10. Sony RX0 Mark II | Rating: 82/100 | Bekijk >>
  11. Insta360 ONE X3 | Rating: 80/100 | Bekijk >>
  12. DJI Osmo Pocket 2 | Rating: 80/100 | Bekijk >>
  13. Insta360 GO 2 | Rating: 78/100 | Bekijk >>

 

Ideale camera voor actiesporten

Action camera's (afgekort: action cams) zijn kleine, simpele, oerdegelijke videocameraatjes die je meeneemt op je snelle sport. Om je actieve leven vast te leggen. Op je bike door de bossen. Surfend over metershoge golven. Terwijl je een gewaagde skydive maakt van een hoge Alp. Of razendsnel abseilt in duizelingwekkende kloven.

Action cam: voor stoere actie

Action cams zijn anders dan welke andere camera dan ook. Als je een gewone camera in je hand hebt, ben je toch altijd bang dat je hem op de grond laat stuiteren. Een action camera doet daar niet moeilijk over. De action cam is ontworpen voor stoere, snoeiharde actie. Hij kan tegen een stootje. Tegen een hele serie knalharde beuken zal ik maar zeggen. Lacht-ie om.

Klein, robuust & simpel te bedienen

Action cams zijn gemaakt om aan je fiets- of motorhelm, surfboard, auto of ander voortrazend object te klikken. Ze zijn klein, robuust en simpel. Geen batterij toeters en bellen, geen ingewikkelde menu’s. Een kind kan de was doen. Met een lens die jouw voortrazende wereld vastlegt in 4K-video. Met een supergroothoek fish-eye perspectief. Wauw, wat ziet die wereld er opeens spannend uit!

Razend populair bij extreme sporters...

Doordat ze zo lekker klein zijn, en zulke dramatische beelden opleveren, zijn ze razend populair bij extreme sporters. Ze leggen hun avonturen vast met hun action cam die aan ze vastzit. En waar ze geen omkijken naar hebben, terwijl de kluiten modder ze om de oren vliegen.

... en bij professionele filmers

Ook professionele filmers en tv-producenten gebruiken action camera’s: ze kunnen ermee filmen op plekken of in situaties waarin ze een gewone videocamera niet kunnen gebruiken. En de kwaliteit van de beelden is gewoon uitstekend.

Beste action camera's

Marktleider is zonder meer GoPro. De Hero action cams van GoPro herken je uit duizenden: ze hebben de iconische vorm van een doosje. Maar je hebt ook uitstekende actioncams van andere merken. De keuze is enorm. Daarom hieronder de allerbeste action cams op een rij. Zodat jij door de bomen het bos weer ziet en lekker in actie kunt komen. Al dan niet in het bos 😁

Gebaseerd op de beste reviewsites

Mijn Toplijst is gebaseerd op de tests en beoordelingen van de beste reviewsites voor camera's. Welke dat zijn en hoe deze Toplijst precies tot stand is gekomen, lees je onderaan dit artikel.

 

GoPro Hero 11 Black1. GoPro Hero 11 Black: de nieuwe numero uno

De nieuwe generatie GoPro’s maakt weer een flinke sprong voorwaarts. De GoPro Hero 11 Black heeft een nieuw ontworpen sensor die groter is en een hogere resolutie heeft dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en videostabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld van de Hero 11 Black is breder dan ooit.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 127gr | Release datum: 14 september 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 449 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Met deze krachtigste GoPro ooit leg je al je avonturen vast in hoge, vloeiende videokwaliteit. Mooi is het display aan zowel de voorkant als de achterkant. Dat maakt het een fluitje van een cent om je opnames tot in de finesses te componeren.

Breedste gezichtsveld ooit

De GoPro Hero 11 Black bied je het grootste en breedste gezichtsveld ooit op een Hero-camera. De sensor is gegroeid en dat geldt dus ook voor de videokwaliteit. Die zijn ook stabieler dan ooit. Mooi is dat je je opnames in een handomdraai omzet in brede filmische shots. Of in extra hoge verticale shots om te posten op je socials.

