natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Noord-Hollandpad etappe 9 | Wandeling van Krommenie naar Halfweg

Noord-Hollandpad etappe 9 van Krommenie naar Halfweg

Deze etappe is tot nog toe het dieptepunt van het Noord-Hollandpad. Het gebied waar je doorheen komt heeft bijzonder weinig charme: het pad gaat vooral over asfalt, de rumoerige A9 is nooit ver weg, je wandelt pal onder een aanvliegroute naar Schiphol, de spaarzame bezienswaardigheden zijn saai, de horeca deprimerend en er ligt ook al geen (leuk) dorpje op de route. Kortom, een afrader dus, deze etappe.

Laaggespannen verwachtingen

Ik had eerlijk gezegd al bijzonder laaggespannen verwachtingen van deze etappe. En die werden geheel bewaarheid. Natuurlijk is het gebied tussen Krommenie en Halfweg niet echt een ‘natural beauty’.

Het is eigenlijk één groot weiland met flink wat horizonvervuiling van windmolens, elektriciteitsmasten, opslagloodsen, snelweg en modderige koeien die hoognodig moeten badderen. Jammer dat de route niet langs het industriële erfgoed van de Zaanstreek leidt. Dat is misschien lelijk, maar dan wel interessant lelijk.

 

Tags: meerdaagse wandelingen, Noord-Hollandpad

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>