De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Vogelenzang 2 (nr. 427) | Wildspeuren in de duinen

Groene Wissel Vogelenzang 2 (nr. 427) | Wildspeuren in de duinen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling12 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingVogelenzang (bushalte)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 83/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Bekijk wandelgids op Bol.comBekijk de wandelgids

Met een ijle herfstmist die mijn stappen dempt wandel ik de Waterleidingduinen in voor deze unieke Groene Wissel. Wild was me beloofd en wild ga ik krijgen. Dat er herten en vossen zijn in deze duinen, wist ik. Maar dat je er bijna over struikelt, dat is een nieuwe ervaring.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Trektocht over wildsporen

De trektocht dwars door de duinen is superleuk. Je kunt het geeneens meer paadjes noemen waar je overheen struint. Het zijn wildsporen, die nu en dan letterlijk verzanden in.... niets.

GPS-track op je smartphone

Nog even terugkomen op die bijna padloze trektocht door wonderschone duinen. De routebeschrijving doet haar best, maar wat je hier nodig hebt, is de gps-track (die download je gratis op Wandelzoekpagina.nl). Heb voor het eerst een wandeling met zo’n track op m’n iPhone gelopen. Fántástisch. Verdwalen lukt met geen mogelijkheid.

Groene Wissel Vogelenzang 2 (nr. 427) | Wildspeuren in de duinen

Middle of nowhere

Beetje bang voor dit soort nieuwerwetsigheden? Niet eng. Lukt best. Als ik het kan, kun jij het ook. Willen is kunnen. Live on the wild side.

Anyways: op een doordeweekse dag kun je in dit uitgestrekte gebied met zicht tot aan de horizon het gevoel krijgen dat je in een uitgestorven uithoek van een volkloos land wandelt. In ’t midden van de middle of nowhere, hoorde ik iemand een keer grappen over een plek in Noord-Drenthe. En dat is ook hier erg van toepassing.

Groene Wissel Vogelenzang 2 (nr. 427) | Wildspeuren in de duinen

Bergwandelen

Absurd veel reeën en damherten kruizen mijn pad. Voor de vorm doen ze of ze een beetje van me schrikken. Vossen kom ik niet tegen dit keer. Die houden zich als het zo koud is waarschijnlijk schuil. In de zomer eten ze als je niet oppast sluw het kaas van je bammetje.

Groene Wissel Vogelenzang 2 (nr. 427) | Wildspeuren in de duinen

Bergpaadje door de duinen

Zo tegen het einde van de wandeling wacht me nog iets heerlijks: met prachtig zicht over het hele duingebied bewandel ik kilometerslang een schitterend klein ‘bergpaadje’ met in de diepte een watertje. Genieten geblazen. Vergeet je camera en verrekijkert niet.

Wandelgids Zuid-Holland

Dit is een van de wandelingen uit de heerlijke provinciewandelgids Zuid-Holland van Bart van der Schagt. Met 20 leuke rondwandelingen door de veelzijdige wandelprovincie Zuid-Holland. Wandelen door de natuur, maar ook in de stad. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Bekijk deze wandelgids >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>