Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard
Noord-Holland – Groene Wissel – 19km

Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard

Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard
Noord-Holland – Groene Wissel – 19km

Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209): de Heerhugowaard

Niet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. Groene Wissel-wandeling Heerhugowaard is er zo één. Na deprimerende stukken over asfalt krijg je als toetje de Stad van Zon voor de kiezen. Een echte depressie ligt dan op de loer.

Aan de wandel
Highlights van deze wandeling
  • Stationsweg
  • Dorpje Oterleek
  • Wijngaard
  • Heel veel asfalt
  • Heel veel lelijks
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

We verheugden ons...

Vriend Nico en ik hadden ons erop verheugd, op de Groene Wissel-wandeling 'De Heerhugowaard'.

Hollandse polder

We hadden wel zin in mooi open landschap. Met onze Hollandse poten door de Hollandse polder banjeren, zeg maar. Dus aan de stemming lag het niet dat deze Groene Wissel tegenviel.

Stad van de Zon

Misschien is het landschap best mooi. Jammer alleen dat er zoveel herrie-wegen doorheen lopen. En jammer dat je uitzicht flink verpest wordt door de anti-idyllische 'Stad van de Zon'.

Unieke wijk (in z'n soort)

Volgens de gemeente Heerhugowaard is dit "een wijk die uniek is in zijn soort". Dat kun je wel zeggen: de deprimerende lelijkheid spat er aan alle kanten vanaf. Op deze Groene Wissel heb je ruim de tijd om het unieke van alle kanten te concipiëren. Chapeau gemeente Heerhugowaard, bedankt Welstandscommissie.

Snakken naar koffie

We hadden extra pech: we snakten naar koffie met taart, maar konden die trek niet stillen in het beloofde café, dat maandagmorgen gesloten bleek. Ter hoogte van de unieke Stad van de Zon kwamen we nog wel langs een benzinestation waar ze behalve benzine ook koffie serveerden. Maar er zijn grenzen aan wat wij kunnen verdragen.

Slagschip met zure appelen

Hadden we nu alles gehad? Nee. Verderop langs het winderige en mistroostige kanaal werden we niet alleen ingehaald door een kano met middelbare mannen maar ook door een slagschip met zure appelen dat ons al langer met z'n waterige oogjes beloerde. Ook dat nog.

Leuke stukjes

Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee, dat nou ook weer niet. De stationsweg is aardig en lommerrijk, het dorpje Oterleek is pittoresk, je komt langs een wijngaard (uniek in zijn soort), en ach, je wandelt al kletsend best lekker.

I love  Groene Wissels

En om misverstanden te voorkomen: ik blijf een enorme fan van de Groene Wissels. Ik heb alleen last van hooggespannen verwachtingen doordat de andere Wissels die ik liep zo mooi zijn.

 

Mooiste natuurhuisjes op de Veluwe!

Lekker eropuit naar de Veluwe. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

Deze wandeling is zo lelijk dat ik er geen foto's van heb gemaakt 😁

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

10x de leukste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Nederland >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes aan zee!

Zoek je een heerlijk vakantiehuisje langs de Nederlandse kust? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes vlak bij duinen en zee. Lekker uitwaaien langs het strand of een duinwandeling maken. Speciaal voor jou selecteerde ik 6 unieke huisjes!

Leukste vakantiehuisjes aan zee >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy