De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Heiloo (nr. 45) | Tussen de drie Egmonden

Groene Wissel Heiloo (nr. 45) | Tussen de drie Egmonden

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling22 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingHeilo (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Bekijk wandelgids op Bol.comBekijk wandelgids op Bol.com

En plots was het zomer. Kwam dat even goed uit, want de wandeling tussen de drie Egmonden (Aan Zee, Aan de Hoef, Binnen) voert grotendeels door zeer open polderlandschap. Dan kun je geen regen gebruiken. Prachtige wandeling over grasdijken dwars door bekoeide weilanden. Weids duinlandschap is een lekker toetje.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Afwisseling troef

Dit is een zeer afwisselende wandeling. Vanuit Egmond aan de Hoef loop je zo het weiland in, tussen de paarden en koeien, over een grasdijkje door de open polder.

Vakantiegevoel

Typisch Hollands landschap. Molentjes, gemalen, weitjes, slootjes. Het hele leuke van deze wandeling is dat je de gebaande paden verlaat en vaak dwars door weilanden loopt, waarbij je talloze hekjes over moet. Geeft een vakantiegevoel.

Groene Wissel Heiloo (nr. 45) | Tussen de drie Egmonden

Mooi dorpje met kasteel

Egmond aan de Hoef is een mooi oud dorpje, met als bezienswaardigheden een kasteel en een ruïne.

Benedictijner klooster

Ook Egmond Binnen is aangenaam, en heeft als troef een Benedictijner klooster, waar ik twintig jaar geleden nog eens met vijf vrienden een paar dagen te gast was. Egmond aan Zee laat je gelukkig links liggen. Een buitengewoon ongezellig toeristendorp met bebouwing waar geen welstandscommissie aan te pas kan zijn gekomen.

Groene Wissel Heiloo (nr. 45) | Tussen de drie Egmonden

Stoute tip

Ik startte in Egmond aan de Hoef, waar ik m’n auto parkeerde. Daarmee ondergraaf ik het hele idee van dit soort Groene Wissel-wandelingen, die altijd – heel CO2-OK – beginnen en eindigen op een NS-station (Heiloo in dit geval).

Korte route

Maar het fijne is: je kunt een minder stuk door Heiloo overslaan. En je bekort de 22 kilometer lange wandeling gelijk met een kilometer of 4. Maar ik geef toe, het is een beetje stout.

Provinciewandelgids Noord-Holland

Dit is een van de wandelingen uit de heerlijke provinciewandelgids Noord-Holland van Bart van der Schagt. Met 22 leuke rondwandelingen door de veelzijdige wandelprovincie Noord-Holland. Wandelen door de natuur, maar ook in de stad. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 20-25 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>