OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen

OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen Mooie tocht, deze stokoude NS-wandeling. Hij is omgedoopt tot OV-stapper, maar dat maakt hem zeker niet minder. Je wandelt door het prachtige Vechtdal, en wat is het daar toch altijd heerlijk. Vruchtbaar, rijk land is het. Waar koeien en paarden tevreden in de bloemrijke uiterwaarden staan te grazen.

Groundhog Day

Maar verdomd, al na een kilometer komt deze wandeling me akelig bekend voor. En dat blijft gedurende alle 19 kilometers het geval. Elk paadje genereert een glashelder déjà vu. Niet onaangenaam, maar een Groundhog Day-gevoel overvalt me wel.

OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling19 km

Wat voor soort wandeling?OV-stapper (oude NS-wandeling)

Startplaats of station van deze wandelingOmmen (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 73/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Maarten van Rossumpad revisited

Thuis heb ik het even opgezocht: deze wandeling is exact, tot op de vierkante millimeter, hetzelfde als etappe 19 van het Maarten van Rossumpad. Alleen loopt die etappe in omgekeerde richting: van Dalfsen naar Ommen.

In m’n eigen voetstappen

Heb ik weer: roofbouw gepleegd op m’n nachtrust door vroeg op te staan, gigantische reis gemaakt, de NS enorm gespekt, en ik loop in de voetstappen die ik hier vorig jaar zelf heb achtergelaten. Ik meen zelfs m’n eigen eau de toilette nog te ruiken. Of is het het heerlijke bouquet van wilde lentebloemen dat uit de grazige weiden omhoog kringelt?

Benieuwd naar deze wandeling?

Afijn, ik ga hem niet nog een keer beschrijven, want ik ben Gekke Henkie niet. Benieuwd naar deze wandeling? Lees dan mijn verslag van deze etappe 19 van het Maarten van Rossumpad.


Hotel-restaurant De Zon in OmmenMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Hotel-restaurant De Zon in Ommen

De Zon ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de Vecht in Ommen. Warm ingerichte kamers, uitgebreid ontbijtbuffet, regionale gerechten. Bij kouder weer houden de kachels op het mooie terras je warm. Krijgt van 249 gasten op Trivago.nl gemiddeld een 8,3: "Prachtige kamer met uitzicht op de Vecht, heel vriendelijk personeel, fantastisch diner. Alleen maar genieten."

Tags: NS-wandelingen, 15-20 km, OV-stappers, lijnwandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!