De beste camera's & verrekijkers van dit moment

Zoek je een geweldige camera of verrekijker? Een spiegelreflex, een systeemcamera of een compactcamera die in je zak past? Een kijker om wild mee te spotten, of vogels? Neem dan eens een kijkje in mijn toplijsten. Ze zijn helemaal up-to-date!

Beste systeemcamera's van dit moment Beste systeemcamera's van dit moment

Systeemcamera’s doen in kwaliteit niet meer onder voor spiegelreflexen. Groot voordeel: ze zijn meestal een stuk compacter en lichter. Je neemt ze dus makkelijker mee op tochten door de natuur of in de stad. Maar welke camera moet je kiezen? De allerbeste systeemcamera’s van dit moment!

Top 10 systeemcamera’s >>

 

Beste systeemcamera’s tot €1000 Beste systeemcamera’s tot €1000

Je wilt een super goede systeemcamera kopen, maar je budget is rond 1000 euro inclusief objectief. Wat is dan de beste koop voor jou? Hieronder de allerbeste systeemcamera's met lens tot rond 1000 euro. “Zo veel beeldkwaliteit en uitrusting voor zo weinig geld, hoe spelen ze het klaar?”

Beste systeemcamera’s tot €1000 >>

 

Beste systeemcamera’s tot €500 Beste systeemcamera’s tot €500

Je zoekt een goede systeemcamera, maar je budget ligt rond de 500 euro inclusief lens. Welke camera kun je dan het beste kiezen? Bekijk hieronder de beste systeemcamera’s tot ongeveer 500 euro. Inclusief: Beste Koop van de Consumentenbond!

Beste systeemcamera’s tot €500 >>

 

Beste Koop & Beste uit de Test Systeemcamera's Beste Koop & Beste uit de Test Systeemcamera's

De Consumentenbond test elke maand zo’n 30 nieuwe camera’s. Welke systeemcamera’s komen in 2021 als Beste uit de Test bij de Consumentenbond? En welke systeemcamera’s zijn Beste Koop? Mis de allerbeste systeemcamera's niet!

Beste Koop & Beste uit de Test Systeemcamera's >>

 

Beste compacte middenformaat camera’s Beste compacte middenformaat camera’s

Middenformaat camera’s bieden ongekende beeldkwaliteit. De middenformaatcamera’s van Fujifilm en Hasselblad bieden nog meer detaillering, nog betere kleurweergave en nog meer kwaliteit dan fullframe camera’s. Het mooie: ze zijn compact, sexy en de meeste redelijk betaalbaar.

Beste compacte middenformaat camera’s >>

 

Beste spiegelreflexcamera's van dit moment Beste spiegelreflexcamera's van dit moment

De beste foto’s maak je met een spiegelreflex. Je sjouwt wat mee, maar dan heb je ook wat: de beste beeldkwaliteit, de meeste instelmogelijkheden, de scherpste foto’s. Maar welke moet je kiezen? Bekijk snel mijn top 10 spiegelreflexcamera’s.

Top 10 spiegelreflexcamera's >>

 

Beste spiegelreflexcamera's tot €1000 Beste spiegelreflexcamera's tot €1000

Wat zijn de beste spiegelreflexcamera's inclusief kitlens tot €1000? Camera’s met de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor superieure foto’s. Frankwandelt vergelijkt alle belangrijke expertreviews en schiet je te hulp. Bekijk mijn toplijst!

Beste spiegelreflexcamera's tot €1000 >>

 

Beste spiegelreflexcamera's tot €500 Beste spiegelreflexcamera's tot €500

Wat zijn de beste spiegelreflexcamera’s inclusief lens tot ongeveer €500? Camera’s met de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor superieure foto’s. Bekijk de beste spiegelreflexcamera’s voor beginners! Gebaseerd op reviews van de experts.

Beste spiegelreflexcamera's tot €500 >>

 

Beste compactcamera's van dit moment Beste compactcamera's van dit moment

Ben jij ook zo dol op fotograferen? Lekker met je camera de natuur of de stad in en mooie platen schieten? Een compactcamera is daarvoor geknipt. Maar welke moet je kiezen? Frankwandelt schiet te hulp. Bekijk de allerbeste kleine camera’s!

Top 10 compactcamera’s >>

 

Beste compactcamera's tot 500 euro Beste compactcamera’s tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de allerbeste compactcamera’s tot 500 euro. Allemaal camera’s met topreviews!

Beste compactcamera’s tot €500 >>

 

Beste travelzoomcamera's van dit moment Beste travelzoomcamera’s van dit moment

Zoek je een kleine compactcamera met superzoom? Eentje die in je zak past maar waarmee je toch én weidse landschapsfoto’s kunt maken én minimaal 10 keer kunt inzoomen? Bekijk de allerbeste travelzoomcamera’s van dit moment.

