NS-wandeling Naardermeer | Rondwandeling vanuit Naarden-Bussum

Naardermeer: NS-wandeling vanuit Naarden-Bussum

Met laaggespannen verwachtingen begon ik deze wandeltocht rond het Naardermeer. Ingeklemd tussen druk spoor en razende snelweg, dat kon toch nooit wat wezen? Wat een meevaller: het is een van de leukste tochten die ik ken. Weinig wandelingen bieden zoveel variatie: landschappelijk schoon, superleuke paadjes soms dwars door weilanden, uitzicht over water, zeldzame vogels en weidse uitzichten. Het stukje langs de A1 neem je snelwandelend op de koop toe. Lonkt naar Frankwandelt-rating AAA+.

Vogels kijken

Het Naardermeer, de naamgever van deze NS-wandeling, is voortdurend prominent aanwezig. Soms zie je ‘m in de verte schitteren tussen de bomen, dan weer zit je er in een vogelobservatiehut bovenop. Vergeet je verrekijker en je vogelboekje niet. En trek bij nat weer hoge schoenen aan: het kan enorm drassig zijn rond het meer.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Naardermeer: NS-wandeling vanuit Naarden-BussumNa een stuk door Naarden-Bussum arriveer je bij het Naardermeer. Al snel loop je via een dicht moerasbos naar een observatiehut, die prachtige uitzichten biedt over het weidse water.

Laarzenpad door moerasbos

De wandeling gaat soms over goed begaanbare graskades, dan weer dwars door weilanden aan de zuidkant van het meer. Daar heb je ook de meeste kans om zeldzame vogels als de lepelaar aan te treffen. In het laatste stuk kom je over een ‘laarzenpad’. Daar wandel je – over vlonderpaden – door moerasbossen vol met elzen.

Nieuwe Hollandse waterlinie

Onderweg kom je langs enkele forten van de Nieuwe Hollandse waterlinie, die het rijke Holland moesten beschermen tegen vijanden uit het oosten.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!