Dit zijn de killer-camera’s van 2020!

Wat zijn dé camera’s van 2020? Welke topcamera’s drukken hun onuitwisbare stempel op dit jaar? Wat zijn de allerallerbeste systeemcamera’s, compactcamera’s en spiegelreflexen? Alle killer-camera’s van heb ik voor jullie op een rij gezet!

Laatste update: 20 februari 2020

De 19 killer-camera’s van 2020

  • Hieronder zie je mijn lijst met killer-camera’s. Klik op de naam en je scrollt naar beneden, naar de korte beschrijving.
  • De nummer 1 in mijn lijstje is niet per sé beter dan de nummer 19. Je kunt geen top systeemcamera met een top compactcamera vergelijken.
  • Bij elke camera staat een ‘Frankwandelt-rating’. Dit cijfer geeft een waardering van de camera ten opzichte van andere camera’s in zijn (prijs)klasse.
  • Panasonic had een verrassing in petto: de Panasonic Lumix S1H. Nummertje 3 uit de gloednieuwe S-serie. Deze fullframe systeemcamera mikt op professionele videografen, met specs om van te watertanden, waaronder 6K-video. Benieuwd?
    > Bekijk mijn review van de de Panasonic S1H >>
  • Fujifilm brengt in februari/maart twee fantastische camera’s uit. De eerste is de opvolger van de X-T3: de Fujifilm X-T4. Breaking news is dat hij IBIS aan boord heeft. Benieuwd?
    > Bekijk mijn preview van de Fujifilm X-T4 >>
  • De tweede verrassing is de langverwachte opvolger van de Fujifilm X100F, de compactcamera voor straatfotografen. Deze Fujifilm X100V is op alle fronten sterk verbeterd. En wat ziet hij er fantastisch uit! Is dit de meest sexy camera van 2020?
    > Bekijk mijn preview van de Fujifilm X100V >>
  • Eind 2019 kwam Fujifilm ook al met de nieuwe Fujifilm X-Pro3, dé systeemcamera voor straat- en reportagefotografen. Een volstrekt unieke camera. Benieuwd?
    > Bekijk mijn review van de Fujifilm X-Pro3 >>
  • Ook Sony kwam nog even uit de kast met hét vlaggenschip voor profs: de Sony A9 II. En dat is GROOT NIEUWS voor sportfotografen in verband met de Olympische Spelen van 2020.
    > Bekijk mijn preview van de de Sony A9 II >>
  • Canon blaast later dit jaar in de bus met de nieuwe EOS R5, een fullframe systeemcamera met – hou je vast – 8K-video aan boord. Wordt dit dé topper onder de hybride (foto én video) camera’s van 2020?
    > Bekijk mijn preview van de Canon EOS R5 >>
  • En dan zijn er nog nieuwe DSLR’s van Canon en Nikon die grote kans maken op een plek in onderstaande lijst: de professionele vlaggenschepen Nikon D6 en Canon EOS 1D X Mark III die met het oog op de Olympische Spelen in 2020 verschijnen.
    > Bekijk mijn review van de Nikon D6 >>
    > Bekijk mijn review van de Canon EOS 1D X Mark III >>
  • Kritisch als jullie zijn, vragen jullie je natuurlijk af waarom bepaalde geweldige camera’s niet in mijn lijstje staan. Mijn antwoord: je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven. Onderstaand vind je mijn killercamera-keuze. Maar uiteraard zijn er nog heel veel meer uitstekende camera’s. Mijn website puilt ervan uit!
Killer-cameraPrijs body
01. Sony A9€ 3,899Bekijk >>
02. Sony A7R IV€ 3,999Bekijk >>
03. Nikon Z7€ 2,899Bekijk >>
04. Panasonic S1R€ 3,499Bekijk >>
05. Fujifilm GFX 50R€ 4,499Bekijk >>
06. Sony A7 III€ 2,149Bekijk >>
07. Fujifilm X-T3€ 1,499Bekijk >>
08. Fujifilm X-T30€ 949Bekijk >>
09. Olympus OM-D E-M1X€ 2,999Bekijk >>
10. Panasonic GH5S€ 1,999Bekijk >>
11. Nikon D850€ 2,899Bekijk >>
12. Canon 5D Mark IV€ 2,799Bekijk >>
13. Nikon D500€ 1,649Bekijk >>
14. Canon EOS 90D€ 1,299Bekijk >>
15. Nikon D5600€ 489Bekijk >>
16. Fujifilm X100F€ 1,349Bekijk >>
17. Sony RX10 IV€ 1,699Bekijk >>
18. Sony RX100 VII€ 1,299Bekijk >>
19. Panasonic TZ200€ 579Bekijk >>
Bonus: nóg 6 killer-camera’s!Duur!Bekijk >>

 

Sony A9 1. Sony A9: beste fullframe systeemcamera voor profs (hoge snelheid)

Hebben we met de Sony A9 een ‘game changer’ voor professionals? Het lijkt er op: deze langverwachte fullframe systeemcamera schiet liefst 20 beelden per seconde. Ongeëvenaard.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht body: 673gr | Release datum: mei 2017 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 3.899 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Nikon en Canon moeten zich zorgen gaan maken. Hun beide topmodellen voor professionals – de Nikon D5 en de Canon 1D X Mark II – krijgen een frontale aanval te verduren van de Sony A9. Met deze fullframe systeemcamera mikt Sony op precies dezelfde doelgroep. En de Sony A9 is én sneller én goedkoper én lichter. Gaat de Sony A9 de strijd winnen?

Sony A9 op Kamera-express.nl >>

Sony A9 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A9

De Sony A9 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony Alpha A7R IV2. Sony A7R IV: beste fullframe systeemcamera voor profs (hoge resolutie)

De Sony Alpha A7R IV combineert een uiterst hoge resolutie aan ongelofelijke hypersnelheid. Is dit dé camera waar iedereen op heeft zitten wachten?

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 665gr | Objectief: Sony 24-105mm f/4.0G OSS | Release datum: eind augustus 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body + lens: 5.299 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 3.999 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony mikt met de A7R IV vooral op professionele fotografen. Dankzij de krachtige eigenschappen fotografeer je tot 10 beelden per seconde met volledige AF/AE-Tracking. In combinatie met de ongekend hoge resolutie heb je een echt snelheidsmonster in handen. De nieuw ontwikkelde sensor legt extreem veel details vast en presteert uitstekend bij weinig licht. Reviewers noemen de beeldkwaliteit niet minder dan uitmuntend, bijna vergelijkbaar met die van middenformaat camera’s.

Sony A7R IV op Kamera-express.nl >>

Sony A7R IV op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony Alpha A7R IV

De Sony Alpha A7R IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon Z7 3. Nikon Z7: razendsnel resolutiemonster

De Nikon Z7 is de splinternieuwe fullframe systeemcamera van deze 101 jaar oude firma. Aan boord is een sensor met zeer hoge resolutie. De Z7 gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de Sony A7R III.

Sensor: fullframe | Resolutie: 47.7 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Lens: Nikkor 24-70mm f/4.0 + FTZ adapter | Gewicht: 675gr | Release date: september 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body + lens: 3.299 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 2.899 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Groot voordeel van Nikon boven Sony is het zeer uitgebreide lenzenarsenaal van Nikon. Die zullen (via bijgeleverde adapters) direct geschikt zijn voor de Z7. Bovendien komt er speciaal voor het nieuwe fullframe Z-systeem een nieuwe serie lenzen: lenzen met de Nikon Z-mount. De Z-lenzen die er nu al zijn, worden de hemel ingeprezen door professionele reviewers. Samen met de Z7.

Nikon Z7 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z7 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z7

De Nikon Z7 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Panasonic Lumix S1R 4. Panasonic Lumix S1R: alles voor de beeldkwaliteit

Drie topmerken slaan de handen ineen voor de nieuwe Panasonic Lumix S1-serie: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1R is het fullframe megapixelmonster uit deze serie. Hij levert topprestaties, vinden de reviewers.

Sensor: fullframe | Objectief: 24-100mm f/4 | Resolutie: 47.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K 60p | Scherm: 3-assig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 899gr | Release datum: eind maart 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 4.599 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 3.499 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De Lumix S1R heeft een 47 megapixel sensor aan boord en gebruikt de veelzijdige Leica L-mount. Groot voordeel: er is direct een hele serie mooie objectieven geschikt voor de Lumix S1R. Daarnaast staan er voor de korte termijn 10 topobjectieven op de planning. De S1R is ook de eerste fullframe systeemcamera die 4K video’s maakt met 60 beelden per seconde. En de camera barst zo ongeveer uit z’n voegen van de technologische hoogstandjes.

Panasonic Lumix S1R op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S1R op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix S1R

De Panasonic Lumix S1R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm GFX 50R5. Fujifilm GFX 50R: beste betaalbare middenformaat

De GFX 50R is de compacte en betaalbare middenformaatcamera van Fujifilm. Hij heeft 50 megapixels op z’n Bayer-sensor, net als z’n grote broer, de GFX 50S. Deze sensor levert de beste beeldkwaliteit op aarde.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 51.4 megapixel | Beelden per seconde: 3 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Lens: Fujifilm GF 32-64mm | Gewicht: 690gr | Release datum: november 2018 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 6.998 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 4.499 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Voor een middenformaatcamera is de Fujifilm GFX 50R compact en lichtgewicht. Dat maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld straatfotografie. Maar gewoon ook als allround camera voor elke dag. Of ‘gewoon’: je hebt hier wel een topcamera in handen! Keerzijde is dat de GFX 50R niet bepaald een snelheidsduivel is. Vooral geschikt voor pure fotografen op zoek naar de allerbeste beeldkwaliteit.

Fujifilm GFX 50R op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 50R op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50R

De Fujifilm GFX 50R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony A7 III 6. Sony A7 III: beste allround fullframe systeemcamera

Voorganger Sony A7 II kwam als Beste uit de Test bij de Consumentenbond. Deze A7 Mark III is nog veel beter. Fullframe systeemcamera met geweldige specs. Kruising tussen topcamera’s Sony A9 en A7R III.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Lens: Sony 28-70mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 650gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs inclusief lens: 2.343 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 2.149 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Voor de Sony A7 III heeft Sony al z’n technische hoogstandjes uit de kast gehaald. Je vindt features terug uit recente camera’s als de professionele Sony A9 en A7R III. En die zijn in de Sony A7 Mark III ook nog eens verder geperfectioneerd. De beeldkwaliteit is beter en hij is stukken sneller. En dat allemaal voor een aantrekkelijke prijs. Zo komt een fullframe topcamera nu ook voor niet-professionals binnen grijpbereik.

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Sony A7 III op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7 III

De Sony A7 III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-T37. Fujifilm X-T3: beste systeemcamera met aps-c-sensor

De Fujifilm X-T3 is de opvolger van de zeer populaire X-T2. Met tal van nieuwe specs om van te watertanden. Plus een gloednieuwe back-illuminated X-Trans 4 sensor en een nieuwe razendsnelle beeldprocessor X-Processor 4.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Lens: Fujifilm 16-80mm f/4.0 OIS / fullframe-equivalent: 24-120mm | Beelden per seconde: 11/30 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 539gr | Release datum: oktober 2018 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs inclusief lens: 1.999 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 1.499 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Volgens tal van professionele reviewers is dit de allerbeste aps-c camera van dit moment. Nog weer een stuk beter dan voorganger X-T2. Hij is heel veel sneller, met een burst tot 30 beelden per seconde. Ook de autofocus is bijna sneller dan het licht. En de beeldkwaliteit is om te zoenen zo mooi. Ook die van de jpegs die direct uit de camera komen. Met Fuji’s vermaarde filmsimulaties.

Fujifilm X-T3 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-T3 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T3

De Fujifilm X-T3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-T308. Fujifilm X-T30: beste systeemcamera uit het middensegment

De Fujifilm X-T30 is een kleine krachtpatser, een camera om verliefd op te worden. Bijna even goed als de briljante Fujifilm X-T3 (ik heb hem!). En dat betekent: een zeer betaalbare camera met professionele features aan boord.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0 OIS / fullframe-equivalent: 27-83mm | Beelden per seconde: 8/30 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 383gr | Release datum: 20 maart 2019 | Frankwandelt-rating: 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.299 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De X-T30 is een geweldige, compacte camera met bijna dezelfde fotokwaliteit en features als de veel duurdere Fujifilm X-T3. Niet voor niets is zijn voorganger, de X-T20, al jarenlang de bestseller van Fuji. De X-T30 pakt die glansrol moeiteloos over, zo blijkt uit alle lovende reviews. Uit de reviews: “Fujifilm slaat opnieuw een home run met de lancering van de X-T30.” Gold Award van DPreview.