Waarom is de GoPro Hero 11 Black een goede action cam?

  • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
  • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
  • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
  • High res foto’s: 27 megapixel op de grote sensor
  • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 11 Black

De GoPro Hero 11 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 11 Black Mini2. GoPro Hero 11 Black Mini: kleine topper

De GoPro Hero 11 Black Mini is het kleine broertje van de Hero 11 Black. Maar deze kleine action cam presteert niet minder. De nieuwe sensor is groter en heeft hogere resolutie dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en -stabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld is breder dan ooit.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 24.7 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: geen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: onbekend | Release datum: december 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 449 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Net als z’n grote broer biedt ook de GoPro Hero 11 Black Mini het grootste en breedste gezichtsveld ooit op een Hero-camera. Hij heeft dezelfde grote sensor waarmee je topklasse video’s schiet, die ook nog eens superstabiel zijn. Zet in een handomdraai je beelden om in brede filmische shots, of juist in extra hoge verticale shots voor je sociale media.

Supervloeiende beelden

De Hero 11 schiet 5.3K-video en 27 megapixel foto's boordevol details en met sprankelende kleuren. De Emmy Award-winnende Hyper Smooth 5.0 zorgt voor super stabiele beelden. En de Horizon Lock zorgt ervoor dat de horizon kaarsrecht is, zelfs wanneer je de GoPro 360 graden draait. Zelfs de meest schokkerige beelden worden super vloeiend weergegeven.

Waarom is de GoPro Hero 11 Black Mini een goede action cam?

  • Perfecte video: vloeiende 5.3K-kwaliteit met 60fps
  • Creatieve slow motions: hoge kwaliteit 8 x Slomo’s
  • Stabiele beelden: HyperSmooth 5.0 met AutoBoost en Horizonvergrendeling
  • High res foto’s en grote sensor
  • Perfecte kleuren: 8-bits en 10-bits

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 11 Black Mini

De GoPro Hero 11 Black Mini heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 10 Black3. GoPro Hero 10 Black: supervloeiende video’s

De GoPro Hero 10 Black is nóg sneller en nóg gebruiksvriendelijker dan voorganger Hero 9 Black. Hij heeft een nieuw ontwikkelde processor en kan video’s opnemen met 5.3K met 60fps. De Hero 10 Black presteert beter bij weinig licht. En HyperSmooth 4.0 zorgt voor stabiele en vloeiende video’s.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 23 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: 15 september 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 389 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Grootste nieuws: de nieuwe GP2-processor van de GoPro Hero 10 Black. Die is krachtiger dan ooit en maakt video’s met veel hogere framerates mogelijk. Dankzij de GP2-processor kan de nieuwe GoPro video’s opnemen op 5.3K met 60 beelden per seconde. Een verdubbeling ten opzichte van voorganger GoPro Hero 9 Black

Video: scherper en vloeiender

De GoPro Hero 10 Black haalt met 4K-video maximaal 120 beelden per seconde. Ook een verdubbeling ten opzichte van de Hero 9 Black. En 2.7K is zelfs mogelijk met 240fps (voorganger: 120fps). De sterk verbeterde video-features betekenen: videobeelden die veel scherper en veel vloeiender zijn dan die van de GoPro Hero 9 Black.

Waarom is de GoPro Hero 10 Black een goede action cam?

  • Zeer krachtige processor: 5K met 60fps
  • Soepel video’s: videobeelden zijn nóg scherper en vloeiender
  • Superstabiel: HyperSmooth 4.0 met ingebouwde horizontaalstelling
  • Ongekend hoge framerate 4K: tot 120 beelden per seconde
  • Nieuwe camerasensor: 23 megapixel met Liveburst en Superfoto met verbeterde HDR
  • Handige tools: TimeWarp 3.0, Timelapse-video bij nacht & webcammodus

GoPro Hero 10 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Bol.com >>

GoPro Hero 10 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 10 Black op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 10 Black

De GoPro Hero 10 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 9 Black4. GoPro Hero 9 Black: top actioncam

De Hero 9 Black was het vorige vlaggenschip van GoPro. En het is nog steeds een top actioncam. Met liefst 5K-video aan boord. De resolutie is met 23.6 megapixel verdubbeld. Je video’s zijn superstabiel dankzij HyperSmooth 3.0!

Video: 5k @ 30fps / 4K @ 60fps en Full HD @ 240fps | Fotofunctie: ja > 20 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: 16 september 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 349 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De Hero 9 Black biedt nóg meer dan z’n uitstekend besproken voorganger kracht, helderheid en stabiliteit onder z’n iconische uiterlijk. Hij heeft een 23.6 megapixel sensor waarmee je adembenemende 5K-video schiet. En natuurlijk: fantastische foto’s.

Twee schermen

Nieuw is ook het scherm op de voorzijde. Daarmee krijg je een live preview waarmee je snel je compositie maakt. Het touchscreen op de achterkant gebruik je om in of uit te zoomen. En met dat touchscreen bedien je de Hero 9 Black heel intuïtief.

Waarom is de GoPro Hero 9 Black een goede action cam?

  • Kwaliteitsvideo’s: 5K met 30fps
  • Scherpe foto’s: 20 megapixel foto's met SuperPhoto en verbeterde HDR
  • Superstabiel: HyperSmooth 3.0 met ingebouwde horizontaalstelling
  • Live in actie: livestreamen in 1080p
  • Niet kapot te krijgen: robuust en waterdicht tot 10m
  • Handige tools: TimeWarp 3.0, Timelapse-video bij nacht & webcammodus

GoPro Hero 9 op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 9 op Bol.com >>

GoPro Hero 9 op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 9 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 9 Black

De GoPro Hero 9 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Hero 8 Black5. GoPro Hero 8 Black: voordelige topcam

Deze GoPro is nog steeds een topper. Met vloeiende 4K-video, super slow motion-video’s, live streaming, uitklapbare montagebevestiging en perfecte beeldstabilisatie. Lekker in prijs gedaald: grijp je kans!

Beeldhoek lens: 170° | Video: 4K (60fps), 2.7k (120fps), 1080p (240fps) | Fotofunctie: ja > 12 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 116gr | Release datum: september 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Op het oog biedt dit vlaggenschip van GoPro niet veel nieuws. En de upgrade ten opzichte van z’n voorganger is ook niet wereldschokkend. Grootste verschillen: de Hero 8 heeft een uitklapbare montagebevestiging, betere beeldstabilisatie en een optionele Media Mod. Die laatste is een behuizing met microfoon waarop je allerlei accessoires kunt bevestigen.

Veelzijdige, schokvrije actioncam

Alles wat al goed was aan de Hero 7, tref je uiteraard ook in de Hero 8. Zo is ook deze Hero een veelzijdige en schokvrije actioncam met een superslank ontwerp. Hij past makkelijk in je zak, en dankzij de ingebouwde inklapbare plaatjes wissel je binnen luttele seconden van bevestiging.

Waarom is de GoPro Hero 8 Black een goede action cam?

  • Verbeterde beeldstabilisatie
  • Uitklapbare montagebevestiging
  • 4K-video en SuperPhoto
  • Streamen via Facebook Live
  • Timewarp en Timelapse video's én 8x slowmotion
  • Optionele Media Mod

GoPro Hero 8 op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 8 op Bol.com >>

GoPro Hero 8 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Hero 8 Black

De GoPro Hero 8 Black heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Action 36. DJI Action 3: uitdager van GoPro

De opvolger van de DJI Action 2 is op vele fronten verbeterd. Opvallend van de DJI Osmo Action 3 zijn de touchscreens aan de voor- én de achterkant. Je schiet verbluffende video vol details in super vloeiende 4K 120fps. Je duikt ermee tot 16 meter diep en de accu heeft een fors langer duurvermogen

Sensor: 1/1.7 inch | Resolutie: 12 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 16 meter Release-datum: 14 september 2022 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 359 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de DJI Osmo Action 3 wordt het vastleggen van al je avonturen wel heel makkelijk. Twee touchscreens bieden je volledige controle over je instellingen, je kunt hem zowel horizontaal als verticaal bevestigen en DJI zet de benchmark op het gebied van bestendigheid tegen kou, waterdichtheid en accuduur. De Action 3 is de ideale partner wanneer je op avontuur gaat.

Verbluffende video’s

Met de DJI Osmo Action 3 leg je al je momenten op een memorabele manier vast. De beeldkwaliteit is fantastisch dankzij de grote 1/1.7 inch sensor. Je schiet super vloeiende video’s in 4K met maar liefst 120 beelden per seconde. Dat zorgt niet alleen voor dynamische beelden, maar ook voor veel details. Diepe schaduwen en felle lichten zijn geen probleem meer dankzij HDR-video.

Waarom is de DJI Action 3 een goede action cam?

  • Verbluffende video’s: 4K/120fps en Super-Wide FOV
  • Hoogwaardige beelden: 1/1.7 inch sensor voor optimale beeldkwaliteit
  • Superbreed gezichtsveld: wijd beeld van 155 graden
  • Professioneel: full colour touchscreens voor én achter
  • Super stabiel: RockSteady 3.0, HorizonSteady en HorizonBalancing

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Action 3

De DJI Action 3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition7. Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition: fenomeen in 360 graden

Prachtige 360-graden camera die is ontstaan uit een samenwerking tussen Insta360 en camerabouwer Leica. Deze verleidelijke camera heeft dubbele 1 inch sensoren aan boord en neemt daarmee 6K-video op. De beeldkwaliteit is flink verbeterd. De camera is gebruiksvriendelijk in een lekker compact ontwerp.

Sensor: 1 inch | Resolutie foto: 21 megapixel | Lenzen: 6.52mm f/2.2 | Video: 4K met 50p / 6K met 30p | Scherm: vast | Gewicht body: 239gr | Release datum: juli 2022 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 939 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De Insta360 One RS 1-inch 360-edition is een hele mond vol, maar er zitten dan ook ongeëvenaarde specificaties in deze 360-graden camera. Zo is de lens in samenwerking met het beroemde cameramerk Leica gemaakt, bevat hij een dual 1 inch sensor plus een krachtige nieuwe processor.

FlowState stabilisatie: schiet uit de hand

Mooi is ook dat je stabiel uit de hand kunt filmen dankzij de FlowState stabilisatie die een staat van perfectie heeft bereikt. De camera is ook beter dan z’n voorganger bestand tegen water en de accuduur is verder verbeterd. Schiet met deze fantastische camera 6K-video in 360-graden waar je maar bent en wat je ook doet.

Waarom is de Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition een goede action cam?

  • Perfecte beeldkwaliteit: 1 inch 360 Mod + RS Core
  • Pro camera: ontwikkeld in samenwerking met camerabouwer Leica
  • Ook bij lastig licht: Lens Mod met Low-Light Dual 1 inch sensors
  • Spetterende beelden: 360 graden opnamen tot 6K 30 en 21 MP foto's
  • Stabiele beelden: 6-assige FlowState stabilisatie

ONE RS 1-inch 360 op CameraNU.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Cameraland.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition

De Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

GoPro Max op CameraNU.nl8. GoPro Max: actioncam én 360-gradencamera

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Deze actioncam is tegelijk ook een flitsende 360-gradencamera. Aan boord zijn 2 camerasensoren en 2 lenzen, waarmee je je wereld in schitterende video’s van 360 graden rondom vastlegt.

Video: Hero-video in 1440p60/1080p60 / 360-graden video in 5.6K30 | Fotofunctie: ja > 16.6 megapixel | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: vast touchscreen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 24 oktober 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 508 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue >>

De GoPro Max is een spectaculaire camera. Hij combineert de vertrouwde prestaties van een Hero actioncam met de mogelijkheid 360-graden opnames te schieten, waarbij je alles om je heen filmt.

Creatiefste GoPro ooit

Dit is de creatiefste GoPro ooit. Je mist nooit meer een moment, terwijl je in duizelingwekkende vaart van een steile helling afsuist, of onderwater de woeste baracuda’s van je af probeert te houden. Ik noem maar wat mogelijkheden.

Waarom is de GoPro Max een goede action cam?

  • Sferische 360-graden-video’s
  • 360-gradenfoto’s en Hypersmooth 2.0
  • Surround-sound dankzij 6 microfoons
  • Waterdicht tot 10 meter
  • Max Superview breedbeeld
  • Touchscreen en montagebevestiging

GoPro Max op CameraNU.nl >>

GoPro Max op Bol.com >>

GoPro Max op Coolblue.nl >>

GoPro Max op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de GoPro Max

De GoPro Max heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 ONE R op CameraNU.nl9. Insta360 ONE R: modulaire actioncam met 1 inch sensor

De Insta360 ONE R is een modulaire actioncam die nu beschikbaar is in een bundel met een grote 1 inch sensor met 19 megapixel. En dat betekent: uitmuntende beeldkwaliteit in een actioncam die je naar je hand kunt zetten. Je filmt in 5.3K met 30fps of 4K met 60fps.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 19 megapixel | Objectief: 35mm f/3.2 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 5.3K op 30fps / 4K op 30, 60fps / 2.7K op 30, 60fps / 1920p op 30, 60, 120fps | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 547 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de Insta360 ONE R ‘1 inch-editie’ schiet je spectaculaire beelden van hoge kwaliteit, dankzij z’n grote 1 inch sensor. Groot verschil met de meeste andere actioncams, die een veel kleinere sensor hebben. De hoge resolutie van 19 megapixel gaat mooi samen met de grote sensor, en zorgt voor gedetailleerde, ragscherpe beelden.

Modulair ontwerp

De Insta360 ONE R heeft een ‘modulair’ ontwerp. Dit houdt in dat je verschillende modules kunt wisselen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Deze ‘1 inch-editie’ heeft een module met een grote 1 inch sensor en lijkt het meest op de Sony RX0 II die ook een 1 inch sensor heeft.

Waarom is de Insta360 ONE R een goede action cam?

  • Topkwaliteit video: 5.3K met een framerate van 30fps
  • Nog vloeiender video: 4K met een framerate van 60fps
  • Beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor
  • Hoge resolutie: 19 megapixel foto's
  • FlowState 6-assige digitale beeldstabilisatie

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Bol.com >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 ONE R

De Insta360 ONE R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl10. Sony RX0 Mark II: high end action cam

De Sony RX0 Mark II is meer dan een action camera. Het is de kleinste & lichtste compactcamera ter wereld. Hij is zeer robuust, water- en stofdicht en schokbestendig. Aan boord is een grote 1 inch sensor, 4K-video en een kantelbaar display.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 15.3 megapixel | Objectief (fullframe-equivalent): 24mm f/4.0 | Video: 4K | Gewicht: 117gr | Release datum: mei 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 679 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met de Sony RX0 II heb je de kleinste en lichtste compactcamera ter wereld in handen. En wát voor eentje. Water- en stofdicht, schok- en drukbestendig. Anders dan voorganger Mark I heeft hij nu ook 4K-video en een kantelbaar display in huis. Gebleven is de grote 1 inch sensor. De ideale camera voor vloggers en avontuurlijke fotografen.

Is het een action cam of niet?

De RX0 II is voorzien van een vaste groothoeklens. En hij is ontworpen om meerdere camera’s met elkaar te verbinden. Volgens Sony is het geen action cam in de eigenlijke zin van het woord. Het is volgens het bedrijf een geheel nieuw type camera. Ontworpen voor een nieuwe generatie van creatieve filmmakers. Een beetje een marketingpraatje is dit natuurlijk wel, maar het zij Sony vergeven...

Waarom is de Sony RX0 Mark II een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch beeldsensor
  • Superlens: Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoek
  • Vloeiend filmen: 4K-video met beeldstabilisatie
  • Robuust: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
  • Klaar om te vloggen: 180 graden kantelbaar scherm
  • Razendsnel: continu-opnames tot 16fps

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX0 Mark II

De Sony RX0 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 X3 360-graden action camera11. Insta360 X3: 360-graden actioncam

De Insta360 X3 is een 360-graden actioncam van het innovatieve bedrijf Insta360. Met twee 48 megapixel-sensoren van elke 0.5 inch leg je al je snelle actie vloeiend en met extreem veel details vast. Het nieuwe grote touchscreen maakt hem veel gebruiksvriendelijker dan z’n voorganger.

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 5760 x 2880 pixels | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 180gr | Release datum: september 2022 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 539 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Het innovatieve bedrijf Insta360 komt met een nieuwe troef: de X3. Deze compacte, lichtgewicht action camera biedt grootse prestaties. Aan boord is een nieuwe grote sensor van 1/2 inch met met 48 megapixel op de teller. Daarmee is het misschien wel de meest krachtige camera die in je broekzak past.

Sprong voorwaarts

De nieuwe 1/2 inch sensor zorgt voor een hoge resolutie van 48 megapixel. Daarmee neemt de beeldkwaliteit een forse sprong voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, de X2. Dankzij de nieuwe sensor geniet je van 5.7K 360-graden-video met Active HDR voor extra helderheid. Ook schiet je zeer gedetailleerde 72 megapixel foto’s met heldere, levendige kleuren.

Waarom is de Insta360 X3 een goede action cam?

  • Hoge beeldkwaliteit: veel details in je beelden dankzij de 1/2 inch 48 megapixel sensor
  • Veelzijdige action cam: leg alles om je heen vast met 360 graden in 5.7K
  • Groot touchscreen: 2.29 inch met gehard glas
  • Heldere beelden: Active HDR voor stabiele en levendige opnames
  • Creatieve beelden: 8K 360 timelapse video's
  • Filmische beelden: 4K/120fps of 3K/180fps slow-mo
  • Robuust en waterdicht

Insta360 X3 op CameraNU.nl >>

Insta360 X3 op Bol.com >>

Insta360 X3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 X3

De Insta360 X3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

Bekijk mijn review van voorganger Insta360 X2

Voorganger Insta360 X2 is ook nog verkrijgbaar en ook deze 360-graden camera heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

DJI Osmo Pocket 212. DJI Osmo Pocket 2: ideale actioncam voor vloggers

De DJI Osmo Pocket 2 is een compacte actioncam met ingebouwde stabilisatie die in elke broekzak of jaszak past. Je schiet betoverende 4K-video met 60 fps én foto’s van liefst 64 megapixels. Inclusief de allerlaatste techsnufjes als ActiveTrack 3.0 en Matrix Stereo.

Sensor: 1/1.7 inch | Resolutie: 64 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K met 60fps / 8x-slowmotionfunctie | Ondersteuning voor hdr-video’s | Gimbal met 3-assige beeldstabilisatie | Gewicht body: 117gr | Release datum: 1 november 2020 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 339 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Met de DJI Osmo Pocket 2 op zak tover je elk moment om in een filmische herinnering. Deze Pocket 2 is ‘s werelds kleinste 3-assige gimbal. Dankzij het compacte formaat neem je hem makkelijk overal mee naartoe. En schiet je altijd en overal de mooiste beelden.

Lichtgewicht en compact

De Pocket 2 is een lichtgewichte gimbal en 4K-cameracombinatie met een ongelofelijk laag gewicht: 116 gram. Hij is compact genoeg om in je broekzak te passen. Dankzij de 3-assige stabilisatie maak je prachtige, vloeiende opnames.

Waarom is de DJI Osmo Pocket 2 een goede action cam?

  • Klein maar fijn: past met gemak in je broekzak
  • Beeldkwaliteit: 1/1.7-inch sensor
  • Volop details: foto's in 64 megapixels
  • Vloeiende video: 4K-resolutie met 60fps
  • Stabiele beelden: 3-assige beeldstabilisatie

DJI Osmo Pocket 2 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Pocket 2 op Bol.com >>

DJI Osmo Pocket 2 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Pocket 2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de DJI Osmo Pocket 2

De DJI Osmo Pocket 2 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Insta360 GO 213. Insta360 GO 2: superkleine cam, grootse prestaties

De Insta360 GO 2 is een superkleine action camera met grootse prestaties. Deze hippe action cam weegt slechts 26.5 gram en schiet vloeiende, gestabiliseerde 3K-video met 50fps. Sensor en beeldkwaliteit zijn een stuk beter dan bij de voorganger.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 9 megapixel | Maximale beeldhoek 360 graden | Video: 1440p: 24, 25, 30, 50fps / Full HD: 24, 25, 30, 120fps | Wifi: ja | Bluetooth: ja | Waterdicht: tot 4 meter | Gewicht: 27gr | Release datum: maart 2021 | Frankwandelt-rating 78/100 | Prijs: 319 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Met deze superkleine actioncam – de allerkleinste ter wereld – schiet je fantastische beelden vol spektakel. De GO 2 neemt 3K-videobeelden op, heeft een betere beeldstabilisatie dan z’n voorganger, is gebruiksvriendelijk en heeft talloze bevestigingsmogelijkheden.

Insta360 GO 2: altijd op zak

De Insta360 GO 2 weegt slechts 27 gram. Daardoor kun je hem altijd bij je hebben. Op je MTB-tocht door de bossen, je ski-avonturen op of buiten de pistes, je skydive. Hoe ver je ook gaat, hoe snel je ook gaat, de Insta360 GO 2 legt al je belevenissen vast. Ondanks zijn kleine postuur, levert hij uitstekende prestaties.

Waarom is de Insta360 GO 2 een goede action cam?

  • Ieniemienie: Insta GO 2 is de allerkleinste action cam ter wereld
  • Beeldkwaliteit: uitgerust met een uitstekende 1/2.3 inch sensor
  • Vloeiende video: gestabiliseerde 3K-video geschaald naar scherpe en soepele 1440p met 50fps
  • Robuust & waterdicht: duik tot 4 meter diepte
  • Handig bewerken: FlashCut 2.0 Al Editing

Insta360 GO 2 op CameraNU.nl >>

Insta360 GO 2 op Bol.com >>

Insta360 GO 2 op Coolblue.nl >>

Insta360 GO 2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Insta360 GO 2

De Insta360 GO 2 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Zo is deze Toplijst tot stand gekomen

Het complete internet heb ik afgestruind voor deze Toplijst. Koortsachtig op zoek naar reviews en tests op de beste reviewsites voor camera’s. En ik heb alle tests en beoordelingen van A tot Z gelezen en geanalyseerd. Doe ik altijd als ik op zoek ben naar een camera of lens. Alleen het beste is goed genoeg, toch?

De reviewsites

De reviews en tests op onder meer de volgende sites heb ik voor deze Toplijst met elkaar vergeleken:

  • Dpreview.com
  • Tweakers.net
  • Pcmag.com
  • Digitaltrends.com
  • Digitalcameraworld.com
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)
  • Amazon.com (gebruikersreviews)
  • Action-cam-test.org
  • Techradar.com
  • Snowplaza.nl
  • Tomsguide.com
  • Ephotozine.com
  • Dcrainmaker.com

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (50 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy