De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen

OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling19 km

Wat voor soort wandeling?OV-stapper / NS-wandeling

Startplaats of station van deze wandelingOmmen (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 73/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Mooie tocht, deze stokoude NS-wandeling. Hij is omgedoopt tot OV-stapper, maar dat maakt hem zeker niet minder. Je wandelt door het prachtige Vechtdal, en wat is het daar toch altijd heerlijk. Vruchtbaar, rijk land is het. Waar koeien en paarden tevreden in de bloemrijke uiterwaarden staan te grazen.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste NS-routes >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Maarten van Rossumpad revisited

Thuis heb ik het even opgezocht: deze wandeling is exact, tot op de vierkante millimeter, hetzelfde als etappe 19 van het Maarten van Rossumpad. Alleen loopt die etappe in omgekeerde richting: van Dalfsen naar Ommen.

In m’n eigen voetstappen

Heb ik weer: roofbouw gepleegd op m’n nachtrust door vroeg op te staan, gigantische reis gemaakt, de NS enorm gespekt, en ik loop in de voetstappen die ik hier vorig jaar zelf heb achtergelaten. Ik meen zelfs m’n eigen eau de toilette nog te ruiken. Of is het het heerlijke bouquet van wilde lentebloemen dat uit de grazige weiden omhoog kringelt?

OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen OV-stapper Houtmars | Van Ommen naar Dalfsen

Benieuwd naar deze wandeling?

Afijn, ik ga hem niet nog een keer beschrijven, want ik ben Gekke Henkie niet. Benieuwd naar deze wandeling? Lees dan mijn verslag van deze etappe 19 van het Maarten van Rossumpad.

Naar deze etappe >>

Snel prachtig wandelen? Alle NS-routes >>

Update: NS-wandeling = OV-stapper

NS heeft deze wandeling uit de collectie gehaald. Gelukkig heeft Wandelnet hem omgedoopt tot OV-stapper. En deze wandelorganisatie onderhoudt de route en de routebeschrijving. Geweldig!

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van OverijsselDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Overijssel!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Overijssel? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Overijssel >>

 

Tags: NS-wandelingen, 15-20 km, OV-stappers

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>