Groene Wissel Westfriese Omringdijk | Rondwandeling vanuit Schagen

Groene Wissel-wandeling over de Friese Omringdijk vanuit Schagen in Noord-Holland

Mooi aan deze wandeling zijn de weidse vergezichten over de polder. En mooi is ook De Groenvelder, een van de oudste poldermolens van Nederland, waar je halverwege langskomt. Toch haalt deze Wissel het niet bij andere poldertochten, zoals die rond Wogmeer. Reden: de wandeling gaat vrijwel uitsluitend over steen. En steen, daar heeft Frankwandelt een broertje dood aan.

De berm in

Het eerste stuk over de Omringdijk – met prachtige vergezichten – gaat over een asfaltweggetje. Drommen auto’s komen er niet langs, maar wel elke halve minuut eentje. Nogal irritant: je moet telkens de berm in. Afgezien van het autoverkeer vind ik de wandeling wel de moeite waard.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling over de Friese Omringdijk vanuit Schagen in Noord-HollandNa het vrij saaie Schagen (Toppertje Gerard Joling groeide er op) en een stuk langs weilanden en akkerlanden, kom je bij een van de hoogtepunten: de Westfriese Omringdijk.

Weidse polder

Daar komen de beloofde vergezichten ruimschoots aan bod. Je kijkt uit over het weidse polderlandschap. En even lijkt het alsof Nederland echte bergen heeft: heel in de verte lonken de duinen (bij inderdaad... Bergen).

Grasdijkjes

Na het dorpje Sint Maarten verandert het karakter van de wandeling. Je komt langs een prachtige molen omgeven door boerenvelden met schapen. Over modderige en steenvrije (!) grasdijkjes loop je terug richting Schagen.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!