Groene Wissel door Waterland | Rondwandeling vanuit Amsterdam Muiderpoort

Groene Wissel-wandeling door Waterland

Het regent als ik op de trein spring in Amsterdam Muiderpoort. Stroeve start van deze Groene Wissel-wandeling door Waterland. Het vervolg verloopt soepeltjes: dit is een mooie wandeltocht door weidse en vogelrijke polders, langs authentieke dorpjes en de fascinerende rafelranden van Amsterdam.

Twee Groene Wissels in Waterland

Dit is een van de twee wissels die ik vanuit m’n huis in de Amsterdamse binnenstad kan beginnen. Bijzonder is dat beide wissels me onbekende kanten van m’n ‘eigen’ stad wisten te tonen.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling door WaterlandVanaf station Muiderpoort ga je niet door een van de vrolijkste buurten van Amsterdam: de Indische Buurt. Door het Flevopark en over de drukke Schellingwouderbrug wandel je naar het dijkdorpje Durgerdam.

Weidse polder

Daar voorbij ga je de Bloemendalerweeren op, waar je kunt genieten van het weidse vogelrijke polderlandschap. Nog een prachtig dorpje vind je op je pad: Ransdorp met z’n bekende stompe toren.

Rafelranden van Amsterdam

Is dat alles? Nee, nu volgt nog een bijzonder traject langs de rafelranden van de stad: een rommelig gebied met een voormalig asielzoekerscentrum, oude industrieterreintjes volgepakt met roestige machines, een modderig bedrijventerrein met vage firma’s en pakhuizen die het daglicht prima buitenhouden.

Let ook even uit je ooghoeken op de, zoals m’n oma altijd zei, ‘schilderachtige types’ die daar rondstruinen (ze bijten niet).

Oranjesluizen

Als klap op de vuurpijl ga je in slakkentempo – stoplichtje aan, stoplichtje uit – door de imposante Oranjesluizen bij Schellingwoude.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!