Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Noord-Hollandpad etappe 6 | Wandeling van Kolhorn naar Obdam

Noord-Hollandpad etappe 6 van Kolhorn naar Obdam

Weer een etappe over veel (natte) grasdijken, hoewel het een onsje minder is dan de etappe vanaf Den Oever. Je start in Kolhorn, een pittoresk plaatsje met direct bij de bushalte een café met een heerlijk terras. Dan slinger je over graspaden en landweggetjes door het typische Westfriese landschap. Grazende koeien, schapen die blatend voor je op de loop gaan, opvliegende ganzen, af en toe een mooi molentje aan de einder. En water, veel water. Aardige tocht.

Buurtbus Obdam – Kolhorn

Het allerleukste van de wandeling is... de rit per buurtbus van station Obdam naar Kolhorn. Met twee wandeldames op leeftijd hijs ik me in het krakkemikkige noodbusje met strakke vering van Connexxion (de echte bus had panne), en dan begint een prachtige rit door het weidse land. De buschauffeur vertelt. Over het Noord-Hollandpad dat hij als z’n broekzak kent, over het landschap van z'n jeugd (veel veranderd is het niet), en over z’n versleten knieën.

Waterdichte schoenen

Ook dit is weer een tocht waar je zeker waterdichte schoenen voor aanmoet. En houd rekening met alle hekjes waar je overheen moet klauteren. Het gidsje spreekt eufemistisch van een ‘rolstoelonvriendelijke’ wandeling. Ik zou eerder willen spreken van ronduit rolstoelvijandig.

Tags: meerdaagse wandelingen, Noord-Hollandpad

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!