Groene Wissel Waterleidingduinen, strand, herten & vossen | Rondwandeling vanuit Zandvoort

Wandelen in de Waterleidingduinen onder Zandvoort tussen vossen en reeën

Een van leukste wandelingen die ik ken, voert door het noordelijk deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je krijgt voorgeschoteld: fraai duinlandschap met oude loofbossen, een breed (nudisten)strand en de onbekende kant van Zandvoort. Tel daarbij op de talrijke herten, vossen en een aalscholverkolonie en je hebt een buitengewoon afwisselende tocht.

Wat is er zo leuk aan de Waterleidingduinen?

Herten en vossen

Zijn vossen zeldzaam en schuw in het gebied ten noorden van Zandvoort, hier liggen ze letterlijk op je pad en eten ze zowat uit je hand.

Herten en reeën

Datzelfde geldt voor herten en reeën: ze zijn er in groten getale, en ze zien je wel langskomen maar dat is voor hen geen reden om het hazenpad te kiezen. We zagen zelfs een voltallige hertenfamilie met kleintjes staan grazen.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!