natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooiste wandelroutes & trektochten in Duitsland

Querweg Freiburg – BodenseeDwars door het Zwarte Woud: Querweg Freiburg – Bodensee

Prachtige langeafstandsroute dwars door het Zwarte Woud. Hoogtepunten: schitterende uitzichten, Haslachschlucht & Wutachschucht, mooie stadjes Freiburg & Engen.

 

Maximiliansweg van Bodensee naar KönigsseeMaximiliansweg: in koninklijke voetsporen

De Maximiliansweg loopt dwars door de Beierse Alpen, van de Bodensee naar de Königssee. Een van de mooiste wandelroutes van Duitsland.

 

Rheinsteig: van Koblenz naar Kaub langs de RijnRheinsteig | Een wandelreisje langs de Rijn

Loop de Rheinsteig door UNESCO werelderfgoed: schitterende uitzichten, talloze kastelen en vakwerkdorpjes. Top trail van Duitsland!

 

Malerweg in de Sächsische SchweizMalerweg | De mooiste wandelroute van Duitsland

Door wandelaars uitgeroepen tot ‘meest geliefde wandelroute van Duitsland’. En inderdaad deze wandeling in de Sächsische Schweiz is betoverend mooi. Bizarre rotspartijen, grootse tafelbergen, ruige ravijnen plus de rivier de Elbe.

 

Altmühltal-Panoramaweg in DuitslandAltmühltal | Herfsttocht door een beeldschoon dal

Het slingerende riviertje de Altmühl is je vaste wandelmaatje op deze tocht door de prachtige natuur van het Zuid-Duitse Beieren. Romantische valleien, steile rotsen en heuvels vol jeneverbesstruiken.

 

Schluchtensteig in het Zwarte WoudSchluchtensteig | De kloven van het Zwarte Woud

De Schluchtensteig in het zuiden van het Schwarzwald laat je een onbekende kant van deze romantische streek zien. Je trekt langs een wildwaterrivier, door diep uitgesleten kloven, gelardeerd met oerbossen.

 

Harzer Hexenstieg in DuitslandHarzer Hexenstieg | Over de grens van West naar Oost

De Harzer Hexenstieg is een prachtige wandeling van voormalig West- naar voormalig Oost-Duitsland. Ruim 100 kilometer lang, genoeg om je een kleine week mee te vermaken.

 

Westweg in het Zwarte WoudWestweg | Klassieker van het Zwarte Woud

Oudste en tevens bekendste langeafstandspad van Duitsland is de Westweg in het Zwarte Woud. Vooral het zuidelijke deel is wonderschoon. Oerbos, bergen, groene weiden, een groot meer, de Alpen in zicht: wat wil een wandelaar nog meer?

 

Murgleiter in het Zwarte WoudMurgleiter | Naar het hart van het Zwarte Woud

Schitterende wandeltocht door het stille dal van het riviertje de Murg. Je komt door het dorpje Gernsbach, de ‘Parel van het Zwarte Woud’. Als kers op de taart krijg je vanaf hoogvlakte de Schliffkopf een magnifiek vergezicht over de Alpen.

 

Eifelsteig in DuitslandEifelsteig | Door de glooiende Duitse Eifel

Prachtige wandeling over de Eifelsteig in Duitsland: oude bossen, glooiende bergen, schitterende vergezichten. Niet spectaculair, wel zeer aangenaam.

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>