Beste travelzoomcamera’s >>

 

Beste superzoomcamera's van dit moment Beste superzoomcamera's van dit moment

Zoek je een compacte camera met een superzoomlens? Wil je niet met een spiegelreflexcamera en megalenzen zeulen? Maar toch dat verre vogeltje beeldvullend en loeischerp op de foto krijgen? Bekijk de allerbeste superzoomcamera’s!

Beste superzoomcamera’s >>

 

Beste actioncamera's van dit moment Beste actioncamera's van dit moment

Zoek je de beste action camera van dit moment? De ideale kleine en super robuuste videocamera voor biken, surfen, skydiven, skaten of andere stoere actiesporten? Bekijk de allerbeste action cams. Alleen voor echte durfals!

Beste actioncamera’s >>

 

Beste onderwater- en outdoorcamera's van dit moment Beste onderwater- en outdoorcamera’s van dit moment

Zoek je de beste compactcamera voor onderwater en outdoor? De ideale robuuste en waterproof camera voor als je gaat duiken, watersporten of andere ruige activiteiten gaat ondernemen? Alle toppers staan voor je op een rij!

Beste onderwater- & outdoorcamera’s >>

 

Beste drones met camera van dit moment Beste drones van dit moment

Zoek je de beste drone met camera van dit moment? Eentje die niet alleen geweldig vliegt, maar ook topkwaliteit foto’s en video’s schiet? Bekijk de beste drones met camera van dit moment. Alleen voor echte hoogvliegers!

Beste drones met camera >>

 

Beste uit de Test Compactcamera's Compactcamera’s: Beste uit de Test

De Consumentenbond neemt iedere maand zo'n 30 camera’s onder de loep. Kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid testen ze uitgebreid. Drie compactcamera's komen als ‘Beste uit de Test’. Bekijk de beste compactcamera’s volgens de Consumentenbond!

Compactcamera’s: Beste uit de Test >>

 

Beste Koop Compactcamera's Compactcamera’s: Beste Koop

Welke compactcamera’s hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond test elke maand 30 camera's, 3 krijgen het predicaat Beste Koop. Bekijk de beste compactcamera’s voor een redelijke prijs!

Compactcamera’s: Beste Koop >>

 

Beste vlogcamera’s van dit moment Beste vlogcamera’s van dit moment

Wat zijn de allerbeste vlogcamera’s van dit moment? Vlogcamera’s zijn camera’s met een flip screen waarmee je fantastische vlogs van hoge kwaliteit maakt. Veel beter dan wat je smartphone kan. De allerbeste camera’s om vlogs mee te schieten!

Beste vlogcamera’s >>

 

Beste verrekijkers van dit moment Beste verrekijkers van dit moment

Verrekijkers, in de natuur kun je eigenlijk niet zonder. Op je wandeling wil je die flitsende ijsvogel toch graag oogverblindend groot in beeld krijgen? Of die vos in de verte op de lip kijken? Maar welke kijker moet je kiezen? Frankwandelt schiet te hulp met de Top 10 verrekijkers!

Top 10 verrekijkers >>

 

Beste verrekijkers voor vogelaars Beste verrekijkers voor vogelaars

Wie mooie vogels wil spotten heeft een goede verrekijker nodig. Maar wat zijn de beste verrekijkers voor vogelaars? Ik heb de 10 allerbeste vogelkijkers van dit moment voor je op een rij gezet. Plus handige kooptips van Vogelbescherming Nederland.

Top 10 vogelkijkers >>

 

Beste verrekijkers voor wildspotten & jagen Beste verrekijkers voor wildspotten & jagen

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging heeft getest welke verrekijkers het beste zijn voor de jacht. Om goed te kunnen jagen is een uitstekende verrekijker een must. Datzelfde geldt voor wie met z'n ogen op wild jaagt... Welke kijker wint?

Top 10 vogelkijkers >>

 

Beste telescopen voor vogel- en wildspotting Beste telescopen voor vogel- en wildspotting

Ben je een fanatieke vogelaar of wildspotter? Dan is een goede telescoop onmisbaar. Veel beter dan een verrekijker vergroten ‘spottingscopes’ jouw wereld. Je haalt vogels en wild zeer dichtbij en ziet super veel details. Wat zijn de beste spottingscopes van dit moment?

Top 10 spottingscopes >>

 

Beste lichtsterke standaard zoomlenzen Beste lichtsterke standaard zoomlenzen

De lichtsterke standaard zoomlens noemen ze ook wel: het werkpaard van de fotograaf. Met dit objectief schiet je 80% van je foto’s. Maar wat is de beste keus? Een vergelijking van de objectieven van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Panasonic en Tokina. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke standaard zoomlenzen >>

 

Beste lichtsterke telezoomlenzen Beste lichtsterke telezoomlenzen

De lichtsterke standaard zoomlens noemen ze ook wel: het werkpaard van de fotograaf. Met dit objectief schiet je 80% van je foto’s. Maar wat is de beste keus? Een vergelijking van de objectieven van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Panasonic en Tokina. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke telezoomlenzen >>

 

Beste allround zoomlenzen Beste allround zoomlenzen

Wil je op je reis, vakantie of stedentrip diverse fotogenres beoefenen met je spiegelreflex? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszooms een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Wat zijn de beste?

Beste allround zoomlenzen >>

 

Beste supertele-zoomlenzen Beste supertele-zoomlenzen

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter beeldvullend en razend scherp in beeld krijgen. Wat zijn de beste supertelezooms? Ik heb ze voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste supertele-zoomlenzen >>

 

Beste macro-lenzen Beste macro-lenzen

Wil je fenomenale macro-foto's schieten met je spiegelreflex of systeemcamera? Met een macro-objectief leg je alles vast op ware grootte. Bloemen, vlinders, insecten en nog veel meer. Macro-lenzen zijn ook uitstekend geschikt voor prachtige portretten en close-ups. Bekijk de beste macro-lenzen van dit moment.

Beste macro-lenzen >>

 

Beste lichtsterke 50mm-lenzen Beste lichtsterke 50mm-lenzen

Iedere serieuze fotograaf heeft een lichtsterke 50mm-lens in z’n fototas. Standaard prime-lenzen zijn niet voor niets zo geliefd. Ze zijn scherp, veelzijdig en dankzij hun lichtsterkte kun je prachtig met scherptediepte spelen. Duur hoeven ze niet te zijn. De beste standaard prime-lenzen, gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke 50mm-lenzen >>

 

Sigma Art-primes: lichtsterke lenzen, ongekende kwaliteit Alle Sigma Art-primes: een overzicht

De prime-objectieven uit de Sigma Art-collectie behoren tot de allerbeste lenzen met een vaste brandpuntsafstand die verkrijgbaar zijn. Welke Art-primes zijn er? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Alle Sigma Art-primes >>

 

Alle Fujifilm-lenzen: een overzicht Alle Fujifilm-lenzen: een overzicht

Fujifilm is geliefd om de hoge kwaliteit van z’n zoom- en primeobjectieven. Ze behoren tot de allerbeste objectieven van dit moment. Welke Fujifilm-lenzen zijn op de markt? En hoe scoren ze bij de reviewers? Een handig overzicht!

Alle Fujifilm-lenzen op een rij >>

 

Beste lenzen voor je Panasonic systeemcamera (MFT) Beste lenzen voor je Panasonic systeemcamera (MFT)

Wat zijn de beste objectieven voor je Panasonic systeemcamera met een microfourthirds (MFT) sensor? Lenzen waarmee je de beste resultaten boekt op je Panasonic G, GH of GX? De populairste en best besproken Panasonic objectieven heb ik voor je op een rij gezet.

Beste lenzen voor je Panasonic MFT-camera >>

 

Beste lenzen voor je Olympus systeemcamera Beste lenzen voor je Olympus systeemcamera

Olympus staat bekend om de hoge kwaliteit van z’n objectieven. Maar wat zijn nu de allerbeste lenzen voor je Olympus systeemcamera? Lenzen voor die prachtige systeemcamera’s uit de OM-D- of PEN-serie. Hieronder staan de beste Olympus-lenzen voor microfourthirds-camera’s op een rij.

Beste lenzen voor je Olympus MFT-camera >>

 

Zeiss Batis-objectieven: een overzicht Zeiss Batis-objectieven: een overzicht

De prime-objectieven uit de Zeiss Batis-collectie zijn uniek in hun soort. Deze lenzen voor de Sony fullframe systeemcamera’s bieden fenomenale beeldkwaliteit. Ze hebben een bokeh die bekendstaat als ‘3D Pop’, vanwege z’n driedimensionale uitstraling. Welke Zeiss Batis-primes zijn er? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Alle Zeiss Batis-objectieven op een rij >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Beste nieuwe camera’s

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: kakelvers van de pers heb ik de allernieuwste camera’s voor je op een rij gezet!

Beste nieuwe camera’s >>

 

De killer-camera’s van dit moment Alle killer-camera’s

Wat zijn dé camera’s van dit moment? Welke topcamera’s drukken hun onuitwisbare stempel op dit jaar? Wat zijn de allerallerbeste systeemcamera’s, compactcamera’s en spiegelreflexen? Alle killer-camera’s staan voor jullie op een rij!

Alle killercamera’s >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy