Alle camera’s van 2020 & 2019 | Overzicht

Alle nieuwe camera’s van dit moment heb ik voor je op een rij gezet in dit handige overzicht. In de lijst hieronder zie je alle camera’s die zijn verschenen in 2019 en 2020. Daar zitten topcamera’s bij die nog steeds meedoen met de beste. Bekijk mijn overzicht!

Bekijk alle NIEUWE camera’s >>

Leica SL2-S: fullframer voor videografen

Leica komt met de Leica SL2-S: een fullframe systeemcamera ontworpen is voor professionele videografen. Deze hybride camera is gebaseerd op de SL2, de hoge resolutie-camera met 47 megapixel op de sensor. De SL2-S heeft een sensor van ‘slechts’ 24 megapixel maar schiet wél tot 10-bits 4K-opnamen zonder tijdslimiet.

Sensor: fullframe | Release datum: december 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 4.500 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Leica SL2-S >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 ONE X2: 360-graden actioncamera

De Insta360 ONE X2 is misschien wel de ideale 360-graden actioncamera. Anders dan bij gewone actioncams mis je geen enkel moment meer, want hij filmt zich letterlijk een slag in de rondte. Perfecte beeldkwaliteit dankzij Dual-lens 5.7K 360 graden-video en FlowState-stabilisatie.

Objectief: 360 graden | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs: 489 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 ONE X2 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Leica Q2 Monochrom: ultieme zwart-witfotografie

De Leica Q2 Monochrom is een fullframe compactcamera waarmee je unieke zwart-witfoto’s schiet. Aan boord zijn een 47.3 megapixel monochrome sensor en de lichtsterke Summilux 28mm f/1.7.

Sensor: fullframe | Release datum: 10 november 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 5.590 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Leica Q2 Monochrom >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic Mini 2: mini actioncam voor vloggers

De DJI Mavic Mini 2 is de opvolger van de zeer populaire Mavic Mini uit 2019. Deze zeer compacte en superlichte drone levert toch grootse prestaties. De opvouwbare Mini 2 heeft het formaat van een smartphone en weegt maar 249 gram. Daardoor kun je hem overal mee naartoe nemen.

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: 5 november 2020 | Frankwandelt-rating: 83/100 | Prijs: 459 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mavic Mini 2 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Coolblue.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Pocket 2: mini actioncam voor vloggers

De DJI Osmo Pocket 2 is een compacte actioncam met ingebouwde stabilisatie die in elke broekzak of jaszak past. Je schiet betoverende 4K-video met 60 fps én foto’s van liefst 64 megapixels. Aan boord zijn de allerlaatste techsnufjes als ActiveTrack 3.0 en Matrix Stereo.

Sensor: 1/1.7 inch | Release datum: 1 november 2020 | Frankwandelt-rating: 88/100 | Prijs: 369 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Osmo Pocket 2 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Coolblue.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-S10: compact, licht én IBIS

Een fantastische nieuwe systeemcamera van Fujifilm: de X-S10. Voor nog geen 1.000 euro krijg je een camera met professionele ambities. De camera is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met de X-S10 schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit.

Sensor: aps-c | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating: 95/100 | Prijs body: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-S10 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 II: razendsnelle allrounder

De Nikon Z6 II is de opvolger van de Nikon Z6 die mag pronken met de EISA-award ‘Camera van het Jaar’. Belangrijkste vernieuwingen: meer power dankzij een tweede beeldprocessor plus een tweede geheugenkaartsleuf.

Sensor: fullframe | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating: 92/100 | Prijs body: 2.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Nikon Z6 II >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z7 II: resolutiemonster

De Nikon Z7 II is de opvolger van de Nikon Z7 die beladen werd onder de Awards. Belangrijkste vernieuwingen: meer power dankzij een tweede beeldprocessor plus een tweede geheugenkaartsleuf.

Sensor: fullframe | Release datum: december 2020 | Frankwandelt-rating: 96/100 | Prijs body: 3.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Nikon Z7 II >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Canon PowerShot Zoom: 800mm superzoom

Voor vogelaars en andere dierenspotters is er nu iets moois: de Canon PowerShot Zoom. Een monoculaire camera met elektronische zoeker die optisch tot 400mm kan inzoomen, en digitaal zelfs tot 800mm

Sensor: 1/3 inch | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating: 75/100 | Prijs body: 339 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Canon PowerShot Zoom >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 9 Black: vlaggenschip action camera

De Hero 9 Black is het nieuwe vlaggenschip onder de action camera’s van het gerenommeerde GoPro. Hij heeft liefst 5K-video aan boord en de resolutie van de beelden is met 23.6 megapixel verdubbeld ten opzichte van de Hero 8 Black. Je video’s zijn superstabiel dankzij HyperSmooth 3.0. De top actioncam van dit moment!

Sensor: 1/2.3 inch | Release datum: 16 september 2020 | Frankwandelt-rating: 96/100 | Prijs: 479 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de GoPro Hero 9 Black >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Coolblue.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C: ‘s werelds kleinste fullframe camera

De Sony A7C is de geweldige nieuwe fullframecamera van Sony. Volgens Sony is de A7C ‘s werelds kleinste en lichtste fullframecamera. En dat voor een camera met 24 megapixels en een enorm uitgebreide feature-set. Zoals beeldstabilisatie met 5 stops winst plus een uitklapbaar en kantelbaar touchscreen. Dit wordt een klapper!

Sensor: fullframe | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A7C >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic S5: allrounder in foto én video

De Panasonic Lumix S5 is een fullframe systeemcamera die uitblinkt in foto én video. Deze compacte allrounder heeft 5-assige beeldstabilisatie aan boord. Je schiet er vloeiende 4K-video mee met 60fps. Voor foto’s heeft hij een High Res-modus waarmee je zeer gedetailleerde beelden schiet van 96 megapixel.

Sensor: fullframe | Release datum: half september 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.299 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Panasonic S5 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Olympus E-M10 Mark IV: perfect voor instappers

De Olympus E-M10 Mark IV is een heerlijk compacte systeemcamera met een hoge beeldkwaliteit. Nieuw zijn de 20 megapixel MFT-sensor en de razendsnelle TruePic VIII-processor. Het display achterop is naar onderen te klappen, voor selfies en vloggen.

Sensor: microfourthirds | Release datum: 15 augustus 2020 | Frankwandelt-rating: 87/100 | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Olympus E-M10 Mark IV >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Sony A7S III: nieuwe videokoning

De Sony A7S III komt eraan. Het nieuwe werkpaard voor videografen zet ultieme prestaties neer bij weinig licht. En heeft spectaculaire video-features: 4K HDR video tot 120fps met onbeperkte opnameduur. De nieuwe Koning van de Video!

Sensor: fullframe | Release datum: september 2020 | Frankwandelt-rating: 92/100 | Prijs body: 4.199 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Sony A7S III >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Nikon Z5: fullframe instapper

De Nikon Z5 is het instapmodel fullframe systeemcamera van Nikon. Maar wel eentje met haar op z’n tanden. Het is een volwassen systeemcamera, ruim 24 megapixel op z’n fullframe sensor, 5-assige beeldstabilisatie en een kantelbaar touchscreen.

Sensor: fullframe | Release datum: 27 augustus 2020 | Frankwandelt-rating: 87/100 | Prijs inclusief lens: 1.899 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Nikon Z5 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Canon EOS R6

Canon heeft de EOS R6 samen met de spectaculaire Canon EOS R5 (zie hieronder in dit lijstje) uitgebracht. Deze fullframe systeemcamera is veel betaalbaarder dan grote broer EOS R5. Reviewers verwachten dat dit de opwindendste camera van 2020-2021 wordt!

Sensor: fullframe | Release datum: 9 juli 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 2.739 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Canon EOS R6 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Canon EOS R5 met 8K en IBIS

Canon heeft op 9 juli de Canon EOS R5 aangekondigd: een veelbelovende fullframe systeemcamera. Hij schiet foto’s met 20 beelden per seconde en legt video vast in 8K. Ook beeldstabilisatie is aan boord tot 8 stops. Benieuwd?

Sensor: fullframe | Release datum: 30 juli 2020 | Frankwandelt-rating: 95/100 | Prijs body: 4.549 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Canon EOS R5 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Panasonic G100: dé systeemcamera voor vloggers

Panasonic komt met een verrassing: de Panasonic Lumix G100. Deze systeemcamera is speciaal gemaakt voor vloggers en ‘contentmakers’. Deze lekker lichte en compacte camera is ideaal om mee te nemen naar je filmlocaties. Met uitmuntende foto- en videoprestaties!

Sensor: microfourthirds | Release datum: 20 juli 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs inclusief lens: 749 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Panasonic G100 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Sony ZV-1: dé compactcamera voor vloggers

Sony komt met een geweldige compactcamera speciaal bedoeld voor vloggers: de Sony ZV-1. Het is de vlogversie van een van de beste compactcamera’s van dit moment: de Sony RX100 Mark VII. Ook de ZV-1 heeft een grote 1 inch sensor. Het zoombereik is veelzijdig: 24-70mm.

Sensor: 1 inch | Release datum: 26 mei 2020 | Frankwandelt-rating: 93/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Sony ZV-1 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

DJI Mavic Air 2: compacte, opvouwbare drone

De DJI Mavic Air 2 komt eraan en dat is goed nieuws! Deze compacte, opvouwbare drone wordt net zo populair als z’n voorganger. Die ontving in 2018 de felbegeerde TIPA-award ‘Beste drone’. De Mavic Air 2 komt half mei op de markt. Hoe goed is deze nieuwe drone?

Sensor: 1/2 inch | Release datum: half mei 2020 | Frankwandelt-rating: 86/100 | Prijs: 849 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mavic Air 2 >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Coolblue.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T4: IBIS-beeldstabilisatie & flipscreen

De nieuwe Fujifilm X-T4 krijgt een volledig uitklapbaar en draaibaar touchscreen. Nog belangrijker: hij heeft beeldstabilisatie (IBIS) aan boord met tot 6.5 stops voordeel. En dat is GROOT NIEUWS: veel Fuji-objectieven missen namelijk IBIS.

Sensor: aps-c | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating: 95/100 | Prijs inclusief lens: 2.299 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Insta360 ONE R: modulaire actioncam met 1 inch sensor

De Insta360 ONE R is een modulaire actioncam die nu beschikbaar is in een bundel met een grote 1 inch sensor met 19 megapixel. En dat betekent: uitmuntende beeldkwaliteit in een actioncam die je naar je hand kunt zetten. Je filmt in 5.3K met 30fps of 4K met 60fps.

Sensor: 1 inch | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating: 92/100 | Prijs: 599 euro op en op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Bekijk mijn preview >>

Insta360 ONE R op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE R op Coolblue.nl >>

Insta360 ONE R op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 850D: snelle middenklasse DSLR met 4K-video

De Canon EOS 850D heeft een grote 24.1 megapixel aps-c sensor aan boord plus de nieuwe DIGIC 8 beeldprocessor. Hiermee schiet je foto’s met 7 beelden per seconde en kun je filmen in 4K. Dankzij het vernieuwde autofocussysteem kun je tijdens fotograferen en filmen oog- en gezichtsdetectie gebruiken.

Sensor: aps-c | Release datum: 20 april 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 919 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Nikon D6: vlaggenschip DSLR voor profs

De Nikon D6 is dé nieuwe vlaggenschip spiegelreflex voor professionals. Hij combineert excellente beeldkwaliteit met razende snelheid. Speciaal aanbevolen voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo (als ze doorgaan).

Sensor: fullframe | Release datum: begin april 2020 | Frankwandelt-rating: 99/100 | Prijs body: 7.299 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Olympus OM-D E-M1 Mark III: razendsnel vlaggenschip

De Olympus OM-D E-M1 Mark III is het nieuwe vlaggenschip van Olympus met microfourthirds sensor. Met de laatste technische snufjes aan boord. Hij heeft een nieuwe beeldprocessor en nóg betere beeldstabilisatie. De autofocus is van de buitencategorie: je stelt zonder statief scherp op de sterren.

Sensor: microfourthirds | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating: 85/100 | Prijs body + 12-40mm f/2.8: 2.499 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X100V: dé compactcamera voor straatfotografen

De Fujifilm X100V is dé compactcamera voor straatfotografen. De vaste, lichtsterke primelens met een fullframe-equivalent van 35mm is ideaal om straattaferelen vast te leggen en candid portretten te schieten. De X100-serie van Fuji is ook populair bij reportage- en productfotografen.

Sensor: aps-c | Release datum: februari 2020 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs met vaste prime-lens: 1.499 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Bekijk mijn preview >>

Bekijk op CameraNU.nl >>

Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X-T200 Nóg meer camera’s

Bovenstaand lijstje bevat de camera releases in 2020. Ook daarvoor zijn uitstekende camera’s verschenen die nog steeds meetellen in cameraland. Voor jouw overzicht vind je in onderstaand lijstje alle camera’s die in 2019 zijn verschenen. Wát een lijst! Leuk hè?

 

Alle nieuwe camera’s op een rij

Het afgelopen jaar zijn er heel veel fantastische camera-releases geweest. Sommige daarvan hebben de camerawereld flink opgeschud. Ik heb ze allemaal voor je op een rij gezet. Benieuwd naar alle camera-releases van dit jaar?

Alle camera’s anno NU >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit moment Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste compactcamera’s van dit moment Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy