Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl
Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen

Oudste wandelroute | Heelsum – Arnhem

Oudste wandelroute van Nederland | Heelsum – Arnhem Tussen Heelsum en Arnhem ligt een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. De bossen zijn hier heerlijk heuvelachtig en gevarieerd, de uitzichten over de Nederrijn overweldigend. Jammer dat deze wandeling niet helemaal aan onze hooggespannen verwachtingen voldoet. Toch is hij zeker de moeite waard.

Steekjes die vallen

Deze slotetappe van de Oudste Wandelroute van Nederland laat wat steekjes vallen. Onnodige steekjes soms. Want waarom gaat hij zoveel over asfalt? Om een voorbeeld te noemen: de aanlooproute naar kasteel Doorwerth had ook prima door schitterende bossen kunnen voeren. Dat doet de concurrent – NS-wandeling Hemelse Berg naar Arnhem – immers ook.

Langs een drukke weg

En aan het eind zit een flinke uitschieter naar het noorden, waarna je vervolgens langs een drukke weg naar het zuiden afzakt. Geen idee waarom. Misschien om het oorspronkelijke traject van een eeuw geleden zo goed mogelijk te volgen?

Hoepeljurken & sexy wandelbroeken

Maar toen was die drukke weg misschien een prachtige lommerrijke laan waarover je heerlijk in je hoepeljurk kon flaneren. Nu loop je in je sexy wandelbroek tussen de herrie en de benzinedampen. Jammer.

Etappe 9: van Heelsum naar Arnhem

Deze etappe van Heelsum naar Arnhem is volgens de speciale Frankwandelt-route-indeling nummertje 8 van in totaal 9 etappes. De Oudste Wandelroute van Nederland telt officieel 6 uit de kluiten gewassen etappes. Omdat m'n voeten protesteerden, heb ik m'n eigen indeling gemaakt.

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

10 leukste hotels van Gelderland >>

 

Tags: ANWB-wandelingen, 20-25 km, Oudste wandelroute

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>