Groene Wissel Noord-Hollands Duinreservaat | Rondwandeling vanuit Castricum

Groene Wissel-wandeling vanuit Castricum door het Noordhollands Duinreservaat met duinen, zee, strand

Al zo’n twintig jaar kom ik regelmatig in het Noord-Hollands Duinreservaat tussen Castricum en Egmond. Dat dit toch echt een van de mooiste duinen van Nederland is, bleek ook weer tijdens deze wandeling van 19 kilometer. De afwisseling is enorm: je gaat door stille eikenbossen, trekt over uitgestrekte duinvlaktes en langs romantische meertjes. Strand en zee krijg je er gratis bij. Ook met de horeca onderweg zit het snor.

Pannenkoeken bij Johanna’s Hof

Na een kilometer of zes kom je langs Johanna’s Hof, altijd goed voor een kop koffie of een pannenkoek. Op zonnige zondagen kan het zo druk zijn als in de Bijenkorf met de Drie Dwaze Dagen. Ook halverwege de wandeling kun je je trek stillen in een van de strandtenten van Castricum aan Zee.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Dit gebied telt verschillende uitgezette wandelingen. De bekendste is de NS-wandeling van Castricum naar Egmond aan Zee. Ook erg mooi, alleen wat lastiger te doen met openbaar vervoer. Mijn favoriet was tot nog toe de 'zwarte wandeling': een rondwandeling van 17 kilometer vanaf bezoekerscentrum De Hoep vlakbij Castricum aan Zee, die met zwarte tekens is aangegeven.

Duinen, meertjes & strand

Deze Groene Wissel is met stip op plaats 1 gekomen. Want behalve door gemengd bos en over meer open duinvlaktes, wandel je ook door een schitterend merengebied en je gaat een stuk over mooi, breed strand. 

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!