De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling16 km

Wat voor soort wandeling?Weg van de Buis

Startplaats of station van deze wandelingSantpoort-Noord (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Twee prachtige rondwandelingen door de Kennemerduinen heeft routemaker Alex Buis uitgezet. Dit is nummer 1. Over bijna alleen maar onverharde paadjes slingert deze wandeling door de Kennemerduinen en Duin- en Kruidberg. Heerlijke wandeltocht voor rustzoekers.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Rondwandeling 2 vanuit Santpoort-Noord

Rondwandeling 2 vanuit Santpoort-Noord heb ik ook gelopen. Hij is nog net iets gevarieerder. Bij die wandeling ga je ook het strand op en je komt langs de populaire strandtent Parnassia. Op deze eerste rondwandeling blijf je dichter bij de binnenduinrand.

Naar rondwandeling 2 >>

Vele onbekende paadjes

De routemaker levert een prestatie van formaat. Want ondanks dat ik al zo’n 25 jaar in dit duingebied kom, voert deze tocht me over vele onbekende paadjes. Heerlijke zanderige slingerpaadjes, waar ik bijzonder weinig andere wandelaars tref.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Landhuis & brasserie DenK

Net als bij tocht 2 wandel je snel na station Santpoort-Noord over landgoed Duin- en Kruidberg, met z’n prachtige landhuis. Bij brasserie DenK kun je op de koffie. Lekkere taartjes hebben ze er ook, en in de zomer kun je op het ruime terras genieten van het uitzicht over de romantische vijver.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Hooggelegen paadjes, dichte beukenbossen

Daarna is het even flink klimmen naar het eerste hooggelegen paadje. Dat is gelijk zo mooi dat je mond ervan openvalt. Het paadje slingert door ruime bossen gevuld met gigantische beuken. In het voorjaar betekent dit dat vogelconcerten je pas begeleiden. Bijzonder aangenaam.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Veel klimmen en dalen

Na een forse lus door de bossen van de binnenduinrand zak je af naar het zuiden, richting de Kennemerduinen. Verkijk je niet op de 16 kilometer die deze wandeling telt: door het vele stijgen en dalen is het een pittige wandeling.

Brederodeberg: hoogste berg

Langs knoestige oude eiken en kastanjes plus wat fraaie picknickveldjes ga je. En dan verandert het boslandschap: nu wandel je door een fors naaldbos naar de Brederodeberg: met 45 meter de hoogste top van de Kennemerduinen. Prachtige uitzichten zijn je deel.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Beschut duinmeer

Bij de Oosterplas, een prachtig beschut duinmeer, openen de bossen zich. Vanaf nu wandel je door meer open duinlandschap, waarbij je volop kunt genieten van de eindeloze uitzichten over deze prachtige duinen.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Olmenpad: mijn lievelingspaadje

Nog een paar keer klim je naar een uitzichtpunt, onder andere bij de Starreberg. Dan volgt een van mijn lievelingspaadjes in deze duinen: het smalle Olmenpad. Stijgend en dalend, en heen en weer slingerend volg je dit minieme zandspoor door een landschap van duintopjes en duinpannetjes. In één daarvan zag ik ooit een roestbruine vos wegschieten. Prachtig gezicht.

Rondwandeling Kennemerduinen | Weg van de Buis: Santpoort 1

Topwandeling

Na nog wat omzwervingen bereik je weer het landhuis van Duin- en Kruidberg en brasserie Denk. Topwandeling!

NB: onderstaande foto's zijn in de herfst en de winter geschoten. Ik heb deze wandeling namelijk al twee keer gelopen, zo mooi is-ie!

Mooiste duinwandelingen op een rij

Speciaal voor jou heb ik de mooiste duinwandelingen op een rij gezet.

Mooiste duinwandelingen op Frankwandelt >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Kennemerduinen, Weg van de Buis

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>