NS-wandeling Muiderslot | Wandeltocht van Naarden-Bussum naar Weesp

NS-wandeling Muiderslot van Naarden-Bussum naar Weesp

Soms moet je het avontuur opzoeken. Live on the wild side. Een oude NS-wandeling lopen bijvoorbeeld. Eentje die niet meer up to date gehouden wordt, zoals deze mooie NS-wandeling Muiderslot. Een gevarieerde tocht: je komt door prachtige plaatsjes als Naarden, Muiderslot en Weesp. En je loopt kilometers over een (modderige!) grasdijk met weids uitzicht op het Gooimeer. Vermoeiend? Ga dan even – letterlijk – voor Pampus liggen!

Oude NS-wandelingen

Dit is een van de negentig oude NS-wandelingen die nog te vinden zijn op Wandelzoekpagina.nl. Vaak zijn ze nog goed te lopen, zeker met het commentaar van wandelaars dat erbij staat. Er zitten juweeltjes bij, zoals Posbank, Geuldal en Bomendijk. Misschien een uitdaging aan de professionele routebeschrijvers om van de allermooiste wandeltochten een Groene Wissel of Trage Tocht te maken? Ik roep maar iets...

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Wandeling

NS-wandeling Muiderslot van Naarden-Bussum naar WeespMet de routebeschrijving in de hand en de markeringen onderweg is de wandeling goed te doen. De route volgt namelijk grotendeels het Zuiderzeepad en het Waterliniepad, en die zijn beide redelijk gemarkeerd. Maar neem voor de zekerheid ook de reacties van wandelaars mee, te vinden op Wandelzoekpagina.nl. 

Twijfelpuntjes & richtinggevoel

Zelf werd ik door twijfels bevangen rond het golfterrein. Met de aanwijzingen van medewandelaars en m'n smartphone in de aanslag kwam ik er makkelijk uit. En ik ben niet gezegend met een enorm richtinggevoel. Bijna altijd loop ik juist straal de verkeerde kant uit. Iets wat ik heb leren gebruiken: ik heb het gevoel dat ik naar links moet, dus is het naar rechts. Succes verzekerd.

Reactie Leon Mosselman

De laatste reactie op deze wandeling (10 mei 2013), van veelwandelaar Leon Mosselman, is leuk. Ik neem hem op in het tabje Reactie hiernaast.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!