De beste nieuwe camera’s van dit moment

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: hieronder zie je mijn allerlaatste reviews van de beste camera’s van dit moment. Vers van de pers heb ik de allernieuwste camera’s voor je op een rij gezet.

 

GoPro Hero 7-serie GoPro Hero 7-serie: Black, Silver & White

De GoPro Hero 7-serie is gearriveerd! Boordevol krachtige en handige functies. Voor ieder budget is er een passende GoPro. Hero 7 White is lekker voordelig, Hero 7 Silver is een uitstekende allrounder, en de Hero 7 Black is het absolute topmodel. Met nieuwe functies als HyperSmooth-stabilisatie, SuperPhoto en Timewarp.

Release datum: eind september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 429, 329 & 219 euro op CameraNU.nl

Bekijk de hele serie op CameraNU.nl >>



Preview van de Black >>

Preview van de Silver >>

Preview van de White >>

 

Fujifilm X-T3 Fujifilm X-T3: razendsnelle systeemcamera, indrukwekkende specs

De nieuwe Fujifilm X-T3 is de opvolger van de populaire X-T2. Met tal van nieuwe specs om van te watertanden. Zo heeft hij een elektronische zoeker zonder black-out-, een gloednieuwe back-illuminated X-Trans CMOS 4 sensor met 26 megapixel en een nieuwe beeldprocessor X-Processor 4.

Sensor: aps-c | Release datum: oktober 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 1.499 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Canon EOS R Canon EOS R: revolutionaire fullframe systeemcamera

Breaking News: de R zit in de maand. Canon komt namelijk met z’n fonkelnieuwe Canon EOS R, een baanbrekende nieuwe fullframe systeemcamera. Met specs om van te watertanden. Samen met Nikon (Z7 en Z6) en Sony (A7(R) III) gaat Canon een nieuw tijdperk in. Prachtig voor ons fotografen! Alle reviews & tests zet ik op een rij.

Sensor: fullframe | Release datum: oktober 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body & RF 24-105mm f/4.0L lens: 3.559 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Nikon D3500 Nikon D3500: ideale instap spiegelreflex

De Nikon D3500 is de ideale DSLR voor instappers. Je krijgt direct volwaardige spiegelreflex-kwaliteit: een lekker snelle camera met uitstekende beeldkwaliteit. Toch is de bediening super eenvoudig, met een leerzame Guide-modus voor nóg betere foto’s.

Sensor: aps-c | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs body & 18-55mm lens: 539 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Sony HX99 Sony HX99 & HX95: compacte travelzooms met 4K

De Sony HX99 en z’n broer, de Sony HX95, zijn twee ultra-compacte travelzoomcamera’s met een kantelbaar (touch)screen. Het zijn de eerste compactcamera’s in de vermaarde HX-lijn met 4K-video aan boord. Ideale reismaatjes. Opvolger van de HX90, die Europees Reiscamera van 2015-2016 was.

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: oktober 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 (HX99) en 88/100 (HX95) | Prijs HX99: 519 euro op CameraNU.nl | Prijs HX95: 499 euro op CameraNU.nl

Preview HX99 >>

HX99 op CameraNU.nl >>


Preview HX95 >>

HX95 op CameraNU.nl >>

 

Nikon Z6 Nikon Z6: fullframe allround systeemcamera

Breaking news: Nikon kondigt twee fullframe systeemcamera’s aan. Een daarvan is de Nikon Z6: een systeemcamera met 24 megapixel en een hoge snelheid. Bijzonder is dat hij uitstekende prestaties neerzet bij weinig licht. Een geweldige allrounder en concurrent van de Sony A7 III!

Sensor: fullframe | Release datum: november 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body & 24-70mm lens: 3.049 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Nikon Z7 Nikon Z7: fullframe systeemcamera met hoge resolutie

Breaking news: Nikon kondigt twee fullframe systeemcamera’s aan. Een daarvan is de professionele Nikon Z7, een systeemcamera met hoge resolutie: 45 megapixel. Hij gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de uitstekende Sony A7R III. Ben jij ook zo benieuwd wie de winnaar is?

Sensor: fullframe | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100
Sensor: aps-c | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body & 24-70mm lens: 4.449 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Panasonic LX100 II Panasonic LX100 II: ultieme edelcompact

De razend populaire Panasonic LX100 heeft eindelijk een opvolger: de LX100 Mark II. Straatfotografen en andere liefhebbers van deze ‘edelcompact in het kwadraat’ krijgen nu behalve de enorme sensor (microfourthirds) en de zeer lichtsterke lens ook nog een touchscreen. Smullen!

Sensor: microfourthirds | Release datum: oktober 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 949 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Leica M10-P Leica M10-P: Henri Cartier-Bresson zou watertanden

Leica komt met een fantastisch nieuw model van de illustere en geliefde Leica M10: de Leica M10-P. De M10-P biedt alle technische voordelen van het Leica M-meetzoekersysteem. Het is echt een camera voor pure fotografen met een goedgevulde beurs.

Sensor: fullframe | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 7.629 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

DJI Mavic 2 Pro DJI Mavic 2 Pro: drone voor profs

De DJI Mavic 2 Pro is een fikse upgrade van een al ontzettend goede drone. Met de Mavic 2 schiet je video en foto’s van hoge kwaliteit, dankzij de Hasselblad-camera met grote 1 inch sensor. Je maakt hyperlapses met 1 druk op de knop. Topdrone voor profs.

Sensor: 1 inch | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 1.449 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

DJI Mavic 2 Zoom DJI Mavic 2 Zoom: drone met zoomlens

Met de prachtige DJI Mavic 2 Zoom leg je ongehinderd al je avonturen in hoge kwaliteit vast. De lekker compacte drone heeft een 24-48mm zoomcamera aan boord, waarmee je geweldige zoombeelden maakt met parallax-effecten! Vliegt lekker lang: 31 minuten.

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 1.249 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Canon Powershot SX740 HS Canon Powershot SX740 HS: compacte reiszoom

Verrassing: midden in de zomer verschijnt de reiszoom Canon SX740 HS. Heeft al het goede van z’n voorganger, waaronder een 24-960mm zoomlens en een opklapbaar LCD-scherm. De SX740 HS heeft daarnaast de allernieuwste Canon-processor aan boord: de supersnelle DIGIC 8. En dat allemaal in een supercompacte body! Gaat-ie met je mee op reis?

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: augustus 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 399 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm XF10 Fujifilm XF10: ideaal voor naast je smartphone

Prachtige compactcamera in de populaire X-serie van Fujifilm: de XF10. Deze pocketcamera (280gram!) beschikt over een enorme sensor: aps-c. Dankzij Bluetooth kun je je schitterende foto’s razendsnel delen. Ideale camera om naast je smartphone altijd bij je te hebben.

Sensor: aps-c | Release datum: augustus 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief vaste 28mm lens: 499 euro (CameraNU.nl)

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Nikon Coolpix P1000 Nikon Coolpix P1000: extrééééme superzoom

Een soort superkanon is de gloednieuwe Nikon Coolpix P1000. Je schiet er met gemak de kraters op de maan mee. Of een heel ver vogeltje. Deze superzoomcamera is uniek in z’n soort: hij heeft een optische zoom van 125x. Omgerekend: 24mm tot 3000mm.

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs inclusief lens: 1.099 euro (CameraNU.nl)

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Nikon Coolpix P1000Leica C-lux: snel, intuïtief en stijlvol

Nieuwe C-Lux travelzoomcamera van Leica. Deze snelle en stijlvolle pocketcamera is intuïtief te bedienen. Het Leica DC Vario-Elmar-objectief heeft 15x optische zoom: van 24 tot 360mm. Aan boord is een grote 1 inch sensor.