Fujifilm X-T30 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-T30 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30

De Fujifilm X-T30 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Olympus OM-D E-M1X 9. Olympus OM-D E-M1X: beste microfourthirds camera

De Olympus OM-D E-M1X is perfect voor de fanatieke sport- en natuurfotograaf. Hij heeft liefst 7.5 (!) stops beeldstabilisatie, een razendsnelle autofocus en ingebouwde battery-grip. En hij is extreem robuust en weerbestendig. Een echte prof!

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Lens: 12-40mm Pro | Beelden per seconde: 18 | Video: 4K | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 849gr | Release datum: eind februari 2019 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs inclusief lens: 3.849 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 2.999 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De Olympus OM-D E-M1X heeft specs aan boord om van te watertanden. Zo corrigeert de beeldstabilisatie liefst 7.5 stops. Objectdetectie herkent direct treinen, vliegtuigen en motorsportsituaties. Ook is hij extreem spatwater- en stofdicht. Allemaal kenmerken van een echte pro! Ideale camera voor bijvoorbeeld sport- en natuurfotografen. Deze Olympus is razendsnel op voor hun belangrijke terreinen: burst, autofocus, schrijfsnelheid. Dankzij de battery grip beschik je over extreem veel power: tot 2.500 foto’s!

Olympus OM-D E-M1X op Kamera-express.nl >>

Olympus OM-D E-M1X op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus OM-D E-M1X

De Olympus OM-D E-M1X heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Panasonic GH5S 10. Panasonic GH5S: beste camera voor videografen

De Panasonic Lumix DC-GH5S is dé camera voor fotografen die vooral video’s schieten. Nóg meer dan de Panasonic GH5 die in 2017 verscheen, is hij gericht op pure videografen. Winnaar van de felbegeerde TIPA-award 2018.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 10.28 megapixel | Beelden per seconde: 60 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 660gr | Release datum: januari 2018 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.999 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Terwijl broertje GH5 nog een hybride foto- en videocamera is, richt de GH5S zich nog veel meer op video. De GH5S heeft hetzelfde formaat sensor als de GH5, microfourthirds, maar daarop vind je veel minder pixels. Dat lijkt een nadeel maar is juist bij video een groot voordeel: de beeldkwaliteit bij weinig licht neemt extreem toe. De GH5S maakt voor het eerst 60p/50p video-opnames in Cinema 4K. De briljante kleuren die dat oplevert, komen zeer echt over. Gold Award bij topreviewer DPreview.

Panasonic GH5S op Kamera-express.nl >>

Panasonic GH5S op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic GH5S

De Panasonic GH5S heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon D85011. Nikon D850: beste fullframe spiegelreflex voor profs

Opvolger van de vermaarde Nikon D810. Met spectaculaire features, zoals 48 megapixels op de sensor plus een 8K time-lapsefunctie. Juichend besproken door alle reviewers.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Lens: Nikon 24-70mm f/2.8E VR | Gewicht body: 915gr | Release datum: 8 september 2017 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs inclusief lens: 4.688 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 2.899 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Misschien is het vloeken in de kerk maar in mijn ogen is de Nikon D850 even goed als beide topmodellen van Canon en Nikon (de Canon 1D X Mark II en de Nikon D5). OK, hij haalt hun snelheid niet. Maar let even op de combinatie van snelheid (9 beelden per seconde) en resolutie (45.7 megapixel). Een combinatie waar menig professionele fotograaf van zal gaan watertanden (of mogelijk zelfs kwijlen).

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Nikon D850 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon D850

De Nikon D850 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon 5D Mark IV12. Canon 5D Mark IV: (bijna de) beste fullframe spiegelreflex voor profs

Op de Nikon D850 na: de beste allrounder onder de fullframe spiegelreflexen. Van alle markten thuis, en op al die markten doet hij mee aan de top.

Sensor: fullframe | Resolutie: 30.4 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Display: touchscreen, niet kantelbaar | Lens: Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USM | Video: 4K | Gewicht body: 890gr | Release datum: september 2016 | Frankwandelt-rating 91/100 | Prijs inclusief lens: 3.848 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 2.799 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Langverwachte opvolger van de geliefde topcamera Canon 5D Mark III. De belangrijke reviewers zijn zeer lovend. De lichtgevoelige Canon 5D Mark IV is niet zomaar een opvolger: de verbeteringen zijn opvallend en groot. Om de belangrijkste te noemen: een veel grotere sensor, wifi en GPS zijn toegevoegd, hij heeft een groot touchscreen en uitgebreide 4K-videomogelijkheden. Daarmee is deze Canon een zeer krachtige en supersnelle werkcamera. Topcamera in het kwadraat.

Canon 5D Mark IV op Kamera-express.nl >>

Canon 5D Mark IV op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS 5D Mark IV

De Canon EOS 5D Mark IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon D50013. Nikon D500: beste spiegelreflex met aps-c-sensor

Het vlaggenschip van Nikon in de DX-serie: de aps-c-spiegelreflexen van Nikon. Sneller dan snelle camera met een al even snelle autofocus.

Sensor: DX | Resolutie: 20.9 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Lens: Nikon 16-80mm f/2.8-4.0 VR / fullframe-equivalent: 24-120mm | Gewicht: 860gr (body) | Release datum: februari 2017 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs inclusief lens: 2.449 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 1.649 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

De beste aps-c spiegelreflex van dit moment. De D500 heeft trekjes van z'n grote broer de D5 meegekregen, zoals het autofocussysteem en de 4K-filmfunctie. De D500 heeft een robuuste weerbestendige behuizing van magnesium en carbon. Een van de opvallendste pluspunten van de Nikon D500 is de snelheid: hij schiet liefst 10 beelden per seconden. En dat doet hij met behoud van de uitstekende beeldkwaliteit en de razendsnelle autofocus. Ideaal voor sport- en actiefotografen.

Nikon D500 op Kamera-express.nl >>

Nikon D500 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon D500

De Nikon D500 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon EOS 90D14. Canon EOS 90D: beste middenklasse spiegelreflex

Net als voorganger 80D zal ook de Canon EOS 90D weer razend populair worden. Een snelle DSLR met excellente beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening. Goud Award bij Zoom.nl.

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Objectief: 18-55mm IS STM f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28.8-88mm | Video: 4K (tot 30fps) | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 701gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 1.329 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 1.299 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Canon neemt spiegelreflexen nog steeds zeer serieus, ondanks de enorme opmars van systeemcamera’s. Dat blijkt uit de fantastische opvolger voor een van de populairste spiegelreflexen op de markt. De EOS 90D is Canons vlaggenschip van z’n grote vloot aan aps-c spiegelreflexen. De 90D heeft een gloednieuwe aps-c sensor met veel meer megapixels op de teller dan z’n voorganger: 32.5 megapixel. De 90D heeft ook de nieuwe snellere beeldprocessor aan boord: DIGIC 8.

Canon EOS 90D op Kamera-express.nl >>

Canon EOS 90D op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS 90D

De Canon EOS 90D heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VR 15. Nikon D5600: beste spiegelreflex voor instappers

Voorganger Nikon D5500 is al uitgebreid bejubeld, de Nikon D5600 is het nieuwe 'topmodel voor instappers'.

Sensor: DX | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: Full HD | Lens: Nikon 18-105mm VR / fullframe-equivalent: 27-158mm | Gewicht body: 465gr | Release datum: 24 november 2016 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 739 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl | Prijs body: 489 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Veel reviewers hebben als commentaar dat de upgrade ten opzichte van voorganger D5500 minimaal is. De enige grote verbetering: je kunt makkelijk foto's aan je smartphone en social media toevoegen via SnapBridge. En dat is inderdaad geen aardverschuiving. Maar bedenk dat je aan een al geweldige camera misschien niet zoveel meer hoeft te sleutelen. En geweldig is hij. Je schiet er schitterende, scherpe beelden mee, vol levensechte kleuren en fijne details.

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon D5600

De Nikon D5600 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X100F16. Fujifilm X100F: beste compactcamera voor straatfotografen

Gloednieuwe premium compactcamera voor straatfotografen. Ook populair bij reportage- en productfotografen. Vierde generatie in deze bejubelde 'rangefinder-serie'. Bekroond met de prestigieuze TIPA-Award 2017.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Display: vast, geen touchscreen | Vaste lens: Fujifilm 23mm f/2.0 / fullframe-equivalent: 35mm | Video: Full HD | Gewicht: 419gr | Release datum: 23 februari 2017 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.349 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Wat is-ie weer mooi, de vierde versie uit de beroemde en geliefde Fujifilm X100-serie. De X100F is echt zo'n camera waar ik direct enorm hebberig van word. Stijlvol, compact, retro, lekker ding. Maar uiteraard zijn het niet alleen de looks die tellen, maar vooral: de brains. Hij is voorzien van een Fujinon 23mm f/2.0 objectief van excellente kwaliteit. Met dit geweldige objectief, de verbeterde hybride zoeker en autofocus is de X100F uitermate geschikt voor straat-, reportage- en productfotografie.

Fujifilm X100F op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X100F op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100F

De Fujifilm X100F heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX10 IV op CameraNU.nl 17. Sony RX10 IV: beste superzoomcamera

De Sony RX10 III kreeg vorig jaar alle lof toegezwaaid. Deze opvolger, de Mark IV, is nog weer een stuk beter, en vooral: heel veel sneller. Zo snel dat de serieuze reviewers zowat van hun test-stoeltjes vielen van verbazing.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Optische zoom (fullframe-equivalent): 24-600mm (25x), f/2.4-4.0 | Elektronische zoeker: ja | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 1.095gr | Release datum: oktober 2017 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 1.699 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Al ruim een jaar na introductie van de spectaculair goede superzoomcamera Sony RX10 Mark III komt Sony met de opvolger: de Mark IV. Razende snelheid is een van de kernkwaliteiten van deze superzoom. En daarnaast werkt de autofocus als een malle zo goed. Kortom: De Mark IV is een waar snelheidsmonster, wat uniek is voor superzoomcamera’s. De belangrijke reviewsite DPreview noemt hem ‘De Ultieme Bridgecamera’.

Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn reviews van de Sony RX10 IV

De Sony RX10 IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

Bekijk voorganger Sony RX10 III

Voorganger Sony RX10 III is ook een uitstekende superzoom en nog volop verkrijgbaar voor een veel lagere prijs. Benieuwd?

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX100 VI18. Sony RX100 VII: beste geavanceerde compactcamera

Sony is uitvinder van de 1 inch edelcompact. Met deze zevende versie van de befaamde RX100-serie heeft Sony z’n top edelcompact verder verbeterd.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-200mm f/2.8-4.5 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 90 | Video: 4K / 30fps (max) | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 302gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: 1.299 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Dit is alweer de 7de generatie van Sony’s beroemde compactcamera-serie RX100. Sony lijkt voor deze serie definitief overgestapt op het zoombereik 24-200mm, want ook de nieuwste telg heeft weer een 8x optische zoomlens. De sensor van nummertje 7 is verder verbeterd en helemaal nieuw zijn de autofocusfuncties die ook in de professionele Sony A9 systeemcamera zit. Kortom: alles is beter.

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX100 VII

De Sony RX100 VII heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Panasonic TZ20019. Panasonic TZ200: beste travelzoomcamera

Opvolger van de razend populaire TZ100. Ook deze TZ200 wordt de hemel ingeprezen als allerbeste travelzoomcamera. Met flink wat verbeteringen. De belangrijkste: hij heeft veel meer telebereik (15x optische zoom).

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Lens: 24-360mm | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K | Display: vast touchscreen | Gewicht: 340gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 87/100 | Release datum: maart 2018 | Prijs: 579 euro op Kamera-express.nl en op CameraNU.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Naar de Panasonic TZ200 hebben velen reikhalzend uitgekeken. En niet alleen wie op reis of vakantie gaat. Nog steeds is voorganger TZ100 razend populair. En nog steeds is het de allerbeste travelzoomcamera. Op de TZ200 na dan. Ook de TZ200 heeft een grote 1 inch sensor aan boord. En ten opzichte van z’n voorganger is het zoombereik flink opgeschroefd tot 24-360mm. Zodat je ook die langs flitsende ijsvogel beeldvullend in je zoeker kunt krijgen. Top!

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic TZ200

De Panasonic TZ200 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Leica M10En nóg meer killer-camera’s....

En nóg is het lijstje niet af. Er zijn namelijk nog meer killer-camera’s die ik graag onder je aandacht breng. Waarom ze niet in bovenstaand lijstje staan? Ze zijn te duur of voor een te specifieke doelgroep. Maar het zijn wel échte killers!

 

Beste webshops voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Kamera-express.nl en CameraNU.nl aan: winkels met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

Camera’s op Kamera-express.nlDe kracht van Kamera-express.nl:

  • Klantscore op Vergelijk.nl: 9.1
  • Laagste prijzen van Nederland
  • 16 winkels in Nederland, 2 in België
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op Kamera-express.nl >>

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (15 beoordelingen)