Groene Wissel Wogmeer | Rondwandeling door de polder vanuit Obdam

Groene Wissel-wandeling door polder De Wogmeer vanuit Obdam in Noord-Holland

Knisperend weer was het. Paar graden vorst, felle zon, windstil. Uitstekende omstandigheden voor een wandeling rond Wogmeer, een polder tussen Hoorn en Heerhugowaard. De tocht mag er wezen. Je wandelt over grasdijken en kluunt over vette kluiten aarde. Zo’n 65 overstapjes stap je over en soms moet je over een hek klauteren. Is dat leuk? Ja, méér dan leuk zelfs. Wandeltocht voor bikkels.

Onverharde paden

De wandeling voert grotendeels over onverharde paden, en soms dwars door weilanden, waarbij schapen je achterdochtig aanstaren. Hoge waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. En trek ook maar je oude broek aan.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling door polder De Wogmeer vanuit Obdam in Noord-HollandNa een stukje door Obdams nieuwbouw-ellende en door een dertien-in-een-dozijn natuurgebied breekt het grote genieten aan: je wandelt langs de Ringsloot een rondje om de Wogmeerpolder.

Grasdijkjes, weilanden & akkers

Ruim tien kilometer bijna uitsluitend over grasdijkjes, door weilanden en langs akkerranden.
Halverwege tref je het karakteristieke dorpje Spierdijk op je pad. Let even op de fraaie stolpboerderijen. Er zijn ook drie cafés (twee waren gesloten op maandag).

Schapen, paarden & ganzen

Is het altijd zo muisstil in de Wogmeerpolder? Op deze maandag trof ik in ieder geval geen andere wandelaars. Wel een kudde schapen die een stuk met me meeliep, nieuwsgierige paarden die me besnuffelden, een troep ganzen die geïrriteerd gakkend opvloog.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk mijn filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!