Tweedaagse NS-wandeling Markelose Berg

Tweedaagse NS-wandeling Markelose Berg van Goor naar Rijssen Een tweedaagse NS-wandeling in één dag proppen ging net. Al kraakten m’n gewrichten na 38 kilometer wel in hun voegen. Vooral het traject van dag 1 is bijzonder fraai: over gul boerenland wandel je langs schitterende havezaten. Dag 2 is saaier met meer asfalt en snelweglawaai, al maakt natuurgebied De Borkeld veel goed.

Met de bus naar Diepenheim?

Op Eropuit.nl (inmiddels ter ziele) staat dat je de eerste 6 kilometer naar Diepenheim ook met de bus kan. Klinkt aantrekkelijk maar niet doen hoor, want dan mis je juist een paar mooie landhuizen en kasteel Nijenhuis.

Reacties op Eropuit.nl

Overigens lopen op Eropuit.nl de reacties op deze NS-wandeling nogal uiteen. Zo zegt de heer of mevrouw Als: “Erg mooie en afwisselende wandelingen door het Twentse coulissenlandschap die ook op een grijze winterdag prachtig zijn. Bossen, heide, weilanden, bomenrijen, boerderijen en landgoederen in een glooiende setting wisselen elkaar af.”

Katja is juist heel kritisch: “Saai! Saai landschap, veel bebouwde akkers, veel verharde wegen, weinig afwisselend. Beschrijving vaak onduidelijk en markering ter plaatse of onduidelijk of helemaal missend.”

Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel is wel duidelijk.

Update: NS-wandeling uit de collectie

NS heeft deze wandeling uit z'n collectie gewipt. Jammer. Maar hij is gelukkig (net als alle oude NS-wandelingen) te downloaden op Wandelnet.nl. Wandelnet noemt oude NS-wandelingen: OV-stappers. Weet je dat ook weer.

Tags: NS-wandelingen, tweedaagse wandelingen, lijnwandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!