De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Heerhugowaard (nr. 209) | De Heerhugowaard

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling19 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingHeerhugowaard (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 40/100

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Niet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. Groene Wissel-wandeling Heerhugowaard is er zo één. Na deprimerende stukken over asfalt krijg je als toetje de Stad van Zon voor de kiezen. Een echte depressie ligt dan op de loer.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

We verheugden ons...

Vriend Nico en ik hadden ons erop verheugd, op de Groene Wissel-wandeling 'De Heerhugowaard'.

Hollandse polder

We hadden wel zin in mooi open landschap. Met onze Hollandse poten door de Hollandse polder banjeren, zeg maar. Dus aan de stemming lag het niet dat deze Groene Wissel tegenviel.

Stad van de Zon

Misschien is het landschap best mooi. Jammer alleen dat er zoveel herrie-wegen doorheen lopen. En jammer dat je uitzicht flink verpest wordt door de anti-idyllische 'Stad van de Zon'.

Unieke wijk (in z'n soort)

Volgens de gemeente Heerhugowaard is dit "een wijk die uniek is in zijn soort". Dat kun je wel zeggen: de deprimerende lelijkheid spat er aan alle kanten vanaf. Op deze Groene Wissel heb je ruim de tijd om het unieke van alle kanten te concipiëren. Chapeau gemeente Heerhugowaard, bedankt Welstandscommissie.

Snakken naar koffie

We hadden extra pech: we snakten naar koffie met taart, maar konden die trek niet stillen in het beloofde café, dat maandagmorgen gesloten bleek. Ter hoogte van de unieke Stad van de Zon kwamen we nog wel langs een benzinestation waar ze behalve benzine ook koffie serveerden. Maar er zijn grenzen aan wat wij kunnen verdragen.

Slagschip met zure appelen

Hadden we nu alles gehad? Nee. Verderop langs het winderige en mistroostige kanaal werden we niet alleen ingehaald door een kano met middelbare mannen maar ook door een slagschip met zure appelen dat ons al langer met z'n waterige oogjes beloerde. Ook dat nog.

Leuke stukjes

Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee, dat nou ook weer niet. De stationsweg is aardig en lommerrijk, het dorpje Oterleek is pittoresk, je komt langs een wijngaard (uniek in zijn soort), en ach, je wandelt al kletsend best lekker.

I love  Groene Wissels

En om misverstanden te voorkomen: ik blijf een enorme fan van de Groene Wissels. Ik heb alleen last van hooggespannen verwachtingen doordat de andere Wissels die ik liep zo mooi zijn.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Groene Wissels

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>