Wandelen over het Trekvogelpad | Traject Weesp-Amsterdam

Trekvogelpad van Weesp naar Amsterdam

Koninginnedag, wat een feest! De meute trekt Amsterdam in om zich met z’n allen – heel gezellig – als haringen in een ton samen te persen. Ik trek de stad juist uit. Vorig jaar naar Weesp voor de etappe van het Trekvogelpad naar Amsterdam. Dit jaar wandel ik ditzelfde pad van Purmerend naar Amsterdam (40 kilometertjes, schoon aan de haak). Koninginnedag zoals Koninginnedag bedoeld is (voor Frankwandelt). Hieronder het verslag van vorig jaar.

Oranjegekte

Het is heerlijk rustig en onderweg waag ik me af en toe ook nog een beetje in de Oranjegekte. Al is het maar voor een glaasje ranja tegen de ouderwetse prijs van 25 cent.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Trekvogelpad van Weesp naar AmsterdamDe wandeling start in Weesp. Klinkt saai, maar het is best een aardig plaatsje met een mooi oud binnenstadje en terrasjes langs de kades. Het stadje dateert al uit de 12de eeuw.

Winston Gerschtanowitz: géén Weesper mop

Zowel Midas Dekkers als Winston Gerschtanowitz woont in Weesp, en Wendy van Dijk is er geboren. Maar dit volstrekt terzijde. Ook terzijde: iemand die in Weesp is geboren, wordt ook wel een Weesper mop genoemd, de naam van het plaatselijke amandelkoekje.

Intiem dijkje

Via het aanpalende Driemond loop je de bebouwing uit langs het riviertje Gaasp. Na een nog jong bos en een oude polder voert de wandeling plots over een verrassend intiem dijkje: de Overdiemerweg. Het laatste stuk is recht-zo-die-gaat langs het brede Amsterdam-Rijnkanaal, terug naar Amsterdam, waar de festiviteiten nog lang niet over zijn.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!