Groene Wissel Waterleidingduinen | Rondwandeling vanuit Vogelenzang

Groene Wissel door de Waterleidingduinen

Met een ijle herfstmist die mijn stappen dempt wandel ik de Waterleidingduinen in voor deze unieke Groene Wissel. Wild was me beloofd en wild ga ik krijgen vandaag. Dat er herten en vossen zijn in deze duinen, daar was ik al eerder achtergekomen. Maar dat het er zoveel zijn, nee, dat je er bijna over struikelt, dat is een nieuwe ervaring. Bekroond met de befaamde Frankwandelt-rating AAA+.

Trektocht over wildsporen

De trektocht dwars door de duinen is superleuk. Je kunt het geeneens meer paadjes noemen waar je overheen struint. Het zijn wildsporen, die nu en dan letterlijk verzanden in.... niets.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

  Groene Wissel door de Waterleidingduinen
 

Aan de wandel?

  Afstand van deze wandeling12 km
  Rondwandeling of lijnwandeling?Rondwandeling
  Startplaats of station van deze wandelingVogelenzang, bushalte
  ratingFrankwandelt-rating: 86/100
  Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling
  Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Nog even terugkomen op die bijna padloze trektocht door wonderschone duinen. De routebeschrijving doet haar best, maar wat je hier nodig hebt, is de gps-track (die download je gratis op Wandelzoekpagina.nl). Heb voor het eerst een wandeling met zo’n track op m’n iPhone gelopen. Fántástisch. Verdwalen lukt met geen mogelijkheid.

Middle of nowhere

Beetje bang voor dit soort nieuwerwetsigheden? Niet eng. Lukt best. Als ik het kan, kun jij het ook. Willen is kunnen. Live on the wild side.

Anyways: op een doordeweekse dag kun je in dit uitgestrekte gebied met zicht tot aan de horizon het gevoel krijgen dat je in een uitgestorven uithoek van een volkloos land wandelt. In ’t midden van de middle of nowhere, hoorde ik iemand een keer grappen over een plek in Noord-Drenthe. En dat is ook hier erg van toepassing.

Bergwandelen

Absurd veel reeën en damherten kruizen mijn pad. Voor de vorm doen ze of ze een beetje van me schrikken. Vossen kom ik niet tegen dit keer. Die houden zich als het zo koud is waarschijnlijk schuil. In de zomer eten ze als je niet oppast sluw het kaas van je bammetje.

Zo tegen het einde van de wandeling wacht me nog iets heerlijks: met prachtig zicht over het hele duingebied bewandel ik kilometerslang een schitterend klein ‘bergpaadje’ met in de diepte een watertje. Genieten geblazen. Vergeet je camera en verrekijkert niet.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!