Sensor: 1 inch | Release datum: juli 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs inclusief lens: 995 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Sony RX100 VI Sony RX100 VI: razendsnel én 24-200mm zoom

Met de RX100 VI zet Sony een reuzenstap. Deze compacte reisgenoot beschikt over het snelste autofocussysteem ter wereld. En let eens op dat schitterende zoombereik: 24-200mm!

Sensor: 1 inch | Release datum: juni 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.299 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Panasonic Lumix FT7Panasonic FT7: robuuste onderwatercamera

De Panasonic Lumix FT7 kun je laten vallen vanaf 2 meter hoogte. En je kunt ermee tot 31 meter de diepzee in duiken. Het is de allereerste robuuste onderwatercamera met elektronische zoeker! Ook 4K-video én 4K-Photo zijn aan boord. Is dit de beste robuuste onderwatercamera?

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: zomer 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 429 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm X-T100 Fujifilm X-T100: stijlvolle instapper

De X-T100 is de gloednieuwe systeemcamera van het gerenommeerde Fujifilm. Stijlvol en gebruiksvriendelijk. Ideale camera als je (heel veel) meer wilt dan wat je smartphone kan. En niet de hoofdprijs wilt betalen.

Sensor: aps-c | Release datum: juni 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 699 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

GoPro Hero GoPro Hero: ideale instap action cam

Is de GoPro Hero de ideale instap action cam. Het lijkt erop: je krijgt veel GoPro voor een bescheiden bedrag. Hij is lekker compact, en de bediening is simpel en intuïtief. Dus je hebt geen reden meer om niet in actie te komen!

Release datum: maart 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs: 219 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Sony Alpha A7 III Sony Alpha A7 III: fullframe technisch hoogstandje

Voorganger Sony A7 II kwam als Beste uit de Test bij de Consumentenbond. En deze A7 Mark III is nog veel beter. Fullframe systeemcamera met geweldige specs. Je kunt deze camera zien als een kruising tussen topcamera’s Sony A9 en A7R III.

Sensor: fullframe | Release datum: maart 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs inclusief lens: 2.499 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Canon EOS M50 Canon EOS M50: veelzijdige systeemcamera

Nieuwe systeemcamera van Canon in het middensegment. Zit boven de ook al nieuwe M100, die razend goed scoort bij de reviewers. Deze M50 heeft als eerste Canon systeemcamera 4K aan boord plus een gloednieuwe processor. Ideale camera voor vloggers?

Sensor: aps-c | Release datum: april 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs inclusief lens: 699 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Pentax K-1 Mark II Pentax K-1 Mark II: vlaggenschip voor pure fotografen

De Pentax K-1 Mark II is misschien niet de meest sexy camera aller tijden. Touchscreen en 4K ontbreken en het is geen snelle schieter. Maar goed dat-ie is! Echt een camera voor pure fotografen. Vlaggenschip in de Pentax K-serie.

Sensor: fullframe | Release datum: maart 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 3.199 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

 

Canon EOS 2000D Canon 2000D: na je smartphone

De Canon EOS 2000D is de opvolger van de zeer populaire Canon 1300D. Het nieuwe instapmodel van Canon heeft een grote sensor en veel mogelijkheden om je beelden te delen. Ideaal voor wie overstapt van een smartphone naar een spiegelreflex.

Sensor: aps-c | Release datum: april 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 469 euro op CameraNU.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Tweelingbroer: Canon EOS 4000D

Deze EOS 2000D heeft een tweelingbroertje: de EOS 4000D die ook in april op de markt komt. Ze lijken als twee druppels water op elkaar. Toch zijn er verschillen. De 2000D is gepositioneerd boven de 4000D, die ongeveer 100 euro goedkoper is.

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op Bol.com >>

 

Fujiflim X-H1Nóg meer nieuwe camera’s

Bovenstaand lijstje bevat de 20 allernieuwste camera-releases. Maar er komen zoveel nieuwe camera’s op de markt dat het bijna niet meer bij te benen is. Voor jouw overzicht vind je in onderstaand lijstje alle overige camera’s die tot een jaar geleden zijn verschenen. Leuk hè?


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)